"Yardımcı olabilir miyim?" diyen satış elemanları..

Bundan rahatsız olmuyorum,
bu tip yerlerde müşteri memnuniyeti çok önemli,
orada vereceğiniz sadece hayır,sadece bakınıyorum demek olabilir,
ayrıca aldıkları maaş az olduğu için,pirimle biraz artıyor sanırım,
yani her sattıkları üründen pirim alıyorlar...
bir nevi size birşeyler satmak için çalışıyorlar onlar da..
onun için rahatsız olmuyorum ve her defasında seve seve cevap veriyorum...
anlayışlı olmak lazım...akşama kadar ayaktalar...
sevgiler...

Ben çok rahatsız oluyorum...Ayrıca bende şöyle bir sorun var. Yolda yürürken bile arkamdan ya da yanımdan çok yakınımda yürrüyen bir insandan rahatsız olurum ve çekilirim. Her insanda olan ve sadece çok yakın aile çevremizden insanları soktuğumuz bize birkaç santim yakın olan mahrem alana giren insanlara sinir olurum. Evet alışveriş merkezlerindeki satış elemanları da böyle yapıyorlar. Anlıyorum onlar da meraklı değil bizim suratımızı görmeye mecburlar buna ama işyeri sahiplerinin de bu konuda anlayışlı olması gerekiyor. Gerçekten çok rahatsız oluyorum. Öyle bir durumla karşılaştığım zaman mağazadan çıkıyorum..:umursamaz:

bu sözleri geçmişte satış elemanlığı yapmış biri olarak ayakta alkışlıyorum ve ekliyorum tüm iş yerlerinde nerdeyse güvenlik kamersı var ve bu kameraların başında o iş yerinin müdürü akşama kadar oturur ve elemanları izler kim müşteriyle ilgileniyo kim satış yapmaya çalışıyo ve kim kaytarıyo... bu durumda ilgilenmememniz mümkün değil bir de prim varsa satış başına izlenmese bile ilgilenmek zorunda kalıyosun maaşına biraz daha ek yapmak için itiraf etmek gerekirse kameranın görüş açısı olmadığı yerde ben hiç ilgilenmezdim çünkü alıcı müşteride bakıcı müşteride bir bakışta belli oluyor....

Sevgili Huli81 aynen canim bizde cok sikayetciyiz.Magazada rahat dolanamiyoruz.
Dedigin gibi Almanyada kimse pesinden dolanmiyor.Yada sorarlar nasil yardimci olabilirim.Bakiyorum sadece diyince ilgilenmezler.
Esimle Türkiyedeyken cok alis verisyapariz.Fabrika satis magazalri vs..yani ilgi alanimiz kaydirigubbakcemile3 heleki esim bu konudan acayip sikayetci.Vallahi öyle bir satici ile karsilasirsak,eger gerekirse biz sizi cagiririz diyoruz.Tepemizde dikilen biri olunca rahat bakinamiyoruz.

tam yarama parmak bastınız aynen bende çok sıkılıyorum bu durumdan
kardeşim zaten herşey ortada bi bakıyım rahat rahat gerekirse seslenirim zaten değilmi
ama artık yanıma geldiklerinde
sağolun ben kendim bakıyım gerekirse çağırırım diyorum

:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:inanamiorum kameradan izliyorlarmi korkunc birsey

ben bu durumda ya hicbisey almadan cikar giderim,
yada ihtiyacim olursa ben sizi cagiririm derim...

Bence orta halli bir mağazada sorun " size nasıl yardımcı olabiliriim " diye sormaları değil, ısrarcı,

profesyonel olmayan davranışlar sergilemeleri...." abla sana bu çok yakışır" ..." ama bu sana olmaz

güzelim, bak bu çok satıyor" ..." nerde giyeceksin bunu "...demeleri...."hayatım, canım ..." .vs li cümleler

kurmaları...yoksa tabiki

soracak işi bu onun ama komşusuyla konuşur gibi değil iş hayatında olduğunun unutmadan beni en çok

rahatsız eden şey bu......pazarlama-satış stratejisi olan, çalışanın eğiten yerlerde zaten çok kibar

bir şekilde soruluyor ve siz "şunu şunu bakıyorum " demezseniz rahatça bakıp göz atmanıza,

beğenmenize izin veriliyor muhtemelen sadece alacaksanız yanınıza gelip kasaya kadar eşlik ediliyor

bence doğrusu bu....

Ben de hoşlanmıyorum bu durumdan.Tamam anlıyorum ilgilenmek zorundalar ama bu kadar abartılmaz ki...
Ben nereye gitsem adam/kadın peşimden geliyor sanki hırsızlık yapacakmışım gibi peşimden geliyor göz hapsine alıyor.
Tam tersine soru sorunca da doğru dürüst ilgilenmiyorlar.Utanmasa tersleyecekler.laelaelaelaelae

bende çok sinir oluyorum başında dikiliyorlar
alacağıma karar versem bile başımda dikildikleri için beğenip almam uzun sürüyor

bende çok sinir oluyorum başında dikiliyorlar
alacağıma karar versem bile başımda dikildikleri için beğenip almam uzun sürüyor

izine gittigimde bir elbise begendim magazain birinde
adam kac beden diye sordu "S" dedim, m alirsaniz daha iyi olur, dekolte kismi daha ici durur falan dedi, ben 2m bana büyük gelir S giyiniyorum" dedim, sonra adaim buyrun ikisinide deneyin karar verin dedi,yok gerek yok denememe bedenimi bilyioum S bana olur dedim, ay adam nedense bana M satacak illa
almadan ciktim sonra ama icimde kaldi o elbise :umursamaz:

Kesinkilke durum böyle katılıyoruma.s
Siz işin bu boyutundan bakıyorsunuz haklı olabilirsiniz ama emin olun onlarında benimde bu durumdan çokda hoşnut olduğumuzu düşünmeyin. İşin içinde rekabet ve müşteri memnuniyeti durumu var bunlar bizden istenen şeyler. Şuda komikmiş abla canım gibi sözler söylenmesi benimde hoşuma gitmezdi.. Ben hiçbir müşterinin peşinden dolanmadım başında da beklemedim ve son çalıştığım yerden çıkarılma sebeplerinden biriydi bu. Şimdi bu yazılanları okuyunca biryönden iyiki yapmamışım dedim kendime çünkü üzüldüm doğrusu
:sinifsinif:

Ayy benim ruhum daralıyor hemen çıkıyorum o mağazadan.Eşimle bile tartışmışızdır bunun yüzünden.Dayanamıyorum tersliyorum .
Bi kere mango da kadına sesleniyorum kadın bilerek duymamazlıktan geliyor dibim de duymaması mümkün değil. Hiçte eğitilmişe falan benzemiyordu..
Aranızda satış elemanı varsa ne olur yapmayın böyle kaç elbise kursağım da kaldı öyle alamadan çıktım...

mağazaya giriyorum, özellikle aradığım bişey varsa doğrudan soruyorum şu özellikte bişey varmı diye. varsa var yoksa yok deniyor. Bazen alternatif sunuluyor, olur bi bakim diyorum. neticede beğenirsem alıyorum beğenmezsem almıyorum.
Ama özellikle aradığım bişey yoksa öylesine girdiysem yardımcı olabilirmiyim diye gelene söylüyorum, düşündüğüm bişey yok bakınıyorum diye. sonra bi kaç bişey beğeniyorum denemek için elime alınca hemen yanıma gelip onlar bende kalsın siz rahat bakın diyorlar ki çok hoşuma gidiyor, ayrıca yanımda olmalrından da rahatsızlık duymadım hiç çünkü renk beden vs hemen sorabiliyorsunuz. bazen kızlarla ya da beyse muhabbet ediyorum. yani fikir soruyorum sizce hangi renk daha iyi oldu diye.
öbür türlü sık boğaz edenler zaten itici oluyor, alacaksanız bile almadan çıkıyorsunuz.

bide sinir olduğum bişey daha var
mesela atıyorum bişey görüyorum bunun kırmızı varmı diyorum vaaaaar diyip peşinden 10 tane renk getiryorlar ama içinde kırmızı yok kafamçokkarıştı
tek tek gösteriyor iyi ama ben kırmızı istemiştim yokmu diyorum, yok ama bide şu yeşile bakın yeşil bu sene çok moda sizide çok açar zaten en çok yeşil satılıyor diye başliyorlar... Allah'ım ya ben kırmızı istiyorum yeşil isteseydim yeşil sorardım zaten dimi
bide madem yok ne diye var derlerki, bu bikere değil sayamıcağım kadar çok geldi başıma :bbo:

fisfisfisfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…