• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Yardımcı olabilir miyim?" diyen satış elemanları..

açıkca söyleyeyim benide rahatsız eden bazı durumlar oluyor
ama bu her işletmede aynı değil
büyük ve tanınmış mağazalarda bu kadar sık boğaz etmiyorlar
bu daha çok küçük işletmeler için geçerli
ben olaya daha farklı bir yönden bakacağım rahatsız olmanın yanında
sanki elinize aldığınız ürüne zarar verebilecek biri yada potansiyel hırsız muamelesi sıfatında
herhangi bir şey araklayabilir mi acabasından da bir görüş hakim
tabiki küçük işletmeler ve nasıl davranacağını bilmeyen satış elemanları için söylüyorum bunu
ben bu kadar sık boğaz edilince acaba böyle mi düşünüyorda peşimi bırakmıyor diye
içimden geçirmiyo değilim ne yalan söyleyeyim
yani biraz garip bi düşünce ama sadece yardım amaçlı bulunmuyorlar yanımızda
birincil amaçları yardımsa ikincil amaçları malı korumak
bu cidden beni rahatsız ediyor
alacağım varsada almıyorum
belki biraz daha kalıp inceleyip bir şey alabilirim ama bu tavır karşısında almıyorum
böyle yaparak yardımcı olmuyorlar aksine müşteri kaybediyorlar

açıkca söyleyeyim benide rahatsız eden bazı durumlar oluyor
ama bu her işletmede aynı değil
büyük ve tanınmış mağazalarda bu kadar sık boğaz etmiyorlar
bu daha çok küçük işletmeler için geçerli
ben olaya daha farklı bir yönden bakacağım rahatsız olmanın yanında
sanki elinize aldığınız ürüne zarar verebilecek biri yada potansiyel hırsız muamelesi sıfatında
herhangi bir şey araklayabilir mi acabasından da bir görüş hakim
tabiki küçük işletmeler ve nasıl davranacağını bilmeyen satış elemanları için söylüyorum bunu
ben bu kadar sık boğaz edilince acaba böyle mi düşünüyorda peşimi bırakmıyor diye
içimden geçirmiyo değilim ne yalan söyleyeyim
yani biraz garip bi düşünce ama sadece yardım amaçlı bulunmuyorlar yanımızda
birincil amaçları yardımsa ikincil amaçları malı korumak
bu cidden beni rahatsız ediyor
alacağım varsada almıyorum
belki biraz daha kalıp inceleyip bir şey alabilirim ama bu tavır karşısında almıyorum
böyle yaparak yardımcı olmuyorlar aksine müşteri kaybediyorlar

valla ne güzel demissin agzina saglik
deminde dedigim gibi birseyi almaya karar verince hemen elinden alip kasaya götürrüyorlar :mymeka:

ayyy bizim burda bi mağaza var ve güzel tarzım olan şeyler var gerçekten ama içeri girdiğim zaman boğazımı sıkıyolar gibi hissediyorum.. genelde bebeğimle dışarı çıkıyoruz bir şeyi kabine girip denemem için ciddi beğenmem lazım çünki hem vaktim yok hemde ben kabindeyken bebeğim durmuyoo.. kadın o kadar ısrarcı ve yapışkanki bi şeye bakıyorum hemen bedenini bulup elemanını çağırıp kabini gösteriyo kabine girdiğim zaman on kere giyindinizmi diye soruyo... 3 kere gittim o mağazaya basiretim bağlanıyo resmen, hipnotize olmuş gibi kendimi bi anda kabinde buluyorum... en son gittiğimde kabinin kapısını aralayıp oldumu giyindinizmi dedi.. giyinmemiştim. bende giyinsem çıkarım zaten acelenizmi var dedim... kendi kıyafetlerimi giyip denemeden çıktım.. bi dahada gitmedim. kısacası nefret ediyorum böyle satış yapmaya çalışanlardan alışveriş keyfimi eziyet haline getiriyolar..

ben de satış elemanıyım. bir de olaya şu yönden bakalım. herkes kendi alışverişini kendi yapsa o zaman satış elemanlarına ne gerek kalırdı. ben de aşırı ilgiye karşıyım. müşterinin arkasında dolanmaları benımde hoşuma gitmez ki ben de yapmam. bana kalsa ben hiç ilgilenmeyeceğim ama malesef verilen eğitim bu, müşteri geldiği zaman anında yanında biteceksin her yerde kural bu..

canım benim anında yanında bitersin tamam orası ama ...
kuyruk olmanın bi anlamı yok ...

birde bişey soruyosun hemen kaç numara yada kaç beden diyip hemen o bedeni yada numarayı cıkarma cabalarına giriyolar sinir oluyorum yahu ben sana fiyat soruyom alacak olsam saten solerim su beden yada bu numara varmı die :umursamaz:

ben de satış elemanıyım. bir de olaya şu yönden bakalım. herkes kendi alışverişini kendi yapsa o zaman satış elemanlarına ne gerek kalırdı. ben de aşırı ilgiye karşıyım. müşterinin arkasında dolanmaları benımde hoşuma gitmez ki ben de yapmam. bana kalsa ben hiç ilgilenmeyeceğim ama malesef verilen eğitim bu, müşteri geldiği zaman anında yanında biteceksin her yerde kural bu..

böylemi egitiyorlar yaaakafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
mantigi bir anlayabilsemkafamçokkarıştı

canım benim anında yanında bitersin tamam orası ama ...
kuyruk olmanın bi anlamı yok ...

aynen

bi bakıma söylediğiniz doğru ama müşteri ihtiyacı olduğu yerde size başvursa
zaten mağazanın belirli yerlerinde satış elemanları bulunuyor
bi bakar mısınız dese
daha hoş olmaz mı
ben şahsen bir şey sorabilir miyim demekten çekinmem
sormak istersem gelip sorarım
illaki satış elemanının sormasına gerek yok
yani ben böyle düşünüyorum
yardıma ihtiyacı olan biizat yardım isteyebilir zorla yardım edilmek istenmesi insanı bıktırıyor haksız mıyım

bi bakıma söylediğiniz doğru ama müşteri ihtiyacı olduğu yerde size başvursa
zaten mağazanın belirli yerlerinde satış elemanları bulunuyor
bi bakar mısınız dese
daha hoş olmaz mı
ben şahsen bir şey sorabilir miyim demekten çekinmem
sormak istersem gelip sorarım
illaki satış elemanının sormasına gerek yok
yani ben böyle düşünüyorum
yardıma ihtiyacı olan biizat yardım isteyebilir zorla yardım edilmek istenmesi insanı bıktırıyor haksız mıyım

bence coook haklisin,
her insan sevmez istemez öyle sürekli basinda birisi sürekli soru soran birisi,
istersem gerekiyorsa kendim cagirir sorarim

vall bu durum benide rahatsız edıorr..
harbiden ben bişe beğendimmi sorarım zati...
peşimde dolancağı kadar sorduğumda doğru duzgun cvp verse bana yeter o..
bazen bi yere giriorum off supper kimse ilgilenmio fiyatları uzerinde basılı oluo genelde öle yerlerden yapıorum alışveriş..
lc waikiki de öle meselaa..fiyatlar uzerinde peşinde kuyruk olmuo sadece her katta 1 2 görevli oluo onlara istediğin zaman soru soruosun okadar..
ama orasıda çocuk eşyalrında özellikle biras uçuk..

ay ne dertliymişiz bu konuda iyiki açmısın cicim kussun milleti nefretini

kaydirigubbakcemile3

bazen bi yere giriorum off supper kimse ilgilenmio fiyatları uzerinde basılı oluo genelde öle yerlerden yapıorum alışveriş..
lc waikiki de öle meselaa..fiyatlar uzerinde peşinde kuyruk olmuo sadece her katta 1 2 görevli oluo onlara istediğin zaman soru soruosun okadar..

dogru ya birde bu olay var
fiyatlar üzerinde yazmiyor genelde sorman gerekiyor bu da beni rahatsiz ediyor, herseyin fiyatini sormak-tatlicadiarzu-

neden guzelim markalar arasında en ucuz bence waikiki ve leke ...

neden guzelim markalar arasında en ucuz bence waikiki ve leke ...

waikiki buyuklerde çok uygun ama çocuklarda biras uçuk..
mesela geçen gun eşime pantolan aldık indirim vardı 24 tl oğluma almak için ust kata çıktık ufacık şort 24 tl ..
ama indirimde olunca yine fiyatlar ii oluo..
bide pazardan alışveriş yapmak oralara göre daha uygun pazarda 20 tlye gusel etekler bulabiliorum ama lc de 34 tl falan oluo tabiiki kalite farkından dolayıdır ama bizimde butçemiz belli yerimseniben

waikiki buyuklerde çok uygun ama çocuklarda biras uçuk..
mesela geçen gun eşime pantolan aldık indirim vardı 24 tl oğluma almak için ust kata çıktık ufacık şort 24 tl ..
ama indirimde olunca yine fiyatlar ii oluo..
bide pazardan alışveriş yapmak oralara göre daha uygun pazarda 20 tlye gusel etekler bulabiliorum ama lc de 34 tl falan oluo tabiiki kalite farkından dolayıdır ama bizimde butçemiz belli yerimseniben

yok zaten ben wakikiden bedava verseler giyinmemde kaydirigubbakcemile3
cocuk için iyi oluyo kaydirigubbakcemile3
yani buyukler için gıdım zevkli bişi yok kaydirigubbakcemile3
ama leke on numara hemde ucus ...
ama pazar tabi herseyden bol çeşit var ve daha ucus opuyorumnanaktan

Kizlar benim cok rahatsiz oldugum daha dogrusu anlamadigim bir konuyaa deginmek istiyorum.
Türkiye`de herhangi bir magaza veya butike girildigi zaman aninda satis elemanlari gelip "buyrun hosgeldiniz, yardim edebilirmiyim, nasil birsey aramistiniz...." vs vs diye insanin üstüne daliyorlar.... "hayir sirf bakiyorum herhangi birsey aramiyorum" denildiginde de insanin pesinden ayrilmiyorlar, sen nereye o oraya, eline birsey alip baksan bile, " bunun söyleside var böyleside var su renkte var bu renkte var..." diyerek illa birseyler satmaya calisiyorlar. Zatenk ücücük bir magazada 4-5 satis elemani bulunuyor, yani sürekli insanin üzerinde birilerinin gözü bulunuyor.
Ben acikcasi bu durumdan cok rahatsiz oluyorum, kendimi sürekli takipte hissediyorum ve rahat bir sekilde birseye bakamiyorum, üstelik hic birseyde alamiyorum, kendimi rahat hissetmedigim icin. MEsela burda (Almanya `da) girersin bakarsin secersin vs vs, eger herhangi bir sorunun olursa gider sorarsin öyle pesinden kosmazlar insanin üstelik aradigin seyin benzerlerini bile satmaya calisiyorlar. Ben sevmiyorum öyle, bir magazaya birsey aramadan da girip bakmak ne var ne yok diye istiyorum, ama buna imkan vermiyorlar....
Acaba bu durumdan sirf benmi rahatsiz oluyorum yoksa sizlerde oluyormusunuz?
Peki bu niye böyle, neden illa birsey satma istegi var.

ah canım ah
yaramada tuz bastın
ben almanyadan türkiyeye yerleştim yaklaşık 3 yıl önce
aynı dert bendede var
ben bi mağzaya ilaki bişey almak için girmem, canım sıkıldığı zaman çıkar gezerim mağzalarda ne var ne yok diye bakmasını seviyorum ilaki almak için değil fikir edinmek için bakarım
ama burda ne mümkün
giriyorsun bi mağzaya senin dediğin gibi hemen nasıl bişey bakmıştınız, ya öylesine bakiyorum denince işte yeni ürünlerimiz geldi isterseniz bi bakıın yada işte şu indirimler var vs. vs. tamam tşk ederim diyorsun yinede peşinden ayrılmıyorlar. İnsan gıcık oluyor resmen ne rahat bakabiliyorsun nede rahat rahat bişey deneyebiliyorsun. Zaten bişeyi alıp kabine girmene firsat vermiyorlarki hemen peşinden koşuyorlar kapının önünde bekleyip "nasıl oldu hanfendiiiii" demeler felan. Yok ben bunu beğenmedim diyincede ama çok yakıştı yada felanca rengi var onu getireyim diye insani çileden çıkariyorlar.
Kendimce şöyle bir çözüm buldum, bu tip mağzaları artık az çok tanıyorum o yüzden oralara girmiyorum. Rahat rahat bakabileceğim, deneyeceğim mağzalar var bisürü onları tercih ediyorum artık, hoşuma giderse alırım hoşuma gitmese bırakırım... Peşimden dolanan satış elemenlarına gıcık oluyorum ya az beni beni rahat bırak ben bişey sormak istersem seni zaten bulurum dimi. Bu sadece giyim mağzalarında değil mesela mobilyacılardada çok oluyor. Bişey bakacam eşimlen fikir alışverişi yapıcam hemen pat işte şu model böyle şöyle diyip insani sinir ediyorlar

ben de satışcıyım..biraz daha farklı araç satıştayım..
bilmediğiniz bir yönü var yalnız bu durumun..
işyeri sahipleri yada büyük markaların birinci eğitim programındadır bu söz:
yardımcı olmamı istermisiniz?
ben x nasıl yardımcı olabilirim size..
sizin için hoşnut bir durum olmayabilir ama ilgilenilmediğinde de hiç ilgilenilmedi benimle dersiniz..
bu tamamen bilinçaltı bir durumdur..

satışın ve rekabetim olduğu her yerde bu lafı malesef çok duyacaksınız daha..
size nasıl yardımcı olabilirm?

canım "size nasıl yardımıcı olabilirim" demeleri zaten çok güzel ona laf yok
ama işte ben sadece bakınıcam bişey olursa seslenirim dediğimiz zaman neden peşimizden koşmayı bırakmıyorlar işte insan buna sinir oluyor. Tam elimi bişey atiyorum bakıyorum "aaaa bu model size çok yakışır, daha yeni bir ürün zaten çok satılan bi model vs. vs. vs." diye teyip kaydının başlatmanın alemi ne. Ben beğenirsem alırım zaten çok satılan bir model olması beni ilgilendirmez hata çok satılan bir modelse mümkünse almam zaten ozaman bi özeliği kalmıyor
yada çok sinir olduğum diğer bir cümle " nasıl bişey bakmıştınız" ya bismillah bi dur yeni girdim mağzaya bi bakinim öylesine fikir edinim hemen nasil bişey bakacağımı nerden bileyim değilmi yok ilaki deli edecekler insanı:oklava:

Back