"Yardımcı olabilir miyim?" diyen satış elemanları..

Huli81

Ve yine hüsran ve aci...
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2007
4.712
5
156
43
Almanya
Kizlar benim cok rahatsiz oldugum daha dogrusu anlamadigim bir konuyaa deginmek istiyorum.
Türkiye`de herhangi bir magaza veya butike girildigi zaman aninda satis elemanlari gelip "buyrun hosgeldiniz, yardim edebilirmiyim, nasil birsey aramistiniz...." vs vs diye insanin üstüne daliyorlar.... "hayir sirf bakiyorum herhangi birsey aramiyorum" denildiginde de insanin pesinden ayrilmiyorlar, sen nereye o oraya, eline birsey alip baksan bile, " bunun söyleside var böyleside var su renkte var bu renkte var..." diyerek illa birseyler satmaya calisiyorlar. Zatenk ücücük bir magazada 4-5 satis elemani bulunuyor, yani sürekli insanin üzerinde birilerinin gözü bulunuyor.
Ben acikcasi bu durumdan cok rahatsiz oluyorum, kendimi sürekli takipte hissediyorum ve rahat bir sekilde birseye bakamiyorum, üstelik hic birseyde alamiyorum, kendimi rahat hissetmedigim icin. MEsela burda (Almanya `da) girersin bakarsin secersin vs vs, eger herhangi bir sorunun olursa gider sorarsin öyle pesinden kosmazlar insanin üstelik aradigin seyin benzerlerini bile satmaya calisiyorlar. Ben sevmiyorum öyle, bir magazaya birsey aramadan da girip bakmak ne var ne yok diye istiyorum, ama buna imkan vermiyorlar....
Acaba bu durumdan sirf benmi rahatsiz oluyorum yoksa sizlerde oluyormusunuz?
Peki bu niye böyle, neden illa birsey satma istegi var.

bende çok rahatsız oluyorum bu durumdan. yardımcı olacagı bır konu olursa ben senı bulurum gözümün önündesin zaten... ve genellikle öyle yerlerden bişey alamam sürekli benı ızleyen bırısı rahatsızlık verir. en güzeli baştan ben bakıyorum yardımcı olacagınız bısey olursa ben sıze seslenırım demek o zaman rahat rahat bakıyorsun:)

Son düzenleme:
böyle bir durumdan bende çok rahatsız oluyorum...
Ama tam terside çok rahatsız ediyor..Bazen de etrafına bakınıyorsun şu eteğin veya bluzun şu bedeni var mı diye soracaksın kimse yok...:sm_confused:
ilgisizlikte beni çılgına çeviriyor...
öyle çok mağazadan çıktığımı hatırlıyorum...

demek yalniz degilmissim, cildirtiyorlar
bakamadan cikiyor insan genelde ya aslinda müsteri kaybediyorlar, cünki sirf öylesine bakmaya giremiyorsun
ben illa belirli birseye bakmak zorunda degilimki

çok rahatsız edici bir durum.şahsen ben rahatsızlığımı dile getiriyorum.yardımcı olmayın,ben kendim bakarım diyorum.öncelikle mağaza sahiplerini eğitmek lazım bence.

çok rahatsız edici bir durum.şahsen ben rahatsızlığımı dile getiriyorum.yardımcı olmayın,ben kendim bakarım diyorum.öncelikle mağaza sahiplerini eğitmek lazım bence.

ama bu tr her yerinde var ya, haddinden fazla üstelik, bir magazada fazlasiyla eleman, birsey aldigin zaman kasaya onlar birakiyor sanki ben calacam sanki ben kendim kasaya götüremem ben bu mantigi anlayamiyorum

ben de satışcıyım..biraz daha farklı araç satıştayım..
bilmediğiniz bir yönü var yalnız bu durumun..
işyeri sahipleri yada büyük markaların birinci eğitim programındadır bu söz:
yardımcı olmamı istermisiniz?
ben x nasıl yardımcı olabilirim size..
sizin için hoşnut bir durum olmayabilir ama ilgilenilmediğinde de hiç ilgilenilmedi benimle dersiniz..
bu tamamen bilinçaltı bir durumdur..

satışın ve rekabetim olduğu her yerde bu lafı malesef çok duyacaksınız daha..
size nasıl yardımcı olabilirm?

Hizmet sektöründe çalışan insanların çoğu gelişi güzel işe alınıyo,müşteriye karşı nasıl davranması gerektiğini bilmediği için bizim sinirlenip rahatsız olduğumuzu bile fark etmiyolar-önemsemiyolar.

Kimi laubali sohbete girmeye çalışıyo kimi somurtuyo kimi ağzının içine giriyo kimi akıl veriyo...

Yardıma ihtiyacım olursa seslenirim-seslendiğimde duyucak mesafede olsan-kulağın bende olsa-sorduğuma adam gibi cevap verebilsen daha ne isterim ki...
Alışverişimi huzurla yaparım-yüzdeni alırsın ikimiz de mutlu oluruz :)

kesinlikle katılıyorum bende onu yazdım...
diğeri daha can sıkıcı..

bende çok rahatsız oluyorum bu durumdan bütün alışveriş hevesim kaçıyor alacağım varsada almıyorum gerildiğimden

evet aynen harfiyen katılıyorum ...
bole agız tadıyla bişey inceleyemiosun arkanda kuyruk gibiler nefret ediyorum acaip bir psikolojide yaratıyor hırsız muamelesi gibi kafamçokkarıştı
ama birde musteri gelmiş gelmemiş hiç ilgilenmeyenler var onlarda beni deli ediyor ...
sanki zorla bişilerini alıyorum gibi ... almadanda cıkarım saten ole ilgisis yerlerde ...
yani neyin ne kadar olacagı dozunu ayarlayamıolar ...
ancak seckin yerler uzaktan izliyolar once yardım edelim diyolar bakıyorum deyince kasaya gidip ordan musteride oluyo dikkatleri ve sen mesela bişi sorcan aldın eline etrafa baktıgın an yanına damlayıp yardımcı olmaya calısıolar o guzel tabi ...
ama bu cok nadir yerlerde bole ....

iyi ile kötü burada ortaya çıkıyor zaten..
arkadaşlardan biri yazmış hizmet sektöründekilerin çoğu gelişigüzel işe alınıyor diye..
o gelişigüzel işe alan yerler 2.3. sınıf mağazalar butiklerdir..
iyi bir markada(beymen,vakko,silk casmire gibi yada benim çalıştığım araç satış firmaları,bankalar)bu tarz bir yılışıklık yada tamamen ilgisizlik göremezsiniz..
çünkü bir çok mülakattan geçip,bir çok eğitim alırız profosyonel gruplardan..
dolayısıylada kim ile nasıl konuşulacağını bilir,özel alana müdahale etmeyiz..

ben de çok rahatsız oluyorum. Bazen de bir şey soracağım tutuyor eleman ilgilenmiyor

Ama onlara da hak veriyorum. Patronlar hep müşteriye yapış, ilgilen, konuş ,s or yani bezdir satmadan çıkartma dükkandan diye çok baskı yapıyor. O yüzden gülümseyip alışverişimi yapıyorum ya da bakıp gidiyorum..

dozunda olsa ne güzel olur, illa pesimde dolanmak zorunda degil hayir dedigin zaman isine baksin birsey istesem zaten seslenirim :))

Tabi ki her işletme için değil yorumum.ışini hakkıyla yapan saygılı işletmelere sözüm olamazyerimseniben
Ayrıca hizmet sektörü derken sadece mağazaları değil cafe-restaurant tarzı işletmeleri de kastettim

ama dediginiz o marka yerlerden herkes giyinmeyebilir ...
normal yerlerinde oyle olması lazım ...
2.3. sınıf butik magazalarda ...
yani turkiyede herkez markadan alış veriş yapıyor olsa bu kadar 2. 3. sınıf yerler olmaz ...
ve bir markada zaten oyle deneyimli kişiler çalıştırır bu normal adamın adı onemli adını karalattırmak istemez ...

elbette..
işte onlarında işyeri sahipler ile ilgili bir durum bu..
gelen müşteriyi kaçırmayın,sürekli yanında olun,mutlaka satın diyen işyeri sahipleri buna mecbur ediyor çalışanlarını..
çalışanlarda ne yapsınlar,ekmek aslanın ağzında mantığı ile o çok bilmiş işverenlerini dinliyorlar..
ne kadar ekmek o kadar köfte yani bu hayatta..

Birde şu primle çalışan yerler var.
Ne kadar ürün satabilirse ürün başına ek bir ücret alıyor satış elemanı.
Bu şekilde işleyen yerlerde devamlı yanımızda dolanan sık boğaz eden satış elemanlarına rastlamamak kaçınılmaz birşey zaten.
Ama denildiği gibi iyi bir markaya sahip mağazaların işletim sistemleri bu şekilde olmadığı için daha rahat bir şekilde alışveriş imkanı sunuluyor müşteriye.
Yoksa rahat bir şekilde inceleyip,alamadığım ürün mağazalarından birşey alma hevesim kaçtığı için almadan çıkıyorum.
Hoş bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…