yardımcı ablanın kızı

kreşte öğretmenlerden sürekli telkinler oluyorsa bak sen bunu oyna ya da bu arkadaşının tokası onu vermelisin gibi. çocuğun aklında kalıyordur. yine yardımcınızın kızına da annesi orası senin odan değil gibi uyarılar yapıyorsa çocuk bunu söyleyebilir. ama bunu içselleştirmez. motor hareketler vardır mesela. bunları gün içinde tekrar edebilir çocuk. yaşadığı bir olayı, kendisine sürekli söylenen bir sözü vs. ben kötü bir etki yaratmayacağına hatta sizin çocuğunuza bile paylaşımcılık konusunda katkı sağlayacağına inanıyorum. hoş duygularla sizi hatırlayacağından eminim :) burada birkaç anısını anlatan arkadaşların mesajlarını üşenmeden okudum. ve dediğimi doğrular nitelikte. yoksun bırakıp uzaklaştırmak olumsuz etkiler içiniz rahat olsun.

Demek istediğim bir yerde bir ayakkabı gördü diyelim : Bak, Duru'nun da bundan var diyor mesela. Yani kimin neyi var , biliyor. Aynı şekilde evde kendisinin ve kardeşinin eşyalarını biliyor. Yani o kadar küçük değiller aslinda

Durumunuz varsa ona kizinizin yatagindski nevresimden alin yada ona şüslü barbie li falan bişi alin ..

Oynasın, hevesini alsın. Hepimizin çocukken özendiği şeyler olmuştur. Evet aradaki fark uçurum ama kendi hayatı ile diğerlerinin arasındaki farkla er ya da geç tanışacak en azındna onu kırmayan, üzmeyen birileri ile tanışsın. Oynar, hevesini alır ve unutur Öteki türlü ablayı da kızını da kırarsınız. İnsan böyle durumlarda çok üzülüyor, kendini yüksek gördüğünden değil ama ben Allah herkese çok versin istiyorum..

buda adini feriha koydum bi hikayesi...
kız istediği alamadığı için zenginin evine gidince özeniyor

oda sonuçta oyuncak deilki alasın..bu konuda yapacak hiçbir şey yok..benimde içim parçalandı inan...hiç dayanamam çocuklara..

Maalesef bu devirde herşey çocuklara yönelik,en basitinden reklamlarda bile çocukları özendirecek fazlaca şey var. Gönül ister hiçbiri mahsun kalmasın ama olmuyor işte.
Benimde arkadaşımın kızı var,kızımdan 3 ay küçük, onunda odası yok (evleri küçük maddi olanakları kısıtlı biraz)oda ilk zamanlar kızımın odasına hayranlıkla bakardı ama şuan unuttu,geldiklerinde oyuncaklarla oynamaya dalıyorlar aklına gelmiyor odaya girmek. Giderken sevdiğini farkettiğim (elinden bırakmadığı)oyuncağı veriyorum yada oyuncak ,boya kalemi ,boyama kitabı vb birşeyler alıp veriyorum gayet mutlu ayrılıyor evimizden.
Çağırmamak yanlış olur gibi geliyor konu sahibi,neden mi? Birincisi çocukla temizliğe gitmesini kabul etmeyecek çok insan var maalesef, siz kapıyı kapatmayın. Çevremde dahi var çocuklu kabul edemem diyen maalesef. Ekmek parasından olmasın. Muhtemelen kazandığıyla çocuğunun eksiğini tamamlıyor. İkincisi gelsin,oynasın ,oyun parkı gibi geliyordur sizin eviniz,eminim sevinerek geliyordur size oyun oynayabileceği için.
Çok üzüldüğünüzü anlıyorum ama eminim o çocuk içinde elinizden geleni yapıyorsunuz.

Eminim o kucuk kiz ilerde, ben annemle temizlige giderdim, bir x vardi, cok guzel bir odasi ve oyuncaklari vardi, birlikte oynardik, hic cikmaz istemezdim oradan diye guzel bir hatira olarak animsayacak kizinizi ve odasini.

Simdiki cocuklar bizim kusaktan o kadar farkli ki, benim kizim da 3.5 yasinda ve simdiden kizlarla biraraya gelip senin ayakkabin yeni mi, cok guzelmis, minnieli tokana bakabilir miyim vs muhabbeti yapiyorlar. Imkani olan da olmayan da biseylere ozeniyor maalesef...
Yapabileceginiz tek sey size geldiginde ufakligin keyifli vakit gecirmesini guzel anilar biriktirmesini saglamak. Keske dunya her cocugun adil ve esit sartlarda yasayabilecegi bir dunya olsaydi ama maalesef degil...

evinize geldiklerinde kızı kısıtlamayın girsin odaya zarar vermemek kaydıyla dilediğince takılsın bence

işte beni şu hayatta en çok üzen şey. hastalık, ölüm Allah'tan gelir. bir şey diyemezsin ama bu maddi sıkıntılarla çocukların erken yaşta tanışması beni çok üzüyor. ben de bu kız gibi büyüdüm etrafım zengin şımarık kuzenlerle doluydu, çöpe atılan muzlara akardı ağzımın suyu, kuzenlerim elindeki cipsten bir tane de bana versin diye beklerdim, oyuncakları ile oynamak için erken kalkardım sıra beklerdim... hey gidi hey. şimdi şükür iyiyiz ama o çocukların ne yaşadığını bildiğimden içim acıyor bu sahnelere. siz de çok duyarlısınız ne güzel.

bence hiç kısıtlamayın. kısıtlarsanız daha çok üzülür. annesini çağırmasanız kadın ekmek parasından olur. gelince odaya girsin, istediği gibi ama zarar vermeden oynayabileceğini bilsin. uygun olduğunuz zamanlarda da ara sıra ona pembe renkli bir nevresim takımı ne bileyim bir minik sehpa filan alırsınız kendine ait eşyaları olsun istiyor demek ki.

Allah gönlünüze göre versin.

Arkadaşlar bu arada biz eşimle orta halli insanlarız. İkimiz de memur sayiliriz. Aksi söylenmedi ama yine de belirtmek istedim. Kızım birçok şeye sahip bu doğru ama biz varı yoğu ona harcıyoruz da ondan. Küçük kıza hediye alıyorum zaten bununla ilgili bir durum olduğu için demiyorum ama gözünüzde farklı bir şey canlanmasin diye durumu izah ediyorum

Yasadıgım bir olayı yazmak isterim.
Ben küçükken babamın köyüne giderdik her haftasonu, orda babamın kuzeni falan yasıyor onunda kızı var benle yas.durumları iyi değildi, köy ortamı falan biz şehirden gidiyoruz benim kıyafetlerim güzel.o kızı cok severdim yeni bebeklerimi yeni,esyalarımı götürürümdüm hep hediye paketi yapıp cok mutlu olurdu.bende hiç esyalarıma kıyamazlık yapmazdım, hatta bigün müsamere için yeni ayakkabı alınmıştı onu cok begendi ona verdim, ertesi gün müsamerede eski ayakkabımı giymiştim hala fotolarda ilk ayakkabı ilgimi çeker:) neyse aradan yıllar geçti hep duyarım kıZ çok çalışkandı.dr olmuş.bigün annemlere geldiler kız bana nasıl sarıldı ben,beni unutmustur sanmıstım.Seni hiç unutmadım senin bebeklerinle, kıyafetlerinle büyüdüm ben sen olmasan cocuklugumu öyle yasayamazdım her hafta sonu sizin gelmenizi beklerdim dedi.okadar duygulandım ki anlatamam.şimdi dr cok cok iyi durumda son model arabası var:) benim yok :) gözüm yok cok şükür bende anaokulu öğretmeni oldum.benim için güzel bir anı.sizde olabildiğince paylaşın cocuk yasasın hiç bir çocuk büyüdüğünde anılarını unutmaz

ayyyy içim burkuldu. Gelsin oynasın doya doya canım benim ya sakın çıkarma işten. Hem kadının rızkı da kesilmesin. Çocuk oyun alanı olarak görüyordur orayı. Gelirken mutlu oluyordur,

Ne kadar güzel bir örnek vermişsiniz. İnşallah hepimizin çocukları okur da iyi yerlere gelir, zaten en çok istediğim o, iki kız çocuğum var, tüm gelirimi eğitimlerine harcayacagim Allah izin verirse

Bende o yaşlardayken bir yakınımızın kızının bir sürü oyuncağı, ayrı odası v.s vardı.
Onlara gitmeyi ve o oyuncaklarla oynayıp zaman geçirmeyi çok severdim.
Bence geldiğinde o da tadını çıkarsın derim.

Ben de çocukken varlıklı arkadaşlarımın evine gidince çok mutlu olurdum. Onların oyuncakları olurdu odaları olurdu orada vakit geçirmeyi çok severdim. O oyuncakların benim olması gerekmezdi çocuklukta aidiyet duygusu olmuyor çünkü. Bence o kızda da yoktur ama orada olmayı seviyordur. Bence üzülmeyin, çocuklar yetişkinler gibi benim niye yok diye haset duygular taşımayacak kadar masum oluyorlar. Bırakın sizin evinizde vakit geçirerek hevesini alsın.

Sadece odayı değil yatağı da sevdiyse uyumak istediğinde izin verebilirsiniz mesela mutlu olur gibi

Ben yerinizde olsam. Buraya geldiğin zaman bu oda senin istediğin gibi gir oyna derdim. Yani diğer türlü annesi işinden olacak. Ayrıca başka evler belki çocuğu ile kabul etmeyecek yada ev sahibinin yine böyle bir odası olursa belki sizin gibi anlayışlı olmayacak laf edecek çıkaracak odadan.
Kıyamam ben ona.

Hem böyle yaparsanız onun hayalinde hep çok iyi bir teyze olarak kalacaksınız.

Offf bizlerden geçtim ama keşke küçükler arasında böyle uçırumlar olmasa.

Konu sahibinden özür dilerim. İlk başlığı görünce dedim kesin bu bayan şimdi evimi kirletiyor falan filan dicek. Çünkü burda bu tarzı olan bir sürü insan tanıdım. Evdeki eşyalarını herşeyden üstün tutan..
Vicdan sahibi olmak çok iyi birşey bence. sizdeki güzel duyguları o hissediyordur. O bile mutlu olmasına yeter bence

Üniversite yaşamım dahil ikinci el kıyafetle büyüyen bir çocuk olarak, insanların içinde ukte kalması nasıl birşey çok iyi bilirim. Ve bu zamanlarda bana anlayış gösteren insanları hep minnetle anarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…