yardıma gelin kızlar

Hayır hayır durum bu kadar hakaret boyutunda değil, annem laf sokmayı sever sen alttan almasan karşılık versen de o an sadece kavga ediliyor sonra sakinleşip barışınca yine yapıyor.. Ya en ufak bir şey kızıma kayınvalidem bakıyor her seferinde neden ben çalışıyormuşum da çocuğuma bakmıyormuşum diye laflar eder defalarca anlattım ama o hala bu konu ile ilgili hep olumsuz eleştirisel konuşur hep canımızı sıkar, biz de çözümü daha az gelip giderek, can sıkıcı konuyu açtığında konuyu değiştirerek bulduk.. Değişmiyor çünkü canım, ee ama annem bugün kaybetsem mahfolurum.. Asla hakaret etme boyutuna gelmedik buna müsade etmem zaten, yada saygısızlık boyutuna da gelmedik.. Sadece fazla eleştiriri beğenmez, beğenmeyince hoşuna gitmeyen bir şey olunca laf sokar falan yani.. Bunlara da he deyip geçmekten başka alternatif yok ki..

Annemle az öz görüşürüm
Eşim istemezse saygı duyarım
Çünkü annemin akli dengesi yerinde, bilinçli yapıyor eşime derim

Onun annesi bana yapsa, bende görüşmek istemem çünkü
Heh biz de öyle yapıyoruz, ayda 1-2 defa gidiyorum o zamanlar da eşim bazen gelmez geldiği zamanlarda bir kaç saat oturur sonra kalkarız.. Asla zorlamam bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam.
Bak bu gidip gelme konumuzda bile annem hep laf sokar ben de söylerim sen bize daha olumlu yaklaşırsan biz de daha sık geliriz diyorum ne yapıyorum ki ben doğruyu söylemekte suç vs vs diyor öyle gülüp geçiyorum boşver annecim çalışıyorum ben anca fırsat bulabiliyiorum diyorum geçiyorum artık..

ha ha bence klasik kv,
benim kv yi benim ailem çok beğenir mesela, kardeşlerim falan, onun yeri ayrı derler, kendi kvleri gibi değilmiş, falan filan.
benim de derdim yok kendisi ile,

düşün ki bu kadar olumlu bir kv bile bana düğünden önce oğluna damat terliği almam gerektiğini yaklaşık 50 kez söylemiştir.
ha ha göremedi ya damat terliğini evlenene kadar, içi içini yedi,
neyse aldım eşe elbette terlik, ceyodan, verdim tonla para, gene beğenmedi ya.

bence kendini bileme, çok yakın oturmayacaksan bunlara gül geç...
yoksa samimileşme ihtimali varsa kes at muhabbeti, benim evim benim kararım deyip

Hakaret yoksa sürekli değilse kabul edilebilir. Ben olayı hakaret boyutundan ele aldım. Bazı büyükler bazı insanlar konuşacak bir şey bulamıynca konuşmak olsun diye konuşuyor. bu konularda hep niyet önemli. Mesela benim annem / kayınvalidem detarjan için ölçün yok falan derse "Amann olmayı versin lazım mı ?" der güler geçerim.

konunu hatırladım ee ne yapacaksın şimdi? 3 er gün paylaşacak mısınız adamı ???

Bu tarz kucuk olaylari esine yansitirsan dirdirci annesini sevmeyen sorunlu kadin olursun. Artik bunlarida kendin cozeceksin , verseydin agzinin payini, benim evim benim surahim benim gelinligim benim dugunum. Sizinki 40 sene onceydi annecigim diyerekten soylede bir gulseydiniz belki daha iyi olurdu. Kv ne kadar adam yerine koyup konusup cevap verirsen o kadar kendini adamdan sayip oda sana karisir.
Annen dururken kv nin ne isi var ki senin ev temizliginde belliki evine esyana bakmaya gelmis sirf fesatlik yapmaya yani.
Neyse ogreneceksin zamanla sen bunlari.
Oyle suratina asmakla olmaz evlendigin adam o kv nin oglu canim bunu asla unutma

nişanlınızdan destek almanız gerekiyor zaten. o ne öyle şuyun eksik buyun eksik falan. haaa iyi niyetli söyler. hani blki sen fark etmemişsindir diye eyvallah. ama hata arar gibi denir mi öyle? herkes evlenince eksiklikleri çıkıyor çok normal. ama herkes sonradan da alıyor. bnce siz çok yüz göz olmamaya bakın. ipleri baştan sıkı tutun. öyle sinsi kaynanalara dikkat etmek lazım

Bu kadın sana çektirecek gibi sen de hep gülerek espriyle cevap ver...aman bi eksiğim o olsun de..alırım de..ay gerçekten beğenmedin mi anne ama ben cok beğenmiştim de geçiştir

Bence o da aslında herşeyin farkında
Hayal kırıklığına uğradı
Ama işte elalem ne der, düğüne kaldı 20 gün, nikahta keramet var gibi zımbırtılarla evlenecek
Geçmiş olsun

Valla o kerameti kimse goremedi. Kara haberi vermis gibi olmiyim ama bu evliligin sonu bosanma diyorum.

Birsey soracagim, nisanlina "kavusamazsam olurum" derecesinde asik misin?
kavusamazsam ölürüm değil ama yılların emeği ,sevgi birlikte bi ev kuruyosunuz herseyı kendı emegınızle sonrasında bı anda yıkılması kolay olmuyo ama böylesıde olmuyo

sımdı sıze cvp yazarken vatsaptan gelınlık resmı atmış kızlar 2 gun sonra gelınlıgı teslım alıcm bıttı bana sunların guzellegıne bak sen gıdıp ne kdr sade aldın bır kere dugun yapıcksınz yazmıs :)

Kadın sana gerizekalı diyo
Sen whatsapptan chatleşiyosun

Ama sorunun annenizde olduğunun farkındasınız ve eşinize de bu farkındalığı hissettiriyorsunuz anladığım kadarıyla. Bazen annem o benim ne yaparsa doğrudur veya sen yanlış anlıyorsun bişey yapmıyor kafasında oluyor eşler o çok yıpratıcı bir durum. haklısınız sizin durumunuz farklı ve alttan alınabilir.

Öncelikle kadın kıskanıyor oglunu ama oda alisacak üzülme, sende hoşgörülü olmaya çalış hemen herseyi gözünde büyütme sonuçta evladından ayrılacak çocuklarına düşün biri olarak anlıyorum neyse.
Ya Diplomat ol mesafe koy yada anlayışlı ol görmezden gel ama esine anlatma , ha annesi doldurur onu o kesin sen karşılık verirsen eşine kavga büyür direk gider annesine kadın kadına konuşalım benle problemin varsa direk bana söyle oglunu dolduruşa getirme içine atıyor hastalanmasindan korkuyorum de. Bide onlara hintkumasi muamelesi yapma.
16 yıllık evliyim kv den farklı ülkelerde yaşıyoruz geçen yıl kiziyla birlikte konusurken benim çeyiz imde eksik buldular :) o an şok oldum bişey diyemedim şimdi hemnkizip hem gülüyorum eksiğimde neymiş dersiniz ? Eskiden Gelinleri Bakraci olurmus niye benim annem almamışmis :)))

böyle ufak tefek şeyler için kırılmayın
çevremde herkesin hemen hemen böyle oldu....
temizliğe erkek tarafı gelmedi evde genc kızı olan varsa geldi gelen de yarım gün çalışıp kaçmıştı... en son bakınıp gitmişti
hatta birtanesinde kv. alt katta oturup doğru dürüst yemek bile yapmamıştı temizliğe gidip kız teyzesiyle 6 saat sonra evden çıkarken uğruyorlar gece gidersiniz gitmeden yemek yersiniz diye yemek yapamadım demişti... ama en çokta mutlu olan bu arkadaşım kv. bayağı düşüncesiz bazen de laf vuruyordu en başta şimdi 1 sene olacak herşeye sen bilirsin sen nasıl istersen kızım diyor...

yani ters konuşmamış... böyle şeylere alınma döneminizdesiniz herkeste bu dönemlerde hassas oluyor, bu yüzden biraz abartıyorsunuz... bu kadarcıcık olaydan korkmayın... problem olmaz

kavusamazsam ölürüm değil ama yılların emeği ,sevgi birlikte bi ev kuruyosunuz herseyı kendı emegınızle sonrasında bı anda yıkılması kolay olmuyo ama böylesıde olmuyo

Kac sene emek verdin mesela?

Yaşasın görsün madem, biz deyince anlamıyosa

Bir de bu forumda bakiyorum evliligi sorunlu olanlarin geneli nisanlilik doneminde kucuk kucuk olaylarla bir sekilde bir fikirleri olmus. Konu sahibi direkt goruyor ve bu kadar net bir sekilde. Evlenince ne nisanlisina ne de kaynanaya sihirli degnek degmeyecek hatta gelinin naz yapabildigi nisanlilikta bile kendini belli eden kaynana evlenince hepten cosacak. Bunlari bile bile evlenirse kendini cidden sevmiyor ve cezalandirmak istiyor demektir. Dusunsene "annen bana hakaret etti" diyecek "o yapmaz ispatla" diyecek. Ispatlasa bile arkasini donup gidecek. Herifte gram is yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…