• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları yardım oğlumm okula gitmek istemiyor...

Phoenix_em

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
5.878
13
358
İstanbul
kızlar merhaba benim 5 yaşında bir oğlum var(15.03.2004 doğumlu).okula gitmk istemiyor bu isteksizlik yaklaşık bir senedir sürüyor,sene başından bu yana gitmek istemiyor,oysa ilk senemizde çok istekliydi,hergün bana bahaneler buluyor,arkadaşlarım bana vuruyor,öğretmenim ceza veriyor,okuldan bıktım,akşamları sen gelip beni almıyorsun servisle gelmek istemiyorum,.... arkadaşımı annesi alıyor gibi şeyler söylüyor,ben bunları hem öğretmeniyle hem kreş muduruyle konuştum ,sınıfta çocukların sakin olduklarını birbirlerine vurmadıklarını söylüyorlar bende bir kaç defa sınıfta bulundum, ve o sırada ciddi hiç bir şey yaşanmadı,çocukların çoğu sakin,bir kaç hareketli çocuk var aralarında bunlardan biride benim oğlum.ve öğretmeni oğlumun çok fazla ağlamasından şikayetci evde fazla ağlamaz halbuki,bu arada okul dönemlerinde tırnak yemeye başlıyor,kreşin psikoloğuyla görüştürdüm ama psikoloğ sonuç alamadı oğlum kendini açmamış sessiz kalmış her soruya,

ben bugün gerçekten bu durumla uğraşmaktan yorulduğumu hissettim artık ne yapacağı bilmiyorum benim asıl korkum seneye anaokuluna ordanda ilk okula başladığı zaman aynı şeyleri yaşamamız!acaba diyorum seneye başlatmasam bir sene evdemi tutsam,ama bu seferde bir senesi kayıp olacak.

birde bu aralar ilk okul aramaya başladım.çok kararsızlık yaşıyorum bu kadar isteksiz bir çocuğu acaba devlet okulunamı göndersem yoksa özel okulamı göndersem daha iyi olur?

ne yapmalıyım oğluma nasıl davranmalıyım,bana akıl verirmisiniz?başka bir psikoloğla tekrar görüştürmelimiyim acaba?

bence oğlunun söylediklerini bahane olarak görme, her zaman öncellikler çocuklarımıza kulak vermemiz lazım bence. İllaki okulda onu soğutan bişeyler vardır. Bence okul ya da sınıf değiştirmeyi düşünebilirsin. İlk anaokulmuzda bi bakıcı abla vardı ve sürekli olarak çocuklara bağırıp keskin hareketler ve saçma şakalar yapıyordu. Atıyorum sınıfta 2 ahmet var, ahmet diye bağırınca ikiside gelir. asıl ahmeti babaaıs götürürken bakıcı abla hadi sende onlarla git falan diyodu. Çocukların psikolojinisini bozuyordu. hiç güleryüzlü değildi çocuklar için bu çok önemli. Ve oğlum okulda diğer çocukların ona vurduklarını söylüyodu, bizde senin gibi bahane dedik ve yolladık sonunda ağlamasına dayanamıp başka okula verdik şimdi haftasonları bile dır dır ediyor okula gitcem diye çok seviyor. Vallahi o ilk okul için hala vicdan azabı çekiyorum neden yollamakta ısrarcı oldum diye.:1no2:
ama şükür şimdi eylülden beri yeni bi okulda ve çok mutlu:1hug:

canım benim kızımda 2004 şubat doğumlu bu sene anaokuluna gidecek ama kızımda gitmek istemediğini söylüyo benden ayrılacağı için ama ben geçen sene anaokuluna misafir öğrenci olarak götürmüştüm evde çok sıkıldığı ve benden başka arkadaşı olmadığı için ilk gittiğimiz gün beni unuttu :) arkadaşlarıyla oynamaktan şimdide gitmiycem demesini çok dikkate almıyorum çünkü biliyorum ki ortamı görünce yine haftasonları bile gitmek isteyecek eminim inşallah seninde oğlun okula arkadaşlarına ve öğretmenine alışır hepsi çok başarılı öğrencilik yaşarlar umarım

12 mart 2005 doğumlu bir oğlum v ar 4 nisan 2009 da başladı kreşe v e hala gitmek istemiyor. ara karnesinden sonra şikayetlerde artış oldu.o kadar yaramazlık yapıyorum okuldn atılmıyorum itirafı beni çok üzdü.son 10 gündür şikayetlerde artış var kreşten alıcağım sizce hatamı yapıyorum...

Back