• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yardım lütfen kızlar!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

eceebb

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2020
110
60
18
33
Kızlar merhaba ben 1.5 yıllık evliyim evlendiğimizden beri korunmuyoruz doktor kontrolündeyim hsg çekildi kalp şeklinde rahim olduğu ortaya çıktı doktorum onda sorun yok küçük bir operasyonla çözülür ilk olarak kendiliğinden gebe kalmanı ve düşük yapıp yapmıcağını görmemiz lazım dedi ve femara verdi ben 2 ay onu kullandım bu arada eşimin spermiogramı yapıldı ve sonuçları gayet güzel çıktı ama 2 ay sonrasında yine gebelik olmadı daha sonra doktora tekrar gittim ve benden bu defa amh istendi amh değerim 1.75 çıktı (yaşım 30) doktor bu defa işimizi garantiye alıp ilk ameliyat yapalım daha sonra tüp bebek yapalım yaşına göre olması gerekenden biraz düşük kendiliğinden de gebe kalma şansın var ama çok düşük bi şans kalan yumurtaları da dondururuz gibi bişeyler söyledi. Sizce amh değeri yaşıma göre düşük mü ne yapacağım konusunda net karar veremedim 1 aylık kullanabilceğim femara kaldı 1 ay ara verip onu kullansam bi sıkıntısı olur mu acaba? Bana bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim🙏

Benim de rahmim kalp şeklinde. Ancak çok derin değil. Hatta hsg de hafif ve anomali sayılmayacağı yazıyor. Ancak gebeliğimin başında perdeye yakın bir yere yerleşmişti. Her an kaybetme ihtimalinden çok üzülmüştüm. Keşke o operasyonu olsaydım dedim ama doktorların hepsi olmama gerek yok olarak söylemişti.
Çok şükür gebeliğim devam ediyor. Ama yaşadığım üzüntü, stres Allah kimseye yaşatmasın..

Şimdi sizin de düşük yapma ihtimaliniz varsa ve böyle basit bir operasyonsa neden yaptırmayasanız ki? 2 yıldır istiyormuşsunuz. Gebe kalsanız ve Allah korusun düşüğe sebep olsa ne kadar üzülürsünüz. O yüzden ben olsam bir an önce yaptırırdım.

Amh a gelince. Çok düşük değil değeriniz ama 2 yıldır korunmamaya rağmen, eğer yumurtlama takibi ile değerlendirdiyseniz, tüp bebek ya da aşılama ile şansa bırakmayabilirsiniz. Bir de femara kullanırken yumurtlama zamanı çatlatma iğnesi falan yapılmadı mı? Gerçi kendiliğinden çatlıyorsa ihtiyaç duyulmamıştır belki.

Benim de rahmim kalp şeklinde. Ancak çok derin değil. Hatta hsg de hafif ve anomali sayılmayacağı yazıyor. Ancak gebeliğimin başında perdeye yakın bir yere yerleşmişti. Her an kaybetme ihtimalinden çok üzülmüştüm. Keşke o operasyonu olsaydım dedim ama doktorların hepsi olmama gerek yok olarak söylemişti.
Çok şükür gebeliğim devam ediyor. Ama yaşadığım üzüntü, stres Allah kimseye yaşatmasın..

Şimdi sizin de düşük yapma ihtimaliniz varsa ve böyle basit bir operasyonsa neden yaptırmayasanız ki? 2 yıldır istiyormuşsunuz. Gebe kalsanız ve Allah korusun düşüğe sebep olsa ne kadar üzülürsünüz. O yüzden ben olsam bir an önce yaptırırdım.

Amh a gelince. Çok düşük değil değeriniz ama 2 yıldır korunmamaya rağmen, eğer yumurtlama takibi ile değerlendirdiyseniz, tüp bebek ya da aşılama ile şansa bırakmayabilirsiniz. Bir de femara kullanırken yumurtlama zamanı çatlatma iğnesi falan yapılmadı mı? Gerçi kendiliğinden çatlıyorsa ihtiyaç duyulmamıştır belki.
Bende yaptırma taraftarıyım küçük bi operasyon olduğunu söyledi doktorum düşük yapmayı veya o tehlikeyle yaşatmayı göze alamam sanırım. ondan sonra da sanırım tüp bebeğe geçiş yapıcam doktor sende femaranın işe yaramış olması gerekirdi dedi ama çatlama iğnesi yada takibi de hiç yapılmadı o süreçte şimdi elimde 1 adetlik daha femara ilacı var acaba onu da kullansam diye düşünüyorum. Şuan gebeliğin kaçıncı ayındasın? Umarım olması gereken vakitte sağlıkla kucağına alırsın psikolojini ve yaşadığın zorluğu tahmin edebiliyorum bende aynı zorlukları yaşamak istemiyorum açıkçası riski en aza indirerek tüp bebek yapmayı istiyorum

Back