Yardım lütfen, Hamilelikte ellerde kızarıklık.

yasemun6

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2022
385
705
Merhaba Hanımlar,

Konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama bu tip konular kendi başlığında görülmüyor pek sanki. Zor durumda olduğum için acil buraya yazdım.

Hamileyim, son 2 aydır ellerimin üzeri aşırı kuru ve kırmızı. Doktora gittim atopik cildin var dedi. Bephanten, Ecowell, Bioderma ve Cerave ürünlerini kullandım. Yok geçmiyor bir türlü. Ellerim yanıyor su değse bile. Kaşıntı da oluyor. Artık dayanamadım. Bir taraftan enfeksiyon ile uğraşıyorum bir de bu çıktı geçmiyor.

Bunu yaşayan var mı yardımcı olur musunuz?

Gecenlerde alt ic camasiri bölgem ve koltuk altimda kasinti kizariklik yasadim, kan tahlili verdim, temiz cikti. Vitamin takviyelerini birakim, duzeldim. Ama el içleri ve ayak altinda görülmesi gebelik kolestazi belirtisiymjs, ne oldugunu bilmiyorum ama telikeliymis. Siz el uzerinde diyorsunuz. Kulaga egzama gibi geliyor. Hamilelikte cilt hassasiyeti ve kurulugu arttigi icin normal. Ben hamilelik oncesinde de egzama sorunu yasiyordum hamilelikte daha da artti. Yine de doktora gorunun ama endise edeek bir sey yok bence

Konu sahibi benim ablamda hamileliğinde çok kaşınmıştı. Elleri ve sırtı özellikle kaşınıyordu.
Karaciğer enzimleri aşırı yükselmişti. Lütfen test verin gerekirse başka doktora gidin.
Bebeğinizi saglıcakla kavuşun

Sadece ellerinizde mi var peki ? Eğer öyleyse bende ellerimde aynı problemi yaşadım. bilmiyorum marka adı verebiliyor muyuz ama bir ürün kullandım bir tohumun yağı bir markanın akşamdan ellerime bolca sürüp öyle yattım 2 günde geçirmişti. Hamileliğimin ilk haftalarıydı hatta ben bilmiyordum bile. Fakat yine de doktorunuza mutlaka danışıp kullanmanız gerekir diye düşünüyorum.

Kardeşimde el üzerinde belirti vermişti bende o yüzden kan testi yazdim

Ayy inşallah ya sadece ellerimin üstünde var. Başka bir yerimde kaşıntı ve kızarıklık yok çok şükür. Krem sürünce geçiyor gibi oluyor sonra tekrar kuruyor

Diğer 2 arkadaşta yazmis kardesimde ellerde başlamıştı kolestaz ama renginiz de belirgin derece sararır siz tedbir amaçlı gidin Dr nasıl kan istemez anlamadim
Direk atopik dermatit dedi. Cildin atopik olduğu için böyle oluyor dedi. Saraema yok çok şükür tedbiren gideyim. Bu tahliller sağlık ocağında da yapılır mı ki?

Evet sadece elimin üzerinde kuru kuru böyle yara gibi oldu neredeyse, fotoğrafta açık çıktı bu görünenden biraz daha kızarık

Eklentiler

• image.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 447
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Evet sadece elimin üzerinde kuru kuru böyle yara gibi oldu neredeyse, fotoğrafta açık çıktı bu görünenden biraz daha kızarık
benim de bu şekildeydi diğer arkadaşlar karaciğer ile ilgili bir sorun olabilir demişler dilerseniz öncesinde mutlaka bir tahlil yaptırın. Tahlillerinizden sonra kullandığım ürünü paylaşayım sizinle

Sizinle aynı durumu yaşadım ,cildiyeye gittim bana bir krem yazdı 2 haftada düzeldi . Ama çok kötü bir durum inşallah atlatırsınız . Eliniz bir süre su görmicek ,düzenli kremlerinizi kullanın geçer inşallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…