• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardim! kötüyüm! ben baskasi olmak istiyorum(dikkat cok uzun!)

tatalım rıca ederım ben sana yardımcı olabılmeyı cok ısterdım ama senın ıcınde de mutlu olabılme ıstegı kacmıs gbı bıraz sankı yasama sevıncını yıtırmıssın gıbı
bence en ıısı bı pskologa gorun guzelım bak boyle yasanmaz belkı depresyon gecırıyosundur daha cok ılerler cunku kendın ustesınden gelemıosn anladıgım kadarıyla
bence sımdı gıt bı pskologa rahatlarsın hayatın duzene gırer

Slm, ben biraz daha farklı düşünüyorum konunuz hakkında. Aslında bana göre, şu an ki ruhsal durumunuzdan memnun olmalısınız. Çünkü yaşamınızda birşeylerin normal olmadığının farkına varmış ve bundan sıkıntı yaşıyorsunuz. Hayatınız çoğu insana göre mükemmel iken, her isteğinize kavuşuyor iken...aslında böyle olmamalı, hayatta birşeylere çabalayarak sahip olunmalı...diye düşünüyor olmanız taktir edilecek bir durum. Sizin olanaklarınıza sahip nice insan boş, bomboş yaşamakta ve böyle olmaktan son derece memnun. Siz gerçekleri görüp, doğrular ile hareket etmek isteyen bir kimsesiniz, bu çok önemli birşey hayatta.'Farkındalık'tır bunun adı ve özel insanlarda mevcuttur.Bu yüzden lütfen kendinize iyi davranın. Çünkü bu nadir bulunuyor artık günümüzde. Kafanızda ki karışıklığın nedeni bence, kendinizi tanımamanızdan kaynaklanmakta. Nelerden hoşlanırsınız, neler yapmak size keyif verir bunları bilmiyorsunuz henüz. Kendinizi, zevklerinizi, uğraşlarınızı keşfedin..insanı yaşama bunlar bağlar.
Başarılar dilerim.

Valla 100% dusunce kitabini okudum iki gun once.. Ve senin yazini okudugumda kitapta okudugum bir bolum dikkatimi cekti.. Bir insan kendini aramali bulmali birilerine benzemek isterse basarisiz olur
cunku herkesin bir ben'i var. buna yakin bir seydi iste.. Birilerine benzemek hayalkirikligi ve umutsuzluga dusmekmis

Slm, ben biraz daha farklı düşünüyorum konunuz hakkında. Aslında bana göre, şu an ki ruhsal durumunuzdan memnun olmalısınız. Çünkü yaşamınızda birşeylerin normal olmadığının farkına varmış ve bundan sıkıntı yaşıyorsunuz. Hayatınız çoğu insana göre mükemmel iken, her isteğinize kavuşuyor iken...aslında böyle olmamalı, hayatta birşeylere çabalayarak sahip olunmalı...diye düşünüyor olmanız taktir edilecek bir durum. Sizin olanaklarınıza sahip nice insan boş, bomboş yaşamakta ve böyle olmaktan son derece memnun. Siz gerçekleri görüp, doğrular ile hareket etmek isteyen bir kimsesiniz, bu çok önemli birşey hayatta.'Farkındalık'tır bunun adı ve özel insanlarda mevcuttur.Bu yüzden lütfen kendinize iyi davranın. Çünkü bu nadir bulunuyor artık günümüzde. Kafanızda ki karışıklığın nedeni bence, kendinizi tanımamanızdan kaynaklanmakta. Nelerden hoşlanırsınız, neler yapmak size keyif verir bunları bilmiyorsunuz henüz. Kendinizi, zevklerinizi, uğraşlarınızı keşfedin..insanı yaşama bunlar bağlar.
Başarılar dilerim.

canim yorumun icin tesk ederim. bi an seni psikolog sandim :)
cok yardimci oldun. degisik yorumunla farkli bi yol göstermis oldun.
kendimi ifade etmekte zorlaniyorum. sikayetciyim bu huyumdan. belkide kendimi taniyamamdan dolayi ifade edemiyorum kendimi.

Valla 100% dusunce kitabini okudum iki gun once.. Ve senin yazini okudugumda kitapta okudugum bir bolum dikkatimi cekti.. Bir insan kendini aramali bulmali birilerine benzemek isterse basarisiz olur
cunku herkesin bir ben'i var. buna yakin bir seydi iste.. Birilerine benzemek hayalkirikligi ve umutsuzluga dusmekmis

bu cümle cok sey anlatiyo aslinda. ben kendimle mutlu degilim sanki. hep baskalarina imreniyorum. onlar gibi olmak istiyorum. onlarin yerinde olmak istiyorum. onlarin yaptiklarini yapmak istiyorum. kendimle barisik degilim. öncede yazdim ya ben kendimden bikmis durumdayim. baskasi olmak istiyorum.

Tekrar merhaba. Psikolog değilim. Ama hakkımda böyle düşünmüş olamanıza çok memnun oldum. ışte bu benim sevincim. Çünkü benim başarım. ınsanlar genelde hakkımda güzel yorumlar yaparlar. Bu beni çok mutlu eder. Çok okuyorum. 12-13 yaşımdan bu yana sürekli okuyorum. Kendini bulma yolunda kitaplar mükemmel yardımcılardır. Herkese buradan tavsiye ediyorum. Sevgiler.

sıkıntısını yazan arkadaşın suankı durumu nedir bilmiyorum ama herkezden farklı olarak benım acizane tavsiyem : maneviyat açlığında oldugunuzu dusunuyorum.. yani dünyalık herşeye sahip olmuşsunuz.. Ama ya diğer gorunmez ama ınsanın ıcını dolduran ınsanı hayata baglayan o hisler ? bence siz o hisleri hiç tatmamışsınız .. kucuk kısa bır alıntı yazıcam okursunuz inşallah

--

İnsanı öldüren tokluk, yaşatan ise açlıktır
Sizi tokluk öldürdü bizi açlık diriltti..
Evet, yanlış okumuyorsunuz, gerçeğin ta kendisidir bu söz
Devamlı tok olan insanda hem maddî, hem de manevî hastalık başlar Maddî hastalığın başlayacağını tıp adamları açık seçik söylemekteler Manevî hastalığın olacağı ise, yaşanan hayatta da bellidir Midesi tıka basa dolan insana vaaz, nasihat tesir etmez Hikmetli sözlerin en cazibini söyleseniz, en değerlisini anlatsanız, kılı bile kıpırdamaz Çünkü mide dolu, göz ve gönül de ölüdür
Bundan dolayıdır ki bir maneviyat büyüğü şöyle demiştir:
— Sizleri tokluk öldürdü, bizleri de açlık diriltti!Bu sözde büyük gerçek saklıdır Kimilerini hep tok kalmak öldürür, kimilerini de aç kalmak diriltir Efendimiz Hazretleri'ni, sık sık aç halde görmekteyiz
Bir gün Fatıma validemiz (ra) bir parça ekmek alıp Efendimiz (sav)'in huzuruna girerek kendisine uzatmış
— Taze ekmek pişirmiştim, bir parçasını da sana getirdim, babacığım, demişti Efendimiz (sav) ekmeği alırken şöyle buyurdu:
— Kızım, baban üç günden beri ilk defa bir ekmek parçası eline alıyor!
Âişe validemiz bu konudaki rivayetinde şöyle demiştir:
— Biz Muhammed (sav) ailesi, ay geçerdi de ocağımızda duman tütmezdi Yiyeceğimiz, iki tane siyah hurma ile içeceğimiz sudan ibaret olurdu Bazan yakınımızda bulunan Ensar hanımları Resûlüllaha süt gönderirler, onunla kendimizi ayakta tutardık
Resûlüllah (sav) Hazretlerinin bu halini örnek alan bazı İslâm büyükleri, açlığı çokça yaşamayı tercih etmiş, gönüllerim ve kalblerini açlıkla diri tutmaya çalışmışlardır
Nitekim tasavvuf büyüklerinden Sehl bin Abdullah, örnek aldığı Resûlüllah'in (sav) açlığını tam yaşamaya çalışırken ona gelen biri sormuştu:
— Günde bir öğün yemeye ne dersin?
— Sıddıkların yemesidir, derim
— Ya iki öğün yemeye?
— Ona da müminlerin yemesidir, derim
—Peki üç öğün yemeğe ne diyeceksin? deyince, kızan Sehl:
— Sen git, ailene söyle, sana bir ahır yapsınlar, orada istediğin kadar ye, demiştir
Maneviyat büyükleri açlığı, tokluğa isteyerek tercih etmişler, yaşadıkları iradî açlıktan sonra, kendilerinde inkişaflar olmuş, ilim ve hikmetlere vakıf olmaya başlamışlardır
İsimleri kitaplara yazılacak kadar itibara sahip bir çok büyüklerde hep mahrumiyet esas olmuş, nefsin arzu ve isteklerine set çekmek ilk hedef halini almıştır Bizlerde ise nefsin isteklerini yerine getirmek gaye halini almış, birazcık mahrumiyet dünyamızı karartacak duruma düşürmüştür Yani büyüklerin irade ile yaşadıklarına biz bazen mecburen maruz kalsak ürperiyor, bundan istifa*de yerine yeise düşüyor, bunalımlara maruz kalıyoruz
Ebû Türab-ı Nahşebîye bir mescidde rastlayan biri, kaç gündür aç beklediğini sorunca, yedi gün, cevabını almıştı
Böyle zatların yanında bir kuru ekmek parçası, Al*lah'ın en büyük nimeti olarak görülüyor, buna sahip olduklarında kendilerini en mesud ve bahtiyar insan olarak biliyorlardı
Şimdi bizlerin sofrasında Allah'ın lütfettiği nimetlerin bütün çeşitleri var, ama bizler mesud ve bahtiyar değiliz Kendimizi büyük nimetlere sahip insan duygusu içinde bulamıyor, hâlâ, mahrumiyet hissiyle boğuluyoruz Yani onları açlık diriltiyor, bizleri de tokluk öldürüyor, anlaşılan

(menba-ORuÇ)

simariklik seninkisi
biraz cevre edin arkadaslik kur insanlarla diyolaga gir
nisanliymissin da ne güzel iste nisanlinla gez dolas
kendine biseyler ispatlamak icinde okulunu bitir

canım bence bir boşluktasın bende böyle olduğum zamanlarda annem bana dua oku der kuran okurum namaz kılarım şükrederim bence aynı şeyleri yapmaktan usanmışsın paranı sağa sola harcıyacağına yardım et birilerine aldığın beğenmediklerini hediye et ayrı bir uğraş senin için insanları sevindir ki allahta seni sevindirsin onları mutlu görünce sende rahatlayacaksın elinin yavaşlığına gelince kimse anasının karnından robot doğmuyor zamanla hızlanırsın bende öyleydim birde planlı hareket edersen olur bunlar basit seyler kafaya bile takmaya değmez

yaz tatilini ülkemizin güzel bir köyüne giderek geçir pansiyonda kal veya konuk evlerinde kal.ev ev sokak sokak dolaş insanları gözlemle kadınlarla sohbet et bir haberci edasıyla hayatlarını sor 1 metre entari almak için kaç saat tarlada çalışmak zorunda onun ağzından duy imkansızlıkları gözlerinle gör.akşama kadar her işi yapıpta nasıl eşinin gözünde değersiz bazı kadınlarımız gözünle gör.sofralarına konuk ol saniyelik mikrodalga yemekleri değil de saatlerce pişirilen yemekleri tat.bahçelere git kadınlarla ellerinle sebze meyve topla inan hayatındaki eksikliği göreceksin.

bnce sosyal aktivitelere fln katılmalısın sürekli bişeylerle uğraş bisürü hobin olsun..
ve sonra tektane nin dediği gibi kendine sınırlar koymalısın küçk küçk ve onlara uymaya çalış ..
sonra bide biraz yalnız bırak iicene düşün napıorm gerçekte ne istiyorum diye..böle napsam die kendini ordan oraya koşturmak ii bişey deil ..

biz sana burada yardımcı olmaya çalışırız.seni motive etmeye çalışırz. fakat sen mutlu olamayı ilk önce kendin istemelisin... birde burcun ne acaba? eğer ikizlersen :d bu biraz normal geçici duygudur.
rahatlama çaylarıyla başlaya bilirsin. koza kelebeğini bilmez , tavuk suyuna çorba... yada ne bileyim güzel bir kitap alarak hayatına renk katabilirsin. spor yapabilirsin... masraf olmasın aileme dersen yürüyüş yaparak bu durummu atlata bilirsin... çok derin düşünceler edalmamak kendini dinlememk için iş hayatına atılman çalışman daha bir güzel olur :D... ağlama krizlerin başaldıysa bu biraz tehlikeli değil mi?

canım aynlış anlama sakın da
hani halk arasında bi söz vardır ya
rahat batıyo diye
yani amacım ssnei kırmakdeğil asla
ama çok doğru bi söz
yani bazen çabalamak gerekiyo elde etmek için
bazen özlemek istemek ve dua etmek gerekiyor
bunlar olmadan sihirli bi değnek varmış gibi yaşamak
mutlu etmezki insanı
yorulmayı kıskanmayı imrenmeyi ve çaresizliği bilmek gerek
bazen fakirli belkide..
nimde sana tavsiyem bulundun hali değerlendirmen
ne zenginler varki paralarını zay edip bitiriyolar
kimseye faydaları yok
ye iç yat kavramı olmuş beyinlerinde
sn de diğer arkadaşları dedi gib
ihtiyaç sahiblerine yardım edebilirsin
zaten sadaka da çoook sevap
buda mutlu eder seni
zaten birini mutlu etmek gibisi yok asla..
en ufak bişeye ağlamaya gelinc
bu malesef bndede var
ve uzmana görünmeyi düşünüyorum
bu hiçde normal değil
ağlamktan nefrete edr oldum artık
duygusal olmakta biyere kadar ....

canım yazdıklarını okudum benim sana söyleyebileceğim kendimce fikirlerim şöyleki

senin çevrendeki insanlarda senin gibi ise maddi açıdan senin bu kadar tatminsiz olman normal. çevreni değiştir arkadaşların dediği gibi imkanı olmayan insanlarla tanış onlara yardım etmeye çalış bak o zaman nasıl mutlu olacaksın. benim çevremde komşularım arkadaşlarım var onlara dışarda yemek yedik denildiğinde ben iskenderi lahmacunu hiç yemedimki diyorlar bu lafı ilk duyduğumda çok üzülmüştüm böyle insanları tanı onlara yardımcı ol benim maddi açıdan senin kadar iyi durumum yok ama böyle diyen insanların çocuklarıda onlar gibi ve ben elimden geldiğince onlara birşeyler alıp yedirip giydirmeye çalışıyorum ve çok mutlu oluyorum

çocuk esirgeme kurumunda çalışan arkadaşlarım var ve oradaki çocukların her gelene anne dediğini biliyorum beslenbelerine konulacak birşey olmadığı için okula beslembe götüremediklerini giyecek iç çamaşırları olmadığı için iç çamaşırsız okula gittiklerini böyle çocuklardan birkaçının bakımını üstlen onların yanına git dersleriyle ilgilen seni gördüklerinde nasıl sana hayran olduklarını ve seni nasıl sevdiklerini gördüğünde çevrendekilerin iyi senin beceriksiz olduğunu yazmışsınya o zaman bek kendinle ne kadar gurur duyacaksın bunları yap bencede bu mutsuz halinden kurtulursun umarım biran önce atlatırsın canım benim uzun oldu biraz ama ne yapayım madem bu kadar imkanın var lütfen ihtiyacı olan birkaç kişiyi sevindir o zaman manevi açıdan kendini çok iyi birisi hissedeceksin emin ol mutlu kal

.ben sana uzun satırlar yazıp psikolojik vs demiycem ... Sana tek şunu söylyorum Sende ki tek eksiklik maneviyat Namaz kıl emin ol huzuru bulucaksın türbeye git dua et fakir sevindir.
Bende böyle bir dönemden geçtim sana söylediklermi yaptım Hz.Yüşa'ya git... Dua et .... emin ol bunlar sana iyi gelicek arkadaşım..

Back
X