yardım kızlar, kedim yemiyor

fuzuli_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
1.702
2.863
Dün dört haftalık bir kediyi dün sahiplendik. Malesef annesi bırakmış. Bana veren kadın üç saatte bir biberonla besliyormuş. Ben dün akşama kadar yediremedim ama akşam, gece ve sabah iştahla yedi. Sabahtan beri yine yemiyor ve sürekli uyuyor. Hasta gibi de değil çünkü uyandıkça oyunlar oynuyor. Hiç yemiyor değil, ağzına verince biraz içiyor ama hemen kaçıyor. Fazla mı zorladık diye düşünüyoruz ama çok da üzülüyoruz. Bilen varsa yardım etsin, acıkıp gelene kadar bekleyelim mi yoksa zorla yedirelim mi? En son sabah 8.30'da yedi ondan sonra da zorla azıcık içti.

biberonla değilde önüne bi kap koyup vermeyi deneseniz?belkide gelir içer birazcık :S

biz kedimizi aldığımızda 45 günlüktü, kuru mamayı rahat rahat yiyebiliyordu. bir kutu konserve kedi maması alıp verseniz? mutlaka yanaşacaktır kokusunu alınca. yumuşak mamalarla başlayıp yavaş yavaş kuru mamaya geçebilirsiniz.

Yavru kediler, 4-6 hafta arasında sütten kesilirler ve yavaş yavaş yarı katı yarı sulu mamalara geçilebilir. Evde hazırlayacağınız yarı sulu yarı katı mamalar ya da hazır yaş mamalar kullanılabilir. 3 aylık olduğunda artık rahatlıkla kuru mama yiyebilir hale gelirler.

Son düzenleme:
daha çok kuçuk oldugundan çişini yapamıyordur benım kedım yapamıyordu ben havlu peçeteyle siliodum göbek kısmının altını çişini yapıyordu zorla azına tık 2 3 saatte bır bebk gıbı düşün aglar zırlar bana gelen kedı 1 haftalıktı şimdi kocaman öküz gıbı oldu maşşallah

evet sorun biberonmuş. dün akşam sütlü ekmeği bayıla bayıla yedi. ama bugün yine yemiyor. konserve mamaya yanaşmadı bile, kapla da hiç alakası yok. sürekli zevki mi değişiyor bu hayvanın? üzülüyorum da ama sinirlenmeye başladım artık. ne yedirmeliyim? neyi çok sever, neye yanaşır?

cevap yazanlara teşekkür ederim, bugün yeni bir mama aldım ve zorla ağzına verdik. sonra iştahla yedi, birazcık su içirdik, zorla. şimdi de uyuyor :)

X