Yardim edeceginiz insanlari iyi arastirin. Ben de birine boyle yardim etmistim ayni sekilde talebi bitmedi benden. Sonuc: hicbirine ihtiyaci yokmus birikmis paralari varmis :)Herkese merhaba. Sorunum küçük gibi gözükebilir ancak bana artık dert oldu. 27 yaşında,2 çocuk sahibi,kendi işletmesi olan biriyim.Gelirimiz Allah’a şükür iyi ama ultra zenginde değiliz. Evimiz yok çünkü işimizi evi satıp açtık. Altımızda da çok iyi olmayan bi araba var. Yani lüks içinde yaşamıyoruz.
Son zamanlarda ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye başladım. Aslında bunu sürekli olarak yapmak istiyordum. Bi yer var ihtiyaç sahipleri onlara yazıyordu,onlarda bana söylüyorlardı böyle bi kaç yere yardım ettik. Ancak sorunum şu ki yardım ettiğim yerler bana sürekli ekstra taleple geliyolar.
Örnek vermem gerekirse bi aile var mutfak alışverişlerini vs yaptık. Yine çevremden birilerine kıyafet vs ayarlattım. Önce bilgisayar istediler online eğitim için. Gerçekten halletmeye çalıştım. Ama dün aynı kişi para istedi. Başka şehirden birine de kıyafet vs ayarlamıştık ama gönderecek kişi ben değilim,adreslerini filan verdim ama pozitif temaslı oldukları için karantinaya alındılar. Karantina bitiminde gönderirler anca. Yine o yardım edilecek kişi yazdı ne zaman göndereceksiniz diye. Mesajları buraya koyabilsem keşke sürekli yazmış. Yardım edecek misiniz ? Ne zaman göndereceksiniz? Diye. Resmen her gün yazılmış. Böyle olunca hiç emin olamadım. Eşimde yardıma ihtiyacı olan insan sürekli yazmaz çekinir demeye başladı.
Size sormak istediğim ben inanılmaz vicdan yapıyorum. Kendimi kötü hissediyorum göndermeyince ama benimde sinirlerim bozuluyor sürekli başka taleplerle gelinmesinden. Ne yapmak lazım ? Daha para istemesine bi cevap vermedim. Buradaki fikirlere göre cevap vermeyi düşünüyorum. Kalp kırmak istemiyorum ama gerçekten elimden geleni yaptım. İstediği para az bi para değil. Ben 1 ayda sadece tek bi aileye 700-800 TL harcayamam. Bu parayı verip sonrasına mı karışmamalı ? Yoksa başta kesip atmalı mıyım ? Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için