Yardım etmek ? Etmemek ?

Ben eşinize katılıyorum ihtiyacı olan insan talep bile etmez çekinir olaki cok sıkışıktır mecburen bir kere söyler bekler bence böyleleri yüzünden yapacağınız iyilikleri kesmeyin yine oldukça ihtiyaciniz dahilinde başkalarına destek olun

Bence bu şikayete durumum yok gönderemiyorum yada daha kotu durunda olan bi aile vardi onlara yardimci oldum deyin ben iyilik yapan kişinin hep vana destek olmasına da üzülürüm sonucta ihtiyacı olan başka insanlarda var

Şahsım adına hiçbir zaman para yardımı yapmayı doğru bulmuyorum.
Ne isteniyorsa alırım, edinirim bulurum ama para asla.
O eve ulaşsa bile paranın, kimin tarafından el konacağı belirsiz.

Bu şekilde ilerlemek yerine kendiniz birebir gördüğünüz bir aileye, her ay yapabildiğiniz kadar temel ihtiyaç ya da çocuklarına uygun yardımı üstlenebilirsiniz.

Kimse karun değil ve tek başınıza tüm ihtiyaç sahiplerine parça pinçik yardım etmek imkansız ama siz 1 ailenin ya da o ailenin çocuklarının kaderini değiştirebilirsiniz.

Bazı insanlar sürekli kendini acındırmayı ve yardım istemeyi alışkanlık haline getiriyor. Ihtiyacı olsun olmasın hep birilerinden yardım istiyor. Sizin yardım ettiğiniz aile böyle bir aileyse yardımı kesin. Ihtiyacı olan birine yardım edin. Biz aileyi görmedik birşey diyemeyiz. Ona siz karar vereceksiniz.
Üst üste mesaj atarak göndermeyeceksin galiba diye ayıp etmiş. Isterseniz o aileye belediye kaymakamlık gibi yardım alabileceği yerlere yönlendirin. Siz başka bir ihtiyaç sahibine yardım edin.

İnanın gerçek ihtiyaç sahipleri, hallerini arz edip isteyemiyorlar bile. Böyle arsızca sürekli bir şey talep ediliyorsa, mutlaka işin içinde bir iş vardır. Ben olsam vermezdim.

Çalıştığı halde az ücret alıp geçinemeyen insanlar var. Kira yardımı veya çocuklarına kıyafet yardımı vs yapabilirsiniz. Kurumlarda yerine ulaşıyor mu emin olmak lazım. çalışmayıp da benim durumum yok diyenlere de yardım yapmak benim içimden gelmiyor.

Sizin sorununuz değil, siz zaten yapacağınız yardımı yapmışsınız, yapıyorsunuz da yeri geldiğinde, fazlasını gitsin başka bir hayırseverden istesin. Bu kişiler sizi istismar ediyor.

Para yardımı yapmayız bizde..
Hatta bir aile var adamın ne olduğu belli değil, yani tam emin değiliz ama sağlam ayakkabıya benzemiyor diyeyim; erzak yardımı yapıyor eşim ve kaynatam. Onu bile adam görmesin görüpte satar matar deyip kadına ulaştırıyorlar direkt olarak. Adamdan yollamıyorlar evine götürmeden bi yerlere satar falan diye..

O kişiye sizin gibi bekleyen bir çok aile var onlarin haklarinin yenmemesi için elimdeki parayı onlara dagittim.Size de elimden gelen yardımı yaptım zaten diyebilirsiniz.
Bilmiyorum ama el verip kol kapmak gibi olmuş bu olay.Tavir niyetiniz net olsun ki yaptığıniz isin güzelliği bu dusuncelerinizle zedelenmesin bence.

Cok kazanan bırı degılım de hatta sabıt gelırım yok ama yapmaya calıstıgım zamanlar oluyor. Meden boyle benkm de baskma geldı.bayram oncesı ıhtıyac sahıbı olsugu soylenılen bı kadına ulasıp cocuklarıma bayranlık almak istedim.isteklerı bitmedi.yolladım.on gun sonra kendıne istedi.bır hafta sonra baska bır seh falan..engellemem zorjnda kaldım bunj bana yaptirtti. ben de saldım.kurumlara bagıs mantıklı gelıyor

İhtiyacı olan istemez. Verdiğinizde yüzü kızarır. Size bin bir türlü dua eder. Şuna gerek yok var benim der elinde olan bişey vermişseniz size iade eder. Bu fazla başkasında verin der yarısını alır mesela.
Yani bizim durumumuz kötü olduğu zamanlarda böyle davranırdık. Şimdi ben böyle insanları arıyorum yardım etmek için. İsteyen, doyumsuz insanlar bana sahte geliyor.

Bencede para yardımı yapmayın.. üç çocukla kocası hapiste olan bi kadın vardı çocuklar perişan yiyecek ekmekleri yok.. elimden geldiğince erzak yardımı yaptım.. bigün ablama bankadan maaş için promosyon yattı iyide para yani onu kendisi kullanmak istemedi o kadına verdik peki o ne yapmış kuruşuna dokunmadan hapisteki kocasına göndermiş o olaydan sonra dahada yardım yapmadık ailecek kızdık çünkü çok güzel paraydı ozaman onları en az altı ay idare ederdi..

Benim yardim ettigim ailelerden bir kac kez karsilastim. Tekrar istenmesi insanir ahatsiz ediyor cunku durumun olmayabiliyor o an. Bende icimi karartmiyorum ama nakdi degil ayni yardim yapıyorum. Sanal marketten cocuguna bez sut mama gibi en azindan çocuğuna kullandigini bildigim seyler aliyorum.

Benzer derneklerden birinde calisiyorum,nakit yardimi elden yapilmiyor kesinlikle, erzak alisverisi,okul alisverisi,kiyafet alisverisi yapiyoruz. Bunlar disinda kirami odeyemiyorum diyenlere gunluk isler bulunuyor ve para kazanmasi saglaniyor. İnsanlar firsatci olabilirler,kesinlikle dogrudan para yardiminda bulunmayin.

insan yokluk halinde utansa da talepkar olabilir, anlarım, ancak sizin muhattaplarınız işi ajitasyona dökmüş. yani bu dönemde eğer sabancı veya koç değilseniz, öyle her ay bir aileye yüzlerce liralık nakit yardımı ayrıca erzak alışverişi zor.
tanımadığım insanlara para vermeyi tercih etmiyorum ben. çünkü malesef yok kelimesinin arkasına saklanarak insanlar çok güzel sömürü yapabiliyor. ancak tanıdıklarıma gücümün yetebildiği aylarda maddi yardım ediyorum.
bence bu ay söz verdiğiniz yardımı yapın ve sonra engelleyin numaralarını. zira önümüzdeki ayda da size yüklenecek gibiler.

Karşındaki insanları art niyetli gördüm para vermeceğinizi söyleyin emri baki iyilik yapılmaz gerçek ihtiyaç sahipleri böyle olmuyor.

Gitmeyin ne demek gitmeme durumu yok?
Esiniz zaten tek kalmaniza bir sey dememis kayınpedere noluyor?
Bence görüşmeyi kesin. Ne diyim yaa
20 yaşında evli cocuklu! Iyi cesaret valla...

Ayni durumda ben de kaldim. Sokak hayvanlari icin belli bir butce ayarlamistik. Veteriner ve mama ihtiyaclarini karsiliyorduk az bucuk ama yardim gonderdigim aracı kişiler ayni sizin mevzuya bağladilar. :)))) İstekler, talepler hiç bitmedi.

Hepsiyle iletişimi kestim malesef bu yuzden cunku bir tane iki tane degillerdi. İsterdik ki uzaktaki hayvanlara da yardimimiz dokunsun ama bu sekilde olaylar yuzunden aracıyla yardim yapmiyorum artik kendim kendi etrafimdaki hayvanlari hayvanlari besleyip, veteriner ihtiyaci varsa kendim goturuyorum. Kimsenin talebiyle yardim yapmiyorum.

sömürme talepleri var artık gibi geldi bana. Bir laf vardır, aklıma geldi: fakirin karnı doyarsa sırtı üşür.
Yardım etmeyi ben de çok seviyorum, sizi de takdir ettim çok. Durum olduğu müddetçe yardım elbette ki edilir farklı insanlara. Ülkemizin durumu malum. Ama yüzsüzlüğe ve sömürülmeye hiç gelemezdim ben açıkçası.

İnsanlar iyi niyeti sömürmeye o kadar müsait ki, kimseye güven yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…