• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım!! eşim gece nefes alamayarak uyanıyor ve 2-3 dk sürüyor bilgisi olan var mı ?

O cihazın adı CPAP tır. Annemde de uyku apnesi var, teşhisi konuldu. Sağlık raporuyla bu cihazın bedelini sgk karşılamaktadır; ancak bunun birkaç prosedürü var, uyku testine alınmanız gerekiyor.Cihazı uyurken takıyorsunuz,bir maske aracılığıyla sürekli akciğerlerinize kesintisiz hava gönderiyor, soluk alırken bunu ayarlıyor, yani hep aynı basınçta hava üflemiyor, hastanın nefes alışverişine göre ayarlıyor ve soluğunuz durduğu anda cihaz akciğerlerinizi havasız bırakmıyor, dolayısıyla oksijen seviyenizi ayarlamış oluyor.Uyurken bu cihazı kullanmak pek kullanışlı olmasa da bir süre sonra alışılıyor. Arama motoruna CPAP yazın, pek çok site çıkacak.

Tabi bu ciddi bir konu, tetkiklerin kapsamlı şekilde yapılması,diğer tüm faktörlerin incelenmesi, varsa onların tedavi edilmesi gerek....

CPAP cihazının içinde olduğu "non-invaziv mekanik ventilasyon cihazları"nın temin edilme ilkeleri için 27532 sayılı resmi gazeteyi inceleyebilirsiniz. Orada göreceğiniz "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği"ni tıklayın. "7.3.12.A" no.lu maddesine bakın, orada tüm şartlar belirtilmiş...

Geçmiş olsun...

Canım geçmiş olsun. Babamda da aynı sorun var Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesinin Uyepam bölümünde bir gece yatarak cihazlara bağlandı onun sonucunda her gece uyurken takması için alet verildi. Yaklaşık dört yıldır babam bu aletle uyuyor ve hiçbir şikayeti yok artık ve zamanla vücut kontrollü nefes almaya alıştığı için iyileşme şansı doğuyormuş.

aynen kızlar stres durumunda oluyor.sanırım aynı durumu bende yaşıyorum stresli olduğum geceler.boğazımda bir düğümle başlayıp,nefes almamaya kadar gidiyor,ilginç ama kalkıp sigara içince rahatlıyorum,ilk birkaç fırtta zorlanıyorum,sonrası geliyor.ama sigaralık bir durum olduğunu sanmıyorum.nefesimle çekeceğim başka bişey olsa oda olurdu heralde.elime sigara alınca çekme ihtiyacı duyduğumdan olsa gerek

Yanlış hatırlamıyorsam ıspartada uyku merkezi var oraya gidebilirsiniz benim babamdada aynı sorun var ama maalesef o umursamıyor. eniştemdede aynı sorun var oda bi hastanede tedavi olmak için başvurdu bi kaç gece hastanede makinalara bağlı uyudu doktorların kontrolü için ama netice nedir bilmiyorum. Eşiniz kiloluysa zayıflasın uyku apnesinin en büyük etkeni kilodur ve yüksek bi yastıkta yatsın. Bende babamı takip ediyorum ve ne zaman yüksek yastıkta yatsa nefes alış verişi daha düzene giriyor ve gün içinde aşırı yorgunlukta buna neden oluyor.

canım bu sorun bende de var.uyku apnesi...eşinde şimdi başlamasının nedeni boğucu sıcak havalardandır.bende kışın nadiren oluyor şimdi yaz geldi diye korkular başladı.ölüm gibi bişey uykuya dalana kadar en az 6-7 kere boğularak kalkıyorum.uykusuzluktan ölüyorum ama bi türlü uyuyamıyorum sinirden başlıyorum ağlamaya...her defasında en son oturarak uyuyorum.eşimde çok korkuyor kaç kere ben uyurken acaba nefes alıyormu diye kontrol ediyormuş.ama uyku apnesi her gece defalarca olunca oluyormuş.stres sıkıntı da etkiliyor.uyku odaları var ben hiç gitmedim ama eşinle bi gidin isterseniz.Allah acil şifalar versin

aynen kızlar stres durumunda oluyor.sanırım aynı durumu bende yaşıyorum stresli olduğum geceler.boğazımda bir düğümle başlayıp,nefes almamaya kadar gidiyor,ilginç ama kalkıp sigara içince rahatlıyorum,ilk birkaç fırtta zorlanıyorum,sonrası geliyor.ama sigaralık bir durum olduğunu sanmıyorum.nefesimle çekeceğim başka bişey olsa oda olurdu heralde.elime sigara alınca çekme ihtiyacı duyduğumdan olsa gerek

senin yaşadığın durumu da yaşamıştım.sanki boğazımda bi misket varmış gibi.ben de strese bağlamıştım.aynen sigara içince rahatlıyordum.doktora gittik faranjit demişti.belki zaman zaman sen de faranjit oluyorsun öle bi durum olursa doktora gitmeni tavsiye ederim ilaçlarla bi kaç günde geçiyor

bende aynı böyle oluyodum ama öksürüyodum tabi aynı zamanda nefes alamayışıma annemin ağlayışını odada debelenmelerimi bilirim ve ne çıktı sonuç sence allerjik bronşit astım olmama az kalmış yani yani sanırım eşinizinde bişiye allerjisi var o yüzden tıkanıo nefes zorluğu çekio doktor kontrol ettikten sonra ilaç verio ve bir bir söylüo allerjisi olduğunu insnaın ona göre hareket esiosun canım üzülme ebn hala parfümü çok derin koklıyım bi rahatsız olurum ama ben küçüktüm tabi geçti çoktan ve hala bi toz uçsun üzerime saatlerce kaşınırım ay ne uzun yazdım yaaaa:1:

slm kızlar..
benim derdim şu.eşim gece uykusundan nefes alamayarak uyanıyor nefesini çekiyor çok değişik ses çıkartıyor ve nefes alamıyor...bu geçen gün gündüz uyurken olmuş ilk defa ben yoktum işteydim aynen böyle 3-4 dk sürmüş sonra nefesi normale dönüyor ...sonra biz gögüs hastahanesine gittik film çekildi kan tahlili yapıldı hepsi tertemiz çıktı.alkisalkisalkis
ve dün gece yine oldu saat 3 de onun sesine uyandım.nefes alamıyordu koştu hemen banyoya kafasını soğuk suya soktu ama yine alamadı ben zaten kendimi kaybetmiş gibi titremeye başladım.mafoldumben.öksürürken fln nefesi normale döndü ama yüzü dudakları bembeyaz oldu..ona sarıldım ağlamaya başladım bende onu ilk defa öyle görüyorum...mafoldumben:2: eşim 26 yaşında ve sigarada kullanmaz.
Şimdi internette araştırdım uyku apnesi diye bir hastalık var onun beliktileri var sanırım bu gece uykuda ölümlere kadar gden bi hastalıkmış çok korktum acaba kulak burun boğaza mı gitsek yada bi uyku kliniğine mi gitsek bilemedim bana fikir verirmisiniz...çok korktum

Kirmizicilek arkadasim öncellikle geçmis olsun diliyoruuum esine.. ins çabuk iyilesiir..:Saruboceq:
Ben bu hastaligi biliyorum..iste hepinizinde dedigi gibi uyku apnesi.. Fransa da dedigimiz "apnée du sommeil" ( les syndromes = yani hastalik belirtileri : bu bir solunum hastaligi dir.. ve ciddi, tehlikeli sonuçlari olabilir.. ) her apne oldugunuz gecelerde : kalbiniz ve beyniniz.. Stress halindedir..yani bu 2 organ stres'e maruz kaliyolar..ve her gecen gun o uyku prblemleri çogaliyo...
Bilgi isterseniiiz kizlar.. bilgilendirebilriiim..
Bu hastaligin tedavisi.. var korkmayiin.. ( su an emin bile olamazsiniz.. belki esinizde o uyku apnesi hastaligi ya var ya yoktur.. cunku bu daha yeni olmus diye yazmissiniz.. eger ck fazla tekrar larsa.. o zmn ii degildir.. sadece bu iki gunde olduysa.. blkide biraz dinlense.. stresden uzak olursa.. gecebilir..) Tekrar gecmiiis olsuuun
yerimseniben

canım ilk bakışta uyku apnesi gibi görünüyor ama bunun tanısını KBB uzmanları koyar,eşinin uyku laboratuarı olan bir hastaneye gidip orda 1 gece takip edilmesi lazım,tehlikeli bir durum çünkü,yani apne 4dk dan uzun sürerse hayati risk oluşturur.İstanbul Çapada uyku kliniği var KBB ünitesinde orayla irtibata geçip görüşün,ve geciktirmeyin,çok geçmiş olsun canım.

bilmiyorum yazan olmuş mu ama genelde uyku apnesi sırtüstü yatış pozisyonlarında ortaya çıkar. kişinin bu şekilde yatmasını engellemek için de pijamasına tenis topu (nesne burda, tenis topu gibi patlaması zor ve büyük başka bir şey de kullanılabilir) dikilerek gece sırt üstü yatması önlenebilir.

fizyoterapist olma adayıyım. bu tedavi yöntemini derste öğrendik. umarım yardımcı olabilirim.

kızlar çok tşk ederim hepinize..:enbuyukkk:çok yardımcı oldunuz sağolun eşim gidecek bu hafta KBB doktoruna.birde dün gece baktık boğazına ışık tuttum sağ taraftaki (ben sol biliyordum) bademciği o kadar şiş ki küçük diline yakın nerede ise birde benimkine baktık hiç bişi yok kıpkırmızı ve çok şiş bundan dolayı olabilir..neyse doktora gidecek inş.sadece bademcikle ilgili bişidir ve alıdırırız geçer...tekrar sağolun:)olumunekankayizsmile

allah şifa versin inş felak ve nas ı okusunda yatsın allahın iznyle bsey olmaz bnm
annemde oluyo 40 yasında böle brden nefesi kesilio uyanıoo snra braz hava alıo gecioo tüm hastalarımıza acil şifalar inş yinede doktora gidin yinede istersennnz

Son düzenleme:
Back