• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme yardım edinnnnn tanışma-söz ???

61serra

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
74
2
18
34
İstanbul
5 yıllık bir ilişkim var kasım ayında erkek arkadaşım ve ailesi yüzük takmaya gelecekler fakat daha önce hiç tanışma fırsatları olmadı ayrı şehirlerde yaşıyoruz..geçen sene erkek arkadaşımı ailemle tanıştırmıştım okadar. Sizce tanışmayı sadece kadınlar arasında yapsak olur mu yardımcı olun lütfen..İlk annesi ve ablalrı vs sadece kadınları alalım diyoruz 2 gün sonrada ailece bi söz kesme yüzük takma merasimi olsun istiyoruz. Nasıl olur sizce ?

Son düzenleme:
Sonuçta 5 yıllık ilişki ailen bir şeylerin farkında düşündüğünüz şekilde önce kadınlar arası bir tanıştırma merasimi bu devirde baya bi haremlik selamlık kalır.Adı üstünde tanışma tanıştırma her iki tarafın aileside orda olmalı ve her kes birbiriyle aynı anda tanışmalı.Zaten erkek arkadaşına önce kadınlar tanışsın sonra gelir istersiniz yüzük takarız demende abes kaçacaktır arkek arkadaşın durumu anlasada ailesi yanlış anlayabilir.Tabi herkesin yaşadığı yere göre adet ve kültürleri farklı.Ben trakyalıyım mesela bizde öyle bir şey düşünülmezde söylenmezde.Hatta ben eşimle aylarca görüştüm konuştum çıkarken annesiyle tanıştırmak istedi uzak diye telefondan ve internetten görüştük biz eşimle günn belirleyip ailelere bildirdik gelip istediler ama kadın erkek abi kardeş ne varsa hep birlikte tanışıldı istendi...

hayırlı olsun canım..ne bilim işte dediğin gibi ilk kadınlar gelirlerse babalar nasıl kaynaşcak :S
Aileler hep birlkte tanışsalar daha iyi olcak sanırım.

söz gününn 2 gün snrasında olmasına biz sevgilmile karar verdk çünkü onun ailesi bizden uzakta bir şehirde yaşıyor..
Normalde uzakta olan aileler için tanışma ve söz günü aralığı en az nekadar olmalıdır ki :ssz:
aslında erkek arkadaşım tanışma ve sözün aynı gün olması taraftarı ilk bende sıcak bakıyordm ama annemle konuştum ilk tanışılır dedi..
offff kafam çok karışıkkkk :(

Son düzenleme:
5 yıllık bir ilişkim var kasım ayında erkek arkadaşım ve ailesi yüzük takmaya gelecekler fakat daha önce hiç tanışma fırsatları olmadı ayrı şehirlerde yaşıyoruz..geçen sene erkek arkadaşımı ailemle tanıştırmıştım okadar. Sizce tanışmayı sadece kadınlar arasında yapsak olur mu yardımcı olun lütfen..İlk annesi ve ablalrı vs sadece kadınları alalım diyoruz 2 gün sonrada ailece bi söz kesme yüzük takma merasimi olsun istiyoruz. Nasıl olur sizce ?

Ben de ailelerin hep bir arada tanışması fikrindeyim.. Bayanlar tanışmaya gelince dediğiniz gibi babalar nasıl tanışacak:) Herkesin bir arada tanışması daha iyi bence kalabalık olunca muhabbet daha koyu olur. Erkekler beraber kaynaşır,bayanlarda daha iyi konuşurlar diye düşünüyorum. Ama tabi karar sizin. Ailen nasıl isterse bir orta yol bulup yapın bence.. Kolay gelsin tatlım.Her şey istediğin gibi olur inşallah..:46:

çok sağol canım benim iyice düşünüp bi karara varıcaz artık :) Bide ben erkek arkadaşımın ailesiyle ilk defa tanışıcam ablalarıyla tanıştım ama annesiyle ve babasıyla tanışmadım hiç annesiyle telefonda konuştuk bikaç kere :17:
Aslında daha 2 ay var ama ben çok heycanlıyımmmmmm :) Rabbim hayırlısıyla güzel geçmesini nasip eder inşallah

Son düzenleme:

Bizim 6 aylık bir ilişkimiz vardı.Aynı şehirlerde olmamıza rağmen direk isteme söz yaptık.Önce nişanlım geldi ailemle tanışmaya bir akşam yemeğe davet etmiştik.3 ay sonrada söz kesmek için geldiler ailecek.Zaten niyetiniz belli, ee erkek arkadaşını da tanıyorlarmış karşı duracakları bir durumda yoksa direk isteme söz yapın bitsin :1::1: Hayırlı olsun şimdiden

Son düzenleme:
sağol tatlım senin içinde herşeyin hayırlısı olsun inaşallah:) Ya aslında erkek arkadaşım ve bana görede öyle gelsinler hem tanışsınlar hem isteme söz olsun çıksın bir aradan ama işte benim ailem ilk tanışalım diyo e kız evi naz evi gibilerinden benim vazgeçmiyeceğimden eminler ama işte napimmm artık onlara ayak uydurcam sesimi çıkartmıyorum çünkü uzak ya evlendiğimde başka şehire taşınıcamm ailem bunu zor kabullendi zaten en azından şimdilik herşey onların istediği gibi olsun :(

Son düzenleme:
Bizimkiler "öyle tanışma-isteme aynı gün olmaz" dediler. Önce erkek arkadaşım annemle tanıştı, sonra bize geldiler hep birlikte görüşüldü. Ama artık tanıştıkları için isteme-nişan aynı gün olacak bizim.

Bence sırf kadınlar yerine herkes gelsin, nasılsa aynı hazırlık yapılacak. İki taraf için de daha kolay olur diye düşünüyorum.

öncelikle şimdiden hayırlı olsun :34: benim de kasım ayında isteme ve sözüm olacak hayırlısıyla canım. biz daha önceden aileleri tanıştırdık temmuz ayında. emin ol ilk tanışmada sürekli havadan sudan muhabbet ediyorlar sanki arada evlilik olayı yokmuş da aile dostuymuş gibi sen de "ne zaman bizim meseleye gelecekler" diye bekliyorsun :1: en azından bende öyle oldu.
bence direk aileler erkekler ve bayanlar olarak tanışırsa daha güzel daha sıcak bir ortam olur sonuçta tanışacaklar öyle hemen gelip isteyip kalkmazlar zaten. 1 günde de kimse kimseyi tanıyamayacağı için istesinler siz sözlüyken tanışır aileleriniz de. hem senin de stresin 1 günle sınırlı kalır :34:

önce ailecek gelsinler bir tanışılsın...sonra bir daha gelip isteme ve yüzük takılsın...sadece kadınlar olur mu hiç babalar saymamak olur resmen...

çok sağolun kızlarrr çok yardımcı oldunuzz hepinize tek tek teşekkür ederim :16:

evet düşündüm taşındım ve kararımı verdim..Erkekler ve bayanlar karışık olcak erkek arkadaşımın tarafıda çok kalabalık 6 ablası var hepsi evli düşününn:36: Neyse artık uzaktan gelcekleri için burda kalcak yerleride var 1ablası stanbulda yaşıyor,ilk tanışma olcak sonrasında yüzükleri takmak için gün beklicez artık napalım :) çok uzun sürmez ama geri dönecekleri için biz yüzüğü takmadan dönmeyiz diyor ablaları :) 2 - 3 gün sonra söz günü yapsak olmaz mı sizce :)

Eğer kalacak yerleri varsa ne güzel önce bir topluca tanışırlar bir kaç gün sonra da söz olur.
Bizim tanışma+söz+nişan hepsi aynı gün olmuştu. Aileler telefondan konuştu öncesinde ama biz de birbirimizin aileleri ile tanıştık. çok korkuyorduk ama çok şükür problem olmadı. 5 yıllık bir ilişkin var bunların hepsi formalite ve uyulması gereken gelenekler rahat ol ve tadını çıkar :):nazar:

öncelikle Allah yardımcın olsun canım, inşallah hayırlısıyla atlatırsınız.. bizim de 2bucuk yıllık görüşmeden sonra aileler tanısıcak bu cuma.. tanışmada ne yapılır, yemeğe mi davet etmeliyiz, yoksa çay-börek vs. mi? kahve zaten olmaz heralde tanışmada. yardım lütfenn :40:

öncelikle Allah yardımcın olsun canım, inşallah hayırlısıyla atlatırsınız.. bizim de 2bucuk yıllık görüşmeden sonra aileler tanısıcak bu cuma.. tanışmada ne yapılır, yemeğe mi davet etmeliyiz, yoksa çay-börek vs. mi? kahve zaten olmaz heralde tanışmada. yardım lütfenn :40:

canım bence yemek daha iyi olur. hem ilk görüşme adı üstünde tanışma daha resmi olur. zaten sözde aperatif ikramlıklar yapılır. hamur işi falan da olur. ama yemek olmaz. o yüzden sözden önce yemek olması daha iyi bence. biz de sevdicekle sözden önce bi tanışma olur diye düşündük hatta onun anne babası benim anne babam dışarda bi yemek yenir diye düşündük. ama daha uygulamadık. nasıl olur yine de bilemem canım =)

konu sahibi arkadaşım
, bence de kadın erkek karışık daha iyi olur. kalmadı öyle sadece bayan falan. haa tabii karşı tarafın isteği bu yönde olursa eğer o zaman yine hep birlikte gelirler kadınlar bi odaya erkekler başka bi odaya geçerler :34:

canım bence yemek daha iyi olur. hem ilk görüşme adı üstünde tanışma daha resmi olur. zaten sözde aperatif ikramlıklar yapılır. hamur işi falan da olur. ama yemek olmaz. o yüzden sözden önce yemek olması daha iyi bence. biz de sevdicekle sözden önce bi tanışma olur diye düşündük hatta onun anne babası benim anne babam dışarda bi yemek yenir diye düşündük. ama daha uygulamadık. nasıl olur yine de bilemem canım =)

konu sahibi arkadaşım
, bence de kadın erkek karışık daha iyi olur. kalmadı öyle sadece bayan falan. haa tabii karşı tarafın isteği bu yönde olursa eğer o zaman yine hep birlikte gelirler kadınlar bi odaya erkekler başka bi odaya geçerler :34:

sağol canım yemek veriyoruz o zaman sağolasın, kolay gelsin sana da canım her konuda ;) :*

tatlım erkek arkadaşının ailesi eğer uzaktan geleceklerse yemek vermeniz daha uygun olur..Ama aynı şehirde yaşıyorsanız ikramlık şeyler hazırlayın derim daha kolay olur. Yemekte ilk defa aynı sofraya oturacak insanlar çünkü çekinebilirler :) Erkek arkadaşın özellikle :1:

Tabi yinede sen annenlerede sor en uygunu hangisiyse onu yap şimdiden kolay gelsin cicimmmm :8:

Back