yahu doktormusun kardeşim . insan vücudu öyle sağlamki , inanazmasın .bence sen biraz evhamlısın . istesende kolay kolay ölemezsin . en yakın zamanda doktora git ama sandığın gibi olmadığına çok eminim geçmiş olsunnakannehiryanagımın sag tarafında uyusma hıssı var,daha doktora gıtmedım. aklıma bır suru sey gelıyor yuz felcı olurmuyum,beyın felcı gecırırmıyım,kulagım akıyordu acaba kulak ıltıhabı olup beynıme bı zarar verdı gıbı dusunceler sabahtan berı ölecegım dıye aglıyorum olmek bı yana felc gecırsem ne yapacagım cok kotuyumm:gitme::a015:
üzüldüm bir yandan da yalnız olmadıgıma sevındım.bana da ilaç verdi nöroloji kullan 1 ay sonra gel dedı.ılacı ıcmeye basladım uyusmalar gecmedı,ara sıra tekrar devam edıyor.yazmaya da cekınıyorum arkadasım bır baska konum kapanmıstı ılac ısmı verdıgım ve yan etkılerını soyledıgım ıcın,ılacı verır vermez doktor ılk once yan etkılerını doz asımı vs onları okudum bıraktıktan sonrakı etkılerını okudum yan etkılerının tamammını yasadım ılk ıkı hafta kabus gıbı 4 gun ust uste doktora gıttım 4üde ılaclarımı kullanmamı soyledı basta yarım sonra tam ıcmeye basladım sıkayetlerımın hepsı gectı ara sıra tekrarlansada sımdılık bısı yok ama yınede bır yerım segırdıgı zaman bırden ates basıyo ne yapacagımı bılmıyorum felç mı olcam yada oyle mı boyle mı derken kafayı yıyecek gıbı oluyom bıraz yatıyom zaten uyuyamıyom sonra gecıyo ama boyle oluyo arasıra bende ne yapacagımı bılmez durumdayım daha hala ılacı bırakınca tekrar aynı sorunlar dewam ederse dıye korkuyorum.bılmıyorum daha ayrıntılı yazamadım sımdılık ıyıyım.sana da tavsıyem ılacı kullanmadan cozebıleceksen kı sanmıyorum ,kullanma derım ama ılacla tedavısı oluyor sanırım
istanbuldasın sanırımızmırde tavsıye edecegınız ıyı bır psıkıyatrıst var mı kendımı cok yanlız hıssedıyorum esımle paylasıyorum dıyor ılacın yan etkılerını okuyorsun kendı kendıne kuruyorsun ondan oluyor dıyor.psıkıyatrıste gıdecegım desem sen kendı kendıne yapıyorsun dıyecek ( elımde olan bısı degıl ilacı bana norolog verdı sıkayetlerın gecmezse psıkıyatrıye gıt dedı ne yapacagımı bılmıyorum...
Öncelikle sakin olmaya çalış. biliyorum zor ama. Bahsettiğin olay panik bozukluk bence. Depresyon değil gibi. Bende de var panik. ve ben iyileştiysem inan sen de iyileşebilirsin neden dersen bu söylediklerinin hepsi bende vardı. hala da oluyor. 4-5 yıldır var yani. ben hala ffelç geçirmedim. Sen de geçirmezsin merak etme :) ))) bunların üstüne bir de yemek yerken boğulacağımı zannediyordum. Herkes mutlu mesut yemek yerken ben Allahım yine yemek vakti geldi ben ne yapacağım diyordum. Kaç kere ölüyorum diye acile koştum. Ama üstüne gide gide yendim. Yenersin sen de sakın korkma. Panik hissi gelecek diye korkma. Anahtar bu. Aksine gelirse gelsin diye düşün. İlacın 15 günde etki etmeye başlar.
Ondan sonra bir kaç kez paniği durdurdun mu inan artık o kadar güçlü gelemeyecek. İlaç etki edene kadar sakin olamayacağını düşünüyorsan da psikiyatriste git , sana sakinleştirici etkili birşey verir.
Ben panikleri uyuşmaları artık kontrol edebiliyorum. Bir kaç kez durdurabilirsen bu düşünceleri eskisi kadar güçlü gelemeyecekler. Panik bozukluk en kolay tedavi edilebilen psikiyatrik hastalık. Hiç korkma. Eşininin dediği önemli değil. Bu hastalıkları yaşamayan bilmez. Psikolojik bir hastalık olması bunu senin kendi kendine yaptığın anlamına gelmiyor. Doktorum beynimizin kimyasallarında meydana gelen çok minik görülemeyen değişikliklerin neden olduğunu söylemişti. Doktora gitmek istiyorsan git. Çok rahatlarsın.
Ben bu ayeti okuduğumda herşey daha netleşti benim için.
"Sizi biraz korku, biraz açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltme ile yıpratıcı bir imtihandan geçiririz; bundan kaçış olmaz. Sen sabredenlere müjde ver."
Allahım bu dünyada şifa öbür dünyada da çektiklerimizin mükafatını verecektir inşallah. Kendine dikkat et ve çok değer ver. opuyorumnanaktan
Yazdıklarınız deprosyon değil de bir arkadaşın dediği gibi panik bozukluğu sanki.
İlacınızı aksatmayın. birkaç hafta içinde etkisini göreceksinizdir.
2 yıl önce ben de buna benzer bir şey yaşamıştım. Benim de bütün vücudum uyuşurdu, ateş basardı heryerimi. Psikiyatriste gittim. Çok şükür bir zaman sonra iyileştim. Eski halimden daha mutlu bir insan olmuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?