• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi zmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
89
2
86
İzmir
yanagımın sag tarafında uyusma hıssı var,daha doktora gıtmedım. aklıma bır suru sey gelıyor yuz felcı olurmuyum,beyın felcı gecırırmıyım,kulagım akıyordu acaba kulak ıltıhabı olup beynıme bı zarar verdı gıbı dusunceler sabahtan berı ölecegım dıye aglıyorum olmek bı yana felc gecırsem ne yapacagım cok kotuyumm:gitme::a015:

yanagımın sag tarafında uyusma hıssı var,daha doktora gıtmedım. aklıma bır suru sey gelıyor yuz felcı olurmuyum,beyın felcı gecırırmıyım,kulagım akıyordu acaba kulak ıltıhabı olup beynıme bı zarar verdı gıbı dusunceler sabahtan berı ölecegım dıye aglıyorum olmek bı yana felc gecırsem ne yapacagım cok kotuyumm:gitme::a015:
yahu doktormusun kardeşim . insan vücudu öyle sağlamki , inanazmasın .bence sen biraz evhamlısın . istesende kolay kolay ölemezsin . en yakın zamanda doktora git ama sandığın gibi olmadığına çok eminim geçmiş olsunnakannehir

yarın gıtmeyı dusunuyorum bın bır turlu sey gelıyor aklıma yardımcı oldugun ıcın tesekkur ederım

en sonunda gıttım doktora sonuc depresyon:(((((((((((((((((((((( ya hıc bıtmezse depresyon ölürmuyum acaba

ilaç falan vermedi mi doktor canım,

yani uyuşmayı sadece depresyona bağlamasıda ilginç, yani panik atak falan olsan anlarımda

başka bi dr ye falanda git istersen nöroloğa falan

canm aynısı bendede vardı 4 aydır neler çekiorum.ilk önce yüzüm uyuşmaya başladı ve yüz felci geçiriyorum die korktum gitmediğim nörolog kalmadı.sonuç olarak bişey çıkmadı.bu arada benim kaygılarım dahada artmaya başladı.hergün vücudumu dinlemeye başladım.uyuşmalarım bu sseferde elimde ve ayağımda olmaya başladı.hergün felç geçircem korkusu yaşadım.daha sonra göğsümde sırtımda ağrılar başladı.kardiyolaga gittim ondan önce kalp krizi geçiriorum die acile gittim.kalptede bişey çıkmadı.en sonunda kaygılarımla başa çıkamayacağımı anladım.hergün korkuyla yaşıodum ağlıyordum ölecem die.ve hala da devam edio.psikyatriye gittim.yaygın anksetiye bozukluğu teşhisi koydu.ve paxil verdi.ama ben ilacı hala kullanamıyorum.hala korkularım var ya yan etki gösterirse başıma bişey gelirse die.napacağımı bileemz durumdayım.sanada çok geçmiş olsun.allah şifa versin

üzüldüm bir yandan da yalnız olmadıgıma sevındım.bana da ilaç verdi nöroloji kullan 1 ay sonra gel dedı.ılacı ıcmeye basladım uyusmalar gecmedı,ara sıra tekrar devam edıyor.yazmaya da cekınıyorum arkadasım bır baska konum kapanmıstı ılac ısmı verdıgım ve yan etkılerını soyledıgım ıcın,ılacı verır vermez doktor ılk once yan etkılerını doz asımı vs onları okudum bıraktıktan sonrakı etkılerını okudum yan etkılerının tamammını yasadım ılk ıkı hafta kabus gıbı 4 gun ust uste doktora gıttım 4üde ılaclarımı kullanmamı soyledı basta yarım sonra tam ıcmeye basladım sıkayetlerımın hepsı gectı ara sıra tekrarlansada sımdılık bısı yok ama yınede bır yerım segırdıgı zaman bırden ates basıyo ne yapacagımı bılmıyorum felç mı olcam yada oyle mı boyle mı derken kafayı yıyecek gıbı oluyom bıraz yatıyom zaten uyuyamıyom sonra gecıyo ama boyle oluyo arasıra bende ne yapacagımı bılmez durumdayım daha hala ılacı bırakınca tekrar aynı sorunlar dewam ederse dıye korkuyorum.bılmıyorum daha ayrıntılı yazamadım sımdılık ıyıyım.sana da tavsıyem ılacı kullanmadan cozebıleceksen kı sanmıyorum ,kullanma derım ama ılacla tedavısı oluyor sanırım

üzüldüm bir yandan da yalnız olmadıgıma sevındım.bana da ilaç verdi nöroloji kullan 1 ay sonra gel dedı.ılacı ıcmeye basladım uyusmalar gecmedı,ara sıra tekrar devam edıyor.yazmaya da cekınıyorum arkadasım bır baska konum kapanmıstı ılac ısmı verdıgım ve yan etkılerını soyledıgım ıcın,ılacı verır vermez doktor ılk once yan etkılerını doz asımı vs onları okudum bıraktıktan sonrakı etkılerını okudum yan etkılerının tamammını yasadım ılk ıkı hafta kabus gıbı 4 gun ust uste doktora gıttım 4üde ılaclarımı kullanmamı soyledı basta yarım sonra tam ıcmeye basladım sıkayetlerımın hepsı gectı ara sıra tekrarlansada sımdılık bısı yok ama yınede bır yerım segırdıgı zaman bırden ates basıyo ne yapacagımı bılmıyorum felç mı olcam yada oyle mı boyle mı derken kafayı yıyecek gıbı oluyom bıraz yatıyom zaten uyuyamıyom sonra gecıyo ama boyle oluyo arasıra bende ne yapacagımı bılmez durumdayım daha hala ılacı bırakınca tekrar aynı sorunlar dewam ederse dıye korkuyorum.bılmıyorum daha ayrıntılı yazamadım sımdılık ıyıyım.sana da tavsıyem ılacı kullanmadan cozebıleceksen kı sanmıyorum ,kullanma derım ama ılacla tedavısı oluyor sanırım

Merhaba, ben 2005 yılında yakalandım anksiyete bozukluğuna, sizden çok çok kötüydüm, yalnız dışarı çıkamıyodum, hiç iyileşemiyeceğim gibi geliyordu ilaçlara başladım kötü oldum, bıraktım daha da kötü oldum ve ilaçlarımı değiştirip içmeye başladım, zaman içinde iyileştim, arkadaşlar bu hastalıklar çabuk iyileşmiyor hberiniz olsun, zaman çok önemli kademe kademe iyileşiyorsunuz ben 4 yıl kullandıktan sonra bıraktım ve şu an hastalığımdan eser bile yok, sizi çok iyi anlıyorum yaşadığım günler dün gibi aklımda doktorunuzu iyi dinleyin geçmiş olsun

istanbuldasın sanırım:( ızmırde tavsıye edecegınız ıyı bır psıkıyatrıst var mı:( kendımı cok yanlız hıssedıyorum esımle paylasıyorum dıyor ılacın yan etkılerını okuyorsun kendı kendıne kuruyorsun ondan oluyor dıyor.psıkıyatrıste gıdecegım desem sen kendı kendıne yapıyorsun dıyecek:(( elımde olan bısı degıl ilacı bana norolog verdı sıkayetlerın gecmezse psıkıyatrıye gıt dedı ne yapacagımı bılmıyorum...

istanbuldasın sanırım:( ızmırde tavsıye edecegınız ıyı bır psıkıyatrıst var mı:( kendımı cok yanlız hıssedıyorum esımle paylasıyorum dıyor ılacın yan etkılerını okuyorsun kendı kendıne kuruyorsun ondan oluyor dıyor.psıkıyatrıste gıdecegım desem sen kendı kendıne yapıyorsun dıyecek:(( elımde olan bısı degıl ilacı bana norolog verdı sıkayetlerın gecmezse psıkıyatrıye gıt dedı ne yapacagımı bılmıyorum...

Öncelikle sakin olmaya çalış. biliyorum zor ama. Bahsettiğin olay panik bozukluk bence. Depresyon değil gibi. Bende de var panik. ve ben iyileştiysem inan sen de iyileşebilirsin neden dersen bu söylediklerinin hepsi bende vardı. hala da oluyor. 4-5 yıldır var yani. ben hala ffelç geçirmedim. Sen de geçirmezsin merak etme :) ))) bunların üstüne bir de yemek yerken boğulacağımı zannediyordum. Herkes mutlu mesut yemek yerken ben Allahım yine yemek vakti geldi ben ne yapacağım diyordum. Kaç kere ölüyorum diye acile koştum. Ama üstüne gide gide yendim. Yenersin sen de sakın korkma. Panik hissi gelecek diye korkma. Anahtar bu. Aksine gelirse gelsin diye düşün. İlacın 15 günde etki etmeye başlar.
Ondan sonra bir kaç kez paniği durdurdun mu inan artık o kadar güçlü gelemeyecek. İlaç etki edene kadar sakin olamayacağını düşünüyorsan da psikiyatriste git , sana sakinleştirici etkili birşey verir.

Ben panikleri uyuşmaları artık kontrol edebiliyorum. Bir kaç kez durdurabilirsen bu düşünceleri eskisi kadar güçlü gelemeyecekler. Panik bozukluk en kolay tedavi edilebilen psikiyatrik hastalık. Hiç korkma. Eşininin dediği önemli değil. Bu hastalıkları yaşamayan bilmez. Psikolojik bir hastalık olması bunu senin kendi kendine yaptığın anlamına gelmiyor. Doktorum beynimizin kimyasallarında meydana gelen çok minik görülemeyen değişikliklerin neden olduğunu söylemişti. Doktora gitmek istiyorsan git. Çok rahatlarsın.

Ben bu ayeti okuduğumda herşey daha netleşti benim için.

"Sizi biraz korku, biraz açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltme ile yıpratıcı bir imtihandan geçiririz; bundan kaçış olmaz. Sen sabredenlere müjde ver."

Allahım bu dünyada şifa öbür dünyada da çektiklerimizin mükafatını verecektir inşallah. Kendine dikkat et ve çok değer ver. opuyorumnanaktan

Öncelikle sakin olmaya çalış. biliyorum zor ama. Bahsettiğin olay panik bozukluk bence. Depresyon değil gibi. Bende de var panik. ve ben iyileştiysem inan sen de iyileşebilirsin neden dersen bu söylediklerinin hepsi bende vardı. hala da oluyor. 4-5 yıldır var yani. ben hala ffelç geçirmedim. Sen de geçirmezsin merak etme :) ))) bunların üstüne bir de yemek yerken boğulacağımı zannediyordum. Herkes mutlu mesut yemek yerken ben Allahım yine yemek vakti geldi ben ne yapacağım diyordum. Kaç kere ölüyorum diye acile koştum. Ama üstüne gide gide yendim. Yenersin sen de sakın korkma. Panik hissi gelecek diye korkma. Anahtar bu. Aksine gelirse gelsin diye düşün. İlacın 15 günde etki etmeye başlar.
Ondan sonra bir kaç kez paniği durdurdun mu inan artık o kadar güçlü gelemeyecek. İlaç etki edene kadar sakin olamayacağını düşünüyorsan da psikiyatriste git , sana sakinleştirici etkili birşey verir.

Ben panikleri uyuşmaları artık kontrol edebiliyorum. Bir kaç kez durdurabilirsen bu düşünceleri eskisi kadar güçlü gelemeyecekler. Panik bozukluk en kolay tedavi edilebilen psikiyatrik hastalık. Hiç korkma. Eşininin dediği önemli değil. Bu hastalıkları yaşamayan bilmez. Psikolojik bir hastalık olması bunu senin kendi kendine yaptığın anlamına gelmiyor. Doktorum beynimizin kimyasallarında meydana gelen çok minik görülemeyen değişikliklerin neden olduğunu söylemişti. Doktora gitmek istiyorsan git. Çok rahatlarsın.

Ben bu ayeti okuduğumda herşey daha netleşti benim için.

"Sizi biraz korku, biraz açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltme ile yıpratıcı bir imtihandan geçiririz; bundan kaçış olmaz. Sen sabredenlere müjde ver."

Allahım bu dünyada şifa öbür dünyada da çektiklerimizin mükafatını verecektir inşallah. Kendine dikkat et ve çok değer ver. opuyorumnanaktan

allah razı olsun senden cok ıcımı rahatlattın cok tesekkur ederım.bu yazını ıyıce beynımde yer etmesını saglayacagım

Yazdıklarınız deprosyon değil de bir arkadaşın dediği gibi panik bozukluğu sanki.
ılacınızı aksatmayın. birkaç hafta içinde etkisini göreceksinizdir.
2 yıl önce ben de buna benzer bir şey yaşamıştım. Benim de bütün vücudum uyuşurdu, ateş basardı heryerimi. Psikiyatriste gittim. Çok şükür bir zaman sonra iyileştim. Eski halimden daha mutlu bir insan olmuştum.

Yazdıklarınız deprosyon değil de bir arkadaşın dediği gibi panik bozukluğu sanki.
İlacınızı aksatmayın. birkaç hafta içinde etkisini göreceksinizdir.
2 yıl önce ben de buna benzer bir şey yaşamıştım. Benim de bütün vücudum uyuşurdu, ateş basardı heryerimi. Psikiyatriste gittim. Çok şükür bir zaman sonra iyileştim. Eski halimden daha mutlu bir insan olmuştum.

Bende şimdi kendiden şüphelendim acaba panik bozukluk mu? yoksa okb mi? Hepsini araştırdım sanki hepside var gibi,bana göre kendimi sanki hastalık hastası gibi hissediyorum.İnşallah en kısa zamanda geçer.Kendimi çok dinliyordum.Bir yerimde en ufak bi ağrı yada ona benzer şeyler olduğunda dünyam başıma yıkılıyor,bi sağa bi sola deliş dana gibi ne yapacağımı nasıl geçeceğini düşünüyordum:1rolleyes: Allaha şükür o duygu hafifledi:nazar:

Yüz felci geçirdim.Söylediklerinizle alakası yok:))) Birden olan bişey.dert etmeyin.

Benim hala depresyonda mı yoksa başka birşeyim mi var çözemedim:(( ılaç kullanmama rağman hala en ufacık bir yerimde birşey olsa binbir türlü hastalık geliyor aklıma mutsuz oluyorum kara kara düşünüyorum.Neyim var ne olacak neden oldu nasıl geçer vs vs kendi kendimi yiyorum nasıl düzelecek bilmiyorummm off

geçmiş olsun canım...Kendini birazda olsa rahatlat...
Baya takmışsın kafana benim neyim var diye...
doktora gittim ilaç kullanıyorum iyileşecem diye düşün..
olumsuz şeyleri silmeye çalış kafandan...
kullandığın ilaçlar iyi gelmezse. yine gidersin doktoruna ilaçları değiştirir.
allah şifa versin canım....inşallh iyi olursun.. :teselli:

Canım benim bildiğim en iyi psikiyatristler ege üniversitenin profları ızmir'de. Onlarda özel gidersen 180 lira alıyorlar. Ha sigortan varsa daha düşük verip gidiyorsun ama bu seferden sabah 5-6 gidip sıra bekliyorsun. Sonra her gidişinde doktor değişiyor vb. Bir araştır belki yanlışım vardır değişmiştir ama en son böyleydi...

psıkıyatrıye gıdemedım daha , norolojı verdı hapları aslında bı ege unıversıtesıne gıtmem lazım sıgorta yok mecbur özelden gideceğim .Şimdi başka ilaç verirse ben bu kullandığım ilacı bırakamam diye korkarım,cok zor alıstım kullanmaya basladıgım da butun yan etkılerını okudugum ıcın hepsını yasadım:(( bütün yolları kapttımm kendıme ne yapacagımı bılmıyorum esımde pek anlayıslı degıl bu konularda kullandıgım ılac yanlıs ılacmıs gıbı gelıyor hep yararı olacagınıda sanmıyorum 3 ay oldu gercı kullanalı ama degısıklık yok yanı

depresyon ilaçları hemen göstermez etkisini. psikiyatrist kontrolünde dozajları ayarlanır genelde. ben de genellikle az dozla başlayıp sonra yükseltip sonra tekrar düşürürdü doktorum. sabırlı ol bence ve iyi bir psikiyatriste git, bol bol yürüyüş yapmaya çalış ya da seni ne rahatlatıyorsa kafanı boşaltıyorsa onu dene

Back