• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin

iyi_biri_06

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
574
553
23
10 aylık ikizlerim var oğlum dünden beri ateşli düşürmek için her yolu denedim ama bir türlü düşmüyor. Acile götürdük saatlerce iki çocukla bekledik calpol verdi gönderdi. Evde düşürmeye çalışın 3 gün düşmezse gelin dedi. Ne yapabilirim düşürmek için. Ateş 39.5'i gördü bu sabah. Halsizliği var bir tek. İshal, kusma falan yok çok şükür. Düşürmek için ne yapabilirim ne olur acil

Geçmiş olsun canim duş aldırdınız mı veya ılık su ile bez vs koydunuz mu? Bende tam acemiyim inşallah faydası olan birileri yazar.

10 aylık ikizlerim var oğlum dünden beri ateşli düşürmek için her yolu denedim ama bir türlü düşmüyor. Acile götürdük saatlerce iki çocukla bekledik calpol verdi gönderdi. Evde düşürmeye çalışın 3 gün düşmezse gelin dedi. Ne yapabilirim düşürmek için. Ateş 39.5'i gördü bu sabah. Halsizliği var bir tek. İshal, kusma falan yok çok şükür. Düşürmek için ne yapabilirim ne olur acil
Merhaba
Aynısını yaşadık
Üç gün bekle de nasıl bekle ıste insanın aklı çıkıyor
Bebek 6.ayı geçtiyse ki gecmıs
Kesinlikle sarımsaklı yoğurt öneriyorum

Sarımsak dograncak minik minik küp küp
Yoğurda katın
Hafif tuz atın ki çocuk kansın, yemek ıstesın

Bebek küvetinizi ılığa yakın su ile doldurun bebeğinizi ince bir pazen ile sarıp sizin kucağınızda iken ılık suyun içine yatırın pazen üzerinde olsun .pazen(penye Bebek battaniyesi)gün içinde sık sık tekrarlayın eğer sopuk kompres bölgesel yapılırsa vücut orayı ısıtmak için ateşi yükseltiyor ve daha çok ateşi çıkıyor .Bu yüzden ılık su ile tüm vücudu rahatlatın ki vücut savunma olarak ateş yükseltmeyi bıraksın.Ateş düşürücü fitil denediniz mi?

Sakın burda yazılanlara bakıp sirkeli su falan yapmayın bunlar kan damarlarının büzülmesine ve ateşin içeriden daha çok yükselmesine sebep olur.

Ayakları ısınmaya başladığında ateşi düşmeye başlıyor demektir.Bol bol su verin idrarını takip edin .Çok geçmiş olsun.

Ayakları ısınmaya başladığında ateşi düşmeye başlıyor demektir.Bol bol su verin idrarını takip edin .Çok geçmiş olsun.
Çorap giydireyim mi? Ayakları soğuk. Bir de sirkeli suyun zararını bilmediğim için dün biraz yaptım ama oğlan izin vermedi ağladı devam etmedim. O yüzden mi bu kadar yükselmiştir

Teşekkür ederim. Bir de boğazında kızarıklık var dedi enfeksiyon başlıyor dedi. Dişten olabilir mi bu kızarıklık dedim olabilir ama hastalık kapmış dedi. Biz hiç dışarı çıkmıyoruz dışarıdan kimse de gelmedi eve. baba işe gidip geliyor bir tek. O da hasta değil.

Çorap giydireyim mi? Ayakları soğuk. Bir de sirkeli suyun zararını bilmediğim için dün biraz yaptım ama oğlan izin vermedi ağladı devam etmedim. O yüzden mi bu kadar yükselmişti
İzin vermemiş zaten ondan olduğunu sanmam . Çorap giydirmeyebilirsiniz hava sıcak zaten. Ama uyuduğu zaman ince bir atlet kalabilir sırtında.Burda amaç vücudu şoka sokmadan soğumasını sağlamak bu yüzden sık sık ılık duş yaptırın.Eğer emiyorsa bol bol emzirin.

Çorap giydireyim mi? Ayakları soğuk. Bir de sirkeli suyun zararını bilmediğim için dün biraz yaptım ama oğlan izin vermedi ağladı devam etmedim. O yüzden mi bu kadar yükselmiştir
Ayakları soğuksa çorap giydirebilirsiniz, ayak ve ellerinin soğuk olması ateşi daha da yükseleceği anlamına gelir. Bu sırada ateşini düşürmemelisiniz. El ve ayaklar da sıcak olunca ateşi en yüksek noktaya ulaşmış demek olur, ondan sonra düşürmeye başlayabilirsiniz. Islak çorap giydirin, bacaklarına nemli bez dolayın. Ateşten bukadar çok korkmayın, vücudu hastalığa karşı savaşıyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Bir de boğazında kızarıklık var dedi enfeksiyon başlıyor dedi. Dişten olabilir mi bu kızarıklık dedim olabilir ama hastalık kapmış dedi. Biz hiç dışarı çıkmıyoruz dışarıdan kimse de gelmedi eve. baba işe gidip geliyor bir tek. O da hasta değil.
Çok iyi anlıyorum sizi muhtemelen bebekler erken doğduğu için ekstra koruyorsunuz ama yine de bir şekilde hastalık ulaşıyor çocuklara. Üzülmeyin bebekler bizden daha güçlüler.Ateşten titreme gibi bir durum gözlemlerseniz ılık suyla ıslatılmış pazene sararak acile götürün. Bunun dışında ateşi takip edip ilacını vermekten başka yapacak bişeyiniz yok malesef.

Çok iyi anlıyorum sizi muhtemelen bebekler erken doğduğu için ekstra koruyorsunuz ama yine de bir şekilde hastalık ulaşıyor çocuklara. Üzülmeyin bebekler bizden daha güçlüler.Ateşten titreme gibi bir durum gözlemlerseniz ılık suyla ıslatılmış pazene sararak acile götürün. Bunun dışında ateşi takip edip ilacını vermekten başka yapacak bişeyiniz yok malesef.
Titremesi üşüdüğü anlamına gelmez mi? Vücudu ısıyı arttırmak için yapar bunu. Üstünü örterim bu durumda. Titreme geçtiğinde ateşini düşürmeye çalışırım.

Hayır bu titreme ateşten dolayı kan damarlarının büzülmesi yüzünden olur vücut kendini korumak için ateşi iyice yükseltir bu durumda bebek ise çok ince bir pazene sarabilirsiniz. Şöyle ki bizim ateşliyken sıtma geçirip çok üşüyorum dediğimiz gibi ama kalın kalın örtünmek sakıncalıdır bu durumda en iyisi titreme geçene kadar ılık duş.

Titremesi üşüdüğü anlamına gelmez mi? Vücudu ısıyı arttırmak için yapar bunu. Üstünü örterim bu durumda. Titreme geçtiğinde ateşini düşürmeye çalı

Hayır bu titreme ateşten dolayı kan damarlarının büzülmesi yüzünden olur. Vücut kendini korumak için ateşi iyice yükseltir,bu durumda bebek ise çok ince bir pazene sarabilirsiniz. Şöyle ki bizim ateşliyken sıtma geçirip çok üşüyorum dediğimiz gibi ama kalın kalın örtünmek sakıncalıdır bu durumda en iyisi titreme geçene kadar ılık duş.

Nasıl oldu bebeğiniz acaba?iyidir umarım.

Back