• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin ne yapmalıyım

bende iş beğenmemesine her işte çalışamayacağını belirtmesine kızıyorum. sonuçta 1 yıldır ben savaşıyorum ama bende işimden memnun değilim. bende kendi işyerim olsun isterdim. ama çalışmak zorunda olduğumu hissettiğim için çalışıyorum. ben çalıştığım için eşim bu zorunluluğu hissetmiyor gibi geliyor en çok da beni bu kızdırıyor.bu arada yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.bana çok yardımcı oldunuz en azından biraz sakinleşebildim. sadece ne yapacağımı hala kestiremiyorum. sizce geri adımmı atmalıyım yoksa bu soğuk tavrımı sürdürmelimiyim

Bir düsünsene evlilik kolay kurulmuyor
esin kocan bir yuva kurdun
birden nasil silip aticaksin
evliliginde bir degeri yokmu?

burada bircok kisi iyi günde kötü günde yazdi
katiliyorum bu söze...

yanlista anlama bu demek degilki
senelerce sen calis o yesin
az zaman tani sabir et ...

bayanlarin calismasi zor fakat suan icin senin calisma
imkanin var...

yarin öbürgün kocanada bir kapi acilir...

Dikkat et takip et
motive et secici olmasinada müsade etme
soguk davranma sogukluk sonu getirir...

motive etmeye bak insaallah bir is yeri cikar...

Siz de iş bakınsanız eşinize göre?
Bak hayatım şurda şöyle, burda böyle bir iş var gidip bi görüşsen deseniz.
Bu arada sigarayı yemeği arkadaşlarım ısmarlıyor demesi bana da saçma geldi, ne iyi arkadaşları varmış öyle, bir gün iki gün tamam da sürekli kimse kimseyi sırtlamaz böyle.

Bekarken ben de eşimde çalışıyorduk. Ben belediye de eşim adli personel yami memur. sonra ben işsiz kaldım. üniversite de okuyordum, eşimden ne bekarken, ne nişanlıyken, bir kuruş para almadım, ben istemesemde bana harçlığın yoktur der çantama cebime sokuşturmaya çalışırdı. Kesinlikle evlenene kadar bana 1 kuruşu geçmemiştir.

Bekarken erkek arkadaştan para almak, hediye beklemek, bana çok terss. Annemden bile para istemeye utanırdım. Ablalarım verirdi ozr güç Ablalarımdan almak bile çok ağırıma giderdi. 5 yıllık evliyim hala eşimden para isteyemem, beni çok iyi tanıdı, bu yüzden her aybaşında hesabıma bir miktar para yatırır ben oradan harcarım. Borçlarımızı dağıttıktan sonra geriye kalan parayı da eve bırakır, harçlığını oradan alır.

Konuyu açan arkadaşım, sen bekarken şuan eşin olan kişiden harçlık falan alıyormuydun, alıyorsan, ailenin durumu iyi olmadığı için mi? yoksa nasılsa erkek arkadaşım, hesabımıda ödeyecek, harçlığımı da verecek, giysilerimi de alacak , hediyede alacak diye mi düşünüyordun.

Almak zorunda olduğun için ondan harçlık aldığında ne gibi duygulara sahiptin. Eğer benim gibi isen, bir erkekten para kabul etmenin ne kadar zor olduğunu bilirsin,
Eğer eşin gerçekten iş bulamıyorsa -gözümde küçüldü, saygım kalmadı vb. şeyler-- söylemen yanlış. kendi yiyeceğini sigarasını kendi birşekilde karşılıyormuş,

evet iş bulamayan evli bir erkeğe git iş bul-ne işe yararsın sen, demek çok ağırdır. zaten bir erkekte kendine bu lafı söyletmeden gece gündüz iş arar.

acaba diyorum, evlenmeden önce eşinin geliri mi ilgini çekmişti. anladığım kadarı ile sen ün. mezunusun, eşin lise terk. daha önce bildiğin bu eğitim seviyesi farkını şimdi sorun etmen sen de bir sorun olduğunu gösterir.
ne diyeceğimi bilemiyorum. ama ben olsam, karşımda sırt üstü yatan, iş bul dendiğinde kavga çıkaran bir erkek olmasını istemezdim.

Valla o bir yılda arkadaşlarıyla yemeklerde gezeceğine liseyi dışardan bitirseymiş ya. Gerçi hiçbirşey için geç değildir ve zararın neresinden dönülürse kardır. Lise mezunlarını bırak üniversite mezunları bile işsiz gezerken senin eşin ortaokul mezunu olarak hem iş beğenmiyor hem de liseden mezun olmak gibi bir çabası yok. Bu gidişle daha yıllarca iş bulamayabilir benden söylemesi.Bence kızmakta çok haklısın.Tavrını koy restini çek bence. Ya bir an önce bir işe girsin seçmeden ya da hemen dışardan liseyi biritmek için çalışmaya başlasın.

gerçekten zor bir durum sonuçta erkek evin direği kadın ne kadar çalışşada erkekğin evde oturması çok ters birdurum bence gece gündüz çalışmalı büyük ya da küçük bi iş bulmalı ama sırf bu yüzden de çat diye ayrılınmaz die düşünüyorum

Back
X