• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin ne yapmalıyım

aslında iş de beğenmiyor başkasının yanında çalışamazmış kardeşleriyle aynı işi yapıyordu dükkan japanınca hepsi evine bakıyor onların eşleri çalışmıyor onlar nasıl evlerine bakıyorlar diyorum iş yoksa onlar nasıl çalışıyor

insanın sonunu görememesi belirsizlik içinde yaşaması çok zor. bu yüzden eşimden de duygusal anlamda soğudum. sanki bu günlerin sonu gelmeyecekmiş gibi hissediyorum.

onu okuması için çok teşvik ettim ama okumak istemiyor kendi işyeri vardı kapatmak zorunda kaldı şimdi de başkasının yanında çalışmak ağır geliyor diyo

dekilerinden anladığıma göre eşin kendi işi olsun başkasından emir almasın vs vs...
ve içinde bulunduğun durumu çok iyi anlıyorum, erkek milletine iş yok değil, kaba bi tabir olacak ama palavra sıkmasınlar..
erkek gerekirse pazarda limon satmalı, halde mal taşımalıki bir çok erkek bu işlerle evine para götürüyor ayıpmı hayır değil, evde yatıp karısının parasını yemekten daha iyidir..
haa kadın yeri geldimi merdivende silecek evde temizleyecek eşine katkısı olsun diye..
çevremizde hangi erkeğin iş yeri kendine ait, babalarımız emir altına girmedimi, kendi işlerimi vardı hayır ama yetreki insanda çalışma azmi olsun taşı sıksa para kazanır..
dediklerim sana ağır gelmesin, etrafımda ev iş arasında mekik dokuyup birde evde yan gelip yatan koasının cebine harçlık koyan çok kadın var, hem maddi hem manevi anlamda çökmüş durumdalar bu beni çok sinir ediyor..
allah kolaylık versin..

Hayat müşterektir ,dün sanaydı bugün ona...

Sen müşkül durumdayken o senin yanındaydı da o zor durumdayken sen neden onun yanında değilsin ve boşanmayı düşünecek kadar bencilsin.

Biraz düşün Allah aşkına şu yaptığın adaletli mi sence ?

Ne diyeceksin mahkemede 'kocam iş bulamadı,1 yıldır işsiz,sonracıma kültür farklılıkları felan da çıktı ' ...

8 yıldır yoktu da kültür farkı adam işsiz kalınca mı pörtledi birden bire .

Maddi zorluğa düşen ,sosyal hayatı yok denecek kadar az olan,evden işe işten eve giden insanlar da boşansın o zaman :delphin:

Şimdi destek olma zamanı sende arkadaşım,boşanmayı felan çıkar aklından...Elinden geldiğince destek ol,motive et.

Anlayışlı ol..

hem eşininizin işsizliği,hem bu yüzden alınganlığı evdeki gergin ortan sizi eşinizden soğutmaya yetmiş..

evet hayat müşterektir..bu doğru bile olsa bir kadın erkeğini güçlü görmek ister.taşını sıksa suyunu çıkartır cinsten..erkek korur kollar yuvasına eşine her durumda sahip çıkar..böyle bir mantıktayım ben kimse kusura bakmasın..hayat ne kadar müşterekte olsa bir erkekte olması gereken vasıfları değiştirmez bu...
ama kendinizi soğutmayın hemen..onunla güzelce konuşun bir an evvel iş bulmalı..bazı şeyler gururla olmaz...
netice az yada çok üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmeli..

tamam işsizlik var ama iş bulamamakla iş beğenmemek çok farklı şeyler

Bak bu dediklerin dogru

madem biz bayanlarin erkeklerden beklentileri belli
bu kadar acik yazmissin...

o zaman erkek sunu giyme istemiyorum
suraya gitme hoslanmiyorum dedigi vakit
alisveris karsilikli olsun degilmi...

erkek limonda saticak eve bakicak
ama karisina su kisiyle görüsme hoslanmiyorum dedigindede
sanane sanami sorucam olmiycak ,mesela yani...

Hayat müşterektir ,dün sanaydı bugün ona...

Sen müşkül durumdayken o senin yanındaydı da o zor durumdayken sen neden onun yanında değilsin ve boşanmayı düşünecek kadar bencilsin.

Biraz düşün Allah aşkına şu yaptığın adaletli mi sence ?

Ne diyeceksin mahkemede 'kocam iş bulamadı,1 yıldır işsiz,sonracıma kültür farklılıkları felan da çıktı ' ...

8 yıldır yoktu da kültür farkı adam işsiz kalınca mı pörtledi birden bire .

Maddi zorluğa düşen ,sosyal hayatı yok denecek kadar az olan,evden işe işten eve giden insanlar da boşansın o zaman :delphin:

Şimdi destek olma zamanı sende arkadaşım,boşanmayı felan çıkar aklından...Elinden geldiğince destek ol,motive et.

Anlayışlı ol..

Bilmediğiniz hisler için yorum yapıyor olabilir misiniz acaba.. sengözlerimebaksanabBencilsin demek hoş değil. :umursamaz: Ev hanımı olduğunuza göre, kocanız taşıyor evin maddi yükünü. Bu arkadaşımızın yaşantısı sizinkine çok uzak bence.. Evde erkek olmasa tamam.. Erkek varken karı-koca çalışmak da tamam. Ama erkek evde yatarken, hanım çalışırsa elbette saygı azalır, bu biz kadınların yapısında var. Ayrıca kültür farkı zamanla artmış olabilir, bunu yazmıştım sebepleri ile birlikte..

Bak bu dediklerin dogru

madem biz bayanlarin erkeklerden beklentileri belli
bu kadar acik yazmissin...

o zaman erkek sunu giyme istemiyorum
suraya gitme hoslanmiyorum dedigi vakit
alisveris karsilikli olsun degilmi...

erkek limonda saticak eve bakicak
ama karisina su kisiyle görüsme hoslanmiyorum dedigindede
sanane sanami sorucam olmiycak ,mesela yani...
size katılmıyorum bu konuda...
bir erkekten yani eşinizden evine yuvasına bakmasını tabiyki isteyeceksiniz..ki bunu istemekle sizin eşinizin istemediği şeyleri giyip giymemekle naSIL BİR BAĞLANTI KURDUNUZ ANLAYAMADIM.bir erkeğin sorumluluğudur yuvasına karısına cocuklarına bakmak..işsiz kalır anlarım ama iş beğenmemesini anlayamam..ayrıca kadın o zaman sizin mantığınıza göre şöylemi dememiz gerekiyor

eşim karnımı doyuruyo çok şükür o yüzden onun her istediğini yaparım hatta kölesi bile olurum.......

çok saçma geldi söyledikleriniz.

zaten şu anda artık eşimle konuşmuyoruz birşey paylaşmıyoruz iş konusunu konuşup tavrımı koyduktan sonra bana farklı davranmaya başladı. bende ne yapacağımı şaşırdım. ama çevremde hoşgörmüş kadın ve buna alışmış bir sürü çalışmayan koca var. hayat müşterek evet ama benim derdim çalışmayan erkeğin kendine güvenide kalmıyor. böyle olunca kendini de bitiriyor. kendiyle benide tabii. sorun para değil benim ve onun kendine olan saygısı azaldı. dediğim gibi burda yazılanları okuyunca suçluluk hissettim biraz. yanlışmı yapıyorum bencillik mi diye. ama eşimde bana tavrını koydu evde iki iyi ev arkadaşı olduk diyebilirim.

Arkadaşım bence sen eşini öncelikle blöf yaparak psikolojik olarak çalışmaya mecbur etmelisin,

ışimi kaybedebilirim de,iş yerinde tartışma çıktı bütün suçu bana attılar,her an kovulabilirim de,

Hamile olabilirim tek maaşla nasıl geçineceğiz de,

Bak gerçekten iyi bir şekilde ona işsiz kalabileceğini,az kazançlı olsa da bir iş bulmasının şart olduğunu hissettir,

Ömür boyu vicdan azabı çekip boşanmaktansa bunu denemen lazım,

Kendini onun yerine koy bi de,senin için yaptıklarını sen de onun ve yuvan için yapmayı dene,

Kadınlar bu tip taktiklerde ustadır,

Dene lütfen,ona gerçekten işsiz kalmanın an be an yakın olduğunu hissettir,

Eğer gerçekten bu evliliği kurtarmaya niyeti varsa,mtlaka bişeyler yapacaktır,

Duygu sömürüsü yap sen de ona,

Bak çocuğumuz olursa şöyle olur böyle olur deyip mazeretler uydur,

Bakın bu yuvanızın kurtulması için gerekli,

Boşanmak çözüm olacak mı sanki,

Bir de bunun dini vebali var,

ALLAH katıında en sevimsiz şey boşanmak,

Aldatma şiddet gibi ciddi olaylar hariç bence bu düzeltilebilir bir durum,

Gerekirse ailesinden yardım al,onu teşvik etsinler çalışmaya,

Bir yuvanın kurtulması için bence biraz çabaya değer...

Lütfen bir kez daha düşün,yazdıklarımı önemseyip bir de bunu dene,

Belki işe yarar ha ne dersin,dua et kocam iş bulsun düzelelim diye,

ALLAH hakkınızda hayırlısını versin arkadaşım

Son düzenleme:
benim işimden olmam mümkün değil memurum ve eşimde bunu iyi biliyor ayrıca çocuk hiç istemez. bunlarla onu teşvik edemem.

merhabalar
sizin yaşadıklarınızı bir zamanlar ben yaşamıştım ve şimdi aklıma o günleri getirdiniz gerçekten kötü günlerdi sizi bu sebeple anlayabiliyorum.
ben hem çalışıp hem üniversitede okuyordum örgün eğitimde eşim ise o dönem işsiz kalmıştı ben işle okul arasında bocalarken o tüm gün evdeydi iş aradı ama bulamadı sonra ben hem işten hem okulun verdiği stresten hep ona patlıyordum ama bitanem sağolsun hep beni sakinleştirirdi bunalması gereken o iken ben onu çok üzüyordum kırıyordum farkındaydım ama engel olamıyordum kendime iş bulamaması beni çok sıktı bizimde aramızda eğitim farkı vardı bu böyle tam 8 ay sürdü ben herşeyden umudu kesmişken eşime müthiş bir iş teklifi geldi eşim büyük bir firmaya satın alma müdürü olarak işe başladı. şu an benim 3 katım maaş alıyor ben kamuda memurum. düşünüyorumda ne oldum değil ne olacağım demeli insan hayatın nerde nasıl değişeceği hiç belli olmuyor eşinize yüklenmeyin o istemiyormu sanıyorsunuz iş bulmayı. bir erkek için en acı şey olmalı eşinin maaşıyla geçinmek ve iş bulamamak pasif kalmak .her şey geçiyor bir gün sabredelim yeterki. dün banaydı bugün size yarın kimbilir kimin başında böyle bir dert olacak. eşinizi üzmeyin lütfen evlenirken demiyormuyuz hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde birbirimizin yanında olmaya söz veriyoruz lütfen sözünüzde durun bak yakında herşey çok güzel olacak bu bir sınav biz verdik şükürler olsun o sınavı alnımızın akıyla dileriz sizde geçersiniz o sınavdan kolaylıklar diliyorum....

benim işimden olmam mümkün değil memurum ve eşimde bunu iyi biliyor ayrıca çocuk hiç istemez. bunlarla onu teşvik edemem.

Mümkün olmayan hiç bişey yoktur,biraz çabalayın derim,

Neden imkansız,bakın size taktik de verdim,kınama cezası aldım deyin ,

Sonra uzaklaştırma aldım deyin bi süre sonra,

Yeteneğinizi konuşturun,ne bileyim herşey sizin elinizde bu şekilde onu korkutmak için,

İş yerinde kavga ettim deyin,inandırıcı bişeyler bulun,

Ya da ya iş bulursun ya beni kaybedersin,boşanırız deyin,

Sizi umursamazsa o zaman düşünün boşanmayı,

Yani aklıma gelenler bunlar,

Ne diyeyim başka bilemiyorum,

Dua edin hakkımızda ne hayırlıysa o olsun diye...

Aradaki kültür farkından kasıt nedir?
Sizin üni. mezunu eşinizin lise mezunu olması mı yoksa gerçekten eşinizin kültürsüz olmasıyla mı alakalı. Bence 1. şık sizin için geçerlisi ama yine de cevabınızı merak ediyorum.
Biraz fazla açık yazıcam kusura bkamayın.
Bana kalırsa sizin artık eşinize ihtiyacınız kalmamış. Okulunuz bitmiş, mesleğinizi elinize almışsınız, para da kazanıyorsunuz. E artık onun hayatınızda olmasının bir anlamı yok. Nasıl sa sevgi sandığınız şey de aslında alışkanlışmış.
Eşiniz siz okurken kimbilir ne çok şeyden fedakarlık yaptı.
Eğer gerçekten bitmesini istiyorsanız bitirin ki eşiniz de vakit harcamasın boşuna.

kültür farkı derken aslında şunu demek istemiştim; eşim benim bir şeyler yapmama izin vermez. onun için herşey gereksizdir. spora gitmek bi hobiyle uğraşmak gereksizdir. ayrıca gün geçtikçe konuşacak ortak noktamız azalıyor gibi hissediyorum. sanki eşimi kullanmış şimdi atmaya çalışıyorum gibi yazmışsınız ama alakası yok. ben üniversitede okuyordum evlendiğimde o olmasaydı da okuycaktım zaten. ama okurken fazlasıyla anlayışlı ve hoşgörülü olduğunu da göz ardı edemem. ama eşimi kullanmadım böyle düşünmeniz beni üzdü.

Kullanmak değildi söylemeye çalıştığım.
Eşinizle genç yaşta tanışmış olmanız onun sizden yaşca büyük olması onun çekiciliğini daha da arttırdı gözünüzde. Çünkü sizden daha olgundu o zamanlar, Şevkatliydi.
Eşiniz daha önce de izin vermiyordu spora, hobilere vs vs ye. Yoksa veriyordu da işsiz kalınca mı vermemeye başladı. Hep izin yoksa bunlara bile bile kabul ede ede evlenmiş olmanız şu an şikayet hakkınızı ortadan kaldırıyor.
Yok şu an izin yoksa bunlara muhtemelen para kısıtlaması içindir.
Sizi kırmak değildi amacım dediğim gibi açık yazdım sadece düşüncelerimi. Yoksa inanın size yardımcı olmaktan başka bir amacım yok.

zaten anlamadığım konuda bu. benden para almıyor ama faturalarını sigarasını alıyor yemeğini yiyor arkadaşlarım ısmarlıyor diyor bende anlayamıyorum.

sigara yemek fatura hangi arkadaş sürekli bunları ısmarlar..gerçekten tuhaf..bence kendini suçlu hissetme çünkü işsiz kaldığı an bunları hissetmemişsinki.bir yıldır zaten yanındasın.bence oda alışmış evi hanım geçindirsin.kira faturalar ödensin dışarda arkadaşlardan yesin içsin..

lise terk diyorsun bugün lise mezunları bile doğru düzgün iş bulamazken lise terk bir kişi hele şu zamanda :bbo:

benim eşimde lise mezunu ben ünv. mali müşavirim. eşim kriz teğet geçtiğinde işten çıkartıldı 4 ay iş bulamadı o dönem benim maaşımma sadece geçindik ki evi krediyle almıştık kredi taksidini ödeyince çok komik bir rakam kalıyordu bize. bira ne olur ne olmaz diye 2-3 kredi taksidimizş ödeyecek kadar para biriktirmiştik o 4 ay onu azar azar kullanmaya çalıştık. eşim o dönemde iş aradı hergün hem net hem gazete. çok sıkıldığı zamanlar oldu ama ben işten geldiğimde yemek hep hazırdı. bulaşıkları yıkardı etrafı toplardı. ben bu sefer kendimi kötü hissederdim, kendini suçlu hissediyor bu yüzden böyle yemek temizlik yapıor derdim yapma ben yaparım derdim. hayır derdi akşama kadar çalıştın kafa yordun birde eve gelip mi iş yapcan akşama kadar oturuyorum zaten moralim bozuluyo evde çalıştırmam seni derdi :1no2: yapacak yardım edecek hiç birşey bulamıyorsun destek olmak dışında ...

çok şükür 4 aylık işsizlikten sonra iş buldu. össye girdi ünv. kazandı şimdi uzaktan okuyor finallere okula gidiyo . bu sene son senesi kpssye de hazırlanıyor... canım benim onu çok seviyorum :(

Bu kadar da yüklenmeyelim arkadaşın eşine bence.
Zamanında bu kadar ilgi, sevgi ve anlayış göstermiş, hoşgörülü davranmış bir insanken şimdi aniden bir canavar mı çıktı adamın içinden. Empati kurup anlamaya çalışalım.
Evet hataları var, o da iş seçmesi, şu durumda pek iş seçecek bir konumda ve öyle bir lüksü yok açıkçası.
Ama bir erkek olarak eşinin eline bakmak çok da kolay değildir diye düşünüyorum.
Zaman geçip de iş bulamadıkça sinirler de bozulmaya başlıyor haliyle.
Ondan sonra gelsin huzursuzluk.
Bu şu aşamada boşanmak için kesinlikle bir sebep değil ama eşinin de bir an önce takkesini önüne koyması gerekiyor.
Bu devirde üniversite mezunları bile zor iş bulurken onun armudun sapı üzümün çöpü demeyi bir an önce bırakması lazım yuvasının huzuru için.
Ayda 300 kazansın ama kazansın, böyle beklemenin bir alemi yok ve bence siz de kırıcı olmadan ve uygun kelimeleri seçerek aynı bize anlattığınız gibi eşinize de anlatmalısınız.
Sen bi işe yaramıyorsun, erkeklik görevini yerine getirmiyorsun demeden... onu rencide etmeden.
Elbet anlayacaktır.

yok yaa...eşin nasıl bir insan mış peki hergün sigaraların yemeklerin ısmarlanması gururuna dokunmuyormuşşşş

bazen sizin yemeğinizi yemiyormuş yaa siz kazanıyorsunuz diye.....
nasıl bir çelişki bu şimdi ???

arkadaşına sigara aldıracağına sigarayı bıraksın.....
arkadaşının ısmarladığını yiyeceğine....eşinin kazandığı yemekten yesin

bence zora sokmuyor kendini sizde çalıştığınız için....

işsizlik değil bu....
neden sıkılıp bunalmıyor...neden bunu dert yapmıyor kendine...

bence üstüne düşün..çalışsın.....limon satsın simit satsın..gerekiyosa taş taşısın arkadaş...
isteyene beğenene iş çok....

size katılmıyorum bu konuda...
bir erkekten yani eşinizden evine yuvasına bakmasını tabiyki isteyeceksiniz..ki bunu istemekle sizin eşinizin istemediği şeyleri giyip giymemekle naSIL BıR BAĞLANTI KURDUNUZ ANLAYAMADIM.bir erkeğin sorumluluğudur yuvasına karısına cocuklarına bakmak..işsiz kalır anlarım ama iş beğenmemesini anlayamam..ayrıca kadın o zaman sizin mantığınıza göre şöylemi dememiz gerekiyor

eşim karnımı doyuruyo çok şükür o yüzden onun her istediğini yaparım hatta kölesi bile olurum.......[/COLOR]

çok saçma geldi söyledikleriniz.

erkeklerle kadinlarin istekleri bir olmayabiliyor
bir kadin kocasi tarafindan bakilmak isterken
bir erkek karisindan onu dinlemesini istiyor...

Hakikaten böylemi düsünüyorsunuz kocaniz
karninizi doyurunca kölemi oluyorsunuz biraz aciklarmisiniz
cok sevinirim aradaki alakayi kuramadim...

Son düzenleme:
bende iş beğenmemesine her işte çalışamayacağını belirtmesine kızıyorum. sonuçta 1 yıldır ben savaşıyorum ama bende işimden memnun değilim. bende kendi işyerim olsun isterdim. ama çalışmak zorunda olduğumu hissettiğim için çalışıyorum. ben çalıştığım için eşim bu zorunluluğu hissetmiyor gibi geliyor en çok da beni bu kızdırıyor.bu arada yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.bana çok yardımcı oldunuz en azından biraz sakinleşebildim. sadece ne yapacağımı hala kestiremiyorum. sizce geri adımmı atmalıyım yoksa bu soğuk tavrımı sürdürmelimiyim

Back
X