• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin ne yapmalıyım

bence bir yandan tembelliğe alışmışlık var.bir yandan da lise terk olarak ayak işleri yapacağını biliyor patronluktan sonra yediremiyor kendine.ama asıl evde oturup kadın parası yemeyi yedirememeli kendine.işsizliği krizi bahane etmesin bence çünkü bir yıl bu 3-4 ay olsa neyse.iyi kötü demeden bir yere grip oradan da iş aramaya devam etmeli.hem çalışırken iş daha kolay bulunur.ne yapıyor yani eşiniz günde birkaç internet ilanına bakıyor "aa iş yok" deyip kapatıyor buna da ne kadar iş aramak denir tartışılır.çevreyi de haberdar etmeli,soruşturmalı,arkadaşları falan filan varsa iş istemeli.
bu erkekler gerçekten çok oluyor artık.bu yaşadığınızın muadilleri o kadar arttı ki..hem kadını çalıştırırlar,hem üste çıkarlar,hem evde iş yapmazlar bir de evde hizmet beklerler.kusura bakmayın ama bu durumda bir kadın niye evli kalsın?
kadın hem dışarda milletin ağız kokusunu çekecek,sonra gelip kocasına hizmet edecek,üstüne bir de kavga,çocuğuna bakacak.parasızlık yüzünden bir sinemaya bir yemeğe çıkıp kafa da dağıtamayacak,kendine günde 1 saat de ayıramayacak.e böyle hayatında vur g... gitsin.
halbuki erkekler çalışırken durum öyle mi.erkek sadece işte çalışıp eve gelir.evde suyunu bile almaz tvsi,interneti bitmez,arkadaşlarıyla sıksık çıkıp gezer,tozar,içer.e bizim de durumumuz böyle olcaksa biz de çalışalım..

erkek limon satar yinede evine ekmek getirir.
300 tl bile gelse o eve gelmeli zararımı olacak.hiç parasızmı olmak mantıklı yoksa azda olsa iş bulana kadar eve ekmek getirmekmi.
resmen ekmek elden su gölden yaşamaya alışmış.
kimsede lise mezunu bile olmayan adama gel işyerimde patron ol demez.
millet kaç üniversite bitiriyor pazarlarda çalışıyor.
biraz düşün bence artık....

Esin zor zamanlarinda sana yardim etmis
okuman icin önünü acmis sana köstek degil destek olmus
bunlar ne kadar degerli biliyormusun?

simdi sen 1 senedir calisip ev bakiyorum diye
hayiflaniyorsun haklisin haksiz degil
ancak esinin lise diplomasi bile yok
neden sen calisirken oda okul diplomasini disardanda olsa almasin
destek olsana kardes...

canım seni kısmen anlıyorum. eşim 32 ben 25 yaşındayım. 2. üni. okuyorum. eşimin desteğiyle. eşim rta okul terk. dışarıdan lise diploması almış. ama kendini çok geliştirmiş. ve bana çok değer veriyor. bunalıp sıkılmamdan korkuyor.
şuan sen çalışıp yoruluyorsun. onun geçici de olsa az maaşladaolsa bir işe girmemesi seni kızdırıyordur.
ama aranızdaki sevgi aşk heyecan saygı bittiyse emin ol bu adam en iyi işi de bulsa senin için değişen birşey olmaz. ama sadece sosyal hayatınız olmadığı için dış etkenler dolayısıylaysa bu sıkıntı umarım çabuk atlatırsınız.

Bazen gercektende biz Kadinlari anlamak zor.

Hayat müsterek deriz, kadinda calismali evine bakmali deriz, erkek evin islerinde yardimci olmali deriz, esitiz deriz.....ehhh?

Is basa düstügü vakit, ben kadinim o erkek deyip tüm emanzipation marslarini unuturuz vesselam.

Vallaha arkadasim sana sonuna kadar hak veriyorum diyemem, cünkü adamcagiz senin bir yerlere gelebilmen icin elinden geleni yapmis, bazi üniversite okumus erkekler bile eslerinin okumasina destek olmuyorken o sana her konuda destek olmus!

Simdi is sana düstü, sen onu motive edeceksin, is konularinda destek olacaksin, evinin sorumlulugnu üstleneceksin....lakin sen ne yapiyorsun?

Ondan sogudum, maddi zorluklar, kültür farki bilmem ne.....8 yildir kültür farki yoktuda simdimi oldu? Tabikide maddiyat yerinde oldugu vakit, hersey daha kolay geliyor insana arkadasim, hepimiz zamaninda maddi zorluklar yasadik ve yasiyoruz, bu kriz ortaminda yasamayan varmi?
Issizlik aldi basini gidiyor, eminimki esinde bu durumdan hosnut degildir, ama ne yapsin adam, dükkanini kapatmis, is bulamiyor, birde sen üstüne gidersen iyce bunalmicakmi?

Bence biraz daha anlayisli olmaya calis, iylikle güzellikle konus bu konulari, is bulmasi icin sende birseyler yap, cevreye sorun, gazetelere internete bakin beraber.....nasil o zamaninda köstek degil destek olduysa simdide sira sende....

pekii sen de çalışmasaydın ne olacaktı. yine krizi mi bahane edecekti. sonuçta sen de babanın işin de çalışmıyorsun. herkes kendi işi olsun ister. Ama sorumluluk sahibi olmak bambaşka birşey.

Valla ne diyeyim iyiki sana destek olmuş da bir işe girmişsin. -o olmasaydı bir işin olmayacakmıydı sanki--yoksa ne olur du tahmin bile etmek istemiyorum.

Bu duygularından kurtulmak istiyorsan eşini iyi gözlemle. iş arıyor mu aramıyor mu? işsizken neler yapıyor nerelere gidiyor.
Normal bir erkek eşinin parasını harcamaya utanır da. hani senin eşin de utanıyor mu senden para isterken falan. Yoksa maaşını alınca direk ona mı veriyorsun evin erkeği o diye

haklısın canım bence eşin alışmış e sana da çalışmak zor geliyor sen de bırak o zaman ne yapcanız
bu çalışmama mevzusu çok fena bi yakınım böyle erkek işini kaybetti genç yaşta. o da iyi bir mevkideydi
sonra iş beğenmedi bi türlü hep büyük oynamaya kalktı çünkü ellerindekilerini hep yeni işlere yatırdılar üstelik bi de borca soktu. kadın ne yaptı o borçları ödedi üstelik adam o zamandan beri yatıp kahveden çıkmıyor kadın 6larda çıkıp akşam 6larda geliyordu eve yazık yani. hala daha da birlikteler ama ne sevgi ne saygı kalmış resmen kadın çok pişman olduğunu aklım olsa o anda ayrılırdım diyor. bence evlenince boşanılmaz diye bişey yok yani tapulu malı değilsiniz ki birbirinizin kimse kimsenin anası babası da değil sırtını dayamaya hakkı yok. hele bi erkeğin aslaa

bi yakinimizin da esi,sizin esinizle ayni durumdaydi.o da uzun zamandir calismiyor,baskasinin yaninda calisamazmis,o isi begenmiyor bu isi begenmiyor..tekrar isinin patronu olmak kolay mi yani?ustelik esi de calismiyor.ailler yardim ediyor ama nereye kadar.artik kimse de yardim etmek istemiyor.adam alisti nasilsa bi yerlerden geliyor.kadina ve cocuklara da her zorlugu cikariyor.sizin durumunuzun en azindan kotunun iyisi.
esinize destek olun mutlaka..o da cabalamiyorsa bile sizi uzmemek icin biseyler yapacaktir.siz okurken o size hem manevi sanirim hem de maddi yardim da bulundu senelerce.bunlar gozardi edilmemeli.

yorumlarınız içim çok teşekkür ederim arkadaşlar. şunu söylemeyi unutmuşum çocuğumuz yok. iyikide olmamış diyorum bu aralar. 2-3 gündür eşimle konuşmuyoruz artık. iki ev arkadaşı olduk. tavrımı koyduğumdan beri oda bana garip davranmaya başladı. evet o benim okumam için yardımcı oldu ama hayatımın sonuna kadar bir erkeğe bakamam. hayat müşterek buna kesinlikle katılıyorum ama çalışmayan erkek daha sinirli oluyor herşeye alınıyor ne söylesem çalışmıyorum diye böyle deme falan diyor. hep duygu sömürüsü bazen evde yemek bile yemiyor ben alıyorum diyeymiş. hep gergin bir ortam var. bir yere gidelim dediğimde hemen param yok diyor. param yok demek bir erkeğe yakışmıyor bence. ne yapıp edip bulmalı. hep düşünüyorum ya ben çalışmasaydım o zaman ne yapacaktık.

yorumlarınız içim çok teşekkür ederim arkadaşlar. şunu söylemeyi unutmuşum çocuğumuz yok. iyikide olmamış diyorum bu aralar. 2-3 gündür eşimle konuşmuyoruz artık. iki ev arkadaşı olduk. tavrımı koyduğumdan beri oda bana garip davranmaya başladı. evet o benim okumam için yardımcı oldu ama hayatımın sonuna kadar bir erkeğe bakamam. hayat müşterek buna kesinlikle katılıyorum ama çalışmayan erkek daha sinirli oluyor herşeye alınıyor ne söylesem çalışmıyorum diye böyle deme falan diyor. hep duygu sömürüsü bazen evde yemek bile yemiyor ben alıyorum diyeymiş. hep gergin bir ortam var. bir yere gidelim dediğimde hemen param yok diyor. param yok demek bir erkeğe yakışmıyor bence. ne yapıp edip bulmalı. hep düşünüyorum ya ben çalışmasaydım o zaman ne yapacaktık.

eşin hayatının sonuna kadar çalışmamayı mı planlıyor?
bence kadınlardada biraz bencillik var...
mesela hiçbir erkeğin ben ömür boyu bi kadına bakamam dediğini duymadım...
adam çalışır çalışır 10 sene 20 sene evine bakar; sonra başına iş gelir 1 sene çalışamaz; ondan kötüsü olmaz...
hayat müşterektir sonuçta belki de gerçekten iş bulamıyor?
ki bence sizin sorununuz gözünüzde küçülmüş olması eşinizin... onun her yönden güçlü olmasını; param yok dememesini bekliosunuz ama onun da bir insan olduğunu düşünmüyorsunuz...
durumunuz yoksa 1 sene de gitmeyiverin ekstra gezmelere ne var bunda...

ıyi günde... kötü günde.... hastalıkta... sağlıkta...

Başka bir yoruma gerek yok kanımca.

bence esıne haksızlık yapıyorsun hıc bır erkeke kadının elıne bakmaktan hoslanacagını dusunmuyorum ...tabı arada cıkanlar var ama senın esın onlar gıbı olsa bunca zamn calsımaz yatardı dıye duusnuyorum..benım esımde su an ıssız ve ben calısıyorum bulamıyor aylar oldu ne yanı sımdı bende senın gıbı duusnmelıyım ..calsısırken guzelde bulamadııg zamnmı kotu bence yanlsı duusnuyorsun esıne destek omalısın tamam haklısn uuzn bır zamn ama ıs bulupta gıtmıyoersa gened ecok haklısın ..ama bulamıyorsa bence yaptıgın yanlıs.ve kultur farkı falan ben bunada katılmıyorum sen evlenmeden once yada ılk evlendııgn zamn esın unıversıte mezunumuydu :olmaz:

eşinin tavrı önemli bence..hem çalışmayıp hemde bunun için kapris yapıyorsa haksız bence..konu açılınca sinirlenip bağırmak kendine hakaret etmek yerine.düzgün bir şekilde konuşup iş bulamadığını anlatıp oda biraz alttan almalı bence..madem çalışmamaktan parasının olmayışından bu kadar şikayetçi bu kadar rahatsız.en azından iş bulmak için çaba sarfetsin..
peki arkadaşım evde yemek yemiyor diyorsun.dışarda yemek için yada dışarı çıkmak için parayı sendenmi alıyor senden harçlıkmı istiyor??

zaten anlamadığım konuda bu. benden para almıyor ama faturalarını sigarasını alıyor yemeğini yiyor arkadaşlarım ısmarlıyor diyor bende anlayamıyorum.

bence esıne haksızlık yapıyorsun hıc bır erkeke kadının elıne bakmaktan hoslanacagını dusunmuyorum ...tabı arada cıkanlar var ama senın esın onlar gıbı olsa bunca zamn calsımaz yatardı dıye duusnuyorum..benım esımde su an ıssız ve ben calısıyorum bulamıyor aylar oldu ne yanı sımdı bende senın gıbı duusnmelıyım ..calsısırken guzelde bulamadııg zamnmı kotu bence yanlsı duusnuyorsun esıne destek omalısın tamam haklısn uuzn bır zamn ama ıs bulupta gıtmıyoersa gened ecok haklısın ..ama bulamıyorsa bence yaptıgın yanlıs.ve kultur farkı falan ben bunada katılmıyorum sen evlenmeden once yada ılk evlendııgn zamn esın unıversıte mezunumuydu :olmaz:

Son cümledeki yorumunuza katılmıyorum. Arkadaşımız lisansüstü eğitim aldığı için çalışma hayatı da ona göre şekillenmiş, şirket içi eğitimler almıştır, iş hayatında kendini sürekli geliştirmiş ve mesleki yayınlar okumuştur. Dolayısı ile kültür farkı zamanla ilerlemiş olabilir. :kahve::kahve:

Sen ayrilmaya karar vermissen kimse seni tutamaz zaten
esinin calismamasindan baskada sorunlarin var
ev arkadasi olduk dedigine göre ic aleminde
cekismelerin var onlari önce kontrol altina alipta
saglikli düsünebilsen esine yardim edebilecegin yolda acilmis olur...

Sana göre erkek issizde olsa cebinde parasi olucak
kardesim bu nasil olucak...

is yok diyor diplomasi yok meslegi yok isinden iflas etmis
ve seni okutmus sen simdi yan yatmaya calisiyorsun...
kusura bakma biraz sert oldu belki ama en sinir oldugum sey...

Kocanin issizligi ona karsi saygini ve sevginide götürmüs
bilmem burda birkac olumlu yazi senin düsüncelerini degistirirmi...

eger birkac sene deseydin belki sana baska türlü yazardim
ancak 1 sene dedigin icin bu sekilde yaziyorum
yanlis anlama
dünya
zaten son birkac senedir genelde issizlik sorunuyla savasiyor...

Kadın erkek eşit denmiş, iyi gün kötü gün denmiş, ama arkadaşta 2 günde eşini kapıya koymamış. Bilse ki eşi 5 ay sonra bir işe başlayacak kesinlikle, onuda kabul eder ve bekler bence. Burada ki karşıdakinin tavırları ve rahatlığı, belirsizlik, insanı yorar ve soğutur. Bir kadının bunu yaşaması çok normal.

hem eşininizin işsizliği,hem bu yüzden alınganlığı evdeki gergin ortan sizi eşinizden soğutmaya yetmiş..

evet hayat müşterektir..bu doğru bile olsa bir kadın erkeğini güçlü görmek ister.taşını sıksa suyunu çıkartır cinsten..erkek korur kollar yuvasına eşine her durumda sahip çıkar..böyle bir mantıktayım ben kimse kusura bakmasın..hayat ne kadar müşterekte olsa bir erkekte olması gereken vasıfları değiştirmez bu...
ama kendinizi soğutmayın hemen..onunla güzelce konuşun bir an evvel iş bulmalı..bazı şeyler gururla olmaz...
netice az yada çok üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmeli..

tamam işsizlik var ama iş bulamamakla iş beğenmemek çok farklı şeyler

Back
X