• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin ne yapmalıyım

ece1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
27
0
86
İzmir
herkese merhaba. o kadar büyük bir çıkmazdayım ki sizlerden yardım istiyorum. artık düşünmekten beynim iflas etti. hiçbir şey düşünemez oldum. baştan anlatmak istiyorum. eşimle 4,5 yıldır evliyiz toplamda 8 yıldır birlikteyiz. ben master mezunuyum eşim ise lise 2 terk. ben 26 eşim 33 yaşında. aslında eşimle çok severek evlendik ama benim yaşım oldukça küçüktü tanıştığımızda ve ben üniversite 3. sınıftayken evlendik. eşim benim için o kadar çok şey yaptı ki benim bu güne gelmemi sağlayan insan eşimdir. okumamda hep destekçim olmuştur her istediğimi yerine getirmiştir.ama son 1 yıldır eşim çalışmıyor ben çalışıp evin geçimini sağlıyorum ve bundan çok sıkıldım sosyal hayatımız para nedeniyle hiç kalmadı sürekli ev iş arasında gidip gelmekten bıktım bunu söylediğimde ise çok sinirli yanıt veriyor iş olmadığını bulamadığını söylüyor. son 1 aydır ondan oldukça soğuduğumu hissediyorum. sanki arkadaşım gibi oldu ve son 1 haftadır bu durum oldukça arttı artık sesini bile duymak istemiyorum var yok fark etmiyor artık. boşanmayı düşünmeye başladım ama sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum. çalışırken iyiydi şimdimi böyle oldu diyorum. ama kültür farkı da artmaya başladı. boşanmak belirsizlik bir yandan da korkutuyor beni. sanki beni onun kadar sevenini bulamayacakmışım gibi geliyor. pişman olacağımı hissediyorum. napıcam ben ?????

1 yıldır gerçekten çabalayıp iş bulamıyor mu, yoksa çabalamıyor mu? Bence burda önemli olan niyet. Niyeti nasıl olsa evi geçindiriyor, yan gel yat mı, yoksa gerçekten kendine sıkıntı yapıp, çaba harcıyor mu iş aramak için.

Eğer çabalıyorsa, kötü günde de yanında olmak lazım tabi.

Eğer çabalamıyorsa, o zaman tabi ki erkekte sorumluluklarını bilmeli, erkek evdeyken kadının eve bakması gerçekten zordur, karar size kalmış.

Bence biraz daha enine boyuna düşüneceksin..
kac senelik eşin bunu hakediyordur heralde..
Ben bu duygularının da geçici oldugunu düşünüyorum..
tamam farzetki bosandın eşinden mutlu olacagını hissedecek misin cevap evet ise bosan düşünme ama şüpelerin varsa zamana bırak ve bu konu üzerinde durma maddi sıkılntılar insana herseye itebiliyor..
bence işin aslı para ve rahat varken yuvaya sahip cıkmak değil böyle zor zamanlarda kendini gösterip destekci olmaktır..
Eşinde gercekten calısmayı istiyorsa eğer sen herkesten iyi tanırsın onu..
hakkında hayırlısı olsun..

çabalıyor gibi görünüyor ama artık ona bile güvenim kalmadı bazen alışmış gibi geliyor bazense uğraşıyor gibi emin değilim. ona sorarsam çabaladığını söylüyor ama bunca insan evine bakıyor neden sen bakamıyorsun dediğimde cvp yok.

eğer eşin gerçekten iş bulamıyorsa haksızlık yapma ona ama evin geçiminde sana güvenip yan gelip yatıyorsa bence boşanmakdan ziyade bir gözdağı verinaklinialirimsmilebu şekilde devam ederse seni kaybedebileceğini hissettir ona

ah bu iş konusu :umursamaz:
canım eğer eşin 1 senedir oturuyorsa iş ayağına gelsin diye bekliosa haklısın
ama eğer çabalıyorda bişiler yolunda gitmiyorsa biraz ılımlı olmakta fayda var

mesleği ne..
iş bulmayacağı bir meslek değilse astronot kozmonot gibi ...işsiz kalmsı tuhaf tabi iişin iç yüzünü bilemediğim için tam yorum yapamıyorum

çabalıyor gibi görünüyor ama artık ona bile güvenim kalmadı bazen alışmış gibi geliyor bazense uğraşıyor gibi emin değilim. ona sorarsam çabaladığını söylüyor ama bunca insan evine bakıyor neden sen bakamıyorsun dediğimde cvp yok.

canım malum ekonomik kriz nedeniyle çok kişi işinden oldu şu ortamda iş bulmak gerçekten zor
üstelik eşinin eğitimide düşük iş bulma şansı daha da az maalesef
bence hemen istemiyor çabalamıyor diye düşünme başkalarıyla kıyaslama.
benim bir yakınımda 7 yıllık evli olmasına rağmen düzgün bir işe giremedi.onun da diploması yok.iş bulması zor oluyor haliyle
eşim bana okumamda çok destek oldu demişsin keşke sende onu okuması için en azından diplomasını alması için teşvik etseydina.s

insanın sonunu görememesi belirsizlik içinde yaşaması çok zor. bu yüzden eşimden de duygusal anlamda soğudum. sanki bu günlerin sonu gelmeyecekmiş gibi hissediyorum.

onu okuması için çok teşvik ettim ama okumak istemiyor kendi işyeri vardı kapatmak zorunda kaldı şimdi de başkasının yanında çalışmak ağır geliyor diyo

ben de arkadaşlara aynen katılıyorum
iş bulmak istiyor mu istemiyor mu önemli olan bu ve bunu en iyi siz bilebilirsiniz
eşimden soğudum diyorsunuz, belki de böyle hissetmenize neden olan şey maddi zorluklardır.
ani kararlar vererek geri dönülmez hatalar yapabilirsiniz. o yüzden ilişkinize biraz daha zaman tanıyın. iyice ölçüp tartın, eşinizin niyetini anlamaya çalışın.
umarım en kısa zamanda iş bulur ve evliliğiniz normale döner. bol şans.

bence sen eşin şu anda işsiz ve çabalamadığını düşündüğün için ondan soğudun..
Biraz şans vererek konuşmayı dene ,ve ona iş bulması için belli bir süre ver..2-3 ay vs..
Evinizin geçimine katkısı olmadığından, gözünde değeri de kalmamış..inşallah geçer bir durumdur..

insanın sonunu görememesi belirsizlik içinde yaşaması çok zor. bu yüzden eşimden de duygusal anlamda soğudum. sanki bu günlerin sonu gelmeyecekmiş gibi hissediyorum.

Bir kadının eşi evde otururken, kendi evi geçindirmesinden dolayı eşinden soğuması gayet normal bence. İş bulması anlamında sizde çabalıyor musunuz? Bence iki taraftan bu işin üstüne iyice düşüp, biraz daha zaman tanımalısınız. Böyle senelerce sürerse, kadın olarak insan yıpranır kesinlikle.

yani eğer çabaladığını görüyorsan ona destek olman lazım ama yok okumadım endi işim vardı şimdi o yok başkası yanında çalışmak zor geliyor diyorsa o zaman bi iş var. denilen gibi rahata alışmış gibi gözüküyor. erkek evini bakmak için ne iş olsayapmalıdır tabiri caizse limon bile satar!!! tuhaf yani.. birazda iş beğenmiyor sanırım:olmaz:

bunalmış görünüyorsunuz ama bence ona da haksızlık etmeyin..

mesela kuzenim lise mezunu, ama çok iyi kazandığı bir işi vardı. ama bazı nedenlerden ötürü 2 yıldan fazladır işsiz... arıyor bulamıyor. :( eşi önlisans mezunu ve memur olarak çalışıyor. ve terfi etti. çalıştığı yerde şef oldu. erkek çalışır eve bakar tamam ama her zaman böyle olmayabiliyor. her insanın zor zamanı olur.

benım sevgılım ise üniversite terk ben üni de okuyorum. o da şu anda işle ilgili problemler yaşıyor. bana da yansıyor tabi. bazen umutlu gayretli, ama bazen tükendiğini isteksizleştiğini görebiliyorum..

önemli olan sizin birbirinize tutunmanız bence. ona güç verecek olan sizsiniz..

''eşim benim için o kadar çok şey yaptı ki benim bu güne gelmemi sağlayan insan eşimdir. okumamda hep destekçim olmuştur her istediğimi yerine getirmiştir'' demişsiniz şimdi de bence siz destekçisi olmalısınız onun...

(aranızdaki durumu bilemem tabi sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak yazdım...)

gerçekten bulamıyorsa bence çok büyük bi haksızlık etmiş olursun...
ama dediğin gibi alışmışsa soğuman normal tabi...

onu okuması için çok teşvik ettim ama okumak istemiyor kendi işyeri vardı kapatmak zorunda kaldı şimdi de başkasının yanında çalışmak ağır geliyor diyo

asıl kilit bu bence
alışmış kendi işinin patronu olmaya
şimdi başkasının yanında çalışmak tabiki zor geliyor
çevremde gördüm buna benzer bir olay
kadın vardiyalı çalışıyordu adam ise gece gündüz evde playstation oynuyordu
çalışmadığı gibi birde evi perişan ediyordu
bari çalışmıyorsun evin işinin bir ucundan tut dimi
oda yok
birgün kadın resmen cinnet geçirdi
ya kendini toparlar bir iş bulur evine bakarsın
yada çeker giderim babamın evine en azından çalıştığım bana kalır birde tembel koca bakmak zorunda kalmam dedi
işe yaradı
2 ay sonra adam kendine göre iyi bir iş buldu şimdi çok iyiler

aslında iş de beğenmiyor başkasının yanında çalışamazmış kardeşleriyle aynı işi yapıyordu dükkan japanınca hepsi evine bakıyor onların eşleri çalışmıyor onlar nasıl evlerine bakıyorlar diyorum iş yoksa onlar nasıl çalışıyor

Kendi is yerini kapattigini ve baskasinin yaninda calismanin zor geldigini soylemissiniz.
Eger durum boyleyse haklisiniz sogumakta ve bosanmayi dusunmekte.
Yani zor geliyor diye birsey yok, herkes kendi isinin patronu olamiyor ne yazik ki.
Cabaladigindan da emin olamiyorsunuz.
Sikintilarinizi,dusuncelerinizi net olarak paylasin esinizle bence.
Ciddi oldugunuzu belirtmeniz gerekiyor sanirim.

Bence o zaman eşiniz haksız. Gerekirse, çok az bir ücretle çalışacak ,gurur yapmayacak, ama yuvasına da bakacak. Evde otururken neden gurur yapmıyor, bence evde oturmak daha gurur yapılacak bir durum. Fazla rahatlığa alıştırmışsınız. Şu saatten sonra kendine ait yeni bir iş yeri açamayacağına gör, mecburen eninde sonunda başkasının yanında çalışacak. Bu durumda çalışmaya pek niyeti yok bence. Ciddi ciddi konuşun, bu şekilde kaldıramayacağınızı söyleyin. Bir yön çizmek lazım.

Back
X