Yani çocuğunuz kusuyor her gece oluk oluk, siz doktor doktor gezmek yerine eşimle sevişemiyorum diyorsunuz.
Üniversite hastanesi yok mu civarınızda. Sizin yerinizde olsam çocuğu bir kaç ayrı doktora götürürdüm. En azından tahlil yapılmalı. Ciddi bir şey de çıkabilir Allah korusun.
İhmal etmeyin.
Bunun dışında inek sütü özellikle mide düşmanıdır. İlgili bir çocuk doktorunuz olsa bu bilgiyi verirdi, çocuklara kefir yoğurt içirmeniz iyidir ama süt kötüdür. Mideye dokunur, rahatsızlık verir. İçirmeyin süt çocuğa.
Ayrıca sallayarak uyuttuğunuz içinde çocuk sık uyanıyor. Uyarana bağlı uyutmada çocuk sık sık uyanır ve uyarıcıyı ayar.
Bir de çocuklar kızdığımızı gerildiğimizi hemen anlarlar. Uyandığında gergin ve sinirli davranıyorsanız ona da sık uyanıyor olabilir. Siz fe sakin kalmalısınız.
Ben çözümü uyku rutininde buldum. Akşam yemeğinden sonra banyo yapar, sonra biraz oyun oynarız, bir saat kadar sonra üç tane kitap okuruz, pijama diş fırçalama, iyi geceler öpücüğüyle yatırırız. Uyuyana kadar odada duruyoruz. Onu hala istiyor.
Çocuklar sonunu kestirebildikleri rutini sever. Yani banyoyu yaptığında sonraki adımı bildiği için kolay uyuyor. Kendini hazırlıyor çünkü.
Böyle çocuğu gevşetecek bir rutin uydurun.