Yardım? Beta hcg değeri..

Beyrun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
904
780
53
Merhaba benim sat 27 eylul, bat ise 23 ekimdi. (Muhtemelen 6 ya da 7 ekim yumurtlama gunumdu)
20 ekimde erken testlerden yaptim cift cizgi gordum.
21 ekimde 318 cikti beta hcg.
23 ekimde olcturmedim, 25 ekim yani bugun ise 3800 cikti.
Hemen bir nobetci doktor bulduk. Karindan ultrasonla keseyi gordu sikinti yok 4 5 haftalik dedi (sanirim 5mm gest sac yaziyor), ama bugun benim normalde adetimin 3 gunu olacakti.

Ustune gormus olma ihtimalim yok cunku son adetimin bitisinde doktora gitmistim ultrasonla icerden muayene etmisti.

Sizce anormal bir durum mu soz konusu yani hcg cok hizli artti hemen kese gorduk acaba anormal mi yoksa doktorun dedigi gibi normal mi durumlar bana yorum yapar misiniz cok tesekkur ederim.

Son düzenleme:
Erken yumurtlma ola bilir canm mesela adetten 1 hafta sonra felan yumurtlama herkeste 14 gün olmuyo ya da ikiz olma ihtimali var çünkü ikizde 2 günde 4 katı artar kese gözükmedi mi

Erken yumurtlma ola bilir canm mesela adetten 1 hafta sonra felan yumurtlama herkeste 14 gün olmuyo ya da ikiz olma ihtimali var çünkü ikizde 2 günde 4 katı artar kese gözükmedi mi
Tesekkur ederim canim cevabin icin. Kese gordu şükür bebegi de gordu. Cogul olabilir ama belli degil daha dedi.
Ama normalde adet olacaktim bu gunlerde ama kese gorunmesi ve hcgnin bu kadar artmasi bi anda sanki cok hizli oldu gibime geldi..

Tesekkur ederim canim cevabin icin. Kese gordu şükür bebegi de gordu. Cogul olabilir ama belli degil daha dedi.
Ama normalde adet olacaktim bu gunlerde ama kese gorunmesi ve hcgnin bu kadar artmasi bi anda sanki cok hizli oldu gibime geldi..
Nasıl belli değil ikiz olsa iki kese görürdü ama tek gördüyse büyük ihtimalle erken döllenme senin aslında betanın kaç çıktı önemli değil önemli olan 2 katı artması hayırlısı olsun bebeğin gözüktü zaten sağlıcakla kucağına ql

Ben de anlayamadim kac kese gozukmesi gerektigini ama sonra gozukebilir dedi falan.
Insallah Allahim herkes saglikli sihhatli kucagina alir.
Cok sagolasin canim

Ben de anlayamadim kac kese gozukmesi gerektigini ama sonra gozukebilir dedi falan.
Insallah Allahim herkes saglikli sihhatli kucagina alir.
Cok sagolasin canim
ılla ıkı kese olmaz ıkızde. tek kese ıcınde 2 bebk de olabılıyo. .2 kese olcaksa da 2. kese gec gorunebılıyo ılla aynı hafta olusacak dıye bı kaıde yok. kac kısı var oyle 2 kez arka arkaya yumurtlayan..2. kesesı gızlenmıs gıbı sankı 8. haftada gotunen bıle var. hayırlı olsun cıft tek neyse saglıkla dogsun/lar ınslallah

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Aminn insaaallah herkesin bebekleri saglikla sihhatle dogar

Ben sizi anlamıyorum ya? Kanlı canlı doktora güvenmeyip burdan insanlara mı soruyorsunuz gerçekten?

25 ekimde 3800 çıkmış ya. Siz yüksek olduğunu düşünmüşsünüz. Kaç olmalıydı peki, normali kaçtır o süre için??

25 ekimde 3800 çıkmış ya. Siz yüksek olduğunu düşünmüşsünüz. Kaç olmalıydı peki, normali kaçtır o süre için??
318*2: 620 civarlari...23 ekimde olmaliydi
25 ekimde ise 620*2: 1440 civarlari olmaliydi diye okuduk/ogrendik/doktor dedi... Ama istisnalar oluyor vs ................

Ben sizi anlamıyorum ya? Kanlı canlı doktora güvenmeyip burdan insanlara mı soruyorsunuz gerçekten?
Soruya cevap mi bu?
Bos bos yorum yapmak icin ne cok vaktiniz var masallah...
Madem cevabiniz yok gereksiz yorumda da bulunmayin bi zahmet ya mecbur muyum cevap varmis diye girip gereksiz bir çemkirme okumaya. Gidin baciniza kardesinize çemkirin tanimadiginiz insana degil....

318*2: 620 civarlari...23 ekimde olmaliydi
25 ekimde ise 620*2: 1440 civarlari olmaliydi diye okuduk/ogrendik/doktor dedi... Ama istisnalar oluyor vs ................
Hmm. Anladım. Hayırlısı olsun Benim adet gecikmesinin 8. gününde 499 çıktı da. Az gibi geldi bana. O yüzden sordum size.

Hmm. Anladım. Hayırlısı olsun Benim adet gecikmesinin 8. gününde 499 çıktı da. Az gibi geldi bana. O yüzden sordum size.
Azligi coklugu onemli degilmis onemli olan duzgunce artmasiymis 2 gunde bir tekrarlayin gec dollenme olunca dusuk deger cikiyormus.
Hayirlisi olsun

Sorunuza tam olarak cevap bu hanımefendi. Algılama sorununuz var sanırım. Doktor zaten normal bir durum olduğunu söylemiş. Doktor kısmını açmak istiyorum çünkü bu işin eğitimi 6 yıl temel tıp 5 yıl kadın doğum eğitimi almış biri olarak NORMAL demiş. Burdaki insanlar DOKTOR DEĞİL. Bir bilgi öğrenmek istiyorsanız doğru yerden öğrenmeniz lazım. Kaynağınız doğru değilse öğrendiğiniz bilgi doğru değildir.

Git ötede oyna, büyü de öyle gel ya

27 eylul ama 35 günde oluyordum
Ama iki gün arayla iki kat olması lazım değil mi
Benim de 27 eylul ama ben 26 gunde bir oluyorum.
Tam net 2 kat diye dusunmeyin, oralara yakin sayilar yani.
Ben de cok yeniyim bu konularda ama bi suru okuduguma gore sizin artisiniz normal. Degerin azligi coklugu da gec dollenmeyle ya da erken dollenmeyle falan ilgili oluyor sanirim o konuda tam bilgi sahibi degilim.
İnsaallah hayirli haberler alirsiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…