YARDIM benim durumumda olup hamile kalan var mıı

forevermiracle

ŞİMDİ DAHA UMUTLU :)
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
528
2
ben 32 yasındayım hormon değerlerim gayet normal ama yumurta kalitesizliği var bunu tüp bebek denemelerimden biliyorum az önce dr dan geldim ostrojen azlığı ve endumetrium kalınlığının istenilen kalınlıkta olmadığını ve 2 adet folikül geliştiğini 18 ve 20 mm sağda ve solda)söyledi telefonla başka bir dr aradım sizde erken menopoz başlangıcı görülüyor diyor ama bugüne kadar hiç bir dr bana yumurta rezervimin az olduğunu söylemedi kızlar bilgilerinize ihtiyacım var şu an ağlamaktan gözlerim şişti

Son düzenleme:
Bence uzulme tatlim.Bak benim 3 tup bebek denemem oldu.3unde de 10-16 yumurta toplandi hepsi de birinci kaliteydi hicbiri tutmadi.Etrafimda yumurta kalitesi dusuk hastalardan da cok tutan oldu.Benim rahim kalinligimda 12.Sanirim bu da ideal.Ama vakti saati gelmemis benim demekki.

Suan 3. yehazirlaniyorum.Beynime surekli artik sira bende.Anne olma zamanim geldi gibi sozlerle kendimi ilk defa bu sekilde motive ediyorum.Bu is birazda nasip isi.Uzulme elinden geleni yap gerisi Allaha kalmis.Sanmaki herseyi ideal olanin tutacak ta seninki olmayacak .En guzel ornegi benim.

Bence uzulme tatlim.Bak benim 3 tup bebek denemem oldu.3unde de 10-16 yumurta toplandi hepsi de birinci kaliteydi hicbiri tutmadi.Etrafimda yumurta kalitesi dusuk hastalardan da cok tutan oldu.Benim rahim kalinligimda 12.Sanirim bu da ideal.Ama vakti saati gelmemis benim demekki.[/QUOTE

evet hülyacım gerçekten de hayat herkese başka sunuyor garip oyunlarını kimi stresten olmaz diyor ama bu camiye bırakılan çocukların anne babaları çok mu mutluydu,
kimi kilodan olmaz diyor bizim ülkemizde doğum yaptıktan sonra önceki kilosunda olan bayan neredeyse yok belki şimdi diyet falan yapıyorlar ama eskiden hep böyleydi.
eskiden tıp bu kadar ilerimiydi kim bilir biz hangi olmaz şartlarda dünyaya geldik.ve ben şuna inanıyorum bu kadar gelmiş geçmiş insanların hepside birinci kalite embrio iyi bir sperm, muhteşem endumetrium kalınlığı vs....dünyaya gelmemiştir yani görmediğimiz ne mucizeler oluyor.
dediğin canım gibi bir vakit zaman var

Son düzenleme:
ben 32 yasındayım hormon değerlerim gayet normal ama yumurta kalitesizliği var bunu tüp bebek denemelerimden biliyorum az önce dr dan geldim ostrojen azlığı ve endumetrium kalınlığının istenilen kalınlıkta olmadığını ve 2 adet folikül geliştiğini 18 ve 20 mm sağda ve solda)söyledi telefonla başka bir dr aradım sizde erken menopoz başlangıcı görülüyor diyor ama bugüne kadar hiç bir dr bana yumurta rezervimin az olduğunu söylemedi kızlar bilgilerinize ihtiyacım var şu an ağlamaktan gözlerim şişti
Canım, benim önceki 2 tüp bebek denememde çok yüksek dozla sadece 2 -3 folikül gelişmişti ve tedavi iptal edilmişti. Ama pes etmedim. Çok araştırdım internette. Doktorumunda onayını alarak 2,5 ay DHEA ve L-Arginine kullandım. (Aslında 4 ay kullanmak lazım). Hayıt suyu içtim 1 ay. Ve son tedavimde çok şükür 5 folikül gelişti ve 3 yıl sonra, onca ameliyat ve tedavinin ardından Allah'ım bana da hamile kalmayı geçen hafta nasip etti. Allah sana da nasip eder inşallah en kısa zamanda. DHEA yumurta sayısını ve kalitesini arttırıyor. Doktoruna DHEA'yı bir sor istersen. Ayrıca başka merkezlerle de bir görüş. Rumuzun gibi "umutlu" ol hep.

Son düzenleme:
Canım, benim önceki 2 tüp bebek denememde çok yüksek dozla sadece 2 -3 folikül gelişmişti ve tedavi iptal edilmişti. Ama pes etmedim. Çok araştırdım internette. Doktorumunda onayını alarak 2,5 ay DHEA ve L-Arginine kullandım. (Aslında 4 ay kullanmak lazım). Hayıt suyu içtim 1 ay. Ve son tedavimde çok şükür 5 folikül gelişti ve 3 yıl sonra, onca ameliyat ve tedavinin ardından Allah'ım bana da hamile kalmayı geçen hafta nasip etti. Allah sana da nasip eder inşallah en kısa zamanda. DHEA yumurta sayısını ve kalitesini arttırıyor. Doktoruna DHEA'yı bir sor istersen. Ayrıca başka merkezlerle de bir görüş. Rumuzun gibi "umutlu" ol hep.

teşekkürler bonadea cım bir süre kafamı dinleyip sonra tekrar dr a gideceğim.:1hug:
hamile kalmana o kadar sevindim ki anlatamam ne kadar uğraş verdiğini biliyorum.rabbim seni ve meleğini korusun :Saruboceq:

aynı benim durumum canım,bende çok üzülmüştüm senağlama

Sakin uzulmeeee.Allah bize de nasip edecek insallah.Sira bizede gelmistir hayirlisi ve sagliklisiyla insallah.Umutlu olmaya devam.Insan bu yolda arsizlasiyor belli bir sure sonnra.Dusuyoruz ama bir hafta sonra kalkip tekrar mucadeleye devam.Allah tan dilegim hepimizin cekecegi sikinti bu kadar olsun ve bitsn.Artik guzel gunler pozitif sonuclar ve saglikli bebegimiz kucagimizi doldursun insallah.Bu annelik demekki oyle tatli biseyki insanlar tekrar tekrar yasiyorlar ve annne olmayi cok onemsiyorlar.Bu gune kadar olmadi ne yapalim kismet degilmis boylede rahatim demekki Allah kulum sen rahat et diyor dedim ama insan boylede bencil oluyor.Kari koca bazen ikimizde bencil olup kendimizi dusunuyoruz ailemizeyeni bir uye eklenince biz tam bir aile olacagiz ve bir insan yetistirecegiz hayatimiz daha anlamli olacak diye dusunmeye basladim.Insallah sira bizede gelmistir.Esim 39 ben 35 yasindayiz, kucucuk kizlarin bile ana baba diyeni var biz hala bakiniyoruz mahsun mahsun kari koca birbirimize.Allah selamet versin.Kimisi 10 yil nasil katlandin diyor ne yapalim yapacaklarimizi yapip katlandik.Baska birr alternatif dusunmedik.Ama lutfen rabbim saglikla diledigimizi bize ver hayirlisiyla

ben 32 yasındayım hormon değerlerim gayet normal ama yumurta kalitesizliği var bunu tüp bebek denemelerimden biliyorum az önce dr dan geldim ostrojen azlığı ve endumetrium kalınlığının istenilen kalınlıkta olmadığını ve 2 adet folikül geliştiğini 18 ve 20 mm sağda ve solda)söyledi telefonla başka bir dr aradım sizde erken menopoz başlangıcı görülüyor diyor ama bugüne kadar hiç bir dr bana yumurta rezervimin az olduğunu söylemedi kızlar bilgilerinize ihtiyacım var şu an ağlamaktan gözlerim şişti [/QUOTE

canım zaten hamile kalamayan bayanlarda genel sorun sendekilerle aynı. hormonlar normal ama yumurta kalitesi düşük, endumetrium ince... allahımıza hamd olsun ki tedavisi kolay sorunlarımız var. tüpleri tamamen kapalı olup da kesinlikle hamile kalamazsınız; yada eşinin sperm sayısı çok az olup da tüp bebek de bile şansınız zor denilen insanlar var. ağlamana gerek yok. yumurtalarının kalitesini yükseltmek için ovulasyon uyarıcı hap,iğne kullanırsın. endumetrium da ilaçlarla hemen kalınlaşır ve bir de bakmışsın ki hamilesin. ama kesinlikle bunlardan daha önemli olan bir konu varki o da umut. önce sen inanacaksın hamilekalacağına ve sonra da olacak bak.
bir de bana tuhaf geldi 2 yumurtan varmış ve 18,20 mmymiş. bu ilaç kullanarak mı oldu yoksa kullanmadan mı? kullanmadıysan yumurtaların iyi görünüyor işte.gayet büyümüş. kullandıysan da tedaviye cevap vermişsin demek bu. bence sendeki eksik ümitsiz olman.

ben 32 yasındayım hormon değerlerim gayet normal ama yumurta kalitesizliği var bunu tüp bebek denemelerimden biliyorum az önce dr dan geldim ostrojen azlığı ve endumetrium kalınlığının istenilen kalınlıkta olmadığını ve 2 adet folikül geliştiğini 18 ve 20 mm sağda ve solda)söyledi telefonla başka bir dr aradım sizde erken menopoz başlangıcı görülüyor diyor ama bugüne kadar hiç bir dr bana yumurta rezervimin az olduğunu söylemedi kızlar bilgilerinize ihtiyacım var şu an ağlamaktan gözlerim şişti [/QUOTE

canım zaten hamile kalamayan bayanlarda genel sorun sendekilerle aynı. hormonlar normal ama yumurta kalitesi düşük, endumetrium ince... allahımıza hamd olsun ki tedavisi kolay sorunlarımız var. tüpleri tamamen kapalı olup da kesinlikle hamile kalamazsınız; yada eşinin sperm sayısı çok az olup da tüp bebek de bile şansınız zor denilen insanlar var. ağlamana gerek yok. yumurtalarının kalitesini yükseltmek için ovulasyon uyarıcı hap,iğne kullanırsın. endumetrium da ilaçlarla hemen kalınlaşır ve bir de bakmışsın ki hamilesin. ama kesinlikle bunlardan daha önemli olan bir konu varki o da umut. önce sen inanacaksın hamilekalacağına ve sonra da olacak bak.
bir de bana tuhaf geldi 2 yumurtan varmış ve 18,20 mmymiş. bu ilaç kullanarak mı oldu yoksa kullanmadan mı? kullanmadıysan yumurtaların iyi görünüyor işte.gayet büyümüş. kullandıysan da tedaviye cevap vermişsin demek bu. bence sendeki eksik ümitsiz olman.

canım yazdıklarınla içime su serptin çok doğru söylüyorsun a.s.
diğer konu sana tuhaf gelen canım inan bana da tuhaf geldi benim fsh 5 ayrıca bu ay günde iki defa gonephene muadili ilaç alıdm yani dozaj öyle büyük değil ona rağmen 2 folikülüm gellişti:nazar: bunu telefonda başka dr a söylediğimde bana bunları söyledi yani beni takip eden yumurtalıklarıma bakan dr değil ama canımı o kadar sıktıki Allah razı olsun senin gibi duyarlı arkadaşlarım sayesinde kendime gelebildim a.s.son dediğinde de çok haklısın canım bendeki eksiklik ümitsiz olmam annemde hep der bunu:1rolleyes:
birde nickim umutlu kaydirigubbakcemile3 ya nickime uyaım yada değiştireyim değilmi :eek:

az yumurta elde edilmesi menepoz değil
ama rezerviniz az olabilir
benimde denemelerde 3-4 yumurta elde edildi ve kalitesizdi,
ama son tedavimde hayıt suyu ve çakşır otu, civan perçemi içtim,
hem sayı hem de kalite de artış oldu,

bitkilerin faydası inkar edilemez,
iyice araştırıp kullanabilirsiniz,
bol şanslar

az yumurta elde edilmesi menepoz değil
ama rezerviniz az olabilir
benimde denemelerde 3-4 yumurta elde edildi ve kalitesizdi,
ama son tedavimde hayıt suyu ve çakşır otu, civan perçemi içtim,
hem sayı hem de kalite de artış oldu,

bitkilerin faydası inkar edilemez,
iyice araştırıp kullanabilirsiniz,
bol şanslar

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kesinlikle deneyeceğim :1hug:
sizin son tedavinizde kaç yumurta elde edildi birde hayıt suyunu hazır satılanlardanmı kullandınız kendinizmi demlediniz a.s.

5 yumurtanın 4 ü döllendi ve 4 ünü de transfer ettiler,
ikiz gebelik oluştu,
ama bebeklerden birinin kalbi 8. hafta da durdu,
diğer bebeğim sağlıklı İnşallah

X