• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardım..bebeğim 3-4 saat emmek istiyor!normal mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozzee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
220
8
318
Diğer
kızlar 16 günlük kızım var.sezeryan olduğum için emzirme problemini 5 gündür aşmış durumdayız ama şimdi de memeden 3-4 saatten önce ayrılmıyor..geceleri çok zor oluyor.bebekler 20 dakkada sütü boşaltırmış ama benim sütümmü az?kokumumu arıyor ya da gazdan mı emmek istiyor..memeden ayırınca uyanıp ağlıyor?tecrübeleriniz paylaşrmısınz?:ecrin_bebek:

3-4 saat emmesi hiç normal değil. o dönemde maksimum yarım saatte doyar. belki sütün az geliyordur. doymuyordur. o yüzden emiyordur. gazı olsa ağlar, emmez.. sütünün tadı çirkin olsa yine emmez bence. doktora götür bir sor. belki takviye mama önerir..

hiç üzülme normal bi durum.benim oğlumda öyleydi.biz 1-2 ay yapışık ikiz gibi dolaştık.aylık kontrolünde kilo alımı normalse sakın mamaya başlama.banada öyle dediler doymuyo bu çocuk mama ver dediler doktor kontrolünde 1.200 gr almıştı ve sadece emzir dedi doktor.ilk zamanlar bebek her istediğinde emzirmek lazım sütünde çoğalır.hem çabuk yoruluyodur hemde seni hissetmek istiyordur.benim oğlum 5 aylık oldu artık 3-4 saate bir emmek istiyor ve 10 dk doyuyor.geçici bi durum merak etme.sabredeceksin.bi emzirme yastığı al otur tv karşısına emzirrrrr.ben öyle yapıyordum valla.birde gazı olduğu zaman çok emmmek istiyordu.bebekler acı çektiği zaman aranırlarmış.anne memesinin ağrı kesici özelliği varmış doktor söylemişti.ama kötü yanı emdikçe daha çok gazı oluyor.ya gaz sancısından ağlamasına razı olucaksın yada emzirceksin benim oğlum çok çekti gazdan hala da geçmedi.6.ayı bekliyoruz artık:(

canım ilk zamanlar bende öyleydim çok bunalıyordum evden dışarı çıkmak biryere gitmek istemiyordum. emzirme yastığına kızımı güzelce yatırıp istediği kadar emziriyordum bende televizyon izliyordum. geçici bir durum üç ay falan sürer biz şuan dört aylığız kızım şuan iki üç saatte bir emiyor üstelik 10 dk göğsü boşaltıyor.

ahh ah ben ne cektim izim cadidan.
Arkadasim gaz sancisi olabilir buyuk ihtimalle koliktir.
sana nurse harvey oneririm duzenli kullanabilirsin, dr a danis tabi once
ben 6 saat arayla veriyordum ayrica gaz damlasi
zinco hicbir ise yaramaadi attim cope. Aman bu daha kucuk gaz damlasi neyine
dediler ama cocuk patlicakmis nerdeyse. Bol bol karnina saat yonunde masaj yap
ayaklarinda hafifce salla. bacaklarini bisiklet cevrir gibi karnina hafifce bastir cek
birde canim ayaklarini sicak tut bebisinin. sicak su torbasi kullaniyordum ben
ama gaz ilaclari cok onemli, saatine uygun kullanirsan ve digerlerini yaparsan
daha rahat uyur. seni emmeside avuntu icin. ayda 1 kilo civari aliyorsa
sakin ha mama ya baslama
ac desinler doymuyor desinler kesinlikle verme. sadece acliktan emmez cocuk
canim senin gibi cok cektim ben ahhh ahh boyle bunlari diyende olmadi. sonradan
ogrendim. kizimda cok cekti
uzun oldu . Allah sifa versin canim
sormak istedigin herhangi bir sey olursa ozelden de sorabilirsin belki giremem bu konuyu bulup.

merhabalar, öncelikle bu soruyu görünce çok sevindim. çünkü bu gece tam bir kabustu. bebegim 15 günlük.3500 gr dan 2950 düştü.normal dendi. emzirme problemi yaşadım. ama şimdi emiyordu... fakat bu gece neredeyse 4 saat emzirdim diyebilirim sürekli emmek istedi. tam uykuya dalıyor tekrar emmek için uyanıyor.. Sürekli memede kalsa onun için en büyük mutluluk...Bugün doktor kontrolü var. Kilo aldıysa sorun olmaz sanırım. Sonucu yazarım size... sevgilerle

çok normal..ben koltuğa yapışık bir vaziyette uyurdum..uyuduğu zaman yada yeteri kadar emdiği zaman parmağını hafifçe ağzına sokarak memeden ayırabilirsin..ben 1 saat dolunca alıyordum

canım o seni emzik nıyetıne kullanıyor.. 20 dk dan sonra serce parmagını sokarak meme başını cıkar bebegın agzından..gercı cok mınık emiş gücü zayıf henuz doymuyorda olabılır ama 3-4 saat cok fazla..nasıl dayanır insan buna..

canım doktorunla gorus. eger kılo alımı ıyıyse sakın mamaya baslama. anne sutunden degerlı bısey yok. kılo alıyosa ya gazı wardır yada memenı emzık nıyetıne kullanıyodur. 15-20 dk sonra serce parmagında memeden ayırabılırsın. eger gaz sancısı cekıyosa da doktorun verdıgı ılacları kullan,karnına ayak altlarına masaj yap,ayaklarını sıcak tut.rezene de verebılırsın tabı doktor onerısıyle...

canım o seni emzik nıyetıne kullanıyor.. 20 dk dan sonra serce parmagını sokarak meme başını cıkar bebegın agzından..gercı cok mınık emiş gücü zayıf henuz doymuyorda olabılır ama 3-4 saat cok fazla..nasıl dayanır insan buna..

20 dakika sonra çeksem ne olacakki yatağına yatırınca hemen uyanıp çığlığı basıyor anlamadım gitti ya doymuyomu ki?

altını ıslatıyorsa doyuyor canım..
senin kucağında rahat ediyor ondan.. ben saatlerce kalkamıyordum yerimden..yerine yatırıyordum 10 dk sonra uyanıyordu..tekrar tekrar emziriyordum..
sabret biraz düzelecek..

tekrar merhaba, doktor sonucum... bebeğim 1 haftada 90 gr anca alabilmiş. biraz yavaş gidiyor dedi.. yine çok üzüldüm. en azından 120-150 gr almalıymış.. sütüm yeterli değil.. bu yüzden sadece geceleri bir öğün mama takviyesi verdi. Bunun dışında sürekli emzir dedi. Bakalım 15 gün sonra tekrar kontrolüm var.. sevgilerle...

tekrar merhaba, doktor sonucum... bebeğim 1 haftada 90 gr anca alabilmiş. biraz yavaş gidiyor dedi.. yine çok üzüldüm. en azından 120-150 gr almalıymış.. sütüm yeterli değil.. bu yüzden sadece geceleri bir öğün mama takviyesi verdi. Bunun dışında sürekli emzir dedi. Bakalım 15 gün sonra tekrar kontrolüm var.. sevgilerle...

sürekli emzir ve süt arttırma yollarını dene..örneğin dereotunu tavsiye ederim..mükemmel bir artış oluyor

Arkadaslar acilll yardim lutfen. Kizim 1 aylik ve geceleri surekli emmek istiyor. 5 saat boyunca uyumuyor.Yaklasik 15 gunden beri durum boyle. Normal bi durum mu yoksa sutum yetmiyor mu

Arkadaslar acilll yardim lutfen. Kizim 1 aylik ve geceleri surekli emmek istiyor. 5 saat boyunca uyumuyor.Yaklasik 15 gunden beri durum boyle. Normal bi durum mu yoksa sutum yetmiyor mu
Bende de aynı sorun var benim oğlum da 21 günlük hem sutum az geliyo hem de artık yalancı emzik gibi yaptı öğlen banyosunu yaptırıp uyutmayınca hiç uyumuyor banyosunu yaptırdıktan sonra masaj yapıyorum rahatlıyo sonra uyuyo bende o uyurken evde ne iş yapabilirsem yapıyorum doktora sordum normal mi diye doymuyo olabilir dedi sen devamlı emzir dedi bence sende devamlı emzir her gün banyosunu masajını yap kırkı çıkınca da duzenini bulur zaten

Surekli emziriyorum ama artik sut var mi ondan bile emin degilim. Emerken bile memeyi birakip agliyor tekrar emiyor. Sanirim mama takviyesine baslicam

Surekli emziriyorum ama artik sut var mi ondan bile emin degilim. Emerken bile memeyi birakip agliyor tekrar emiyor. Sanirim mama takviyesine baslicam
canım sütünü sağıp vermeyi deneyebilirsin hem ne kadar çıkıyor onu görebilirsin, hemde doymuş olur ve ardından yalancı emzik emebilir bazen emme refleksinden ötürü devamlı emmek istiyor bebekler ...

emzirme kampı tomrisin emzirme notları diye aratın internette. bir okuyun ve deneyin. sonuç gerçekten şaşırtıcı.

Back