yardım arkadaslarr

haziraan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
66
21
arkadaslar açıktan liseyi bitirdim ygs den düşük puan aldım pek fazla çalışamadım lys ye girdim ts 2 den 263,95 puan aldım ama bu puanlar hakkında hiçbişey bilmiyorum pek bi arkadaşımda yok ne yapıcagimi şaşırdım pun nasıl hesaplanır bilmiyorum 4 yıllık bi ünv kazanabilirmiyim yada hangi bölümler olur 2 yıllık falan bilenler beni bilgilendirebilirmi

canim puana degilde daha cok sitalamana bak ts 2 den alan bolumlere bak gecen yil kac binlerde kapatmis o onemli

Siralamana bak, bir rehber edin ve gecen yillarda senin siralamana yakin olanlar nerelere gitmis bak ona gore tercihini yap derim ben.

4 yıllıklarda sıralama 2 yıllıklarda puan önemli.örgünde.Aöf de de puan önemli klavuzu inceledin mi.

Sıralamana bak ve bölümlerin taban ve tavan puanlarına bak olmadı istediğin bölümün kampüsüne gidip orda ki görevlilere konuşabilir ve fikir sahibi olabilirsin.

sadece siralamaylami oluyo puan pek onemli degilmi arkadaslar bide bu puan cok dusuk degilmi ya 2 yillik bile olmaz heralde

bilgi veren arkadaslara tesekkurler
Ben sınava gireli çok oldu sistemde değişti ama bildiğim kadarıyla anlatayım
Bi arkadaş daha söylemiş önce googledan tercih robotuna kendi puan ve sıralamanı yazıp bereler oluyor ona bak oradan bi kiste çıkar kendine
Daha sonra tercih kılavuzu indir 4 yıllık bölğmler için sıralamanı baz alarak bi önceki sene senşn sıralamana yakın olandan daha aşağı olana doğru bir sıralama yapıp ayrı bir liste hazırla
İki yıllık ve açıköğretim için aynı işlemleri puanını baz alarak yap
En son elindeki tüm lsitelerden yazmak istediğin yerleri işaretle
En yüksek olandan en aşağıya doğru tercihlerini yap
Kolay gelsin hakkında hayırlısı olsun inşallah

cok sagol canim insaallah olur

Aldığınız puan ne yazıkki düşük. TS-2 den öğrenci alan bölümlere puanınızla özel üniversitelerde ücretli olarak okuyabilirsiniz.Sizin için şöyle bir gözgezdirdim. Batman'da sanat tarihi 280 ile kapatmış TS-2 de. O sebeple özel okuma imkanınız yoksa yerinizde olsam YGS puanlarıma istinaden önlisans bölümlerine yerleşmeye çalışırdım.

evet kraliçe tacı peki acaba ygs 6 ile ts 2 nin bi ilgisi varmı yada ts 2 ile iki yıllık bi bölüme girebilirmiyim ayrıca baktğın için tesekkür edrim

evet kraliçe tacı peki acaba ygs 6 ile ts 2 nin bi ilgisi varmı yada ts 2 ile iki yıllık bi bölüme girebilirmiyim ayrıca baktğın için tesekkür edrim

Geç gördüm yorumunu pardon:) hayır TS-2 puanınla önlisans tercih edemezsin. LYS puanları lisans bölümlerini tercih etmekte kullanılır, YGS puanları önlisans tercih etmede kullanılır. YGS-6 ile TS'nin ilgisi yok. YGS-6 eşit ağırlık oluyor. Fakat YGS tercihi yaparken buna dikkat etmek zorunda değilsin zaten. Önlisansta istediğin herhangi bir bölüme puanın yetiyorsa tercih gerçekleştirebilirsin. Örneğin sözel çıkışlısın, ama önlisansta muhasebe yazmak istiyorsun. Normalde muhasebe eşit ağırlığa ait bi bölüm ama eğer puanın yetiyorsa tercih edebilirsin. Alandışı olayı önlisans için geçerli değil.
YGS-6 puan türünden bankacılık ve sigortacılık, dış ticaret, muhasebe,2 yıllık maliye gibi bölümleri tercih edebilirsin.
Bunun yanı sıra YGS-6 puanınla tercih yapabiliceğin LİSANS bölümleride mevcut. Mesela bunlar; Bankacılık ve Finans, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Ticaret gibi.
Fakat bazı üniversiteler örneğin Uluslararası Lojistik öğrencisini LYS puanıyla alırken bazıları YGS-6 puanı ile alıyor. Ona özellikle bakman lazım.
Balıkesir, Manisa, Bolu, Kütahya, Bilecik, Rize, Giresun, Sivas'taki üniversiteler 4 Yıllık Bankacılık ve Finans bölümüne YGS-6 puan türünden öğrenci alıyormuş mesela baktım şimdi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğin sorular olursa özel mesaj atarak yazarsan daha çok yardımcı olabilirim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…