Arkadaslar merhaba. 35 haftalik hamileyim, 23 aylik da bir oglum var. Bu gebeligim planli olmadi ama ogrenince oyle ah vah etmedik. Kardesi olmasini zaten istiyorduk, planladigimdan bir sene erken gelmisti sadece. Yine de hamileligimin tipki ilkinde oldugu gibi son aylarinin yaza denk gelmesini (Tarsusta yasiyorum, esim jandarma personeli ve yaz aylarinda neredeyse yuzunu goremeyecegimiz kadar yogun calisiyor.) ben planlamadim. Ogretmen oldugum icin yazin evdeyim, iste olsam biraz dinlenme firsatim oluyor en azindan. Ben calisirken ogluma babaannesi bakiyor. Tatil basladigindan beri bir aydir evde yalnizim. Esim bir gece var bir gece iste. Eve geldiginde de butun gece uyumadigi icin uyuyor mecburen ama elinden geldigince yardimci oluyor. Bazi zamanlar iki saat uyuyup bana yardim etmek icin kalkiyor. Boyle idare ediyorum ama bazi saglik problemlerim cikti bu surecte. Gebelik oncesi de var olan hemoroid problemin tavan yapmis durumda. Asiri kan kaybediyorum. Surekli ayakta ve hareket halinde oldugum icin de iyilesemiyor bir turlu. Ayrica bebegimle ilgilenmekten yemek yiyecek vakit bulamiyorum. Tatil basindan bu yana 2,5-3 kilo vermisim. Kan degerlerim kan hapi kullanmama ragmen dusuk ve ben inanilmaz halsizim. Yine de oglumu her gun mutlaka parka goturuyorum. Ayagimda sallayarak uyutuyorum, surekli kramplar giriyor. Magnezyum pek bir ise yaramadi. Biraksalar butun gun uyusam. Cok yorgun hissediyorum. Persembe gunu hemoroid icin randevu aldim, umarim ise yarar bir tedavi uygular.
Sormak istedigimse su. Dun esim kayinvalidemle konusurken rahatsizligimdan bahsetmis. O da sagolsun cocugu bana getirin, iki gun ben bakayim, Less dinlensin biraz demis. Zaten butun sene bizde baktigi icin, buraya gelmesini beklemem haksizlik olur. Kendi evinde daha rahat ediyor sonucta. Evi Mersinde bu arada, yani maksimum bir saat mesafe. Aklim biraz dinlen diyor, kalbim oglumu iki gun de olsa evinden gonderme fikrini reddediyor. Yazarken bile gozlerim doluyor. Bu arada kendi annem Balikesirde. Doguma bir hafta kala gelip, dogum sonrasi da yanimda kalacagi icin su an cagirmiyorum. Sizce ne yapayim?