• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarbay Mehmet Alkan haklı öyle mi?!..

Asla ve Asla hiç bir zaman ben böyle bir düşünce içine girmedim girmemde!.. Bu ne benim İnsanlığıma nede İnancıma sığar. Öç almak bizim Lugatımız da Yok!..
Peki bizim okullarda başörtülü olarak okumamıza engel olanların,buna gerekçe olarak gösterdiği ''LAİKLİK'' kimin eseri acaba?
Evet belki Atatürk olsa böyle bir durumla karşı karşıya kalmaya bilirdik veya da kalabilirdik onu ancak Allah bilir. Ama onun izinden gidenler bize bu zulmü yaşattı yıllarca maalesef
laikliğin ne olduğunu öğren ne olduğunu.
Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.[1]

Asla ve Asla hiç bir zaman ben böyle bir düşünce içine girmedim girmemde!.. Bu ne benim İnsanlığıma nede İnancıma sığar. Öç almak bizim Lugatımız da Yok!..
Peki bizim okullarda başörtülü olarak okumamıza engel olanların,buna gerekçe olarak gösterdiği ''LAİKLİK'' kimin eseri acaba?
Evet belki Atatürk olsa böyle bir durumla karşı karşıya kalmaya bilirdik veya da kalabilirdik onu ancak Allah bilir. Ama onun izinden gidenler bize bu zulmü yaşattı yıllarca maalesef
Laiklik ne demenin olduğunu sana anlatmak isterim fakat gene anlamak istemeyeceksin.
Kitaptan bakmak istemiyorsan Google dan bak ama lütfen bak!
En kısa anlamı ile devlet işlerine dinin karıştırılmaması.
Bunun senin baş örtün ile Alakası ne? Okuyamaman ile alakası ne?

Atatürkü sevmiyormuş çünkü, büstüne yakın oynadığı için müdür kızmış, sevmiyormuş çünkü kızı başı örtülü diye öğretmeni kızmış,sevmiyormuş çünkü laik sistemi getirdiği için bunlar olmuş.
Atatürk sırf bunun içinmi sevilmiyor. önce gitte laikliği öğren ,
önce gitte Atatürküün devrimlerinin, bu ülkeye ve kadınlarına verdiği hakları öğren.
gitte bu ülkeyi nasıl medeni ülkelerden biri haline getirdiğini öğren
2 tane salak yüzünden Atamı sevmiyorrmuş. geç bunları.
verdiği örneklere bakın.
sevmemek için bahane aramış bula bula bunu bulmuş.
Peki sen bir İnsan yüzünden yıllarca haksızlığa uğrasan, O insana karşı duyguların nasıl olurdu Acaba ?!
İşte bende onu diyorum. Atatürk kadınlara hak verdiyse ben bir birey ve Kadın olarak neden bu haklardan yararlanamadım yıllarca?!
Ben ilkokul yıllarında ister inan ister inanma O büstün en az 10 metre yakınına bile yaklaşmazdım çünkü kaç tane ögrencinin tekme tokat öldüresiye dayak yediğine bizzat şait oldum. O zamanlar çocuk aklıyla Allahım ne olur şu büst kırılsa diye dua ederdim. Sırf o hocaya inat:KK48:
Size göre bahane ama bana göre o gün ki çocuk aklımla yaşadığım dehşetler bir tranvaydı hanımefendi!!..

Yav %52 alsa ne olur? Bu durumda halki %52 temsil ediyorsa % 48 uzayli mi oluyor? Bu hesaplar Cumhurbaskanligi makami icin gecerli degil. Biz bir basbakandan bahsetmiyoruz, parti liderinden bahsetmiyoruz. Sozkonusu olan kisi bir Cumhurbaskani. Cumhurbaskani da TC Anayasasina gore tarafsiz olmak zorundadir, gidip de bir partinin kuyrugunda meydan meydan dolasip o parti icin oy dilenemez. O kadar..

Ayrica gorulen odur ki bu gunlerdir suren fanatikligin ardindan da basortusu cikmistir. Her zamanki gibi..

Peki sen bir İnsan yüzünden yıllarca haksızlığa uğrasan, O insana karşı duyguların nasıl olurdu Acaba ?!
İşte bende onu diyorum. Atatürk kadınlara hak verdiyse ben bir birey ve Kadın olarak neden bu haklardan yararlanamadım yıllarca?!
Ben ilkokul yıllarında ister inan ister inanma O büstün en az 10 metre yakınına bile yaklaşmazdım çünkü kaç tane ögrencinin tekme tokat öldüresiye dayak yediğine bizzat şait oldum. O zamanlar çocuk aklıyla Allahım ne olur şu büst kırılsa diye dua ederdim. Sırf o hocaya inat:KK48:
Size göre bahane ama bana göre o gün ki çocuk aklımla yaşadığım dehşetler bir tranvaydı hanımefendi!!..
sen Atatürk yüzünden haksızlığa uğramadın. sen siyasi bazı kişiler yüzünden uğradın.farkı farket. ve o haksızlığa sadece sen uğramadın,gençler uğradı 80 ihtilaliyle işkence gören insanlar oldu,anaları hala cesedini bulamadı onların. evlere basıp okuduğu kitap yüzünden tutuklanan iinsanlar, neler neler yaşadı insanlar. bir mağdur sen değilsin bu ülkede. ve bunların sebebi Atatürk değil o siyasilerdir

.

Öyle bir anlatıyorsun ki okuyan sana kızan o öğretmeni Atatürk sanacak.
Ne travma ne travma... Sırf nefret için kendine bahane arıyorsun.

Benim anlamadığım şey '' Neden bu barış sürecini bitiren Ak parti ve Erdoğanmış gibi Düşünülüyor acaba?!''
Allah Aşkına pkk değil mi Uyuyan Polisime haince arkadan yaklaşıp ensesinden vuran?! pkk sizi tükürüğüyle boğar diyen,keleşleri size çevirmesini çok iyi biliriz diyen,biz sırtımızı pkk pyd dayadık diyenler ''SUÇSUZ'' Ama her ne hikmetse bunların bu hainliğine de, bizimde bir dayanma noktamız var diyerek en son Uyuyan Polisimin Ölümüyle fitili ateşlemiş olan TSK Suçlu ilan ediliyor?! Hayret vallahi billahi Hayret, Aklım hayalim Almıyor benim bu Tutumu:KK12::KK57: Neden hiç pkk ve hdp laf söylenmiyor acaba?!
Utanmasalar 35 bin askerimin eli kanlı katili olan pkk ellerinde çiçeklerle karşılayacaklar

Cevabi sorunun icinde vermissin zaten. Utanmadan Habur sinir kapisinda 35 bin askerimizin eli kanli katili olan PKK yi sadece ciceklerle degil, bandolarla karsiladi senin Tayyip'in.. Yetmedi, o kanli katilleri sahit tutarak sanli ordumuzun gazilerini, bu katillerle daglarda mucadele vermis komutanlarimizi da Silivriye yolladi.

O okypete Siz benim yazdıklarımı bugün ki yaşımla değil, O gün 7 yaşındaki bir çocuğun yaşadıklarıyla bakın ve yorumlayın bakalım ortaya nasıl bir sonuç çıkar acaba?!
7 yaşında şiddete şait olmuş ve hatta 1 defada bizzat bu öğretmen tarafından şiddet görmüş bir çocuğun yaşantısı ve duyguları nasıl olur hiç düşündünüz mü? Allah aşkına yorumumu benim dilimden değil 7 yaşındaki bir çocuğun dilinden dinliyormuş gibi düşün ve vijdanınla cevap ver..

Çok Çok Çok Teşekkür ediyorum sayın adminiçem :KK36::KK60:
Ben atatürkü sevmediğimi söylemiştim ama hiç bir zaman çıkıp da atatürk için ne hakaret ederim nede saygısızlık yaparım sonuçta O bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış bir liderdir!..Sevmemek ayrı bir şey ama sevmiyorum diyerek saygısızlık yapmak çok başka bir şeydir!.. Ama neden yüzde 52 seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanını bu kadar eleştirip belden aşağıya hakaret ediliyor. İşte ben bunu anlayamıyorum.
( Atatürk sevmeme sebebim sayın adminiçem ben Adana'da doğdum büyüdüm ve Adana Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu müdür yardımcısı sırf bu okullardaki Atatürk püstünün etrafında oynadığı için püste zarar vermelerinden korktuğu için çocukları tekme tokat aşırı döverdi ve o öğretmeni gören çocukların dizlerinin bağı çözülürdü. Okulda pek çok çocuk bu öğretmenin dayagına maruz kalmıştır. İlkokuldan çıktım orta okulu sırf bu Atatürk'ün getirdiği laik sistemden dolayı okuyamadım. Şuanda bana geriye dönüş bileti versek ne yapmak istersin deseler hiç düşünmeden tereddütsüz ''OKUMAK'' derim:KK61:Şimdi ben ve benim gibi sırf inancından dolayı örtünen kadınların ne günahı vardı ki okuma hakkımız elinden alındı?! Oysaki atatürk degilmiydi kadınlara hak veren, o zaman bizim suçumuz ne idi?! ) Büyük kızım ortaokula giderken başını örttü ( Oysa ben çok ugraştım liseye kadar kapatma diye ama sırf yaşca kendinden büyük kuzenine heves edip kapandı) okul derslerde başını açıyordu ama okulun düzenlediği bir etkinlikte görev aldığı için izinli oldugu bir gün okul bahçesinde kızımı başörtülü gören bir solcu öğretmen kızımı kolunda zorla sürükleyerek hizmetli odasına götürüp başını açtırıp üzerindeki yagmurluğu çıkartmış ve hakaret ve küfür etmiş. Öğretmenin bu bağırışına ve küfrüne tüm okul inlemiş öğretmenler başına toplanmış ne oluyor diye:KK12: 12 yaşındaki bir çocuğa bir eğitimcinin böyle davranması sizce ne kadar doğru sayın Adminiçem?! ( Milli eğitim bakanlığı suçlu bulup öğretmeni sürgün olarak başka okula gönderdi)
İşte ben daha saysam içimdeki derdimi sıkıntımı inan ki, ne sayfalar yeter nede sizin okumaya sabrınız...
Benim Erdoğana Olan en büyük Hayranlığım Şuanda İnsanların İnancından dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmüyoruz. Çok Şükür Elhamdülillah dışarıdan ortaokulu bitirdim ve gecen sene liseye başladım nasip olursa 3 sene sonra mezun olucagım ve daha sonra ömrüm el verirse Ünüversite okumayı düşünüyorum.... ( Şuanda içimde en büyük ukte olan Okuma Arzumu Erdoğan'ın Vesilesiyle gerçekleştirmiş olucagım İnşallah:KK200:)
Yazımdaki hataların pek çok sebebi konuştugum gibi yazdığımdandır! Bazı nesneleri farklı telefuz ediyorum arkadaşlar arasında bile bazen şakalaşma sebebi olur :KK48:
Çok Uzattım sanırım. Çok Özür dilerim Adminiçem :KK48:
şimdi sen Atatürk'ü sevmiyomuşsun ya kürsü de oynarken müdürünüz kzııyormuş falan.. sana bi kaç sey söyleyim o zaman 1923 tarihinde cumhuriyetle beraber hazırlanan anaysada resmi olarak başörtüsüyle ilgili bi yasa yoktur.. önce bunu bir bil.. sonra 1960 yıllarını araştır sonra askeri darbe (1980) yıllarını ve 28 şubat sürecini iyice bi öğren.. en son da akp'nin 2002 de geldiğini zaten biliyosun ya hıhh işte size bu fırsatı verdi diye çok büyük harflerle yazdığın adamın bu yasayı ancak 5 yıl sonra 2007 de cıkarabildiğini de bil..sonra sizi çok düşünseydi geldiği yıl anında çıkarırdı o yasayı bi gecede yasa cıkardığı gibi bunu ANLA.. sonra sizi mi düşünmüş yoksa sizin oylarınızı alabilmek için sizi resmen kullanmış mı bunu da vicdanına sor.. hadi Allah'a emanet :)

O okypete Siz benim yazdıklarımı bugün ki yaşımla değil, O gün 7 yaşındaki bir çocuğun yaşadıklarıyla bakın ve yorumlayın bakalım ortaya nasıl bir sonuç çıkar acaba?!
7 yaşında şiddete şait olmuş ve hatta 1 defada bizzat bu öğretmen tarafından şiddet görmüş bir çocuğun yaşantısı ve duyguları nasıl olur hiç düşündünüz mü? Allah aşkına yorumumu benim dilimden değil 7 yaşındaki bir çocuğun dilinden dinliyormuş gibi düşün ve vijdanınla cevap ver..
iyide 7 yaşında değilsin artık. sana bunu Atatürk yapmadı. o salak öğretmen yaptı. Atatürk olsa 7 yaşında bir kıza bunu yapmazdı. kısaca sen kızması gereken kişiye değil gidip olayla alakası olmayan ölmüş birine kızıyorsun.

Adam acisindan konuştu ya abartmayin. Yazık kardeşi ölmüş dile kolay yasayana zor.

Allah korusun ama kendinizi onun yerine koyun biraz. Şahsen ben o acıyla oraya gelen siyasileri parcalardim bile.
:KK23: guzel , objektif yorumun için gercekten tebrık ederım..
Çok Çok Çok Teşekkür ediyorum sayın adminiçem :KK36::KK60:
Ben atatürkü sevmediğimi söylemiştim ama hiç bir zaman çıkıp da atatürk için ne hakaret ederim nede saygısızlık yaparım sonuçta O bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış bir liderdir!..Sevmemek ayrı bir şey ama sevmiyorum diyerek saygısızlık yapmak çok başka bir şeydir!.. Ama neden yüzde 52 seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanını bu kadar eleştirip belden aşağıya hakaret ediliyor. İşte ben bunu anlayamıyorum.
( Atatürk sevmeme sebebim sayın adminiçem ben Adana'da doğdum büyüdüm ve Adana Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu müdür yardımcısı sırf bu okullardaki Atatürk püstünün etrafında oynadığı için püste zarar vermelerinden korktuğu için çocukları tekme tokat aşırı döverdi ve o öğretmeni gören çocukların dizlerinin bağı çözülürdü. Okulda pek çok çocuk bu öğretmenin dayagına maruz kalmıştır. İlkokuldan çıktım orta okulu sırf bu Atatürk'ün getirdiği laik sistemden dolayı okuyamadım. Şuanda bana geriye dönüş bileti versek ne yapmak istersin deseler hiç düşünmeden tereddütsüz ''OKUMAK'' derim:KK61:Şimdi ben ve benim gibi sırf inancından dolayı örtünen kadınların ne günahı vardı ki okuma hakkımız elinden alındı?! Oysaki atatürk degilmiydi kadınlara hak veren, o zaman bizim suçumuz ne idi?! ) Büyük kızım ortaokula giderken başını örttü ( Oysa ben çok ugraştım liseye kadar kapatma diye ama sırf yaşca kendinden büyük kuzenine heves edip kapandı) okul derslerde başını açıyordu ama okulun düzenlediği bir etkinlikte görev aldığı için izinli oldugu bir gün okul bahçesinde kızımı başörtülü gören bir solcu öğretmen kızımı kolunda zorla sürükleyerek hizmetli odasına götürüp başını açtırıp üzerindeki yagmurluğu çıkartmış ve hakaret ve küfür etmiş. Öğretmenin bu bağırışına ve küfrüne tüm okul inlemiş öğretmenler başına toplanmış ne oluyor diye:KK12: 12 yaşındaki bir çocuğa bir eğitimcinin böyle davranması sizce ne kadar doğru sayın Adminiçem?! ( Milli eğitim bakanlığı suçlu bulup öğretmeni sürgün olarak başka okula gönderdi)
İşte ben daha saysam içimdeki derdimi sıkıntımı inan ki, ne sayfalar yeter nede sizin okumaya sabrınız...
Benim Erdoğana Olan en büyük Hayranlığım Şuanda İnsanların İnancından dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmüyoruz. Çok Şükür Elhamdülillah dışarıdan ortaokulu bitirdim ve gecen sene liseye başladım nasip olursa 3 sene sonra mezun olucagım ve daha sonra ömrüm el verirse Ünüversite okumayı düşünüyorum.... ( Şuanda içimde en büyük ukte olan Okuma Arzumu Erdoğan'ın Vesilesiyle gerçekleştirmiş olucagım İnşallah:KK200:)
Yazımdaki hataların pek çok sebebi konuştugum gibi yazdığımdandır! Bazı nesneleri farklı telefuz ediyorum arkadaşlar arasında bile bazen şakalaşma sebebi olur :KK48:
Çok Uzattım sanırım. Çok Özür dilerim Adminiçem :KK48:

kardelen şu forumda senin kadar inatcı bır sekılde akepe yada RTEyi savunan koruyan olmadı , bu azmin ve cesaretınden dolayı gercekten tebrık ederım.. bazen yorumlarına kahkahalarla gülüyorum ( cok saçma gelıyor) , bazende google'lama ve arastırma yetenegınden dolayı beğeniyorum! bazende cumburlop belkıde sinirle alakasız bıle olsa dalıverıyorsun konuya.. neyse..

senin Atatürk'ü sevmemen bir büst yüzünden ise bu aşılır. Kabul öğretmenın seni o büste karşı nefret duymanı sağlamış ama onun suclusu Atatürk değil bunu sende ıyı bılıyorsun. Onun aşırı tepkileri. Ki bir öğretmen olarak çocuklar üstündeki psikolojisini en iyi onun bilmesi gerekti ama bahtsız bir durum yaşamişsın. Peki ne kadar güzel , kendini yetiştiemeye çalışıyorsun , okuyorum vs demişsin. O ders kıtaplarında Atatürk'ün yapmış oldugu yenilikler, güzellikler, devrimler hakkında ne düşünüyorsun.. Yapmıs oldugu şeyler büst konusunu beynınden kazıması gerekmezmiydi.. madem cok objektifsin öyle düşün.. O olmasaydı ezan mı okunurdu , anamız mı bellı olurdu. cok klişe ama gercekten bu böyle..

Başörtü konusunda katılıyorum. Keşke böyle bir durum olmasaydı. İsteyenın ıstedıgı dıne inancına kımse karışmıyorsa!! , türbanınada kımse karısmamalı.
Ama ilkokulda türban istemem ben , inanclı bırı olmama ragmen! Neden.. Dİnen bile buluğ cagına ermemiş insanlar günahsız sayılırken , erkenden kapatmasına bende karşıyım.. (ay ama çarşaf ve sarık şalvarada!)
Bu arada tamam RTE sayesinde tüm kurumlara türbanlı giriliyor artık. adam 13 senedır iktidar , peki kac yıldır türban SERBEST?
Böyle bır ımkanı varken neden yıllarca bekledı. Tamam güzel bır uygulama yaptı ama tamamen STRATEJİ işte.. Bunuda kabul edin lütfen.
Şehitti , yoldu , hastaneydi vs bu tür diyaloglara girmek kesinlikle istemiyorum tamamen vakıt kaybı gıbı gelıyor. Yaptıgı güzel seyler var hep dedim ama pozitif yonde yaptıkları ; negatiflerin yanıdna devede TÜY gibi kalıyor malesef..

Son düzenleme:
şimdi sen Atatürk'ü sevmiyomuşsun ya kürsü de oynarken müdürünüz kzııyormuş falan.. sana bi kaç sey söyleyim o zaman 1923 tarihinde cumhuriyetle beraber hazırlanan anaysada resmi olarak başörtüsüyle ilgili bi yasa yoktur.. önce bunu bir bil.. sonra 1960 yıllarını araştır sonra askeri darbe (1980) yıllarını ve 28 şubat sürecini iyice bi öğren.. en son da akp'nin 2002 de geldiğini zaten biliyosun ya hıhh işte size bu fırsatı verdi diye çok büyük harflerle yazdığın adamın bu yasayı ancak 5 yıl sonra 2007 de cıkarabildiğini de bil..sonra sizi çok düşünseydi geldiği yıl anında çıkarırdı o yasayı bi gecede yasa cıkardığı gibi bunu ANLA.. sonra sizi mi düşünmüş yoksa sizin oylarınızı alabilmek için sizi resmen kullanmış mı bunu da vicdanına sor.. hadi Allah'a emanet :)
hah kardelen birde bunu oku. bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıptır..
bak arkadaş yıllarıyla vermiş bilgileri sana..

Bastan soyleseydin ya hala 7 yasindaki birinin aklinla yazdigini.. Millet de laf anlatacam diye bu kadar ugrasmazdi di mi..:KK53:

Back