Bebek Beslenmesi yaratıcı anneler&ek gıdalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ben de anlmaıyorum ya... bizlerde inek sütüyle pirinç unuyla beslendik..yıllarca süt kemikleri geliştirir dediler... bol bol süt içilmesi lazım dediler... tabi kansızlık yaptığı yıllardır biliniyo o ayrı... ama şimdi kemik gelişimini geride bırakır diyolar... ben anlayamıyorum...

neyse ben eylül annesiyim yakında bende başlayacağım ek gıdalara... tariflerinizi aldım artık benim oğluşumda sofrada bizimle oturacak...hepinizin ellerine sağlık.. hihoyyyt

merhabalar.balkabağı çok fayfalı diye okumuştum bi araştırayım dedim ve akşam çok güzel bebek mama taridesini buldum.sizinle paylaşmak istedim.
balkabalı bebek muhalebisi.
1/2 dilim balkabağı
1. tatlı kaşığı pirinç unu
150ml süt(su)
süt içinde balkabağını haşlıyorsunuz(süt yerşne su koyabilirsiniz)
pirinç unu da biraz suyla sulandırın sonra balkabağı ila karaştırın.
hazır olunca biraz tereya koyabilirsiniz.
tarif boyle.ama ben biraz farklı yaptım.
bir bardak suda biraz kabak haşladım.hazır olunca biraz milupanın sütlü pirinö muhalebisinden koydum.biraz da tereya.eger öok katı gelirse kendim sitimden de ekliyorum(biraz daha su koyabilirsiniz).
İnşallah bebeişleriniz beğenir.

kızlar balkabağı muhalebisine ceviz koyabilirsiniz.
balkabağı ile beraber patates de ekleyebilirsiniz.
balkabağı çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur KANSIZLIĞI önler.
GÖZ VE BEYİN İÇİN MÜKKEMEL BİR BESİNDİR.
Bağşlık sistemini güçlendir kabızlık sorunu yaşıyan bebekler için çok faydalıdır.
farklı çeşit KANSERDEN KURUR.

kızım sebze yemiyor sebze çorbasıda içmiyor.bende biraz değişik yaptım.havuç ve domatesi rendeledikten sonra azıcık tereyağında kavurdum.sonra sıcak su ve önceden hazırlayıp buzluğa koyduğum et suyunu koyuyorum.kaynadıktan sonra bir avuç kadar arpa şehriye koyuyorum .piştikten sonra biraz zeytinyağı koyuyorum.sonra tel süzgeçten geçirip yada blendır dan geçirip yediriyorum.kızıma ve tüm bebişlere afiyet olsuncokacimcoook

benim bildiğim kadariyle bir yaşa kadar domates yasakmış.ve çorbada et koyulması gerek et suyun hiç bir besin yokmuş.

tel şehriyeyle yapsan ve blendrdan geçirmesen iyi olur bence,7 aylık olmuş.

benim bildiğim kadariyle bir yaşa kadar domates yasakmış.ve çorbada et koyulması gerek et suyun hiç bir besin yokmuş.

neden yasak anlamıyorum.bebeğime alerji yapmadığı sürece her şeyden tattırıyorum.annemde beni böyle büyütmüş ayrıca domatesi çok severmişim Allahıma şükür grip hariç önemli bi hastalık hiç geçirmedim şimdiye kadar sağlık durumum gayet iyi .ayrıca et suyu hakkında da yanlış düşünüyorsun bence.

Bir doktorun yazısını eklemişti bir arkadaş,et suyu sadece lezzet veriri,etin kendisini vermeye çalışın diyorudu.
domatese gelince allerji yapmıyorsa verilir herhalde,genelde çok seviyorlar,bizim doktor hiç yasak demedi domates için.
süt , bal , ve tuz verme diyor her seferinde , dün tekrar anlattı,biz süt denedik bir şey olmadı dedik,bal da deneyin , birşey olmaz büyük ihtimalle dedi,ama bir de alerji yaparsa direk götürüyormuş.süt de kansızlık,zeka geriliği .. vs yapabiliyormuş,tuz da tansiyonunu etkileyebilirmiş.

evet alerji yapmıyorsa verilir ama şimdi domatesin sezonu değil ve hormonludur.onun için vermesek daha iyidir.ama organik ise olur.bal sadece alerci yapcak diye değil aynı zamanda bal bir antibiotik.bal her gün verilmez çok ciddi alerciye yol açabilir.bebekler herşey azına koyarak farklı mikroplarla tanışmış oluyorlar böyle iki yaşa kadar kendi imun sistemi kazınıyorlar.bal da güçlü bir antibiotük olarak bu mikropları öldürür.bel vermeye başlama zamanı en erken 9 aydır ondan sonra ara sıra veerilmeye başlanır bir yaştan sonra daha sık sık verilebilir.bazı hastalıkların tedavisi balın yardımıyla oluyor ama o zaman bile dinleme günleri var.10 gün bal tüketiyorsan 3 gün dimlenmelisin.

tuz da hem tansiyonu hem de böbreklere zararlı çünkü bbebek böbrekler daha zayiv ve tuzu atamıyorlar.

canım tavsiyelerin için teşekkürler.bal ve süt hiç vermedim.onu doktorumuz söylemişti.tuzu da çok ama çok az koyuyorum çünkü tussuz çok yavan bir tat oluyor ve kızım yemiyor.et suyuna gelince zaten çorba için su kullanıcaksın onun yerine et suyu koymanın hiç bir zararı yok bence varsa faydası vardır.ve çok güzel tat veriyor.et ve balıkta zaten yediriyorum mutlaka

canım tavsiyelerin için teşekkürler.süt ve bal hiç vermedim doktorumuz söyledi.tuzu da çok ama çok az koyuyorum çünkü tussuz çok yavan bir tat oluyor kızım yemiyor.çorba yapmak için de mutlaka su kullanıcaksın onun yerine etsuyu koymanın bence hiç bir zararı yok varsa da faydası vardır ayrıca yemeği çok lezzetli yapıyor ve kızımın yemesi daha kolay oluyor.et ve balığını da asla ihmal etmem yediririm

benim kızım iştahsız olduğundan artık neyi biraz seviyorsa onu veriyorum zaten zorla yiyor.
sabahları kahvaltı mamasını istemediğinden pirinç unu ülkerin onu pişirip onu yediriyorum önceden 150ml yerdi şidilerde 100ml zor yani kahvaltı mamamızda sütlü peynirli ballı milupanındı ama yemiyor.
öğlen sebze çorbası ( sebze olarak patates,havuç,pırasa ,brokoli,k.bahar,ıspanak.rmik,bulgur,pirinç,k.mercimek,makarna azar azar katıp birazda tavuk göğsü)suyunu bol koyup haşlıyorum ve blendırdan geçiriyorum fazlasını kavonozlara koyup buzlukta saklıyorum öğlenleri çıkarıp yediriyorum.bunuda az yer..
ikindin meyveli mama hazırlıyorum bazende farklı hazır mamalardan...
akşamda ne çorbası yaptısam kendimize onu yediriyorum tarhana şehriye mercimek çoğunlukla.
yatmadan öncede bebelacın muhallebilerinden yediriyorum.

ayrıca bazen başak sebzelerde katıp değişik tatlar elde eiyoruz ama gelin görünkü bizim kız yemiyor doğuştan bizim ki biboronuda almadığından sadecsuyu içer başaka bişey içmez çok fena cadıdır asla yenilmez inatçıdır....oyüzden ben meyve yada ıhlamuru felan öyle biberonla içiremem bişeylerin içine katarsan belki.ben zaten elma muz mandalin portakal veriyorum sadece başkada yok...

doğru sölüyorsun canım.et suyu güzel bir lezet veriyor öorbalara koymanı bşr sakıncası yok sadece fazla besleyeci olmadığını biliyorum.sizinle de paylaştım. bebeğin 7 aylık olunca eti de koysan daha besleyeci olcak.cokacimcoook

bir çey sorcam benimki emmiyor sütümü sağip veriyorum ve şümdi kafam karaşık ek gıda ne zaman versem sütü ne zaman versem diye düşünüyorumçne yapsam acaba?:bbo:

canım ben ekgıdayı kalkınca veriyorum.uyumadan önce emziriyorum emerken bazende uyuyor.sende öle yap.ha bide emsin diye uyumasına yakın bişey yedirmiyorum çünkü tok karına emmiyor.tabi bazen arada emziriyorum

kızım 4.5 aylık ıspanak katabilirmiyim patates ve havuçun içine yada başka ne katayım

patates ve havuca alıştıysa bir yaprak ıspanak koyabilirsin.ama ıspanak yaprağı sirkeli suyunda bir saat beklet sonra yika.buşekilde ıspınaktaki nitrat atılıyor.
ben oğluma vermiştim ama verdiğim gibi çıkartmıştı midesi asimile edemedi galiba.
bir hafta sonra tekrar denedim ama bu sefer yemek istemedi. bir kaç gün sonra tekrar denemeyi düşünüyorum bakalım.cokacimcoook

canım ben ekgıdayı kalkınca veriyorum.uyumadan önce emziriyorum emerken bazende uyuyor.sende öle yap.ha bide emsin diye uyumasına yakın bişey yedirmiyorum çünkü tok karına emmiyor.tabi bazen arada emziriyorum

teşekkürler canım.
benimki saat 6 da kalkıyor sabah.ben de milupanın kahvaltılık karışımından aldım biraz ondan sütüne koyuyorum.sonra saat 10 da ara öğün vermeliyim ben de meyve püresi veriyorum ama ancak birkaç kaşık yiyor sonra pek iştahı yok.artık 12.30 13.00 gibi acıkıyor o zaman çorba veriyorum beğendiğise baya içiyor 100 ml kadar yoğurdu da ikindide onuda 100ml kadar muhalebide o kadar yiyor ama tabiki içtiği süt miktarı azildı normaldit tabi.günde yaklasık 900-1000 ml besin yemiş oluyor.
sorum şu.anne sütü mü ek gıda mı daha çok er almalıdır.bebeğünüz benimkiden daha büyük o dönemde bebeiünüz nasıl beslediniz.doktorunuz neler önerdi.
benimki miktar hakkında pek birşey açıklanmadı.CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…