Gerçi bende hazır mama kullanıyorum henüz ama banada biraz oyun gibi geliyor bunlar nedense "sonuçta bizler mahalle aralarında satılan sütlerle büyümüşüz şimdi en azından steril ..Süt olarak içirmek tamamda yoğurdunu yap çorbasına koy biraz fazla ticari geliyor...
kızım sebze yemiyor sebze çorbasıda içmiyor.bende biraz değişik yaptım.havuç ve domatesi rendeledikten sonra azıcık tereyağında kavurdum.sonra sıcak su ve önceden hazırlayıp buzluğa koyduğum et suyunu koyuyorum.kaynadıktan sonra bir avuç kadar arpa şehriye koyuyorum .piştikten sonra biraz zeytinyağı koyuyorum.sonra tel süzgeçten geçirip yada blendır dan geçirip yediriyorum.kızıma ve tüm bebişlere afiyet olsuncokacimcoook
tel şehriyeyle yapsan ve blendrdan geçirmesen iyi olur bence,7 aylık olmuş.
benim bildiğim kadariyle bir yaşa kadar domates yasakmış.ve çorbada et koyulması gerek et suyun hiç bir besin yokmuş.
evet alerji yapmıyorsa verilir ama şimdi domatesin sezonu değil ve hormonludur.onun için vermesek daha iyidir.ama organik ise olur.bal sadece alerci yapcak diye değil aynı zamanda bal bir antibiotik.bal her gün verilmez çok ciddi alerciye yol açabilir.bebekler herşey azına koyarak farklı mikroplarla tanışmış oluyorlar böyle iki yaşa kadar kendi imun sistemi kazınıyorlar.bal da güçlü bir antibiotük olarak bu mikropları öldürür.bel vermeye başlama zamanı en erken 9 aydır ondan sonra ara sıra veerilmeye başlanır bir yaştan sonra daha sık sık verilebilir.bazı hastalıkların tedavisi balın yardımıyla oluyor ama o zaman bile dinleme günleri var.10 gün bal tüketiyorsan 3 gün dimlenmelisin.
tuz da hem tansiyonu hem de böbreklere zararlı çünkü bbebek böbrekler daha zayiv ve tuzu atamıyorlar.
evet alerji yapmıyorsa verilir ama şimdi domatesin sezonu değil ve hormonludur.onun için vermesek daha iyidir.ama organik ise olur.bal sadece alerci yapcak diye değil aynı zamanda bal bir antibiotik.bal her gün verilmez çok ciddi alerciye yol açabilir.bebekler herşey azına koyarak farklı mikroplarla tanışmış oluyorlar böyle iki yaşa kadar kendi imun sistemi kazınıyorlar.bal da güçlü bir antibiotük olarak bu mikropları öldürür.bel vermeye başlama zamanı en erken 9 aydır ondan sonra ara sıra veerilmeye başlanır bir yaştan sonra daha sık sık verilebilir.bazı hastalıkların tedavisi balın yardımıyla oluyor ama o zaman bile dinleme günleri var.10 gün bal tüketiyorsan 3 gün dimlenmelisin.
tuz da hem tansiyonu hem de böbreklere zararlı çünkü bbebek böbrekler daha zayiv ve tuzu atamıyorlar.
canım tavsiyelerin için teşekkürler.süt ve bal hiç vermedim doktorumuz söyledi.tuzu da çok ama çok az koyuyorum çünkü tussuz çok yavan bir tat oluyor kızım yemiyor.çorba yapmak için de mutlaka su kullanıcaksın onun yerine etsuyu koymanın bence hiç bir zararı yok varsa da faydası vardır ayrıca yemeği çok lezzetli yapıyor ve kızımın yemesi daha kolay oluyor.et ve balığını da asla ihmal etmem yediririm
kızım 4.5 aylık ıspanak katabilirmiyim patates ve havuçun içine yada başka ne katayım
canım ben ekgıdayı kalkınca veriyorum.uyumadan önce emziriyorum emerken bazende uyuyor.sende öle yap.ha bide emsin diye uyumasına yakın bişey yedirmiyorum çünkü tok karına emmiyor.tabi bazen arada emziriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?