• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaramaz eller uykumuzu bozuyor..(kundak?!)

Renniem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
817
8
96
İstanbul
Kızım uyumaya çalışırken ve uyurken elleriyle kendini uyandırıyor.... pat pat yüzüne vuruyor mıncıklıyor sürttürüyor ve derin uyusada uyanıyor.. elleriyle başımız belada. bende yarım kundak yapıyorum o şekilde uyuyabiliyor...

kundak konusunda kararsızım elleriyle oynaması gelişimi için gerekli diye düşünüyorum ama uyumadan da olmaz ki...
Birde 2. ayını bitirdi fakat hiç bir şeyi tutmak ellemek gibi bir isteği yok meme dışında ... oyuncaklar aldım dikkatini çeker diye ama nafile...

Acaba kundaktan mıdır yoksa hala çok mu küçük... kundak tecrübesi olan varsa bana yardımcı olsun ne yapayım? kundaksız uyuyamadığını hatırlatayım.... şimdi bile elini kurtarmış kendini uyandırmaya çalışıyor..... senağlama

cok sıkı sarmamak kaydı ıle kundak yapmakta bır sakınca olmadıgını okudum ben hatta bebegın sakin olması acısından faydalı oldugunu duydum

benim kızımda aynı durumda canımm ama saadece geceleri ince battaniyesiyle ellerini sarıyorum çok sıkı değil ve ayaklarını sıkmayacak gibi ancak sıçramadan o şekilde uyuyo...
ben eldivenleri çıkarmadım hala yüzüne gözüne zarar verir diye..sen çıkarttınmı benim kızım 2 ay 12 günlük..

Bende tam tersi kundak etmek kalça çıkığını tetikler diye duydum ve okudum.. Benim kızımda elleri yüzünden uyuyamıyordu bende ince bir tülbentle sadece kollarını çok sıkmadan bağlıyordum.. 2 haftadır açık yatıyor alıştı artık.

benim kızımda aynı durumda canımm ama saadece geceleri ince battaniyesiyle ellerini sarıyorum çok sıkı değil ve ayaklarını sıkmayacak gibi ancak sıçramadan o şekilde uyuyo...
ben eldivenleri çıkarmadım hala yüzüne gözüne zarar verir diye..sen çıkarttınmı benim kızım 2 ay 12 günlük..

eldivenlerini çıkarttım ama tırnaklarını sürekli kesip törpülüyorum yoksa yüzünü gözünü çiziyor benneyaptımki
alt kısmını açıkta bırakyorum bende gelişimi etkilenmesin diye de..

Peki bu hiçbirşeyi tutmaması neden???...:1shok: sizinkiler oyuncaklara ilgili mi? yoksa biraz daha büyümesini mi bekleyim?... kundaktan olma ihtimali var mı???..

ya çocuk büyütmenin okulu olsa keşke...dr lar sadece hastalık gibi şeylere cvp veriyorler diğerlerine bişey yok geçer deyip kestitip atıyorlar..

eldivenlerini çıkarttım ama tırnaklarını sürekli kesip törpülüyorum yoksa yüzünü gözünü çiziyor benneyaptımki
alt kısmını açıkta bırakyorum bende gelişimi etkilenmesin diye de..

Peki bu hiçbirşeyi tutmaması neden???...:1shok: sizinkiler oyuncaklara ilgili mi? yoksa biraz daha büyümesini mi bekleyim?... kundaktan olma ihtimali var mı???..

ya çocuk büyütmenin okulu olsa keşke...dr lar sadece hastalık gibi şeylere cvp veriyorler diğerlerine bişey yok geçer deyip kestitip atıyorlar..

oyuncaklara ilgisi olması açısından çok küçük daha. 4. aya kadar belirgin bir tepki vermemesi normal. yine de içiniz rahat edecek ise doktorunuza sorun. kundak konusunda da alt kısmı sarmadığınız sürece bir sorun olmaz a.s.

bende yarım kundak yapıyorum cünkü uyutmuyor kendini.ellerini sarıyorum ince battaniyeyle öyle iyi uyuyor.yoksa sarmayınca ellerini yüzüne sürtmekten ellerini emmekten uyuyamıyor

Bilin bakalım ne oldu ben buraya yazdım ya elleriyle uyutmuyor kendini diye... bizimki huyundan vaz geçti alkisalkisalkis
şansa bak bilsem daha önce yazardım.bunu bekliyormuş. Şımdi sadece uyanmaya yakın ellerini yüzüne götürüyor... :nazar: havalarda ısındı kundaktan kurtulduk..

Büyüdük herhalde hihoyyyt :nazar:

Back