• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

kizlarrr gunaydin bugun nasilsinizzz facede bulusunca tabi beni unutursunuz artik burda...ben hala adet olamadim aktuna srn naptin var mi gelen gidennn

günaydın sanada uçakcım ama güzel bir sohbet oldu dün değil mi daha olmadın mı kız git yap şu testi Allah ını seversen kız ben şiştim burda sizi düşündükçe..Aktunadan da haber yok daha dur bakalım onda durumlar ne?

kizlarrr gunaydin bugun nasilsinizzz facede bulusunca tabi beni unutursunuz artik burda...ben hala adet olamadim aktuna srn naptin var mi gelen gidennn
cnm işlerden dolayı giremedim şimdi fırsat oldu.unuturmuyuz seni hiç.sen yarın test yapacaktın değilmi hadi hayırlısı bakalım.bendede gelen giden yok cnm kesin kist oluştu yine:(

maleseffff kizlar sonunda test yaptim sonuc negatif cunku hafta sonu icin randevu alicam mr icektiricem...gitmiskende gorunurum 4 gun gecti hapin ustunden olmadim yine....aslinda biliyodum.olmadigimi ama kirmizi karti gorene kadar hep bi umitttt yoruldum artikkkk

maleseffff kizlar sonunda test yaptim sonuc negatif cunku hafta sonu icin randevu alicam mr icektiricem...gitmiskende gorunurum 4 gun gecti hapin ustunden olmadim yine....aslinda biliyodum.olmadigimi ama kirmizi karti gorene kadar hep bi umitttt yoruldum artikkkk
Sağlık olsun ucakcım.üzme kendini.her ay ister istemz ümitleniyoruz.bak benimde 8 gün geçti sözde ilaç kullandım gününde olabilmek için ama hala tık yok.sıkma sen canını.bende p.tesiye kadar olmazsam gideceğim sol tarafımda ağrımda oluyor benim var bi gariplik ama ulturason bakınca herşey normal ağrı için bir neden yok diyorlar bende anlamadım.

Herşeyin hayırlısı Uçakcım en azından kafanda soru işareti kalmamış oldu ama bence bekletme git dr.a da adet olmak için birşey verir 8 gün çok uzun zaman insanı rahatsız eder ilaç filan içersin soğan kürü kistleri atıyordu aslında sen adet olunca yap bence o kürü canım rahimi temizliyo filan diyorlardı forumlarda..

aktuna sende git bakalım 8 gün gerçekten uzun ultrasonda kist görünmemiş belki stresten olmadın o da olabilir ya bu ay yarım rahim olayını öğrendim sonuçta üzüldün belki de etkiledi kızlar olabilir ama iyisini düşünelim inşallah bebiş vardır...

kızlar nasılsınız bakalım.. size birşey sormak istiyorum.. hsg ve usg de yarım uterus görünürken pelvik mr da normal görünmesi sizce nasıl algılanmalı..? benim mr sonucumda rahim normal sınırlar da çıktı. sonra usg doktoruna götürdüm MR sonucuna baktı ve oda yarım olarak görmedi kaymak gibi rahmin var dedi.. ben şimdi yarım mıyım tammııyım :) hangisine itimat edeceğimm.. haftaya perşembe konyaya gidicem ama dayanamıyorum..

valla canim.bana cok iyi bi doktor mr cekersen orda belli olur dedi ki benim rahim filmimde yarim rahim bile yazmiyodu sadece olabilir diye suphelenmisti bende tedirginim nasil cekiliyo cmt cekilmek istiyorum anlatirmisin bana kalirsa yarim rahimli d3gilsin cunku hersey orda cikiyo demislerdi sadce ic yapisi belli olmazmis sekil tuplerin varligi yoklugu belli olurmus tuplerin nasil cikti filmde bide sana tup bebekten sonra kullandiklarimi yazmistim sen bayadir foruma girmedigin icin gormedin sen neler kullandin cevaplarsan sevinirin

Canım yazmıştım crinone jel kullandım.

emarı ilaçlı çektirdim. yarım saat felan sürüyor son dakikalara doğru teknisyen gelip kolundan ilacı veriyor okadar. emarı az çok bilirsindir çok gürültülü ve soğuk bir ortam. ama ben alıştım çok çektirince zoruma gitmiyor yani.. ben hastanede çalışıyorum çalıştığım hastanede çektirdim, konyaya gidince birde emarla uğraşmayayım hazırlıklı olayım diye. sonucuda yine bizim doktora gösterdim baya baktı bence yok normalsin dedi..

kızlar nasılsınız bakalım.. size birşey sormak istiyorum.. hsg ve usg de yarım uterus görünürken pelvik mr da normal görünmesi sizce nasıl algılanmalı..? benim mr sonucumda rahim normal sınırlar da çıktı. sonra usg doktoruna götürdüm MR sonucuna baktı ve oda yarım olarak görmedi kaymak gibi rahmin var dedi.. ben şimdi yarım mıyım tammııyım :) hangisine itimat edeceğimm.. haftaya perşembe konyaya gidicem ama dayanamıyorum..

merhaba canım ya bende seni merak ettim ne yaptın diye bak mr sonucu gayet iyi çıkmış ya dr ultrasondada yarım mı gördü seni o nasıl oluyor? neden böyle hepsinde farklı çıkıyor ki anlamadım biz hangisine itimat edicez benden de istemedi dr emar direk perde var dedi ama bende çektireyim diyorum konya da iyi bir yere git o zaman çünkü doktorların olduğu siteye kaç dr a yazdıysam çoğunun dediği şey 'bunların ayrımı zor yapılıyor size tavsiyem iyi bir merkeze işinin ehli bir dr a yada üni. hastanelerine gidin' yazmışlar..belki histereskopi yada laparoskopi filan isterler rahimin içine girip bakmak için çünkü o zaman net sonuç çıkıyor inşallah yarım değildir canım inşallah benim dr un dediği gibi perde vardır bende martta yücel karaman a gidicem istanbul da bu alanda iyiymiş diyorlar hakkımızda hayırlısı olsun..

uçakcım seninde madem öyle muallakta bir durum var bence sende git hem emar istemiş bekletme çektir bakalım inşallah kızlar iyi sonuçlar çıkar rabbim büyük..

nasıl yani ya hsg kesin sonuç değilmiki yani yanılma payı olabilirmi.benim bildiğim drların dediği usg de rahmin yarım olduğunun anlaşılması pek mümkün değilmiş.ya sürekli yeni şeyler duymak daha çok daralıyorum sanki ya.sonuç itibarile diğelimki öle yada değil ne fark eder bunun bir tedavisi olmadıktan sonra öle yada böle hamile kalabilmek tek amaç yarım rahimde hamile kalmaya engel deyilse sorun ne peki.mr çekilince ne deyişecekki bence bilmek çözüm değil.perde varsa bi ihtimal ameliyat işe yarıyor.druma defalarca sordum bu filmin yanılma payı vermı diye diyelimki var rahim boyu tam yada yeterli sonuç? artık neyim olduğunu merak etmiyorum nasıl olsa birşey deyişmeyecek.hamile kalmak için yolar arayacağım bence tek çözüm bu:(

nasıl yani ya hsg kesin sonuç değilmiki yani yanılma payı olabilirmi.benim bildiğim drların dediği usg de rahmin yarım olduğunun anlaşılması pek mümkün değilmiş.ya sürekli yeni şeyler duymak daha çok daralıyorum sanki ya.sonuç itibarile diğelimki öle yada değil ne fark eder bunun bir tedavisi olmadıktan sonra öle yada böle hamile kalabilmek tek amaç yarım rahimde hamile kalmaya engel deyilse sorun ne peki.mr çekilince ne deyişecekki bence bilmek çözüm değil.perde varsa bi ihtimal ameliyat işe yarıyor.druma defalarca sordum bu filmin yanılma payı vermı diye diyelimki var rahim boyu tam yada yeterli sonuç? artık neyim olduğunu merak etmiyorum nasıl olsa birşey deyişmeyecek.hamile kalmak için yolar arayacağım bence tek çözüm bu:(

Valla canım bende şaşkınlık içerisindeyim neyi düşüneceğimizi bilemiyorum artık dediğin gibi yarımsa yapacak birşey yok tek çare hamile kalabilmek ve sağlıklı şekilde dünyaya getirebilmek için yapılacakları yapmak dikkat etmek kontrol altında olmak ama neden böyle hepsinde farklı farklı çıkıyor ya perde varsa???Kafalarımız abandone oldu valla hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..ultrasonda dr anlaşılmaz demiş sana bizimki de ultrasonda baktı gördü kimi ultrasondan görüyormuş arkadaş bunların hepsinin ünvanı doktor hepsi aynı şeyi okuyor ama aynı şeyi göremiyor çözemedim gitti yemin ederim..:53:

neeee ben aradigimda hastaneyi ilacli ilacsizmi diye sordu doktor hic aciklamadi ki aaa yok damardan falan almam berbat o esime ilacli anjio verdiler anam agladi korkudan yarimsa yarim yeter canimin yandigi kac aydir aktunacim cok haklisin yarim olsa ne degisecek portatif taktiracak halimiz yok yaaa dur bakim ben drma bi mail atayim ilacli mi ilacsiz mi diyecek

neeee ben aradigimda hastaneyi ilacli ilacsizmi diye sordu doktor hic aciklamadi ki aaa yok damardan falan almam berbat o esime ilacli anjio verdiler anam agladi korkudan yarimsa yarim yeter canimin yandigi kac aydir aktunacim cok haklisin yarim olsa ne degisecek portatif taktiracak halimiz yok yaaa dur bakim ben drma bi mail atayim ilacli mi ilacsiz mi diyecek
bana çıksın bi dr desinki sen şu ameliyatı olacaksın bütün sorun bitecek dese o saniye olurum.hsg i çektirdim bi kaç dr kamera ile içeriyi boyutunu görebilecek bi ameliyat yapalım dedi kimisi mr çektir dedi hepsinede aynı soruyo sordum ne değişecek bu operasyonların içeriği amacı ne neymiş içeriyi daha ii göreceklermiş hiç birşey değişmeyecek yani yarımsa yarım tamsa tam hem maddi hem manevi çöküntü ve bu tür ameliyatlara genellikle para yanlısı drlar olumlu bakıyor malesef.netten bir kaç prof dr sordum ameliyat olayını perde varsa eğer tabikide gerekli ama rahim yarımsa bunun için yapılacak bişey yok yazmışlar.içeriyi gördüklerinde rahim büyüyecekse bugün gidip göstereyim aaaa ama ya baktılarki bizler bi çare dolanıyoruz deli gibi istekli ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ya fırsat biliyorlar resmen.yarım rahim ameliyatı diye bişey yokmuş bayanlar en fazla 1 cm genişletebiliyorlarmış buda hiç bir işe yaramadığı gibi her operasyon bir nebze daha yıpratıyor bizleri.bizim için önemli olan bebeği taşıyabilmek bunun içinde 3. aydan sonra sanırım serkaj deniliyor alttan dikiş öneriyorlar...şu ameliyat olayını çok araştırdım hatta drlar sitesinden bakın isterseniz benim yazılarımıda cvplarıda göreceksiniz en az 30 dr aynı soruyu sordum içlerinden sadece biri ameliyat demiş oda içeriyi görebilmek için diye belirtmiş.ameliyat gerekliyse bile kesinlikle en az 2 düşük sonrasında bakıyorlarmış onun amacıda perde olacağından şüpelendikleri içinmiş.heleki şu usg de belli oluyormuş demiyorlarmı anlamıyorum ben dış gebelik de tam 24 gün hastanede yattım gün aşırı hemde alttan usg baktılar ve her seferinde farklı drlardı hiç biri sözünü dahi etmedi.hepsimi beceriksizdi bunların.usgde saplandığına inanmıyorum ben.bizim asıl derdimiz hamile kalabilmek mademki yarım rahim hamile kalmaya engel değil bunun dışındaki faktörleri araştırmak lazım bence...hamile kalmamızı olumsuz etkileyen rahmin yarım olması değil boyutu iise sorun yok dr drlar zaten yarım diye bişey yokmuş rahim tek tarafa toplanıyor yani rahim şekli bozukluğu diyorlar.bizim hamile kalmamızı olumsuz etkileyen yarım rahimden ziyade tüplerden birinin olmaması sorun ararsak asıl sorun bu bence.tüp naklide olmadığına göre tek tüple hamile kalmaya çalışacağız oda olmadı diyelim tüp bebek devreye girecek.yumurtlama ve sperm aktif olsun yeterki gerisi bi şekilde gelecektirr....

bana çıksın bi dr desinki sen şu ameliyatı olacaksın bütün sorun bitecek dese o saniye olurum.hsg i çektirdim bi kaç dr kamera ile içeriyi boyutunu görebilecek bi ameliyat yapalım dedi kimisi mr çektir dedi hepsinede aynı soruyo sordum ne değişecek bu operasyonların içeriği amacı ne neymiş içeriyi daha ii göreceklermiş hiç birşey değişmeyecek yani yarımsa yarım tamsa tam hem maddi hem manevi çöküntü ve bu tür ameliyatlara genellikle para yanlısı drlar olumlu bakıyor malesef.netten bir kaç prof dr sordum ameliyat olayını perde varsa eğer tabikide gerekli ama rahim yarımsa bunun için yapılacak bişey yok yazmışlar.içeriyi gördüklerinde rahim büyüyecekse bugün gidip göstereyim aaaa ama ya baktılarki bizler bi çare dolanıyoruz deli gibi istekli ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ya fırsat biliyorlar resmen.yarım rahim ameliyatı diye bişey yokmuş bayanlar en fazla 1 cm genişletebiliyorlarmış buda hiç bir işe yaramadığı gibi her operasyon bir nebze daha yıpratıyor bizleri.bizim için önemli olan bebeği taşıyabilmek bunun içinde 3. aydan sonra sanırım serkaj deniliyor alttan dikiş öneriyorlar...şu ameliyat olayını çok araştırdım hatta drlar sitesinden bakın isterseniz benim yazılarımıda cvplarıda göreceksiniz en az 30 dr aynı soruyu sordum içlerinden sadece biri ameliyat demiş oda içeriyi görebilmek için diye belirtmiş.ameliyat gerekliyse bile kesinlikle en az 2 düşük sonrasında bakıyorlarmış onun amacıda perde olacağından şüpelendikleri içinmiş.heleki şu usg de belli oluyormuş demiyorlarmı anlamıyorum ben dış gebelik de tam 24 gün hastanede yattım gün aşırı hemde alttan usg baktılar ve her seferinde farklı drlardı hiç biri sözünü dahi etmedi.hepsimi beceriksizdi bunların.usgde saplandığına inanmıyorum ben.bizim asıl derdimiz hamile kalabilmek mademki yarım rahim hamile kalmaya engel değil bunun dışındaki faktörleri araştırmak lazım bence...hamile kalmamızı olumsuz etkileyen rahmin yarım olması değil boyutu iise sorun yok dr drlar zaten yarım diye bişey yokmuş rahim tek tarafa toplanıyor yani rahim şekli bozukluğu diyorlar.bizim hamile kalmamızı olumsuz etkileyen yarım rahimden ziyade tüplerden birinin olmaması sorun ararsak asıl sorun bu bence.tüp naklide olmadığına göre tek tüple hamile kalmaya çalışacağız oda olmadı diyelim tüp bebek devreye girecek.yumurtlama ve sperm aktif olsun yeterki gerisi bi şekilde gelecektirr....

doğru diyorsun tatlım bu yolda boşu boşuna ne paralar harcanıyor..gereksiz tahliller alakasız ameliyatlar moral bozuklukları yıkıntılara mı yanarsın yoksa maddi çöküntülere mi...yarım rahim de bencede rahim genişletme ameliyatı çok gereksiz banada birkaç dr demiş ben önermiyorum diye 1 cm ile ne düzelecek hee ama dediğin gibi rahim genişliği çok çok dardır bir ihtimal 1 cm genişlesin bari der yaptırırsın..ok.. bana doktorların sitesinden tesadüf bir kız mesaj atmış sorumu görmüş demiş ki:

Merhaba benim de rahımde perde vardı.benım bunu tespıt etmem tam 3 senemı aldı.bu arada bırde dusuk yaptım en ıyı hastanelere gıttım tespıt etmedıler rahmımı tam anlamıyla gormelerıne ragmen.sonra bırgun kıcı kırık bır devlet hastanesı var oturduğumuz yerde oraya gıttım yumurtam varmı olusuyormu dıye orada doktor dedı sende perde var buna bır baktır ben net gormeıyorum dedı makınadan.gıttım unıversıte hastanesıne orada fılm cektırdım amelıyat oldum 45 gun sonrada hamıle kaldım tabıı degerlerım ıyı dıye .benım durumumda olanları gorunce boyle ıster ıstemez mudahale edıyorum.zaman gecırmeden tedavı olsunlar dıye...

böyle yazmış demek onunda usg de görmüşler perdeyi ama hsg de de çıkmış tabiii ne bileyim kafam karışık benimde yarımda nasıl oluyor bilmiyorum tabi usg de görünümü... dediğin doğru aktınacım ama perde varsa ameliyat olmalı eğer bir dr bile öyle diyorsa insanın kafası karışıyor işte en güzeli iyi bir dr gitmek galiba off bilemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun bakalım inşallah herşey hepimiz için güzel olur..sen ne güzel hamiş kalmışsın zaten daha önce bence sen bekle biraz daha zaten aramızda sen daha şanslısın bence...

Son düzenleme:
benim ultrosonda olculdu 8mm hayirlisi kapatin artik su rahim olayini ona yapacak bisey yok olasiligi olan etkenlere bakin mesela fsh kac lh kac oranida onemli sonra prolaktin....esinin morfolojisi sperm dna hasar testi esli kromozom analizi....yumurtlama olayi onlardan haber verin alooooo

günaydın kılzar.ucakcım tatlım tm kızma:) gerildik yine yok yere.kızlar bu arada ben 1-2 ay daha korunmaya karar verdim benim dış gebelik biteli 3 ay oldu erken devranırsam tekrarlama olasılığı çok yüksekmişbunu göze alamam:( eşimde böle düşünüyor 2 ay daha bekleyelim toparla kendini iyice sonra pişman olmayalım diye düşünüyor bu süre içerisindede gerekli olan tüm tahlilleri yaptıracağım.geçenlerde araştırma hastanesine gitmiştim ya ordada aynı şeyi söylediler acele etme biraz daha bekle rahim dinlensin tüp kendine gelir dediler.dün siteden bir dr daha yazmış mantıklısıda bu sanırım hırsıma yenik düşüp acele etmemem gerekiyor.....dün gece yine dış gebelik geçirdiğim tarafımda çok sancım oldu belliki yolunda gitmeyen birşeyler var.çok afedersiniz bide sürekli akıntım oluyor bu önemsemediğimiz akıntılar dış gebelik için çok büyük nedenmiş iltahaplanma tüplerde hasar bırakıyormuş.2 aydır adetlerimin düzenide bozuldu sanırım ilaç kullanmam gerekecek pklu olduğumdan bunca sorun içerisinde şansımı çok fazla zorlamaktansa sorunları giderip birazda dinlenmek en doğrusu olcaktır umarım.2 aylığına sıramı sizlere salıyorum:) hadi bakalım ii çalışın kürleri unutmak yok bende yapacağım kürleri bir zararı yok nasılsa.dün eve giderken markete çekilmiş çörek otu gelmiş dikkatimi çekti hemen aldım:)

Back
X