• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

Hangi hastanede bu doktor..sende sanslisin bende 2 sene konyada kaldim ali acar diye bi doktor var cok basarili bi doktor ve cok yogun..firsatin olursa o doktora git derim..benim hic firsatim olmadi malesef..her ilden gelen hastalari var..ve de hepside hamile kalio..meslegine asik bir adam..
Cnm ali acarin hastasiyim :) tup bebegide amelyatlarimida o yapti zaten.ama kismet daha bebis yok.bruksel tupbebek merkeznde yucel karaman.

Hadi ya sansa bak :) ben ali acari hic gormedim ama internetten arastrdim ve de tavsiye uzerine biliyorum..herkes cok ovmus ovuo..basarilarinida okudum..bence elin ellerdesin tatlim..vakti zamani degilmis demek ki..ins melegin daha fazla bekletmez seni..doktor tavsiyen icin tesekkur ederim..asilamayi bi olayim da 2 3 ay kurlerle deniycem biraz

Hadi ya sansa bak :) ben ali acari hic gormedim ama internetten arastrdim ve de tavsiye uzerine biliyorum..herkes cok ovmus ovuo..basarilarinida okudum..bence elin ellerdesin tatlim..vakti zamani degilmis demek ki..ins melegin daha fazla bekletmez seni..doktor tavsiyen icin tesekkur ederim..asilamayi bi olayim da 2 3 ay kurlerle deniycem biraz
konyada is icabmi bulundnz.bizde eger burda olmazsa artik istanbul dusunmeye basliycaz.sizn yas daha genc kurlerle olur ins.

konyada is icabmi bulundnz.bizde eger burda olmazsa artik istanbul dusunmeye basliycaz.sizn yas daha genc kurlerle olur ins.
Evet is icin ordaydik sonra esimle abisi arasinda anlasmazlik cikti istanbula geldik..burda o kadar hikaye okudum ki yasla alakasi yokmus tatlim..nasip meselesi..zamanini beklio bebisler..sizde deneyin incir ve havuc kurunu etkili bi kurmus..hatta birisi 41 yasinda bu kurler sayesinde hamile kalmis..o kure kadar butun tedavileri yapmis defalarca asilama+tup..ama kurun 2.ayinda hamile kalmis..bende umutlandim acikcasi

Evet is icin ordaydik sonra esimle abisi arasinda anlasmazlik cikti istanbula geldik..burda o kadar hikaye okudum ki yasla alakasi yokmus tatlim..nasip meselesi..zamanini beklio bebisler..sizde deneyin incir ve havuc kurunu etkili bi kurmus..hatta birisi 41 yasinda bu kurler sayesinde hamile kalmis..o kure kadar butun tedavileri yapmis defalarca asilama+tup..ama kurun 2.ayinda hamile kalmis..bende umutlandim acikcasi
Dogru soyluyosun canim.nasp kismet.sogan kuru yapmstm ben onada ali hoca kizmisti birak hemn adetlerini duzenszlestrr demsti ondan beri hic kur yapmadm esime keciboynuzu kuru yapip iciriyorm.

Dogru soyluyosun canim.nasp kismet.sogan kuru yapmstm ben onada ali hoca kizmisti birak hemn adetlerini duzenszlestrr demsti ondan beri hic kur yapmadm esime keciboynuzu kuru yapip iciriyorm.
Allah allah hic oyle bisey yaptgni duymamistim..sogan kuru iltihap kist pko ya bire bir..hatta ben onu yapmistim bende kist vardi kayboldu ve 4 aydir kist vs olmuo..tabi doktor daha iyi bilir canim..

Mrb canm naslsn .asilaman noldu insllh poztf sonucu almissindir

Hadi bakalim insllh hamilesindir :) msjini merakla bekliyor olacam.
Valla icimden bi ses adet olcaksin dio ama bakalim :) sadece kasik agrilarim var arada karin ve mide agrilarim da oluo tabi..akintim bi var bi yok gbi..yani hicte gebelik belirtileri yok bende..bunlar jelin yan etkisi bence..

Valla icimden bi ses adet olcaksin dio ama bakalim :) sadece kasik agrilarim var arada karin ve mide agrilarim da oluo tabi..akintim bi var bi yok gbi..yani hicte gebelik belirtileri yok bende..bunlar jelin yan etkisi bence..[/QUOTE
Hic belli olmaz canm bi bakmissin hamilesin :)

Bende 27 aralik tarihinde hsg ve mr sonucunda unicorn rahme sahip olduğumu öğrendim. Doktorum doğal yolla gebe kalmanda hiçbir sıkıntı olmaz sadece erken doğum riski taşırsın dedi. Bizde eşimle beklemek istemediğimizden tüp bebek yaptırmaya karar verdik.
11 ocakta tedaviye başladık ve 7 şubatta pozitif sonucumuzu aldık. Havalara uçtuk ikimizde. Kan verdikten sonra lab. bankosunun önünden hiç kalkmadık o kadar heyecanlıydık ki.
Sonrasında sanırım 7 haftalıklen ilk doktor kontrolünde ikiz bebeklerimizin olacağını öğrendik. O günki burukluğumu ve şaşkınlığımı hiç unutamam. Rahmim yarımdı tek bebek için risk varken iki bebek olmuştu. Doktorumuz bizi unikorn rahimle 4 kg bebek doğuran hastam oldu diyerek rahatlattı. Sadece 12.haftayı bekleyelim eğer herhangi bir problem olursa bebeklerden birini alırız dedi.
10.haftada küçük bir kanamam oldu. Doktorum durumu tehlikeli gördüğü için bir gece hastanede kaldım. Tabii bu arada günde 3 kez aldığım estrofem, 1 kez karından yaptırdığım hibor, 2 ampul kalçadan yaptırdığım progestan iğnelerime devam etmekteydim. Doktorum kanama sonucunda hiboru, estrofem i ve corasprini kesmemi istedi. 12. Haftada yaptırdığımız ayrıntılı ultrasonda herşey yolundaydı. İkiz gebeliğim olduğu için kan tahliliyle yapılan ikili testim yapılamadı. Bu arada 13. Haftada serkilaj yapılmasına karar verildi. Çünkü rahim ağzımda dr.umun açılma dediği fakat Engin Oral'ın rahim ağzı uzunluğunda kısalma var dediği durum ortaya çıktı. Kendi dr.um hiçbirşekilde ısrarla istirahat yada yatarak gebeliği geçirelim gibi bir söylemi olmadı. Aksine 20. haftaya kadar çalış sonrasında raporla evde istirahate başlarsın dedi.
Tabii ameliyat öncesinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle Prof.Dr Engin Oral a muayene oldum. Mr ve hsg sonuçlarımı ayrıntılı bir şekilde inceledi. Sonrasında muayene etti. Açıklamasında durumumun çok riskli olduğunu, normal bir rahimde büyüklük 10 birimse benim rahmimde 6 birim olduğunu ve 8 kat riskli bir gebeliğimin olduğunu ve şuan bile evde yatıyor olmam gerektiğini söyledi. Bu güne dek kendi dr.umdan duymadığım sözlerdi bunlar. Hemen rapor alıp işi bıraktım. Ameliyata dek neredeyse hiç kalkmadım. 13 haftamda ameliyat oldum. Sonraki süreçte progestan iğnelerimin yerine haftalık olarak prolutan ampul yaptırmaya başladım. Öncesinde progestana bi kaç kez hassasiyet götermiştim. Aniden soluk borusunda sıvı yükselmesi gibi. 18.haftamda iğneyi yaptırır yaptırmaz alerji krizine girdim. Nefes alamadım bi müddet. Sadece öksürmeye çalışıyordum. Hemen müdahale ile oksijen verildi. Ölüm gibiydi. Uzun bir süre kendime gelemedim. Dr.uma durumu bildirdiğimde iğneyi kesmemi istedi. Bir müddet iğnesiz devam etmemizi ve gerekli olursa vajinal fitile geçebileceğimizi söyledi. Aynı günün gecesinde korkunç bir baş ağrısı ve bulantıyla uyandım. Sabaha kadar iki ağrı kesiciyle bile ağrıyı dindiremedim. Ertesi gün dr.uma gittim hastaneye yatırıldım. 24 saat boyunca serum verildi. Yapılan tahlillerim neticesinde hiçbirşey bulunamadı. Hafiften sağ tarafımda ağrılarım vardı hafif kum döküyor olduğum söylendi. Tabii eve gittikten sonra açık renkte gelen akıntım önce sarı sonra kahverengileşmeye başladı. Tam 4 gün bekledim sonrasında Engin beye gittim. Bana bebeklerden birinin eşiğinin altta tutunduğunu beklemekten başka yapılacak birşey olmadığını söyledi. O gün karar vererek Engin beyle devam etmek istediğimi söyledim. Kendisi de kabul etti.
İki gün sonra tam 19+3 günlükken bebeklerim kanamam başladı. Akan kan bardaktan boşanırcasınaydı. Gecenin o saatinde Engin beyi aradım ikinci çalmada cevap verdi ve hemen en yakın kadın doğum doktoruna gitmemi söyledi. Hastaneye gittiğimizde engin bey hemen hastaneyi aradı ve nöbetçi doktora verdiği direktiflerle hemen ilk müdahaleyi yaptırdı. Hemen İnternational a gitmemizi istedi. Sancı kesici fitille birlikte sancım azalmış fakat kanamam hızla devam etmekteydi. Hastaneye ulaştığımızda yatışımız yapıldı. Bebekler oldukça sağlıklı fakat anneleri durdurulamayan kanamanın kollarında dayanmaktaydı. Kan nakli verilmesine rağmen kan değerlerim birtürlü normale dönmüyordu. Kanamamın durmaması ve hayati tehlikeye girmem durumunda Üç ihtimal söylendi ya sadece bebekler alınacaktı, yada bebeklerle birlikte eşikleri sıkı sıkı tutunduğu için rahmimle birlikte bebeklerim veyahutta bebeklerimle birlikte bende kurtulamayacaktık. Bebeklerim o kadar sağlıklılardı ki kalp atışları hareketleri mükemmeldi. Ünitelerce kan nakline, onlarca insanın duasına ve benim sakinliğimi korumama rağmen hastaneye yatışımızın dördüncü gününün gecesinde durdurulamayan aşırı kanamam başladı. Odada şoka girdim sadece titriyordum. Acilen ameliyata alındı. Herşey o kadar hızlıydıki eşime sadece herkesi ara diyebildim. Ameliyathanenin kapısında üstüm çıkarıldı. Ameliyattan şükürler olsun rahmimle beraber sağlıkla çıktım. 5 ay içimde taşıdığım kanımla canımla beslediğim yavrularımı kaybettim. Neredeyse canımdan da olacaktım. Şükürler olsun Engin Oral gibi bir doktorum vardı. O olmasa bugün rahmim ve bebek umudumda olmayacaktı.
Herşey embriyo transferiyle başladı. 35 yaş altı ve unicorn rahimli olduğumu bildiği halde eski dr.um iki embriyo tranferi yaptı. Ve iki embriyo konulacağını transfer günü ameliyathanede embriyologla konuşmaları esnasında öğrendim. İşte benim hikayem böyle herşey o kadar taze ki yüreğim kan ağlıyor. Ama hala umudum var. Sezaryan dikişlerim iyileşsin iyice kendimi toparlayayım yeniden denemek istiyorum. Engin bey bir yıl beklememizi istedi fakat bekleyebileceğimi sanmıyorum. En çok 6 ay sonra çalışmalara başlarım. Yurt dışındaki pekçok forumda bizim gibi unicorn olupta tek bebeği 37. Haftalarda sağlıkla doğuran hatta doğal gebelik yaşayan pekçok kadın var. Umudum var ve olacağına yürekten inanıyorum.
mrb gebeliginiz hayirli olsun.bende yarim rahimliyim.ve yeni gebe oldugu ogrendim.tupbebek yapildi ve 2 embryo konuldu.doktor sonucun yulsek oldugunu ikiz gebelik olabilecegini spyledi.sizin yasadklarnza cok uzuldm ve cok korktum.suan sizin bebeginiz tekmi.eger benmki ikizse ne onerirsiniz lutfen urdmci olun

mrb gebeliginiz hayirli olsun.bende yarim rahimliyim.ve yeni gebe oldugu ogrendim.tupbebek yapildi ve 2 embryo konuldu.doktor sonucun yulsek oldugunu ikiz gebelik olabilecegini spyledi.sizin yasadklarnza cok uzuldm ve cok korktum.suan sizin bebeginiz tekmi.eger benmki ikizse ne onerirsiniz lutfen urdmci olun
Merhabalar:) öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin inşallah. Benimde 29 mayısta transferim yapıldı. 29 hazirandaki kontrolumde çift embriyo görüldü. Doktorum 12.haftayı bekleyip doğal yollarla düşmezse fetal redüksyon yapılacağını söyledi. Geçen hamileliğimde ikiz bebek ve unicorn yani yarım rahimle çok zor günler yaşadık. Bu kez riske girmemek için tek bebeğe düşürülecek. Bu arada ilk gebeliğimin üstüne üçüncü transferim yapıldı. Üçüncüsünde tuttu. İlk ikisinde tek embriyo konuldu. Sonuncusunda dr uma ben ısrarda bulundum. İnşallah sizin için herşey çok güzel olur. İkiz gebeliği yarım rahimle devam ettirmek çok büyük bir risk. Kanamam olmasaydı rahmim yırtılabilirdi. Dr rahim resmimi çekmişti soğan zarı gibi gerilmişti. Rahmim alınmadan atlatmış olmam çok büyük bir şans. Aynı kanamayı hastanede değil evde geçirmiş olsaydım ölebilirdim. İkiz bebekle devam etmek istiyorsanız lütfen benim yaşadıklarımı göz önünde bulundurun. Sevgiler

Merhabalar:) öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin inşallah. Benimde 29 mayısta transferim yapıldı. 29 hazirandaki kontrolumde çift embriyo görüldü. Doktorum 12.haftayı bekleyip doğal yollarla düşmezse fetal redüksyon yapılacağını söyledi. Geçen hamileliğimde ikiz bebek ve unicorn yani yarım rahimle çok zor günler yaşadık. Bu kez riske girmemek için tek bebeğe düşürülecek. Bu arada ilk gebeliğimin üstüne üçüncü transferim yapıldı. Üçüncüsünde tuttu. İlk ikisinde tek embriyo konuldu. Sonuncusunda dr uma ben ısrarda bulundum. İnşallah sizin için herşey çok güzel olur. İkiz gebeliği yarım rahimle devam ettirmek çok büyük bir risk. Kanamam olmasaydı rahmim yırtılabilirdi. Dr rahim resmimi çekmişti soğan zarı gibi gerilmişti. Rahmim alınmadan atlatmış olmam çok büyük bir şans. Aynı kanamayı hastanede değil evde geçirmiş olsaydım ölebilirdim. İkiz bebekle devam etmek istiyorsanız lütfen benim yaşadıklarımı göz önünde bulundurun. Sevgiler
İlk bhcg degernz kacti 12.gunu benim 429 idi.ben hayirla saglikla tek olur insllh die dua ediyorum.hangi sehirdesiniz.12.haftada fetal reduksuyon yapilrken serklaj da yapacklarmi aceba.benm ilk gebelgm daha once iki kere kimyasal gebelk gecirdim birde badarsz tup bebk denemmz oldu.Rabbim simdi kismet etti cok sukur bin sukur.sizn bilgilernzden ve tecrbelrnzden faydalnmak isterim cunki ilk defa yasiyorum unicorn rahimle gebeligi.

İlk bhcg degernz kacti 12.gunu benim 429 idi.ben hayirla saglikla tek olur insllh die dua ediyorum.hangi sehirdesiniz.12.haftada fetal reduksuyon yapilrken serklaj da yapacklarmi aceba.benm ilk gebelgm daha once iki kere kimyasal gebelk gecirdim birde badarsz tup bebk denemmz oldu.Rabbim simdi kismet etti cok sukur bin sukur.sizn bilgilernzden ve tecrbelrnzden faydalnmak isterim cunki ilk defa yasiyorum unicorn rahimle gebeligi.
Benim ilk gebeliğimde 12.gün değerim 440 civarlarındaydı. Şimdiki gebeliğimdede 12.gün değerim 575. İstanbulda oturuyorum. Floryada Prof.dr Engin Oral a gidiyorum. Geçen doğumumuda kendisi yapmıştı. Hep dua ederim kendisine. Bir başka doktorun rahmimi kurtarmadı mümkün değildi. Bunu sonrasında görüştüğüm dr lar bile söylediler. Gözü kapalı tavsiye ederim. Geçen hafta kese ve kalp atışı için kontrole gittim. Bebeklerden birinin kalp atışı ve kesesi gayet normaldi. Diğer bebeğin kesesi tam gelişmemiş ve kalp atışı çok zayıftı. Kendi kendine düşme ihtimali çok yüksekmiş. Üç hafta sonraki kontrolde netleşecek. Tek olarak devam ederse serklaja ihtiyaç olmayabilirmiş. Çift olursa yüksek ihtimalle teke düşürülecek. Senin dr un ne diyor bununla ilgili? Benim ilk gebeliğimde drlarım, ki iki prof ilgileniyordu , herşeyin normal devam edeceğini, yarım rahimle 3,5 kg bebek doğurulduğunu, dert etmememi söyleyip durdular. Ne dinlenmeme ne yatarak istirahatime izin verdiler. 28. Haftadan sonra yatış verileceğini söyleyip durdular. Durumun ciddiyetini ilk olarak Engin hocaya gittiğimde öğrendim. İlk söylediği 28.haftayı görmen zor demişti. Ve ben daha 9.haftamdaydım. Rahim ağzımın kalınlığının normslde olmadı gereken kalınlığının çok altında olduğunu ayakta durmamın bile riskli olduğunu hemen rapor alıp istirahat etmemi önerdi. Aynen dediği gibi oldu. Serklaja evde istirahatime rağmen 20. Haftamda bebeklerimi almak zorunda kaldılar. İlk zamanlar anlatılan riskleri hep görmezden geldim. Veren Allah cana kıymak olmaz. Mucize olur ve ben normal haftamda doğururum gibi duygusal fikirlere kapıldım. Taki ağır kanamayla ameliyathaneye indirilirken ultrasonda her iki bebeğimin sağlıklı olduğunu görmek içime dokundu. İkiside gayet sağlıklı ve tam haftasındaydı. Fakat ben İkisine birden sahip olmak için ikisininde ölümüne göz yummuş oldum. Halbuki birini aldırıp birini sağlıkla evime götürebilirdim. Beşinci ayımın sonunda nerdeyse canımdan oluyordum. Rabbim hiçkimseye bu acıyı yaşatmasın. Sezaryenle doğum yapıp kucağım bomboş evime döndüm. Kocam iki minik yavrumuzu kefenleyip gömmek zorunda kaldı. O yüzden şimdi bu kadar netim ben yarım rahimliyim ikisini taşımaya çalışmak tamamen büyük bir macera. Tek olsun sağlıklı olsun yanımda olsun.

Benim ilk gebeliğimde 12.gün değerim 440 civarlarındaydı. Şimdiki gebeliğimdede 12.gün değerim 575. İstanbulda oturuyorum. Floryada Prof.dr Engin Oral a gidiyorum. Geçen doğumumuda kendisi yapmıştı. Hep dua ederim kendisine. Bir başka doktorun rahmimi kurtarmadı mümkün değildi. Bunu sonrasında görüştüğüm dr lar bile söylediler. Gözü kapalı tavsiye ederim. Geçen hafta kese ve kalp atışı için kontrole gittim. Bebeklerden birinin kalp atışı ve kesesi gayet normaldi. Diğer bebeğin kesesi tam gelişmemiş ve kalp atışı çok zayıftı. Kendi kendine düşme ihtimali çok yüksekmiş. Üç hafta sonraki kontrolde netleşecek. Tek olarak devam ederse serklaja ihtiyaç olmayabilirmiş. Çift olursa yüksek ihtimalle teke düşürülecek. Senin dr un ne diyor bununla ilgili? Benim ilk gebeliğimde drlarım, ki iki prof ilgileniyordu , herşeyin normal devam edeceğini, yarım rahimle 3,5 kg bebek doğurulduğunu, dert etmememi söyleyip durdular. Ne dinlenmeme ne yatarak istirahatime izin verdiler. 28. Haftadan sonra yatış verileceğini söyleyip durdular. Durumun ciddiyetini ilk olarak Engin hocaya gittiğimde öğrendim. İlk söylediği 28.haftayı görmen zor demişti. Ve ben daha 9.haftamdaydım. Rahim ağzımın kalınlığının normslde olmadı gereken kalınlığının çok altında olduğunu ayakta durmamın bile riskli olduğunu hemen rapor alıp istirahat etmemi önerdi. Aynen dediği gibi oldu. Serklaja evde istirahatime rağmen 20. Haftamda bebeklerimi almak zorunda kaldılar. İlk zamanlar anlatılan riskleri hep görmezden geldim. Veren Allah cana kıymak olmaz. Mucize olur ve ben normal haftamda doğururum gibi duygusal fikirlere kapıldım. Taki ağır kanamayla ameliyathaneye indirilirken ultrasonda her iki bebeğimin sağlıklı olduğunu görmek içime dokundu. İkiside gayet sağlıklı ve tam haftasındaydı. Fakat ben İkisine birden sahip olmak için ikisininde ölümüne göz yummuş oldum. Halbuki birini aldırıp birini sağlıkla evime götürebilirdim. Beşinci ayımın sonunda nerdeyse canımdan oluyordum. Rabbim hiçkimseye bu acıyı yaşatmasın. Sezaryenle doğum yapıp kucağım bomboş evime döndüm. Kocam iki minik yavrumuzu kefenleyip gömmek zorunda kaldı. O yüzden şimdi bu kadar netim ben yarım rahimliyim ikisini taşımaya çalışmak tamamen büyük bir macera. Tek olsun sağlıklı olsun yanımda olsun.
Ben konyafa yadiyirum benim doktorumda burda baya iyi bir prof.fakat bana karsi cok hatalari oldu.uzn bi sure igne ilac tedavileriyle dogal yoldan olmasi icin ugrastik 6 ay kafar olmayinca hsg istemeden asilama yapti tutmadi.benm arastirmalarm ve israrim uzerine hsg cekilmesini istedim ve ee cektirelim ozaman dedi.cekilen hsg begenmedi tekrar hsg cekilcek dedi bende ordan cikip birde tup bebk yapan merkezdeki doktora gosterdm hsg sonucumu muayene edelm dedi ve alttan usg takar takmaz yarim rahimden suphelendi.cekilen hsg yi gerci oda begeemisti hic bisey anlaslmiyor dedi ve histereskppi ve laparaskopi olman laxm dedi.ve ben bukadar tanimi koyan doktoru birakip digeri prof die amelyatimi ona oldum.amelyatimi biraz bastan sagma yapmis rahmi biraz kaziyip genisleteyim derken az daha bagirsaklarimi deliyormus amelyata apar topar genel cerrah girmis.bunun uzerine yine o prof da tupbbk yaptrdk tutmadi.ikinciyi yapalm dedi ve ben bu sefer ona gitmedim ilk tanimi koyan doktora gittm ve onfa yaptrdm sukur tuttu.suan bana herhangibir kanaman olana kadar calisabilirsin dedi ayni senn diger doktorllarn dedigi gibi ama esm istemedi isten cikartti.sadece dua edin ikiz olmasn dedi.normalde bana bir embryo transfer etcekti uc embryodan biri ucuncu gune bile dayanamynca riske atmmk icn ikisinide transfer etti.onbes gun sonra kese gormeye gittgmzde konusur heralde.herseyin hayrlisi..konyada biriyle tanstm oda unicornlu ve ikiz hamlydi doktor birini allm dems razi olmams 7.5 aylkken normal dogum yapms dogm sirasnda bebklrden biri olmus digeride cok.zor gunler gecrms yogunbakmda.bakalm mevlam neyler neylerse guzel eyler insllh..sizinle konusmak cok iyi geliyor :)

Ben konyafa yadiyirum benim doktorumda burda baya iyi bir prof.fakat bana karsi cok hatalari oldu.uzn bi sure igne ilac tedavileriyle dogal yoldan olmasi icin ugrastik 6 ay kafar olmayinca hsg istemeden asilama yapti tutmadi.benm arastirmalarm ve israrim uzerine hsg cekilmesini istedim ve ee cektirelim ozaman dedi.cekilen hsg begenmedi tekrar hsg cekilcek dedi bende ordan cikip birde tup bebk yapan merkezdeki doktora gosterdm hsg sonucumu muayene edelm dedi ve alttan usg takar takmaz yarim rahimden suphelendi.cekilen hsg yi gerci oda begeemisti hic bisey anlaslmiyor dedi ve histereskppi ve laparaskopi olman laxm dedi.ve ben bukadar tanimi koyan doktoru birakip digeri prof die amelyatimi ona oldum.amelyatimi biraz bastan sagma yapmis rahmi biraz kaziyip genisleteyim derken az daha bagirsaklarimi deliyormus amelyata apar topar genel cerrah girmis.bunun uzerine yine o prof da tupbbk yaptrdk tutmadi.ikinciyi yapalm dedi ve ben bu sefer ona gitmedim ilk tanimi koyan doktora gittm ve onfa yaptrdm sukur tuttu.suan bana herhangibir kanaman olana kadar calisabilirsin dedi ayni senn diger doktorllarn dedigi gibi ama esm istemedi isten cikartti.sadece dua edin ikiz olmasn dedi.normalde bana bir embryo transfer etcekti uc embryodan biri ucuncu gune bile dayanamynca riske atmmk icn ikisinide transfer etti.onbes gun sonra kese gormeye gittgmzde konusur heralde.herseyin hayrlisi..konyada biriyle tanstm oda unicornlu ve ikiz hamlydi doktor birini allm dems razi olmams 7.5 aylkken normal dogum yapms dogm sirasnda bebklrden biri olmus digeride cok.zor gunler gecrms yogunbakmda.bakalm mevlam neyler neylerse guzel eyler insllh..sizinle konusmak cok iyi geliyor :)
Hayırlısı olsun inşallah. Ben Engin hocaya ilk gittiğimde hsg ve mr ımı uzun uzun bilgisayarında inceledi. Bana şunu söyledi normal bir insanın 10 birimlik rahmi var onlarda bile ikiz gebelik risklidir, senin rahmin 6 birim çok zor görünüyor dedi. Rahmimin şeklini çizdi. Doğumdada çekilen rahim resmimde gördüm aynısı uzayabildiği kadar uzamış yarım uzun rahim hemen yanında minicik yarım rahmim ve tüpüm. Seninkinin şekli nasıl tam olarak yarım rahim mi, yoksa bir kısmı mı tıkalı. Bunları dr unun iyi incelemesi gerek. Benim ki yarım rahimli birine göre biraz daha büyük olmasına rağmen olmadı. Erken doğan bebeklerde 24 28 hafta gibi doğanlarda çok sıkıntılar oluyor. Yoğun bakım ayrı dert. İyice düşünüp karar vermen gerekiyor. Doktoruna sadece prof diye hiç güvenme her prof aynı değil ne yazık ki. Riskli gebelikler konusunda uzman dr bulabilirsen ona git. Benim 4. Denememde tuttu. Dr um histeroskopiyi bu denemede tutmadaydı yapacaktı. Kazıma rahmini inceltip hayat boyu bebek sahibi olmana engel olabilirdi. Bizler çok daha hassas anne adaylarıyız. Bizlerin dr u her zaman kolaylıkla ulaşılabilecek işinin ehli olması çok önemli. Bol bol sol tarafına yatarak dinlen, stresten uzak dur. İçini ferah tut Rabbim hayırlısını verecektir. Ne zaman istersen yazabilirsin.

Back
X