merhaba kızlar, sizlere moral vermek isterim, şöyle ki benim de doğuştan rahmim tek taraflıymış ve bunu doğum sırasında öğrendim, normal doğum bir türlü gerçekleşmedi mecburen sezeryan oldu, amaliyat sırasında doktorum farketti. Dediklerine göre rahim oldukça esneyen bir organ olduğu için tek taraflı rahim de hamile kalmak için yeterliymiş. Sizler de hamile kalma sürecinde kafanıza bu konuyu takmayın ben derim, çünkü inanın bu süreç psikoloji le çok yakından ilgili, pozitif düşünün ki pozitif olsun inşallah:)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yarım rahim
- Konu Sahibi aktuna
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?merhaba arkadaşlar. beni hatırlarmısınız bilmem. yarım rahimliyim. tek tüpümde yok. doğal yolla hamile kaldım, sürekli dr. kontrolüne gittim. drum rahim kavitemin yeterli olduğunu söyleyince rahim ağzına dikişte attırmadık. ve niyayet 7 gün önce hemde 42 haftamda 3310 gr olarak kızım dünyaya geldi. sakın ümitsizliğe kapılmayın. benim artık bebek sayfasını kapattım. bizim demmekki bebeğimiz olmaycak. böyle yaşamaya alışmalıyım dediğim zamanlarda hamile kaldım. rabbim dilerse hiç bir şey engel değil. üstelik doğumda yumurtalıklarıma bağırsaklarımın yapışmış olduğu, yumurtalıklarımın görünmeyecek dereceye geldiğni söyledi dr.um. o durumda rabbim nasip etti. dilerim Allahtan sizleri ve bebek hasretiyle yananları rabbim güldürsün. kucaklarını doldursun.
Ben yarım rahimli değilim ama rahimde ki perde rahmimi ikiye ayırmıştı bu nedenle iki tane düşük yaşadım ve 7 temmuzda histereskopi ameliyatı geçirdim ve perde alındı. Sonrasında ilaç tedavisii, ilk defa bu ay korunmayı bıraktık adetim gecikti fakat gebe değilim adet olamadım. Hep olumsuzluklar duymaktan karşılaşmaktan o kadar yoruldum ki senin yazdıklarını okuyunca dedim bu şans bana niye gülmesin? rabbim inş. isteyen herkese de bana da nasip eder en kısa zamanda. Rabbim sana da bebeğini sağlıkla huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin.
merhaba kızlar, sizlere moral vermek isterim, şöyle ki benim de doğuştan rahmim tek taraflıymış ve bunu doğum sırasında öğrendim, normal doğum bir türlü gerçekleşmedi mecburen sezeryan oldu, amaliyat sırasında doktorum farketti. Dediklerine göre rahim oldukça esneyen bir organ olduğu için tek taraflı rahim de hamile kalmak için yeterliymiş. Sizler de hamile kalma sürecinde kafanıza bu konuyu takmayın ben derim, çünkü inanın bu süreç psikoloji le çok yakından ilgili, pozitif düşünün ki pozitif olsun inşallah:)
Bebegini saglıkla büyüt.epey doktor gezdikten sonra benimde içimm rahatladı.rahim dedğin gibi esneyebildgi için bebek için yeterli yer olurmuş. Zamanı var demekki evlat sahibi olmamın.hakkımızda hayırlısı olsun.rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Tedaviylemi hamile kaldın.kendiliğindenmi.
ben de mustafa hocanın hastasıyım. 4 yıldır evliyim mustafa hocayla tanışana kadar hiç hamilelik yaşamamıştım. artık imkansız gibi geliyordu. eşimle ilk olarak internetten araştırıp tüp bebekte bayağı isim yapmış bir prof. Dr. un özel tüp bebek merkezine gittik. eşimin zaten varikoseli vardı benden de hsg istedi ve sonuç yarım rahim. bana doğal yolla hamile kalman çok zor tüp bebekle de düşük oranın iki katı büyük ihtimalle de erken doğum olur dedi. birden bu kadar umutsuz vakıa olmam o an beni çok üzmüştü. sonra allah verdiyse vardır bi hayır biz elimizden geleni yapalım dedim. iş ciddiye binince tedavi öncesi histeroskopi yapmak istedi. histeroskopi olmazsam düşük oranım %30 a çıkıyormuş. ben daha önce hiç bi hamilelik yaşamamıştım. rahimde yarım olması dışında ne bi kist ne enfeksiyon ne miyom vardı tertemizdi. bu durumdayken bebeğimden önce bi müdahale olması beni korkuttu. eşim de işin maddi kısmındaydı tabi:)) tekrar konuşmaya gittiğimiz de aynı şeyleri söyledi. eşimin varikosel ameliyatına da yanlış bi karar bu ameliyattan sonra sperm sayısı daha kötüye de gidebilir sizin ki de olduğundan daha kötü olmuş normal yolla çok zor artık gibisinden umut kırıcı konuşmalar yaptı yine. zaten yanından her çıktığımızda biraz daha umutsuz bir vakıa gibi hissediyorduk kendimizi ve o zamana kadar hiç kavga etmeyen biz sürekli kavga etmeye başladık.. her neyse bu son konuşmada eşim en azından indirim yapsanız diye konuştu çünkü sadece histereskopi 4.5 bin liraydı. bundan sonra tüp bebek , servik dikiş ve ilaçlar kullanılacak diyordu.ücreti muhasebeyle konusun dedi. konuşmaya gittiğimizde çok gurur kırıcı dialoglara maruz kaldık. hiç unutmuyorum ödeyemeyecekseniz eşin daha genç gidin paranız olunca gelirsiniz dedi. bu sözleri hiç unutamıyorum. Eşime sadece bi daha benim yanımda maddi konular konuşma diyebildim. Ve eşimden hiç birşeyimi gizlemeyen ben ilk defa bir gece sabaha kadar ondan gizli bu sözleri düşünerek içim kan ağlayarak ağladım.rabbim senin elindeyken her şey beş para etmez kendine faydası olmayan insanların kapısına dayandırma bizi diye diye...bi vesileyle o sıralarda mustafa hocanın ismini de duymuştuk.ama medipolde göreve başlamasını bekliyorduk..herneyse sonuç olarak gittik. ilk görüşmemizde eşimden tekrar sperm testi istedi. sonuç mükemmeldi. sizin doğal yolla bebeğiniz olur dedi. ama biz o kadar negatif yüklenmiştikki beklemeye tahammülümüz yok dedik. ben hala mustafa hocaya histeroskopiye gerek yok mu diyordum. hiç unutmuyorum o da 'beni doktor olarak değil bi abin olarak dinle senin durumunda böyle bişeye kesinlikle gerek yok. sizin doğal yolla da gebelik olabilir zaten demişti. senin durumunda sadece erken doğum problemi olabilir dedi. ayrıca servik dikişi de gebeliğin gelişimine göre konuşuruz dedi peşinen operasyonları garantiye alma çabası yoktu. muayeneden her çıktığımızda eşimle ağzımız kulaklarımızdaydı. o kadar rahatlıyorduk ki.allah binlerce kez razı olsun.. Tedavimiz boyunca kafanıza takılan her türlü soruyu gece 3 bile olsa çekinmeden sorabilirsiniz diyen bir doktorumuz vardı. Kendi tatil gününde sadece bizim muayenemiz için Pazar günü eşiyle hastaneye gelen bir doktor. Allah ondan eşinden binlerce kez razı olsun. sonuç olarak şu an 10 haftalık hamileyim. hamileliğim de mükemmel gidiyor. Histeroskopi olmadım ve ilk denemem de hamileyim.rabbim o geceki ağlayarak ettiğim duayı kabul etti ve bebeklerimi ana rahmine besmeleyle rabbimin adıyla bırakan bir doktoru mutluluğumuza vesile etti. şükürler olsun...
- 1 Haziran 2014
- 202
- 136
- 33
Bende 27 aralik tarihinde hsg ve mr sonucunda unicorn rahme sahip olduğumu öğrendim. Doktorum doğal yolla gebe kalmanda hiçbir sıkıntı olmaz sadece erken doğum riski taşırsın dedi. Bizde eşimle beklemek istemediğimizden tüp bebek yaptırmaya karar verdik.
11 ocakta tedaviye başladık ve 7 şubatta pozitif sonucumuzu aldık. Havalara uçtuk ikimizde. Kan verdikten sonra lab. bankosunun önünden hiç kalkmadık o kadar heyecanlıydık ki.
Sonrasında sanırım 7 haftalıklen ilk doktor kontrolünde ikiz bebeklerimizin olacağını öğrendik. O günki burukluğumu ve şaşkınlığımı hiç unutamam. Rahmim yarımdı tek bebek için risk varken iki bebek olmuştu. Doktorumuz bizi unikorn rahimle 4 kg bebek doğuran hastam oldu diyerek rahatlattı. Sadece 12.haftayı bekleyelim eğer herhangi bir problem olursa bebeklerden birini alırız dedi.
10.haftada küçük bir kanamam oldu. Doktorum durumu tehlikeli gördüğü için bir gece hastanede kaldım. Tabii bu arada günde 3 kez aldığım estrofem, 1 kez karından yaptırdığım hibor, 2 ampul kalçadan yaptırdığım progestan iğnelerime devam etmekteydim. Doktorum kanama sonucunda hiboru, estrofem i ve corasprini kesmemi istedi. 12. Haftada yaptırdığımız ayrıntılı ultrasonda herşey yolundaydı. İkiz gebeliğim olduğu için kan tahliliyle yapılan ikili testim yapılamadı. Bu arada 13. Haftada serkilaj yapılmasına karar verildi. Çünkü rahim ağzımda dr.umun açılma dediği fakat Engin Oral'ın rahim ağzı uzunluğunda kısalma var dediği durum ortaya çıktı. Kendi dr.um hiçbirşekilde ısrarla istirahat yada yatarak gebeliği geçirelim gibi bir söylemi olmadı. Aksine 20. haftaya kadar çalış sonrasında raporla evde istirahate başlarsın dedi.
Tabii ameliyat öncesinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle Prof.Dr Engin Oral a muayene oldum. Mr ve hsg sonuçlarımı ayrıntılı bir şekilde inceledi. Sonrasında muayene etti. Açıklamasında durumumun çok riskli olduğunu, normal bir rahimde büyüklük 10 birimse benim rahmimde 6 birim olduğunu ve 8 kat riskli bir gebeliğimin olduğunu ve şuan bile evde yatıyor olmam gerektiğini söyledi. Bu güne dek kendi dr.umdan duymadığım sözlerdi bunlar. Hemen rapor alıp işi bıraktım. Ameliyata dek neredeyse hiç kalkmadım. 13 haftamda ameliyat oldum. Sonraki süreçte progestan iğnelerimin yerine haftalık olarak prolutan ampul yaptırmaya başladım. Öncesinde progestana bi kaç kez hassasiyet götermiştim. Aniden soluk borusunda sıvı yükselmesi gibi. 18.haftamda iğneyi yaptırır yaptırmaz alerji krizine girdim. Nefes alamadım bi müddet. Sadece öksürmeye çalışıyordum. Hemen müdahale ile oksijen verildi. Ölüm gibiydi. Uzun bir süre kendime gelemedim. Dr.uma durumu bildirdiğimde iğneyi kesmemi istedi. Bir müddet iğnesiz devam etmemizi ve gerekli olursa vajinal fitile geçebileceğimizi söyledi. Aynı günün gecesinde korkunç bir baş ağrısı ve bulantıyla uyandım. Sabaha kadar iki ağrı kesiciyle bile ağrıyı dindiremedim. Ertesi gün dr.uma gittim hastaneye yatırıldım. 24 saat boyunca serum verildi. Yapılan tahlillerim neticesinde hiçbirşey bulunamadı. Hafiften sağ tarafımda ağrılarım vardı hafif kum döküyor olduğum söylendi. Tabii eve gittikten sonra açık renkte gelen akıntım önce sarı sonra kahverengileşmeye başladı. Tam 4 gün bekledim sonrasında Engin beye gittim. Bana bebeklerden birinin eşiğinin altta tutunduğunu beklemekten başka yapılacak birşey olmadığını söyledi. O gün karar vererek Engin beyle devam etmek istediğimi söyledim. Kendisi de kabul etti.
İki gün sonra tam 19+3 günlükken bebeklerim kanamam başladı. Akan kan bardaktan boşanırcasınaydı. Gecenin o saatinde Engin beyi aradım ikinci çalmada cevap verdi ve hemen en yakın kadın doğum doktoruna gitmemi söyledi. Hastaneye gittiğimizde engin bey hemen hastaneyi aradı ve nöbetçi doktora verdiği direktiflerle hemen ilk müdahaleyi yaptırdı. Hemen İnternational a gitmemizi istedi. Sancı kesici fitille birlikte sancım azalmış fakat kanamam hızla devam etmekteydi. Hastaneye ulaştığımızda yatışımız yapıldı. Bebekler oldukça sağlıklı fakat anneleri durdurulamayan kanamanın kollarında dayanmaktaydı. Kan nakli verilmesine rağmen kan değerlerim birtürlü normale dönmüyordu. Kanamamın durmaması ve hayati tehlikeye girmem durumunda Üç ihtimal söylendi ya sadece bebekler alınacaktı, yada bebeklerle birlikte eşikleri sıkı sıkı tutunduğu için rahmimle birlikte bebeklerim veyahutta bebeklerimle birlikte bende kurtulamayacaktık. Bebeklerim o kadar sağlıklılardı ki kalp atışları hareketleri mükemmeldi. Ünitelerce kan nakline, onlarca insanın duasına ve benim sakinliğimi korumama rağmen hastaneye yatışımızın dördüncü gününün gecesinde durdurulamayan aşırı kanamam başladı. Odada şoka girdim sadece titriyordum. Acilen ameliyata alındı. Herşey o kadar hızlıydıki eşime sadece herkesi ara diyebildim. Ameliyathanenin kapısında üstüm çıkarıldı. Ameliyattan şükürler olsun rahmimle beraber sağlıkla çıktım. 5 ay içimde taşıdığım kanımla canımla beslediğim yavrularımı kaybettim. Neredeyse canımdan da olacaktım. Şükürler olsun Engin Oral gibi bir doktorum vardı. O olmasa bugün rahmim ve bebek umudumda olmayacaktı.
Herşey embriyo transferiyle başladı. 35 yaş altı ve unicorn rahimli olduğumu bildiği halde eski dr.um iki embriyo tranferi yaptı. Ve iki embriyo konulacağını transfer günü ameliyathanede embriyologla konuşmaları esnasında öğrendim. İşte benim hikayem böyle herşey o kadar taze ki yüreğim kan ağlıyor. Ama hala umudum var. Sezaryan dikişlerim iyileşsin iyice kendimi toparlayayım yeniden denemek istiyorum. Engin bey bir yıl beklememizi istedi fakat bekleyebileceğimi sanmıyorum. En çok 6 ay sonra çalışmalara başlarım. Yurt dışındaki pekçok forumda bizim gibi unicorn olupta tek bebeği 37. Haftalarda sağlıkla doğuran hatta doğal gebelik yaşayan pekçok kadın var. Umudum var ve olacağına yürekten inanıyorum.
11 ocakta tedaviye başladık ve 7 şubatta pozitif sonucumuzu aldık. Havalara uçtuk ikimizde. Kan verdikten sonra lab. bankosunun önünden hiç kalkmadık o kadar heyecanlıydık ki.
Sonrasında sanırım 7 haftalıklen ilk doktor kontrolünde ikiz bebeklerimizin olacağını öğrendik. O günki burukluğumu ve şaşkınlığımı hiç unutamam. Rahmim yarımdı tek bebek için risk varken iki bebek olmuştu. Doktorumuz bizi unikorn rahimle 4 kg bebek doğuran hastam oldu diyerek rahatlattı. Sadece 12.haftayı bekleyelim eğer herhangi bir problem olursa bebeklerden birini alırız dedi.
10.haftada küçük bir kanamam oldu. Doktorum durumu tehlikeli gördüğü için bir gece hastanede kaldım. Tabii bu arada günde 3 kez aldığım estrofem, 1 kez karından yaptırdığım hibor, 2 ampul kalçadan yaptırdığım progestan iğnelerime devam etmekteydim. Doktorum kanama sonucunda hiboru, estrofem i ve corasprini kesmemi istedi. 12. Haftada yaptırdığımız ayrıntılı ultrasonda herşey yolundaydı. İkiz gebeliğim olduğu için kan tahliliyle yapılan ikili testim yapılamadı. Bu arada 13. Haftada serkilaj yapılmasına karar verildi. Çünkü rahim ağzımda dr.umun açılma dediği fakat Engin Oral'ın rahim ağzı uzunluğunda kısalma var dediği durum ortaya çıktı. Kendi dr.um hiçbirşekilde ısrarla istirahat yada yatarak gebeliği geçirelim gibi bir söylemi olmadı. Aksine 20. haftaya kadar çalış sonrasında raporla evde istirahate başlarsın dedi.
Tabii ameliyat öncesinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle Prof.Dr Engin Oral a muayene oldum. Mr ve hsg sonuçlarımı ayrıntılı bir şekilde inceledi. Sonrasında muayene etti. Açıklamasında durumumun çok riskli olduğunu, normal bir rahimde büyüklük 10 birimse benim rahmimde 6 birim olduğunu ve 8 kat riskli bir gebeliğimin olduğunu ve şuan bile evde yatıyor olmam gerektiğini söyledi. Bu güne dek kendi dr.umdan duymadığım sözlerdi bunlar. Hemen rapor alıp işi bıraktım. Ameliyata dek neredeyse hiç kalkmadım. 13 haftamda ameliyat oldum. Sonraki süreçte progestan iğnelerimin yerine haftalık olarak prolutan ampul yaptırmaya başladım. Öncesinde progestana bi kaç kez hassasiyet götermiştim. Aniden soluk borusunda sıvı yükselmesi gibi. 18.haftamda iğneyi yaptırır yaptırmaz alerji krizine girdim. Nefes alamadım bi müddet. Sadece öksürmeye çalışıyordum. Hemen müdahale ile oksijen verildi. Ölüm gibiydi. Uzun bir süre kendime gelemedim. Dr.uma durumu bildirdiğimde iğneyi kesmemi istedi. Bir müddet iğnesiz devam etmemizi ve gerekli olursa vajinal fitile geçebileceğimizi söyledi. Aynı günün gecesinde korkunç bir baş ağrısı ve bulantıyla uyandım. Sabaha kadar iki ağrı kesiciyle bile ağrıyı dindiremedim. Ertesi gün dr.uma gittim hastaneye yatırıldım. 24 saat boyunca serum verildi. Yapılan tahlillerim neticesinde hiçbirşey bulunamadı. Hafiften sağ tarafımda ağrılarım vardı hafif kum döküyor olduğum söylendi. Tabii eve gittikten sonra açık renkte gelen akıntım önce sarı sonra kahverengileşmeye başladı. Tam 4 gün bekledim sonrasında Engin beye gittim. Bana bebeklerden birinin eşiğinin altta tutunduğunu beklemekten başka yapılacak birşey olmadığını söyledi. O gün karar vererek Engin beyle devam etmek istediğimi söyledim. Kendisi de kabul etti.
İki gün sonra tam 19+3 günlükken bebeklerim kanamam başladı. Akan kan bardaktan boşanırcasınaydı. Gecenin o saatinde Engin beyi aradım ikinci çalmada cevap verdi ve hemen en yakın kadın doğum doktoruna gitmemi söyledi. Hastaneye gittiğimizde engin bey hemen hastaneyi aradı ve nöbetçi doktora verdiği direktiflerle hemen ilk müdahaleyi yaptırdı. Hemen İnternational a gitmemizi istedi. Sancı kesici fitille birlikte sancım azalmış fakat kanamam hızla devam etmekteydi. Hastaneye ulaştığımızda yatışımız yapıldı. Bebekler oldukça sağlıklı fakat anneleri durdurulamayan kanamanın kollarında dayanmaktaydı. Kan nakli verilmesine rağmen kan değerlerim birtürlü normale dönmüyordu. Kanamamın durmaması ve hayati tehlikeye girmem durumunda Üç ihtimal söylendi ya sadece bebekler alınacaktı, yada bebeklerle birlikte eşikleri sıkı sıkı tutunduğu için rahmimle birlikte bebeklerim veyahutta bebeklerimle birlikte bende kurtulamayacaktık. Bebeklerim o kadar sağlıklılardı ki kalp atışları hareketleri mükemmeldi. Ünitelerce kan nakline, onlarca insanın duasına ve benim sakinliğimi korumama rağmen hastaneye yatışımızın dördüncü gününün gecesinde durdurulamayan aşırı kanamam başladı. Odada şoka girdim sadece titriyordum. Acilen ameliyata alındı. Herşey o kadar hızlıydıki eşime sadece herkesi ara diyebildim. Ameliyathanenin kapısında üstüm çıkarıldı. Ameliyattan şükürler olsun rahmimle beraber sağlıkla çıktım. 5 ay içimde taşıdığım kanımla canımla beslediğim yavrularımı kaybettim. Neredeyse canımdan da olacaktım. Şükürler olsun Engin Oral gibi bir doktorum vardı. O olmasa bugün rahmim ve bebek umudumda olmayacaktı.
Herşey embriyo transferiyle başladı. 35 yaş altı ve unicorn rahimli olduğumu bildiği halde eski dr.um iki embriyo tranferi yaptı. Ve iki embriyo konulacağını transfer günü ameliyathanede embriyologla konuşmaları esnasında öğrendim. İşte benim hikayem böyle herşey o kadar taze ki yüreğim kan ağlıyor. Ama hala umudum var. Sezaryan dikişlerim iyileşsin iyice kendimi toparlayayım yeniden denemek istiyorum. Engin bey bir yıl beklememizi istedi fakat bekleyebileceğimi sanmıyorum. En çok 6 ay sonra çalışmalara başlarım. Yurt dışındaki pekçok forumda bizim gibi unicorn olupta tek bebeği 37. Haftalarda sağlıkla doğuran hatta doğal gebelik yaşayan pekçok kadın var. Umudum var ve olacağına yürekten inanıyorum.
Merhaba arkadaslar uzun zamandir foruma yazmamamistim sukur ki artik.gonul rahatligiyla yazabilirim...yarim rahimli olupta bunu dert eden arkadaslar sunu cok iyi bikiyorum ki rabbim isterse hersey olur...ben yasadiklarimi buraya yazmakla bitiremem 1 asilama 1 tup bebek yanlis cekilmis rahim filmi 1 dusuk dusuk.sonrasi alinamiyan parca toplamda 3 kurtaj....sonuc kendiliginden gelen yavrum....suan tam 17.gunluk logusayim allahima binlerce sukur hemde 38+5 haftada 3260 kg 49 cm bebis dogurmus bir yarim rahimliyim...bu rahim olayi cok farkli...ben normal rahimliler gibi cok rahat bir hamileleik gecirdim tabiki cok.dikkat ettim ama korkulacak hic bisey yasamadim sadece 13 haftaya kadara progestan kullandim daha sonra 28.haftadan 35 haftaya kadar coraspin oda kordon kan akisinda yavaslama oldugu icin yani yarim rahimli oldugumuz icin tek.damarla besleniyo kordon ve bebek..sadece bebek donemedi ters oldugu icin epidurel spinal sezeryan oldum..ama ogrendim ki rahmi normal olupta donmeyen bir cok.bebek varmis..ve benim drum.harika biriydi hic korkutmadi her gittigimde rahimi agzimi olctu..moral verdi..ankarda olan yada ankaraya yakin olan varsa mutlaka gitsin ..rahim anamolileri konusunda cok.ama.cok iyi..prof.dr murat sonmezer ve sukurler olsun mis kokulum koynumda ...sakin umutsuzluga kapilmayin bol.bol.dua edin ben.mucizeme.kavustum rabbim isteyen herkesin koynunu doldursun
Merhaba arkadaslar uzun zamandir foruma yazmamamistim sukur ki artik.gonul rahatligiyla yazabilirim...yarim rahimli olupta bunu dert eden arkadaslar sunu cok iyi bikiyorum ki rabbim isterse hersey olur...ben yasadiklarimi buraya yazmakla bitiremem 1 asilama 1 tup bebek yanlis cekilmis rahim filmi 1 dusuk dusuk.sonrasi alinamiyan parca toplamda 3 kurtaj....sonuc kendiliginden gelen yavrum....suan tam 17.gunluk logusayim allahima binlerce sukur hemde 38+5 haftada 3260 kg 49 cm bebis dogurmus bir yarim rahimliyim...bu rahim olayi cok farkli...ben normal rahimliler gibi cok rahat bir hamileleik gecirdim tabiki cok.dikkat ettim ama korkulacak hic bisey yasamadim sadece 13 haftaya kadara progestan kullandim daha sonra 28.haftadan 35 haftaya kadar coraspin oda kordon kan akisinda yavaslama oldugu icin yani yarim rahimli oldugumuz icin tek.damarla besleniyo kordon ve bebek..sadece bebek donemedi ters oldugu icin epidurel spinal sezeryan oldum..ama ogrendim ki rahmi normal olupta donmeyen bir cok.bebek varmis..ve benim drum.harika biriydi hic korkutmadi her gittigimde rahimi agzimi olctu..moral verdi..ankarda olan yada ankaraya yakin olan varsa mutlaka gitsin ..rahim anamolileri konusunda cok.ama.cok iyi..prof.dr murat sonmezer ve sukurler olsun mis kokulum koynumda ...sakin umutsuzluga kapilmayin bol.bol.dua edin ben.mucizeme.kavustum rabbim isteyen herkesin koynunu doldursun
Aminnn.bu dedigi dr hangi hastanede calisiyor.benimde rahim kücük.bu konularda uzman olmasi cok iyi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
- 5 Ocak 2014
- 2.315
- 531
- 198
- 34
Kızlar 5. Yilimdayim o, kadar dr gittim ve en son dr umdan rahim filmi cektirdim ve tek yumurtaliga sahip olduğumu r rahmiminde küçük olduğunu öğrendim 3 tane aşılama yaptık olmadı biraz ara verelim dedik çok şükür o ay hamile kalmışım duyunca sevincten ne yapacağımızı şaşırdık. Ama drum rahmimin dar ince olduğundan bebeği tasimayabilir erken doğum da olabilir belki gününe kadar gidedebilir dedi çok üzüluyorum ve korkuyorum 17 haftalık hamileyim esim çok hevesleniyor ben ise çok korkuyorum 8 gün sonra dr a gitcem ins güzel haberler veririm ama bebek ağırlaşdikca belli olacakmış rahmimin bulunduğu yerler ağrı yapio herkes normal desede yine korkuyorum Rabbimiz den yardım bekliyorum daha çok üzülmek istemiyorum. ins sizlerde sağalım yavrularınıza kavuşursunuz Rabbimiz benim bebeğimi de bize bagislasin
merhaba arkadaslar ben de yarım rahımlıyım bu topikte cok zaman gecırdım uzun zamandır gırıp bakmıyordum bebegını kucagına alan ınsanları okuyunca cok sevındım ıkız gebelık yasayıp bebeklerını kaybeden arkadasımıza da cok uzuldum ben de hep merak ederdım unıcorn rahım ıkız gebelıgı tasırmı dıye demekkı gercekten rısklı.
ben 2011 yılının ocak ayınca cektırdıgım rahım fılmı sonrasında unıcorn oldugumu ogrendım 1 yıldır korunmamamıza ragmen bebegımız olmamıstı .
vakıt kaybetmeden tedavıye basladık ılk gebelıgım klomen ıle oldu 8. haftada bebegımın kalp atısları durdu kurtaj oldum onu kaybettım.
ardından uzun soluklu bır tedavı surecı basladı bızım ıcın megerse daha yolun basındaymısız.
ılk asılamamı ozel bır hastanede yaptırdım sonuc negatıf oldu. ardından ozellere para dayanmayacagını anlayıp zeynek kamıl hastanesıne basladım eger tup bebege kadar gıderse en azından devletten rapor hakkımı kullanmak ıstemıstım kar kıs demeden zeynep kamıl yollarını haftanın 2-3 gunu arsınladık.
2 asılama sonrası tup bebege gectık. ben raporumu alıp tup bebek denemelerımı eurofertıl tup bebek merkezınde yaptırdım. yumurta toplama ıslemı sonrasında ohss denılen durum gerceklestı yumurtalarım fazla uyarılma sonucu buyudu karnım su topladı cıgerlerıme baskı yaptı 1 hafta su bosaltıcı ılac kullandım transferım ertelendı herkes transferını olup evıne gıderken ben kocaman ıcı su dolu bır karınla eve dondum ıstırahat ettım gun asırı kontrole gelerek yumurtalıklarımın normale donup donmedıgını kontrol ettırdım.
bu arada 2 ambrıyom olmustu ayrı ayrı donduruldular daha hıc kanıma alamadan..
ertesı ay ılk transferım yapıldı. sonuc pozıtıf tı ama degerım dusuktu ıkı katı seklınde artmamıstı sonrasında da dusmeye basladı ve kımyasal gebelık olustu. umutlarım son embrıyoma kalmıstı. 1 adet donemı dınlendıkten sonra son embrıyomun transferı yapıldı. transferın 8. gunu agrıyla bırlıkte kırmızı renkte kanamam oldu olmadı dıye dusunurken 12. gun kan testınde degerım 238 cıktı sonra katlanarak ılerledı. 10 gun sonra kesemız arkasından kalp atıslarımız gorundu ama ınanmak cok guctu rısklerımı de bıldıgım ıcın hamıle olduguma hıc sevınemedık esımle.
cok ılac kullandım.
transferden ıtıbaren her gun kalcadan progestan ıgne kullandım bebek 8. haftalık olana kadar kalcalarımda ıgne yemekten yumrular olustu ama taslasmıs gıbıydım hıcbıseyden canım acımıyordu yeterkı o bana sıkı sıkı tutunsun dıye kendıme etmedıgım ezıyet kalmadı doktorum fıtıl yeterlı dese bıle ben bır sure ıgne ıle devam ettım sonrasında fıtıle gectık . tup bebek ılaclarımı bebek 3 aylık olana kadar kullandım. sonrasında 4-5-6 aylarda rahat bır gebelık gecırdım 29. haftamda sancılarım basladı erken dogum rıskım yuzunden zaten hazırlıklıydı doktorum bırkac hafta prolutan depot vuruldum ve nıdılat denılen ılaca basladım gebelıgım ılac kullanmakla gectı ustelık ben unıcorn anomalısınden dolayı tek bobreklıyım.
yarım rahımlı arkadaslar bobreklerınede baktırsın bazen olmayabılıyor. cunku bu bır urıner sıstem anomalısı benım sağ tupum sag yumurtalıgım ıle bırlıkte sağ bobregım de dogustan yok.
32. hafta bıttı ha gayret 35 ı gorelım o da bıttı 37 olsun derken 38+5 de 2800 gr 49 cm dunyalar guzelı mınık bır kız bebek getırdım dunyaya gayet saglıklı Allahıma bınlerce kez sukurler olsun. sezeryan oldum spınal anestezı ıle o ılk aglamasını duydugum anın mutlulugu paha bıcılemez asla ama asla. cektıgınız hersey gecıp gıdıyor. dusuk kıloda dogdu kızım ama masallah sımdı toparladı onemlı olan saglıklı bır evlat dunyaya getırmıs olmak.
umudunuzu ve ımanınızı hıc kaybetmeyın uzerınıze dusenı yapın ve tedavınızı olun Allaha tevekkulu de sakın elden bırakmayın tedavıler bırer vesıle eger rabbım ısterse sızın cocugunuz olur o yuzden once ondan hayırlı bır evlat dıleyın. kızım sımdı 9 aylık butun zamanımızı alıyor 6 yıllık evlılıgımıze renk ve nese kattı o yokken bos yasıyormusuz.
Allah dıleyen herkesı evlat sahıbı yapsın.
ben 2011 yılının ocak ayınca cektırdıgım rahım fılmı sonrasında unıcorn oldugumu ogrendım 1 yıldır korunmamamıza ragmen bebegımız olmamıstı .
vakıt kaybetmeden tedavıye basladık ılk gebelıgım klomen ıle oldu 8. haftada bebegımın kalp atısları durdu kurtaj oldum onu kaybettım.
ardından uzun soluklu bır tedavı surecı basladı bızım ıcın megerse daha yolun basındaymısız.
ılk asılamamı ozel bır hastanede yaptırdım sonuc negatıf oldu. ardından ozellere para dayanmayacagını anlayıp zeynek kamıl hastanesıne basladım eger tup bebege kadar gıderse en azından devletten rapor hakkımı kullanmak ıstemıstım kar kıs demeden zeynep kamıl yollarını haftanın 2-3 gunu arsınladık.
2 asılama sonrası tup bebege gectık. ben raporumu alıp tup bebek denemelerımı eurofertıl tup bebek merkezınde yaptırdım. yumurta toplama ıslemı sonrasında ohss denılen durum gerceklestı yumurtalarım fazla uyarılma sonucu buyudu karnım su topladı cıgerlerıme baskı yaptı 1 hafta su bosaltıcı ılac kullandım transferım ertelendı herkes transferını olup evıne gıderken ben kocaman ıcı su dolu bır karınla eve dondum ıstırahat ettım gun asırı kontrole gelerek yumurtalıklarımın normale donup donmedıgını kontrol ettırdım.
bu arada 2 ambrıyom olmustu ayrı ayrı donduruldular daha hıc kanıma alamadan..
ertesı ay ılk transferım yapıldı. sonuc pozıtıf tı ama degerım dusuktu ıkı katı seklınde artmamıstı sonrasında da dusmeye basladı ve kımyasal gebelık olustu. umutlarım son embrıyoma kalmıstı. 1 adet donemı dınlendıkten sonra son embrıyomun transferı yapıldı. transferın 8. gunu agrıyla bırlıkte kırmızı renkte kanamam oldu olmadı dıye dusunurken 12. gun kan testınde degerım 238 cıktı sonra katlanarak ılerledı. 10 gun sonra kesemız arkasından kalp atıslarımız gorundu ama ınanmak cok guctu rısklerımı de bıldıgım ıcın hamıle olduguma hıc sevınemedık esımle.
cok ılac kullandım.
transferden ıtıbaren her gun kalcadan progestan ıgne kullandım bebek 8. haftalık olana kadar kalcalarımda ıgne yemekten yumrular olustu ama taslasmıs gıbıydım hıcbıseyden canım acımıyordu yeterkı o bana sıkı sıkı tutunsun dıye kendıme etmedıgım ezıyet kalmadı doktorum fıtıl yeterlı dese bıle ben bır sure ıgne ıle devam ettım sonrasında fıtıle gectık . tup bebek ılaclarımı bebek 3 aylık olana kadar kullandım. sonrasında 4-5-6 aylarda rahat bır gebelık gecırdım 29. haftamda sancılarım basladı erken dogum rıskım yuzunden zaten hazırlıklıydı doktorum bırkac hafta prolutan depot vuruldum ve nıdılat denılen ılaca basladım gebelıgım ılac kullanmakla gectı ustelık ben unıcorn anomalısınden dolayı tek bobreklıyım.
yarım rahımlı arkadaslar bobreklerınede baktırsın bazen olmayabılıyor. cunku bu bır urıner sıstem anomalısı benım sağ tupum sag yumurtalıgım ıle bırlıkte sağ bobregım de dogustan yok.
32. hafta bıttı ha gayret 35 ı gorelım o da bıttı 37 olsun derken 38+5 de 2800 gr 49 cm dunyalar guzelı mınık bır kız bebek getırdım dunyaya gayet saglıklı Allahıma bınlerce kez sukurler olsun. sezeryan oldum spınal anestezı ıle o ılk aglamasını duydugum anın mutlulugu paha bıcılemez asla ama asla. cektıgınız hersey gecıp gıdıyor. dusuk kıloda dogdu kızım ama masallah sımdı toparladı onemlı olan saglıklı bır evlat dunyaya getırmıs olmak.
umudunuzu ve ımanınızı hıc kaybetmeyın uzerınıze dusenı yapın ve tedavınızı olun Allaha tevekkulu de sakın elden bırakmayın tedavıler bırer vesıle eger rabbım ısterse sızın cocugunuz olur o yuzden once ondan hayırlı bır evlat dıleyın. kızım sımdı 9 aylık butun zamanımızı alıyor 6 yıllık evlılıgımıze renk ve nese kattı o yokken bos yasıyormusuz.
Allah dıleyen herkesı evlat sahıbı yapsın.
Merhaba kızlar..uzun zaman siteyi ziyaret etmedim..ama size umut vermek için yazıyorum..isterseniz benim ilk mesajlarım 2ci sayfada okuyabilirsiniz..hikaem orda..kısaca yarım rahimliyim..8 sene evliyim..bir kist ameliatı..bir histeroskopi( rahim genişlemek icin yapildi) 1 tüp bebek deneyim,1 aşılama...yaklaşık 1 yıl hiç birşey yapmadık..cünkü cok yıpratıyor bu tedaviler psikolojik olarak...ve sonra kendim dogal yoluyla hamile kaldım!aslında yeniden tüp bebek tedavi için başvuracaktım..hatta doktora arayıp randevu aldım işte adetlerim başlar uç gün sonra falan..ne zaman geleyim..ama adet olmadim..beş gün sonra gittim test aldım..ve iki çizgi gorünçe mutluluktan şoka girdim..ne yapacami şaşırtım..aglayim guleyim mı..harika bir duygu ve o zaman tek şey yapmak istedim..Rabbimi şukretmek..dualarımı kabul etti için..))zıpladım agladım güldüm..ruya gibiydi..iki çizgi..)ve sonra doktora gittim ..hamilelik sorunsuz gecti..sadece progestan bir zamandır kulandım..38 haftalıkken sezerianla dunyaya ogluşum geldi..))3.700kg ve 53 sm!şuan 4 aylık..saglıklı ve mutlu bir bebek..Rabbe cok şukur..Onun için hiç umudunuzu kaybetmeyin..bir gün hamile kalırsınız ve bebeginiz olacak..!bizim gibi kadınlar anne oluyorlar!!!
Merhaba bende uu luyum sağ tarafım doğuştan yokmuş. beş yıllık evliyim iki yıldır çocuk düşünüyordum pico var diye uzun süre uğraştım klomen çatlatma iğneleri aralarda sıkılıp tedaviye ara verdim kendi haline bıraktım yine olmadı. 2014 mart ayı başında tekrar farklı bir doktorla devam edeyim dedim ve hsg ile uulu olduğumu öğrendim çok üzüldüm sanki bir ben varmışım gibi gelmişti.Sonra aşılama ve olmazsa tüp bebek yaptıracaktık bunu için bazı kan testleri istediklerinde hamile olduğumu öğrendim şimdi 28+5 hamileyim. Ama hala stres bitmiş değil her doktor başka birşey söylüyor, bi gün rahatlıyorum ertesi gün moral sıfır. hep uzanıyorum pregestan , coraspin ve pru.depot kullanıyorum. sürekli yatıyorum. Bu forum benim için ümit oldu lütfen bebeklerine kavuşanlar daha fazla bilgilendirsin bizleri. Rabbim hepimize yardım etsin inşallah.
umut18 gebelıgın hayırlı olsun canım allah kucagına almayı nasıp etsın ben tam bır uu yum sag tup ve yumurtalıgım yok ve sag bobregım de yok
3 asılama 2 tup bebek 2 dusuk yasadım 2. tup bebek tedavımde dondurulmus embrıyo ıle kızıma hamıle kaldım sagsalım dunyaya geldı 2800 gr 49 cm.
ben de hergun vajınal fıtıl coraspın ve depot kullandım hıc korkma rabbım nasıp ettıyse alırsın bebegını kucagına yalnız cok dıkkat et bızler normal gebeler degılız ben 29. haftamdan sonra duzenlı nst ye gırdım erken dogum rıskıne karsı kotrollerını ıhmal etme ınsallah guzel dogum haberını de yazarsın buraya.
3 asılama 2 tup bebek 2 dusuk yasadım 2. tup bebek tedavımde dondurulmus embrıyo ıle kızıma hamıle kaldım sagsalım dunyaya geldı 2800 gr 49 cm.
ben de hergun vajınal fıtıl coraspın ve depot kullandım hıc korkma rabbım nasıp ettıyse alırsın bebegını kucagına yalnız cok dıkkat et bızler normal gebeler degılız ben 29. haftamdan sonra duzenlı nst ye gırdım erken dogum rıskıne karsı kotrollerını ıhmal etme ınsallah guzel dogum haberını de yazarsın buraya.
merhaba arkadaşlar bu forumda bir zamanlar uzunn uzun yazardık hiç bir zaman anne olmayacağımızı düşünüp yarım rahimli olan bir bizmişiz gibi üzülürdük..şimdi size umut olsun diye yazıyorum..3.5 senelik evliliğimiz boyunca hamile kalamamıştım forumu takip ediyorsanız bilirsiniz beni ilk önce perde teşhisi konuldu hatta perde ameliyatı diye girdiğim operasyondan yarım rahim genişletme ameliyatıyla çıktım..hepsi geçti bitti çok şükür..3.yumurta takibimde hamile kaldım çok şükür rabbime ama incir kürü de yaptım..37+2 de dünyalar tatlısı 2500 gr 49cm bir oğluşum oldu..serklaj olmadım doktorlar gerek görmedi..fakat doğuma kadar progestan kullandım..pek de yatarak geçirmedim dikkat etmedim fakat 29.haftada rahmimde açılma oldu ve dr um 32.haftayı anca görürsün dedi..tabi hemen ciğer geliştirici iğneler ve de proluton depot iğneleri oldum..yatmaya başladım..ve haftalar geçmeye başladı..yatmanın çok büyük faydası var gerçekten de..Rabbim çok büyük umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin..tansiyon problemim çıktı o yüzden bebeğim erken alınmak zorunda kaldı..yoksa kilosu daha bile iyi olurdu..yarım rahim bir kader değil sakın moralinizi bozmayın..nice olmazları olduruyor Allah'ım..inanın sizlerin de bir gün kucakları dolacak ve o gün çektiğiniz bütün çileleri unutacaksınız..tek derdiniz bebeğinizin beslenmesi ağlaması kusması altına yapması gece uykusuzlukları olacak )) rabbim yar ve yardımcınız olsun..sevgiler..
umut18 gebelıgın hayırlı olsun canım allah kucagına almayı nasıp etsın ben tam bır uu yum sag tup ve yumurtalıgım yok ve sag bobregım de yok
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Forumda zaten hep sizlerin yazdıklarınızı okudum kimi zaman üzüldüm kimi zaman sevindim sizler adına yalnız olmadığımı gördüm umut oldu bana da gerçekten. Burada bebek sahibi olanların anlattıkları çok duygulandırdı beni. 32+ 4 olduk şimdi. Hemen hemen sürekli yatıyorum 2 haftada bir kontrole gidiyorum. İnşallah rabbim dileyen isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı bir evlat verir, kucağına almayı nasip eder ,olanları da ailesine bağışlar.
merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 4 senelik evliyim.Bizde çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz ama malasef olamadık.Bizim hikayemizde şöyle başlıyor.Doktora gitme aşamalarında ilk önce eşim sperm testi yaptırdı ve onda çok şükür bir şey çıkmadı.Asıl sorunun bende olduğunu öğrendik Tedaviye başlama aşamasında ilk etapta hormon testi yaptırdım ve değerlerim kötü çıktı ben hemen internette araştırmalara rağmen çeşitli bitkisel kürlere başladım hemen ve benden daha sonra amh testi istediler bunda da yine değerlerim kötü çıktı yumruta rezerve azlığı görüldü daha sonra rahim filmi çektirmemi istediler çektirdim ve bu seferde doğuştan yarım rahimli olduğumu hamile kalırsam düşürme riskimin olduğunu sölediler çok üzüldüm ama yinede ümidimi yitirmedim devam ettim doktora gitmelere aynı zamanda sürekli bu olumsuzlukları duymaktan artık psilokojim bozulmuştu ve benim adetlerim düzensizleşmeye başladı.Bana yumurta rezervim az olsada normal yollada hamile kalabileceğimi ama bunun yüzdesinin çok düşük olduğunu zaman kaybetmeden tüp bebeğe başlamamı söylediler. Ve bende tüp bebek tedavisine başladım bununda yüzdesinin düşük olacağını söylemelerine karşı yinede başlamak istedim bir ümit diye.başladık iğneler ilaçlar vs verdiler bunları kullandım her doktora kontrole gittiğimde heycanla gidiyodum bir gelişme olur ümidiyle (( bugün yok yarın yok ertesi gün yok ve hiç bir şekilde yumurtamda gelişme göremediklerinden dolayı tedaviye devam edemeden yarım bırakmak zorunda kaldı doktor.bunu duyduğumda ölseydim daha iyiydi yıkıldığım andır o gün doktora sarılıp ağladığımı hatırlıyorum (( O gün bugündür ne başka doktorlara gitmek istedim ne bitkisel ürün vs şeyler kullanmak istedim herşeyi bıraktım ve tabi hala daha bir gelişme yok bu arada adetim düzensizdi bu düzelmeye başladı.Etrafımda yakınlarımda hamile haberleri duyuyorum duydukça çok üzülüyorum.En büyük desteğim eşim ve ailem.Eşime çok üzülüyorum onu baba yapamıyorum diye suçlu hissediyorum kendimi Son zamanlarda evlat edinmeyi düşündüm kimsesizler yurdunda bir bebek bununda şartları varmış tabi ne yapıcm bilmiyorum olmayınca olmuyo allah isteyen herkesi evlat nasip etsin....
Merhaba arkadaşlar bende unikornut uterusluyum.hsg ile anlaşldı ve hsg'de tüplerim gözükmedi.Geçen ay sulu ultrason yapıldı yine tüplerim gözükmedi. 3 gün sonra laparoskopi olacağım.ameliyattan sonra inşallah tüp bebek tedavisi geliyor.Risklerini düşündüğüm zaman yarım rahimli olup hamilelikte ısrar etmek beni korkutuyor.eşim zaten hiç istemiyor.zor bir karar ama bir bebeğimin olmasını çok istiyorum. Burda rahmi yarım olup hamile olan,doğum yapan arkadaşların yazdıklarını okudukça cesaretim daha çok arttı.Rabbim cümlemize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip ettsin...
- 21 Mart 2012
- 29.920
- 51.886
- 798
- 21 Mart 2012
- 29.920
- 51.886
- 798
geçmiş olsun canım bende dün öğrendim ... nerde olacaksın laparoskopi ?Merhaba arkadaşlar bende unikornut uterusluyum.hsg ile anlaşldı ve hsg'de tüplerim gözükmedi.Geçen ay sulu ultrason yapıldı yine tüplerim gözükmedi. 3 gün sonra laparoskopi olacağım.ameliyattan sonra inşallah tüp bebek tedavisi geliyor.Risklerini düşündüğüm zaman yarım rahimli olup hamilelikte ısrar etmek beni korkutuyor.eşim zaten hiç istemiyor.zor bir karar ama bir bebeğimin olmasını çok istiyorum. Burda rahmi yarım olup hamile olan,doğum yapan arkadaşların yazdıklarını okudukça cesaretim daha çok arttı.Rabbim cümlemize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip ettsin...
- 9 Nisan 2015
- 681
- 341
- 103