Yapılacaklar listesine neler yazılır?

sechiru12345

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
4
3
24
Sürekli yapılacaklar listesi yaparak hayatımı düzene sokmak ve planlı yaşamak istiyorum. Fakat bir sorum var. Evet, birçok site bakındım ama kafamda düzgün bir şey belirleyemedim. Her neyse, sorum çok net. Yapılacaklar listesine neler yazılır? Ne gibi konular ya da yapılacaklar listesi nasıl hazırlanır nasıl yapılır?

her şey olabilir bence yapılacak olan.
ister detaylandırarak yazabilirsin
istersen kaba taslak liste oluşturabilirsin.

Mesela
temizlik
kişisel bakım
ödenecek fatura
gidilecek yer ...

Bende listeli yaşayanlardanım ev temizliğim bile kafamda onun için henüz liste oluşturmadım. Yemek listesi aylık + haftalık kişisel bakım listesi + her daim oturmuş ev temizlik listem dip köşe temizlik hariç :KK53:

Bende listeli yaşayanlardanım ev temizliğim bile kafamda onun için henüz liste oluşturmadım. Yemek listesi aylık + haftalık kişisel bakım listesi + her daim oturmuş ev temizlik listem dip köşe temizlik hariç :KK53:

Bİze de örnek olabilir misiniz? Mesela neler var listede.

Benim gelir gider tablom var. bütçe durumumu kontrol ediyorum.
yemek listesi yapıyorum haftalık.
birde günlük yapılacaklar listem var.(çamaşır,ütü,çekmeceler düzenlenicek, dolaplar silinicek vs. şeyler )
dikkatimi çeken müzik ve filmleri not alırım dügün yada vs seyleri ajandama yazarım.
Ailemin doğum gününü alınacak hediyeler falan hepsini not ederim.
Alınacak eksik esyalar listem
Market ve sebze listeleri
İş yerinde yapılacaklar listesi.
Kişisel bakımım günlük ve haftalıktır.
Ve bunun gibi bir sürü işimi kolaylaştıran planlamalar mevcut.
İlk 5 yıl içinde ev almak en büyük hedefim.

Mesela ev temizlik listesi ve kişisel bakım listesi güzel olabilir.
Canım benim iş listem sabittir misafir gelmesi bizim dışarı çıkmalarımızla bunlarda ufak değişiklikler olur ama sabitim Cumartesi: ev çekip silme + tozları alma + banyo duşakabin camları ovma + lavabolar çamaşır suyuyla temizleme + klozet aynı şekilde +
Pazar : Çamaşırları yıkama asma + balkonu yıkama çamaşırlardan önce yapıyorum bunu evi sildiğim suyla balkona temiz temiz asarım çamaşırları:KK53:

Hafta ortasında kuruyan çamaşırları alıp ütülenecekleri ütülüyorum genelde her hangi 1 akşam hafta ortası çarşamba gibi tekrar lavabolara klozete falan el atıyorum yetiyor da artıyor:KK68:

Bakım listemi diyet topiğinden oluşturmuştum o şekilde ilerliyorum:KK16:

Pazartesi El-ayak nemlendirme
Salı Bacak masajı (Her bacağa 2şer dk)
Çarşamba Tırnak bakımı (manikür,pedikür,oje,limonla ovmak, nemlendirmek vs)
Perşembe Dudak nemlendirme ve diğer gerekli bakımlar(kaş,bıyık,ağda vs)
Cuma Yüz bakımı/maske(buhar banyosu,toniklemek,peeling,siyahnoktalar,maskeler vs)
Cumartesi Saç bakımı(bakım maskesi,fön,maşa vs)
Pazar Rahatlatıcı, uzun bir duş

benim listelerim her zaman vardır ama günlük ev işini hep kafamda yaparım
sabah kalkarım banyoya gittiğimde tuvalette planımı yaparım gunun baslama noktası orası benım için:)

sıralarım kafamda (temizlik için)
1. ev topla , oda oda gez toz al
2.tuvalet banyo hızlı temizle
3. süpürge aç
4. mutfak temizle ocağa yemek koy
5. çamaşır yıka
6.buzdolabını kontrol et atılcaklar bozulnalar ayır
....
gibi kendime 7-8-9-10 madde cıkarırım
ama hergün yaptıgım sey tuvalet banyoyu hızlı temizlemek benim eşim çok kıl döküyo benımde saclarım birleşince bızım banyo ertesi güne kıl yumagı oluyo iğreniyorum evdeysem her gun ıstınasız temızlerım
ama benım bı hızlı temizliğim vardır bide kısa ...

hergun hızlı toz alırım ve 15 dk evi hızlıca supururum...

market için : yazılı liste tutuyorum mutfakta mantar panom var asıyorum oraya kagıt kalem bır bır yazıyorum eksıkleri

kişisel bakım için sanırım ben çok zman harcamıyorum bu konuda eksiğim aslında
yüzümü sabah yıkadıgım tonik var , banyo sonrası kulandıgım saç kremi , banyosonrası el ayak kremi hepsi bu kışın genelde bi gün banyo yapıyorum bi gün yapmıyorum yazın her gün yapıyorum eşimde aynı şekilde bu yüzden çamaşırım hiç bitmez ben iki günde bi hızlı programda çamaşır yıkıyorum biriktirmiyorum asması katlaması ütüsü çok daha kolay oluyo ...

yemek için liste yapmıyorum gün gün ama o haftaya girerkenkafamda belirlediğim yemekler oluyo bi bakliyat yemegi bi et yemeği bi ağır yemek yaprak saması, mantı vs... bi sebze yemeği bide balık ... bu 4 yemek çeşidi o hafta basında kafamda oluyo bi gün mesela çorba yapıyorum yemek bitiyo çorba kalıyo yanına ilave bişey yapıyorum vs.. yada yemek kalıyo yanına pilav falan yapıp ertesi günde yemek yapmadıgım oluyo bu yüzden yemek listesi bana uymuyo

bende bide kafamda hep hedeflerim olur istinasız
güne baslarken : temizlik maddeleri bitcek, akşam bir film izlencek , 30 sayfa kitap okuncak, çocuk parka götürülecek,..vs.. günün başında ünü planlarım
hafta başında:bu hafta camlar kapılar silincek(büyük bir iş), bir kitap bitecek , 2 film izlenecek , 2 cüz bitecek vs....
ay başında 4 kitap bitecek 5. zorlanacak, dolap içleri temizlenecek, bu ay 150 tl biriktirilecek vs...
hedef koyup ulaşıp ulaşamadıgıma bakarım

tabi her zmana ulaşamıyorum ama bu listeler acayip işe yarıyo...

Canım benim iş listem sabittir misafir gelmesi bizim dışarı çıkmalarımızla bunlarda ufak değişiklikler olur ama sabitim Cumartesi: ev çekip silme + tozları alma + banyo duşakabin camları ovma + lavabolar çamaşır suyuyla temizleme + klozet aynı şekilde +
Pazar : Çamaşırları yıkama asma + balkonu yıkama çamaşırlardan önce yapıyorum bunu evi sildiğim suyla balkona temiz temiz asarım çamaşırları:KK53:

Hafta ortasında kuruyan çamaşırları alıp ütülenecekleri ütülüyorum genelde her hangi 1 akşam hafta ortası çarşamba gibi tekrar lavabolara klozete falan el atıyorum yetiyor da artıyor:KK68:

Bakım listemi diyet topiğinden oluşturmuştum o şekilde ilerliyorum:KK16:

Pazartesi El-ayak nemlendirme
Salı Bacak masajı (Her bacağa 2şer dk)
Çarşamba Tırnak bakımı (manikür,pedikür,oje,limonla ovmak, nemlendirmek vs)
Perşembe Dudak nemlendirme ve diğer gerekli bakımlar(kaş,bıyık,ağda vs)
Cuma Yüz bakımı/maske(buhar banyosu,toniklemek,peeling,siyahnoktalar,maskeler vs)
Cumartesi Saç bakımı(bakım maskesi,fön,maşa vs)
Pazar Rahatlatıcı, uzun bir duş

bir de senden ricam birhaftalık menüde yazabilir misin.

bende plansız yaşayanlardanım bi türlü uyamıyorum planlara o zamanda bi bakıyorum hayatımda düzen yok amacım yok nasıl alıştırabiliriz kendimizi planlı olmaya

Planli olmayi bir yandan cok istiyorum, bir yandan da usengeclik basiyor ve kendimi isime dersime veriyorum ev islerini birakiyorum bir kenara (evden calisiyorum).. Esimle beraber sabah erken uyaniyorum, bir ara yapilacaklar listesi yapmayi denedim ve cok isime yaradi, listedeki bir maddeyi bitirdiginizde uzerini ciziyorsunuz ya, o his insana iyi geliyor gercekten.. Liste yapmaya yeni baslayanlara tavsiyem daha basinda detaya girip kafanizi karistirmayin, akliniza gelen yapilacak isleri yazin bir gece onceden veya o sabah.. Mesela ev supurulecek, vileda, banyo temizligi, camasir, o gun yapilacak yemek, kisisel bakim ve hobi olarak neyle ilgileniyorsaniz o maddeyi detayli yazin sadece. Bu programlara alistiktan sonra daha detayli program yapmaya baslayabilirsiniz. Haftalik yemek programini haftalik alisveriste belirlerim 4-5 tip yemek belirlerim gereken malzemeleri aldiktan sonra o hafta icinde cabuk bozulacaklar varsa once onlari yaparim fakat bozulacak bir sey yoksa ruh halime gore mesela yemek yapmayi cok istemiyorsam daha pratik bir yemek tercih ederim haftalik liste icersinden, her zaman pratik yemeklerim olur.. Arkadaslar hepinize tavsiyem kendinize 15 dk da olsa biraz zaman ayirmayi unutmayin, sadece size ozel istediginiz bir seyi yapin, cunku hepimiz kadiniz ve hepimiz sevdiklerimizi mutlu etmek icin kendimizi ikinci plana atiyoruz cogu zaman kendimizi unutuyoruz.. Sevgiler <3

Ben su sekilde yapiyorum

O an aklima gelen genel ihtiyac eksikleri(gida,temizlik)

Esya ivir zivir alinacaklar listesi(acil olmayanlar)

Misafirim gelecekse(ne pisirsem) yemek lisetesi

Mesela tatile gidicem simdiden olan eksikleri yazip tatil suresince yavas yavas aliyorum.
Listemi cuzdanimda tasiyorum.
Gordukce aliyorum
Hem uyguna geliyo hemde zamanla alinmis oluyo.

X