benim listelerim her zaman vardır ama günlük ev işini hep kafamda yaparım
sabah kalkarım banyoya gittiğimde tuvalette planımı yaparım gunun baslama noktası orası benım için:)
sıralarım kafamda (temizlik için)
1. ev topla , oda oda gez toz al
2.tuvalet banyo hızlı temizle
3. süpürge aç
4. mutfak temizle ocağa yemek koy
5. çamaşır yıka
6.buzdolabını kontrol et atılcaklar bozulnalar ayır
....
gibi kendime 7-8-9-10 madde cıkarırım
ama hergün yaptıgım sey tuvalet banyoyu hızlı temizlemek benim eşim çok kıl döküyo benımde saclarım birleşince bızım banyo ertesi güne kıl yumagı oluyo iğreniyorum evdeysem her gun ıstınasız temızlerım
ama benım bı hızlı temizliğim vardır bide kısa ...
hergun hızlı toz alırım ve 15 dk evi hızlıca supururum...
market için : yazılı liste tutuyorum mutfakta mantar panom var asıyorum oraya kagıt kalem bır bır yazıyorum eksıkleri
kişisel bakım için sanırım ben çok zman harcamıyorum bu konuda eksiğim aslında
yüzümü sabah yıkadıgım tonik var , banyo sonrası kulandıgım saç kremi , banyosonrası el ayak kremi hepsi bu kışın genelde bi gün banyo yapıyorum bi gün yapmıyorum yazın her gün yapıyorum eşimde aynı şekilde bu yüzden çamaşırım hiç bitmez ben iki günde bi hızlı programda çamaşır yıkıyorum biriktirmiyorum asması katlaması ütüsü çok daha kolay oluyo ...
yemek için liste yapmıyorum gün gün ama o haftaya girerkenkafamda belirlediğim yemekler oluyo bi bakliyat yemegi bi et yemeği bi ağır yemek yaprak saması, mantı vs... bi sebze yemeği bide balık ... bu 4 yemek çeşidi o hafta basında kafamda oluyo bi gün mesela çorba yapıyorum yemek bitiyo çorba kalıyo yanına ilave bişey yapıyorum vs.. yada yemek kalıyo yanına pilav falan yapıp ertesi günde yemek yapmadıgım oluyo bu yüzden yemek listesi bana uymuyo
bende bide kafamda hep hedeflerim olur istinasız
güne baslarken : temizlik maddeleri bitcek, akşam bir film izlencek , 30 sayfa kitap okuncak, çocuk parka götürülecek,..vs.. günün başında ünü planlarım
hafta başında:bu hafta camlar kapılar silincek(büyük bir iş), bir kitap bitecek , 2 film izlenecek , 2 cüz bitecek vs....
ay başında 4 kitap bitecek 5. zorlanacak, dolap içleri temizlenecek, bu ay 150 tl biriktirilecek vs...
hedef koyup ulaşıp ulaşamadıgıma bakarım
tabi her zmana ulaşamıyorum ama bu listeler acayip işe yarıyo...