- 17 Mart 2021
- 7.423
- 24.572
Bu forumda kimse senin kankan olmaz zaten.Ben senin kankan değilim
Emzirirken boğulan bebekler olduğunu okumuştum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu forumda kimse senin kankan olmaz zaten.Ben senin kankan değilim
dogum öncesinde eğitimler oluyor gebelik eğitimi onlara gidebilirsiniz ama zaten kucaginiza verirken nasıl tutacaginizi, nasil emzireceginizi vs ogretiyorlar kısaca.Mesela doğum yaptınız kucağınıza bebeği verdiler. Bebeği ne şekilde tutacağınızı gösteriyorlar mı size hemşire v.s ? ya yanlış pozisyonda tutarsanız yutkunamaz bebek v.s ya da sizinle aynı odada mı uyuyorlar hep ?
o zaman sürekli birliktesiniz yani yemek yaparken duş alırken saçlarınızı tararken bebek size mi bakıyor hep ? onun uyumasını mı bekliyorsunuz kendinize vakit ayırmak icin? gaz yüzünden ağladığını nasıl anlıyorsunuz doktor mu söylüyor ?
Bir de mesela bez değişimi meselesi..tiksindiğiniz oluyor mu ?
evet emzirirken uyuya kalırsan üzerine yatarsan bogulur bebek, bunun için mümkün mertebe oturur pozisyonda emzirmen gerekiyo.Ben senin kankan değilim
Neden insanların hatta ailenizin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz ?2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
Bu tahammulsuzlugunuz ikinci çocukta mı oluştu ? Yani afedersiniz de ne bekliyordunuz tam olarak? İlki zaten büyümüş madem yapmasaydınız ikinciyi . Benim de ilki sizin tabirinizle ! Kendini kurtaran bir çocuk hemen ikinciyi yaptım elhamdulillah geçinip gidiyoruz . Bu bir süreç devamlı böyle zorluk çekmeyeceksiniz oda büyüyecek ilk çocuk gibi lütfen sabırlı olun2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
aynen öyle keşke bir ailem olsa kaç yaşına geldim böyle çoluk çocuğu olanlara aile olanlara özeniyorum ama millet sahip olduğu halde şükretmeyip bir de şikayet ediyor. keşke ne kadar şanslı olduklarını bilseler.Çok haklısın.bir de daha kocayı bile bulamayıp, çoluk çocuk seviyesine bile gelemeyenler var.hanfendi maşllah ikisine de sahip olmuş.bazen de çok azmamak lazım demişti bir keresinde müge anlı.hep de aklıma gelir.gerçekten de öyle.o kadar istenen şeyle sahip olununca gözüne gelmemeye başlıyor.kendine hatırlatmak lazım.
Aynen ben de aile kurmak isteyen ve o zihniyette olan bir erkek tanımak bile büyük şans.bizimkiler de öyle 3 gün var 5 gün yok.kopuk kopuk.aynen öyle keşke bir ailem olsa kaç yaşına geldim böyle çoluk çocuğu olanlara aile olanlara özeniyorum ama millet sahip olduğu halde şükretmeyip bir de şikayet ediyor. keşke ne kadar şanslı olduklarını bilseler.
3. yapma aplam2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
Esim sagolsun benle çıkmaz evde takılmayı seviyor hafta sonu ama konu ailesi kardesi olunca her yere anında gider itiraz etmezEn yakın arkadaşımız eşimiz olmalı. Çıkın dolaşın piknik yapın. Herşey sizin elinizde. Bu yazdıklarınızdan ben daraldım. Konuştuğunuz insanlara da böyle dert yanıyorsanız kimse konuşmaz tabi
Dışarı çıksam da uzun sürebilir çünkü emen bir bebek emzirme örtüsü de burda kullansam ayıp bir şey yapmışım gibi bakıyorlar yaşadığım yerdeNeden eve tikiliyorsunuz ? 7 aylık bebek ne yapabiliyor ki ailen bile çocuk için istemiyor. Depresyon yaşıyor olabilirsiniz de abartiyorsunuz. Herşeyi böyle uç noktalarda mi yasiyorsunuz ? Diş çıkarma dönemi zaten kusması, bağırması , ağlaması, uyumamasi hepsi normal değil mi ? Hava sicakladi çıkın parka bahçeye salın çimenlere emeklesin ,salıncakta sallayın ,kaydıraktan kontrollü şekilde kaydırın. Evden cikasiniz yok sizin.
Dışarı çıksam da uzun sürebilir çünkü emen bir bebek emzirme örtüsü de burda kullansam ayıp bir şey yapmışım gibi bakıyorlar yaşadığım yerde
Camiye girin . Kadınlara ayrılan mescit yada camide emzirirdim oğlumu.Dışarı çıksam da uzun sürebilir çünkü emen bir bebek emzirme örtüsü de burda kullansam ayıp bir şey yapmışım gibi bakıyorlar yaşadığım yerde
Ben herkesin aksine kınamayacağım sizi bazen herşey goründüğü gibi olmayabiliyor 6.5 yaş ve 25 aylık çocuklarım. Oğlumla ufakken disari cikmak ölümdü nefret ederdi sokaktan parktan mutlaka ağlayacak katılacak takıntı yapacak bir sey bulurdu kızim ufak olan sokak delisi dogdugundan beri gezdik eve girmedik mutlu mesut gezer oynar .. ben aynı benim ama bu durum cocuktan cocuga inaninki farkediyor her cocuk mutlu olmuyor disari cikinca oyle kahve iceyim kitap okuyayim yemek yiyeyim isleri hayal oglumu esim olmadan alip cikamadim hicbirzaman rezil rüsva döndük eve 2.5 yasina kadar böyleydi durum ... gece hergun 7 8 saat sallardim uyumazdi inatla sallayacaksin bırakamazsın öyle zor bir bebekti ama kizim zorlugu olsada uyku anlaminda genel olarak uzmedi beni kızım olmasa bende bilemezdim böyle rahat disards gezilebildigini mesela uyuyamamak pskolojiyi etkileyen birsey
Benim annemde emekli bir ogretmen fakat evden yuruttugu bir isi oldugu icin el emekleri ile alakali bizi istemez gidelim.. halbuki giderken yemegime kadar gotururum yuk olmayalim diye falan ama istemedigi icin 3 4 ayda 1 gideriz mesafemiz 5 dk ... o arar yemek varmi diye sorar var dersen ozledim cocuklari der yemeye gelir yok dersen gelmez falan kabullenin bazi anneler böyle demekki deyin gercekten de öyle içinden gelmeyen insana birsey yaptiramazsiniz kv ve annemler yakinimda cocuklarimi birakip esimle bir yuruyus yapmamisizdir hastalik vs durumlarinda sayılı kez biraktik okadar ben bakarim o kendine zaman ayirir eşim bakar ben dolasirim falan
Yani siz pskolojik olarak bitik oldugunuz icin bunaldiginiz icin böylesiniz cocugunuz sokakta sorun yaratan basedilemeyen bir cocuk degilse çıkın inanın iyi geliyor onlarda enerji atarlar
Ben böyle zor durumdaki insanlara tepki gösteren anneleri görünce cok üzülüyorum hepimiz gectik bu yollardan kimisi saglikli kalamiyor mantigini yitiriyor siz kaldirirken o kaldiramiyor oyle dusunme taraftariyim daha da üzmek bir anneyi icimden gelmiyor pskolojisi yerinde olsa zaten bi silkelenecek ama biraz daha zamana ihtiyaca var aşamıyorsanız terapi alın mutlaka allah yardmciniz olsn