Yapayalnizim bebek yuzunden eve tıkıldım tahammulum kalmadi?

Mesela doğum yaptınız kucağınıza bebeği verdiler. Bebeği ne şekilde tutacağınızı gösteriyorlar mı size hemşire v.s ? ya yanlış pozisyonda tutarsanız yutkunamaz bebek v.s ya da sizinle aynı odada mı uyuyorlar hep ?
o zaman sürekli birliktesiniz yani yemek yaparken duş alırken saçlarınızı tararken bebek size mi bakıyor hep ? onun uyumasını mı bekliyorsunuz kendinize vakit ayırmak icin? gaz yüzünden ağladığını nasıl anlıyorsunuz doktor mu söylüyor ?
Bir de mesela bez değişimi meselesi..tiksindiğiniz oluyor mu ?
dogum öncesinde eğitimler oluyor gebelik eğitimi onlara gidebilirsiniz ama zaten kucaginiza verirken nasıl tutacaginizi, nasil emzireceginizi vs ogretiyorlar kısaca.
Evet çoğu zaman çocukla birlikte oluyosun bebek size bakmiyor genelde kucağınızda oluyor 😁
zamanla tecrube kazanip ne icin agladigini anliyosun acıktiğinda farkli bir ses ile aglama, iste gazi varken bacaklarını ice cekme vs vs.
Hayır çocugunun bezini değişirken tiksinmiyorsun

Bebek yüzünden neden eve tıkılıyorsunuz anlamadım.
İlk oglum 7 yaşında onun bebekliginde de hep ciktim, ikinci oğlum 2.5 aylik onunla da her yere çıkıyorum.

Ya belki lohusa depresyonunuz uzun sürüyor, kötü bir şey söyleyip ne sizi kırmak ne de büyük konuşmak istemem ama 1 çocuğunuz varmış zaten, yani anneliğin ne denli zor olduğunu tecrübe etmişsiniz. Hiç mi 2 çocuklu hayatın zorluklarını düşünmediniz 2. çocuğu planlarken? Ben anlayamıyorum çünkü. Yaşını 26 gözüküyor. Aynı yaşlarda sayılırız, ben 2.5 yıllık evli olmama rağmen 1 tane bile düşünemiyorum şu an ki eşim çocuk diye deli olmasına rağmen. Çok üzüldüm hem size hem de o bebeğe. Günah keçisi aramayın. Sorun sizde, psikolojik destek almalısınız.

Diğer konularınızı da okudum, acilen psikolojik destek alın lütfen. Sürekli 2. çocuktan sonraki hayatınızdan dert yakınıyorsunuz...

2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
Neden insanların hatta ailenizin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz ?

2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
Bu tahammulsuzlugunuz ikinci çocukta mı oluştu ? Yani afedersiniz de ne bekliyordunuz tam olarak? İlki zaten büyümüş madem yapmasaydınız ikinciyi . Benim de ilki sizin tabirinizle ! Kendini kurtaran bir çocuk hemen ikinciyi yaptım elhamdulillah geçinip gidiyoruz . Bu bir süreç devamlı böyle zorluk çekmeyeceksiniz oda büyüyecek ilk çocuk gibi lütfen sabırlı olun

Çok haklısın.bir de daha kocayı bile bulamayıp, çoluk çocuk seviyesine bile gelemeyenler var.hanfendi maşllah ikisine de sahip olmuş.bazen de çok azmamak lazım demişti bir keresinde müge anlı.hep de aklıma gelir.gerçekten de öyle.o kadar istenen şeyle sahip olununca gözüne gelmemeye başlıyor.kendine hatırlatmak lazım.
aynen öyle keşke bir ailem olsa kaç yaşına geldim böyle çoluk çocuğu olanlara aile olanlara özeniyorum ama millet sahip olduğu halde şükretmeyip bir de şikayet ediyor. keşke ne kadar şanslı olduklarını bilseler.

Dün gece 12ye gelirken uyudu, sabah 8den önce yanımda bitti, ben 2yi geçiyordu uyudum. Genelde 6 saat uyuyunca şükrediyorum yalnız. He ev işi bilmem ne hak getire çok sosyal sürekli dışsrıda olmak isteyen bi bebek, evdeysek cama çıkıyor, sürekli tetikteyim. Hiç değilse koltuktan düşüyor. Yanından ayrılamıyorum. İş yaparken arkamdan dağıtıyor, yemek yaparken hep kucak istiyor çok tehlikeli oluyor kaşıklars uzanıyor. Ailem çalışıyor kayın ailem yok. Bende yalnızım bende uykusuzum benimde eşim sabah işe gidip gece geliyor bi de kendi işi izin alayımda yok. Hastaneye bile gitsek gidemiyoruz acil bişeyde. Bak bugün randevum var göğsümde kist var çocukla yalnız gidicem. 2-3 otobüs aktarmalı bi yol. Her işimi böyle yalnız görüyorum. 4-5 poşetli yüklü alışverişleri yalnız yapıyorum. Bebekle.
Ağlıyım o zaman bende her önüme gelene çatayım çocuğuma bağırıyım. Hiç mi sesini yükseltince ağlamıyor korkmuyor. Benimki söylediğim hayır kelimesine bile yüzünü eğiyor. 7 aylıkmış daha ilk çocuk olsa neyse diyicem bilmiyosun büyük bi çocuğun daha var tabiki dağıtacak, kusucak, ortalığı batırıcak, sütün yetmiyosa da formül mama verirsin canım arı mama gelişimini iyileştirmez. Ayrıca gece yatmadan öncede bebeğe katı gıda verilmez reflüsü tetiklenir. Sadece anne sütü ya da formül mama. Öyle yaparsan kusar tabi.

aynen öyle keşke bir ailem olsa kaç yaşına geldim böyle çoluk çocuğu olanlara aile olanlara özeniyorum ama millet sahip olduğu halde şükretmeyip bir de şikayet ediyor. keşke ne kadar şanslı olduklarını bilseler.
Aynen ben de aile kurmak isteyen ve o zihniyette olan bir erkek tanımak bile büyük şans.bizimkiler de öyle 3 gün var 5 gün yok.kopuk kopuk.

3. yapma aplam

önceki konunuza baktım da kusura bakmayın o sığır kocanızda çok suç var
onunla ilgili sorulan sorulara da cevap vermemişsiniz gibi duruyor

ne demek kadınlık annelik yapamıyorsun
el atacak herşeye, sabredecek birde

sizin kocanıza gücünüz yetmemiş kv ye ona buna bileniyorsunuz.. yapmayın

biraz sert yazdım kusura bakmayın ama yazmam lazımdı

En yakın arkadaşımız eşimiz olmalı. Çıkın dolaşın piknik yapın. Herşey sizin elinizde. Bu yazdıklarınızdan ben daraldım. Konuştuğunuz insanlara da böyle dert yanıyorsanız kimse konuşmaz tabi
Esim sagolsun benle çıkmaz evde takılmayı seviyor hafta sonu ama konu ailesi kardesi olunca her yere anında gider itiraz etmez

Neden eve tikiliyorsunuz ? 7 aylık bebek ne yapabiliyor ki ailen bile çocuk için istemiyor. Depresyon yaşıyor olabilirsiniz de abartiyorsunuz. Herşeyi böyle uç noktalarda mi yasiyorsunuz ? Diş çıkarma dönemi zaten kusması, bağırması , ağlaması, uyumamasi hepsi normal değil mi ? Hava sicakladi çıkın parka bahçeye salın çimenlere emeklesin ,salıncakta sallayın ,kaydıraktan kontrollü şekilde kaydırın. Evden cikasiniz yok sizin.
Dışarı çıksam da uzun sürebilir çünkü emen bir bebek emzirme örtüsü de burda kullansam ayıp bir şey yapmışım gibi bakıyorlar yaşadığım yerde

Dışarı çıksam da uzun sürebilir çünkü emen bir bebek emzirme örtüsü de burda kullansam ayıp bir şey yapmışım gibi bakıyorlar yaşadığım yerde

Başkalarının ne düşündüğünü umursamayı bırakırsanız daha mutlu olursunuz.
Sizi ayıplayanlar gelip 2 saat çocuğunuza bakıp sen çık kızım bi gez gel diyor mu?
Demiyor.
O halde ayıplamaya da hakları yok.
Ben de oğlumla sürekli çıkıyordum.
Komşumun bebeği daha emme düşkünüydü benimki çok yapışık gezmezdi gündüzleri.
Komşumu zorluyordum çok üşeniyordu yolda meme ister diye. İstesin ne olacak bir banka otururuz emzirirsin diye diye zorla çıkarıyordum.
Haklısınız zor. Sokakta kaka yapabilir emmek isteyebilir bir anda ağlamaya başlayabilir.
Ama o bebek.
Sokaktaki herhangi biri size gelip yardım etmeden sadece karşıdan bakıp ayıplayacaksa kendisine kocaman bir küfür edebilirsiniz.

3 yaşına kadar böyle olacağını biliyorsunuz... 7 aylık bebek normal yani. Muhtemelen nette gezip erkek çocuk besleme kısmına çok takıldınız. Yok o öyle değil. 7 aylık bebeğin kızı da erkeği de aynı... Bebek...

Depresyonda olabilirsiniz. Destek isteyebileceğiniz kim varsa isteyin. Hiç yoksa kızınıza sorumluluk verin. Gözünüz üzerinde olsun tabi...

Ben herkesin aksine kınamayacağım sizi bazen herşey goründüğü gibi olmayabiliyor 6.5 yaş ve 25 aylık çocuklarım. Oğlumla ufakken disari cikmak ölümdü nefret ederdi sokaktan parktan mutlaka ağlayacak katılacak takıntı yapacak bir sey bulurdu kızim ufak olan sokak delisi dogdugundan beri gezdik eve girmedik mutlu mesut gezer oynar .. ben aynı benim ama bu durum cocuktan cocuga inaninki farkediyor her cocuk mutlu olmuyor disari cikinca oyle kahve iceyim kitap okuyayim yemek yiyeyim isleri hayal oglumu esim olmadan alip cikamadim hicbirzaman rezil rüsva döndük eve 2.5 yasina kadar böyleydi durum ... gece hergun 7 8 saat sallardim uyumazdi inatla sallayacaksin bırakamazsın öyle zor bir bebekti ama kizim zorlugu olsada uyku anlaminda genel olarak uzmedi beni kızım olmasa bende bilemezdim böyle rahat disards gezilebildigini mesela uyuyamamak pskolojiyi etkileyen birsey

Benim annemde emekli bir ogretmen fakat evden yuruttugu bir isi oldugu icin el emekleri ile alakali bizi istemez gidelim.. halbuki giderken yemegime kadar gotururum yuk olmayalim diye falan ama istemedigi icin 3 4 ayda 1 gideriz mesafemiz 5 dk ... o arar yemek varmi diye sorar var dersen ozledim cocuklari der yemeye gelir yok dersen gelmez falan 🤣 kabullenin bazi anneler böyle demekki deyin gercekten de öyle içinden gelmeyen insana birsey yaptiramazsiniz kv ve annemler yakinimda cocuklarimi birakip esimle bir yuruyus yapmamisizdir hastalik vs durumlarinda sayılı kez biraktik okadar ben bakarim o kendine zaman ayirir eşim bakar ben dolasirim falan

Yani siz pskolojik olarak bitik oldugunuz icin bunaldiginiz icin böylesiniz cocugunuz sokakta sorun yaratan basedilemeyen bir cocuk degilse çıkın inanın iyi geliyor onlarda enerji atarlar

Ben böyle zor durumdaki insanlara tepki gösteren anneleri görünce cok üzülüyorum hepimiz gectik bu yollardan kimisi saglikli kalamiyor mantigini yitiriyor siz kaldirirken o kaldiramiyor oyle dusunme taraftariyim daha da üzmek bir anneyi icimden gelmiyor pskolojisi yerinde olsa zaten bi silkelenecek ama biraz daha zamana ihtiyaca var aşamıyorsanız terapi alın mutlaka allah yardmciniz olsn

Ben herkesin aksine kınamayacağım sizi bazen herşey goründüğü gibi olmayabiliyor 6.5 yaş ve 25 aylık çocuklarım. Oğlumla ufakken disari cikmak ölümdü nefret ederdi sokaktan parktan mutlaka ağlayacak katılacak takıntı yapacak bir sey bulurdu kızim ufak olan sokak delisi dogdugundan beri gezdik eve girmedik mutlu mesut gezer oynar .. ben aynı benim ama bu durum cocuktan cocuga inaninki farkediyor her cocuk mutlu olmuyor disari cikinca oyle kahve iceyim kitap okuyayim yemek yiyeyim isleri hayal oglumu esim olmadan alip cikamadim hicbirzaman rezil rüsva döndük eve 2.5 yasina kadar böyleydi durum ... gece hergun 7 8 saat sallardim uyumazdi inatla sallayacaksin bırakamazsın öyle zor bir bebekti ama kizim zorlugu olsada uyku anlaminda genel olarak uzmedi beni kızım olmasa bende bilemezdim böyle rahat disards gezilebildigini mesela uyuyamamak pskolojiyi etkileyen birsey

Benim annemde emekli bir ogretmen fakat evden yuruttugu bir isi oldugu icin el emekleri ile alakali bizi istemez gidelim.. halbuki giderken yemegime kadar gotururum yuk olmayalim diye falan ama istemedigi icin 3 4 ayda 1 gideriz mesafemiz 5 dk ... o arar yemek varmi diye sorar var dersen ozledim cocuklari der yemeye gelir yok dersen gelmez falan 🤣 kabullenin bazi anneler böyle demekki deyin gercekten de öyle içinden gelmeyen insana birsey yaptiramazsiniz kv ve annemler yakinimda cocuklarimi birakip esimle bir yuruyus yapmamisizdir hastalik vs durumlarinda sayılı kez biraktik okadar ben bakarim o kendine zaman ayirir eşim bakar ben dolasirim falan

Yani siz pskolojik olarak bitik oldugunuz icin bunaldiginiz icin böylesiniz cocugunuz sokakta sorun yaratan basedilemeyen bir cocuk degilse çıkın inanın iyi geliyor onlarda enerji atarlar

Ben böyle zor durumdaki insanlara tepki gösteren anneleri görünce cok üzülüyorum hepimiz gectik bu yollardan kimisi saglikli kalamiyor mantigini yitiriyor siz kaldirirken o kaldiramiyor oyle dusunme taraftariyim daha da üzmek bir anneyi icimden gelmiyor pskolojisi yerinde olsa zaten bi silkelenecek ama biraz daha zamana ihtiyaca var aşamıyorsanız terapi alın mutlaka allah yardmciniz olsn

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.Kizim da zor bebekti ama oğlum bambaşkaydı mesela kızımda kolik sancıları 2.5 ay sürdü saatlerce salladigimi bilmem ama oğlum 4.5 ay hep ayağında sallatirdi çok uyumazdi 30dk uyurdu en fazla ve disari çıkınca huysuzlanirdi kalabalik sevmezdi iftarlara gittigimde cok oturamazdik.Su an anca düzelmeye başladık.Cocuklarimin babası oğluma bakmak istemiyor sevmiyor kendisi benle.cpcuklarla ailecek gezmek istemez havayı bahane eder ama kardeşi çağırsın koşa koşa gider.sonra babalik yapmis gibi anneligime laf eder

X