Yapayalnizim bebek yuzunden eve tıkıldım tahammulum kalmadi?

Eve tikildim ne ya 🙄 bebeği koyun arabasına, tutun büyüğü elinden, parklara gidin, market alışverişi yapın. Mesela haftalık yapmayın alışverişi bir süre. Her gün idarelik malzeme almak için bile markete gitseniz bir şey yani en basitinden.
Konu komşuyu yıldıracak kadar ne yaptınız acaba ben de onu merak ettim 😅😅

4,5 ay kolik ne ki tam 11 ay sürdü gaz sancıları.Uyku ne gündüz ne gece vardı.Benimde çok sinirlerimin bozulduğu zamanlar oldu.Ama siz nasıl bi sinir krizi geçirdiniz ki komşular görüşmüyor.Lütfen çocuklarınıza yansıtmayım bu durumunuzu
Çocuklara göstermemeye çalıştım başka odaya geçtim ama kız büyük olduğu için anlıyor tabiiki

e benim de bebeğim 6 aylık hiç bu kadar kusan bebek görmedim 🤣 . Her şeyi ağzına koyar umru olmaz çünkü çok normal. 2 tane de abisi var. 2 yaş ve 6 yaş. Onların da en büyük zevki koltuğa su döküp ordan yalamak 🤣🤣🤣 çocuk zaten çılgınlık, sen de zevk almaya bak boşver. Bugün evde su savaşı yaptık Allah affetsin. Ev çok ıslandı ama kurur. Dert etme o kadar. Ayrıca 2 çocukla nasıl gezemiyorsunuz anlamadım? Çıkın bahçeye hava alın iyi gelir. Bahçe yoksa park.
Ve d vitamini kullanın belli ki çok düşmüş.

2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.

Ben insanların çocuk yüzünden değil başka sebeplerden görüşmek istemediğini düşünüyorum.
Etrafımda birsürü çocuklu kişi var ama gayet sosyaller ve her ortamada davet ediliyorlar.
Terapi almayı deneyebilirsiniz.
Bu öfkenin ve depresyonun altında başka sebepler olabilir.

Bir kaç konu daha açmışsınız hep 2. Çocuk pişmanlığı üzerine. Bunu yapmayı. O bebekte sizin o enerjinizi hissediyor. Büyük olan kızınız 5 yaşındaymış. Onu kreşe verin. Bebek sonuçta. Gece uyumazsa illa gündüz uyuyacak. Uyku düzeninizi ona göre ayarlayın.
Benim 2 çocuğum arasında 13 ay var. Hayatımı sadece çocuklarıma adadım. Bir gün illa ki büyüyecekler ve ben bugünleri kaçırmak istemiyorum.
Uzman desteği alın.

2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
7 aylık bebeğin ne yaramazlığı olabilir
Millet sizle muhattap olmuyor çünkü normal kafada biri değilsiniz, başkası uyuyup geziyo diye triplere giriyosunuz sizin tribinizle mi uğraşacak insanlar. 7 aylık bebeğinde yaramazlık yaptığınızı bi sizden duydum nasıl etrafa döküp saçıyosa artık. Bide bebeğim yüzünden diye el kadar bebeğe suç buluyosunuz şaka gibi gerçekten.

Gecen gun 6 saat uyudugu icin az uyuyorum diye soylenen uyesiniz degil mi? Kaynanam 11'e kadar uyudu diye kiskaniyorum diyen hani.

Hala saskinim, ben 3 senedir maks 3 saat uyumusumdur. Iki bebegim var ikisi de basimin taci, az once biri kafama corba gecirdi kalktim yikandim, sonra corba gecireni yikadim, sonra digeri anne bende banyoya gircem dedigi icin yikadim ve evde yalnızım, diyeceklerim bu kadar.

Allah sabir versin, 5 yaşındaki cocugu krese verirseniz rahatlarsınız biraz.

Kocanızın yetersizliğinin sorumlusu sizin ilginize, sevginize ve şefkatinize muhtaç bir bebek mi? Yapmasaydınız keşke eminim ki oda herşey için kendisini suçlayan bir anne istemezdi. Tüm anneler dönem dönem bunalır, yorulur. Bu çok normal ama siz karı-koca birbirinize veremediğiniz şeylerin suçlusu olarak evladınızı görüyorsunuz. Bebek yüzünden demeniz bile onu içselleştirmediğinizin göstergesi. Denecek çok şey varda üzmekte istemiyorum belli ki iyi değilsiniz. 6 saatlik uyku benim hayallerimi süslüyor mesela. 6 kocaman saat. Ayrıca kayınvalideniz mi yaptı çocuğu? Sorumluluklarınızın bilincinde olmadan 2. Bebeğinizi yapmışsınız.

Sizi çok iyi anlıyorum. Yaz geldi en güzel gezme park bahçe ev gezmesinden çok sevıyorum benim yaşadığım şehirde kımse evde durmaz akşam ikindin oldu muydu termosuna çayını demleyen yemeğini alan parka kaçar çocuklar gönüllerince eğlenir kirlenir siz eşinizle çay içer iki konuşur hava alırsınız gelincede birer duş onlarda rahatlar sende annesi ...

4,5 ay kolik ne ki tam 11 ay sürdü gaz sancıları.Uyku ne gündüz ne gece vardı.Benimde çok sinirlerimin bozulduğu zamanlar oldu.Ama siz nasıl bi sinir krizi geçirdiniz ki komşular görüşmüyor.Lütfen çocuklarınıza yansıtmayım bu durumunuzu
Bende 12 ay boyunca bir gece bile uyumamışım sabah 5 sonrası uyuyormuşum hep bide abim var 9 yasında annem onla uğrasıyormuş. Babam cinnet geçirmiş bi gece ksjsısjs ama aile dahil komsular dahil istemiyorsa zannetmiyorum ki cocuklar hıssetmesın hıc ama hıc sağlıklı bi durum değil sinirleri yıpranmış cok sor tahmın edıyorum kı ama neler var etrafta. Destek alması şart

Neden eve tikiliyorsunuz ? 7 aylık bebek ne yapabiliyor ki ailen bile çocuk için istemiyor. Depresyon yaşıyor olabilirsiniz de abartiyorsunuz. Herşeyi böyle uç noktalarda mi yasiyorsunuz ? Diş çıkarma dönemi zaten kusması, bağırması , ağlaması, uyumamasi hepsi normal değil mi ? Hava sicakladi çıkın parka bahçeye salın çimenlere emeklesin ,salıncakta sallayın ,kaydıraktan kontrollü şekilde kaydırın. Evden cikasiniz yok sizin.

Ben de bunları yapacağını tahmin ettim göze aldım Ama bu kadarını tahmin edemedim beni eşimin ve şartlarin eve tikacagini tahmin edemedim.
Bebeklerinize lütfen iyi davranın. Ne olursa olsun onların çok küçük ve masum olduklarını kendinize hatırlatın..

Ve mutlaka bir psikatriste gidip her şeyi anlatın o size ilaç yazarsa bahanesiz kullanın.. Bebeklerinizin sağlığı için mutlaka tedavi olun.

Neden eve tikiliyorsunuz ? 7 aylık bebek ne yapabiliyor ki ailen bile çocuk için istemiyor. Depresyon yaşıyor olabilirsiniz de abartiyorsunuz. Herşeyi böyle uç noktalarda mi yasiyorsunuz ? Diş çıkarma dönemi zaten kusması, bağırması , ağlaması, uyumamasi hepsi normal değil mi ? Hava sicakladi çıkın parka bahçeye salın çimenlere emeklesin ,salıncakta sallayın ,kaydıraktan kontrollü şekilde kaydırın. Evden cikasiniz yok sizin.
Bebekten dolayı değil. Büyük ihtimal konu sahibi çok sinirli o yüzden aile de mesafe koymuş.

İnsanlar bebeklerle bisiklet turlarına,kamplara,gezilere katılıyor iki mahalle öteye gidemiyorsanız o sizin sorununuz ben dolmuşla 2 buçuk yaş+1 yaş+bebek arabasıyla+sırt çantasıyla gidiyorum geziyorum. Kolay mı oluyor olmuyor ama yapıyorum oturup eve kapanmak gördüğünüz gibi çözüm olmuyor.

İnsanlar bebeklerle bisiklet turlarına,kamplara,gezilere katılıyor iki mahalle öteye gidemiyorsanız o sizin sorununuz ben dolmuşla 2 buçuk yaş+1 yaş+bebek arabasıyla+sırt çantasıyla gidiyorum geziyorum. Kolay mı oluyor olmuyor ama yapıyorum oturup eve kapanmak gördüğünüz gibi çözüm olmuyor.
Ay benim gibiymissiniz, benim de totom yer gormuyor. Ama 2.kuzum yenidogdugunda bende bi donem eve tikildim, en son ufunetler basinca yeter artik dedim attim kendimi sokaklara.

Bende de 2.5 yas arti 9 aylik 2 tane var, sizinkileri de Allah bagislasin.🧿

Bebeğin huysuzluğu sürekli evde olduğu içindir muhtemelen. Sen nasıl evde bunalmışsan o da bunalmıştır. Her gün aynı saatlerde dışarı çıkın. Hiçbir yere gidemiyorsanız yakındaki bir parka gidin. Park yoksa öyle yol boyunca yürüyüş yapın, sonra eve gelin. Günde sadece yarım saat yürüyüş bile hem çocuklara hem sana çok iyi gelir. Çocuklar dışarıyı keşfetsin biraz. Kediye, köpeğe, ağaca, dükkanlara falan baksın.

X