ayına göre bebegin huyuna gore degisir, benim kızım kolikti mesela kendi dönmeye baslayana kadar yaklasik 4.5 ay surekli kucagimda hafif hafif sallamak zorunda kaldım gazı dağılsın diye, bazen bebek arabasina bindirir evde gezdirirdim gazi dagilsin diye.
uyudugu zaman islerimi toparlamaya calisiyordum ev toplamak süt sagmak gibi gibi.
Ben yatağina birakip duşa giremedim, eşler baba olduğunu evde bir cocuk sorumlulugu oldugunu siz sorumluluklarini hatirlatmadiginiz surece anlamiyorlar.
Kimi çocuk gunduzleri uzun uyur, pusetine vs koyup hemen duşa gir çık yapilabilir belki ama benim o şansımda olmadı ilk 4 ay gaz meselesi yüzünden.
yani orda sancı çektigini caninin yandigini bildigin bir canlı varken koyayım yatagina 5 dk aglayiversin diyemiyorsan, ben diyemedim.
Arkadaşımın ikizileri var mesela 6 7 aylıkti ikizler onlerine oyuncak koyar kendi duşuna girer, balkona cikar kahvesini içerdi icerde cocuklar aglardi susar nasil olsa diye bakma geregi bile duymazdı benim aklım cikardi mesela kizim o aylardaykende bebek yani agzina birsey atabilir ne bileyim uzerine bir sey dusurebilir vs gozumun onunden pek ayiramadim.
En azindan haftada bir gün 1 saat yanıma gelip hadi ben bakayim sen bi cayini ic rahat bir duşunu al veya cik 5 dk yuruyus yap diyen biri olsaydi hersey daha kolay olabilirdi.