Yapayalnizim bebek yuzunden eve tıkıldım tahammulum kalmadi?

2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
Ben sizi çok iyi anlıyorum.Gurbette iki çocuk büyütüyorum ben de ve çok çok zor.ikinci çocuğum iki yaşına gelene kadar perişan oldum.Hep sabretmeye çalıştım.sinirlerim yıprandı.Yalnizlik çok zor.Cok ağır bir yükün altındasınız emin olun, kendinizi suçlamayın.Yapabilirseniz psikolojik destek alın.Umarim daha iyi olursunuz.

7 aylık bebeğin ne yaramazlığı olabilir

Millet sizle muhattap olmuyor çünkü normal kafada biri değilsiniz, başkası uyuyup geziyo diye triplere giriyosunuz sizin tribinizle mi uğraşacak insanlar. 7 aylık bebeğinde yaramazlık yaptığınızı bi sizden duydum nasıl etrafa döküp saçıyosa artık. Bide bebeğim yüzünden diye el kadar bebeğe suç buluyosunuz şaka gibi gerçekten.

Aynısinı yazacakyım, konu sahibesi çekilmez bir insan oldugu için kimse çekmiyor.

2.çocuğa madem bakmak istemiyordun yapmasaydın o zaman konu sahibesi çocuğun ne günahı var🙄acilen kendine ceki düzen ver

Ay benim gibiymissiniz, benim de totom yer gormuyor. Ama 2.kuzum yenidogdugunda bende bi donem eve tikildim, en son ufunetler basinca yeter artik dedim attim kendimi sokaklara.

Bende de 2.5 yas arti 9 aylik 2 tane var, sizinkileri de Allah bagislasin.🧿
Oh maşallah sizin dahada zor işiniz ama iş başa düşünce üstesinden geliniyor. Valla pertim çıkıyor ev gezmeleri lazım değil ama onlara sokak lazım diye park sahil sokak orman çocuklu etkinliklere falan koşturuyorum zaten onlarda öyle daha mutlu çocuk en rahat sokakta büyütülür bana göre 😶

Oh maşallah sizin dahada zor işiniz ama iş başa düşünce üstesinden geliniyor. Valla pertim çıkıyor ev gezmeleri lazım değil ama onlara sokak lazım diye park sahil sokak orman çocuklu etkinliklere falan koşturuyorum zaten onlarda öyle daha mutlu çocuk en rahat sokakta büyütülür bana göre 😶
2.kuzum ayaklansa rahatlarim gibi geliyor. Ben de oyun grubu, park, bahce, coluk cocuk gezdirip duruyorum. Bizim bıdıklar duramiyorlar evde, biz simdiden gunes yanigi olmaya basladik 🙃

2.kuzum ayaklansa rahatlarim gibi geliyor. Ben de oyun grubu, park, bahce, coluk cocuk gezdirip duruyorum. Bizim bıdıklar duramiyorlar evde, biz simdiden gunes yanigi olmaya basladik 🙃
Ay ben 9 aylık ikiz sandım değilmiş yanlış okumuşum. bende yürümeye başlasın diye bekliyorum biraz rahatlamak için gerçi öylede abi terörü olcak,tam sağlam basıp yürümeyi kavrayana kadar çarpıp düşürmesin çocuğu diye kırk takla atcaz ama olsun sokakta en azından kucaktan kurtulurlar 🙏🏼😃

Ay ben 9 aylık ikiz sandım değilmiş yanlış okumuşum. bende yürümeye başlasın diye bekliyorum biraz rahatlamak için gerçi öylede abi terörü olcak,tam sağlam basıp yürümeyi kavrayana kadar çarpıp düşürmesin çocuğu diye kırk takla atcaz ama olsun sokakta en azından kucaktan kurtulurlar 🙏🏼😃
Valla bazen keske ikiz olsalar diyorum, benim minik abla terorunden cok cekti (iki kizim var) belki ikiz olsalardi yavrucak cileyle buyumezdi :)

Simdi iyiles Allah'tan, buyuk kardes erkek olunca kucuk de kiz olunca cok iyi oluyor diyorlar, sizinkiler oyle mi?

Valla bazen keske ikiz olsalar diyorum, benim minik abla terorunden cok cekti (iki kizim var) belki ikiz olsalardi yavrucak cileyle buyumezdi :)

Simdi iyiles Allah'tan, buyuk kardes erkek olunca kucuk de kiz olunca cok iyi oluyor diyorlar, sizinkiler oyle mi?
Ne açıdan iyi oluyormuş ki acaba 😶 ikizde olsalar karşılıklı çile çektiriyorlar yinede gördüğüm videolardan.
Yani oğlum haşin bi erkek değil aslında ama bazen beni deniyor yapma dediğim halde darlıyor kardeşini elinin ayağının üstünden geçiyor. Ama bazende cok iyiler kahkalar havada uçuşuyor yani suan bi denge yok aslında sıkıldıkça kardeşine sarıyor evde sıkılınca onun tepesinde hemen. Kız bunları öğreniyor atıyor hafızaya oğlum kendi ayağına sıkıyor kışa gerçek dövüşü izleyebiliriz 😃

Çok haklısın.bir de daha kocayı bile bulamayıp, çoluk çocuk seviyesine bile gelemeyenler var.hanfendi maşllah ikisine de sahip olmuş.bazen de çok azmamak lazım demişti bir keresinde müge anlı.hep de aklıma gelir.gerçekten de öyle.o kadar istenen şeyle sahip olununca gözüne gelmemeye başlıyor.kendine hatırlatmak lazım.
yahu ne alakası var bunalmış işte kadın yalnızlıktan yardımsızlıktan eve tıkılmaktan.
Anne oldu diye bunalamaz mı, uykusu gelemezmi tahammülü bitemez mi?
şu duyarida ben anlamiyorum ya cocugu arayanlar var bulamayanlar var.
E bende çocugumu 3 sene samanlıkta iğne arar gibi aradım ama büyüturken yalnizliktan, yorgunluktan dısari cikip 5 dk keyifle bir bardak su dahi icememekten bunaldığım zamanlar oldu.
Çocuğu olmayan insanların sebebi çocuğu olan insanlar değil.
kücük bebegi olupda tek basina bakan ay bunalmıyorum hiç oh herşey güllül gülistanlik diyen insan cindir.
10 gün duş alamayan yemek yiyemeyen 1 saat kesintisiz uyuyamayan insanlar var.
Bazı bebekler ekstra zor anne olunca insani ihtiyaclarimiz bir anda toz olup uçmuyor yani

2 tane cocuk annesiyim kizim buyuk onla derdim yok o kendini kurtardi.Benim bebegim çok yaramaz sürekli bir şeyleri yere dokuyor,bazen kusuyor ve az uyuyor Benim de tahammülüm uykusuzluktan da yalnizliktan da tükendi.Sabretmeye calisiyorum ama gecmiyor.bir kac kere sinir krizi geçirdiğim için bağırdım ve hiçbir komşum benle gorusmek istemiyor.Insanlara selam veriyorum selam alsam da insanlar iki yuzlu sana guluyor arkamdan konusuyor.Yapayalnizim sadece şehir merkezinde arkadssim var ha deyince oraya da gidemiyorum çocukluyum hatta millet en yakindaki cemiyetlere,akrabalarına arkadaşlarına giderken bebegim yuzunden iyice eve tikildim.Esim sabretmeye calisiyor.Ailem bile beni istemiyor ve davranışlarıyla belli ediyolar.Allah in beni sevmedigini gunahlarim icin ceza verdigini dusunmeye basladimYasama sevincim umudum kalmadi.
Çocukları ne kadar yaramaz olursa olsun ( boy boy) asla keyfinden ödün vermeyenlerde var örnek eski komşum. Demek istediğim bence enerjinizi düşüren kendinize güzel olan şeyleri yakıştırmamanız veya bu süreçte öyle olmuş olabilir. Arada çıkın sehir merkezine planlayıp, arkadaşlarınızı eve çağırın yeni kişilerle tanışmaya bakın. Misal karşı apartmandan kişilerle tanışabilirsiniz. Evde aktivite oluşturabilirsiniz. Eşinizle cocugunuzla birlikte parka gidebilirsiniz. Aklıma bunlar geldi.

Gecen gun 6 saat uyudugu icin az uyuyorum diye soylenen uyesiniz degil mi? Kaynanam 11'e kadar uyudu diye kiskaniyorum diyen hani.

Hala saskinim, ben 3 senedir maks 3 saat uyumusumdur. Iki bebegim var ikisi de basimin taci, az once biri kafama corba gecirdi kalktim yikandim, sonra corba gecireni yikadim, sonra digeri anne bende banyoya gircem dedigi icin yikadim ve evde yalnızım, diyeceklerim bu kadar.

Allah sabir versin, 5 yaşındaki cocugu krese verirseniz rahatlarsınız biraz.
Siz 2 çocukla banyoya girmeyi nasıl başardınız maşallah?? Ben bazen tuvalete girmeye fırsat bulamıyorum :confused:

yahu ne alakası var bunalmış işte kadın yalnızlıktan yardımsızlıktan eve tıkılmaktan.
Anne oldu diye bunalamaz mı, uykusu gelemezmi tahammülü bitemez mi?
şu duyarida ben anlamiyorum ya cocugu arayanlar var bulamayanlar var.
E bende çocugumu 3 sene samanlıkta iğne arar gibi aradım ama büyüturken yalnizliktan, yorgunluktan dısari cikip 5 dk keyifle bir bardak su dahi icememekten bunaldığım zamanlar oldu.
Çocuğu olmayan insanların sebebi çocuğu olan insanlar değil.
kücük bebegi olupda tek basina bakan ay bunalmıyorum hiç oh herşey güllül gülistanlik diyen insan cindir.
10 gün duş alamayan yemek yiyemeyen 1 saat kesintisiz uyuyamayan insanlar var.
Bazı bebekler ekstra zor anne olunca insani ihtiyaclarimiz bir anda toz olup uçmuyor yani

Yorumları okuyunca anne olmak isteyen bir kadın olarak ürktüm.

Mesela hep başında mı bekliyorsunuz bebeklerin ? Banyo yaparken yanınızda mı kalıyorlar nasıl oluyor bu işler ? ya unutursanız bi yerde ?

En büyük korkum sabaha kadar susmayan bebek.

Ne açıdan iyi oluyormuş ki acaba 😃
Erkek buyuk, kiz kucuk olunca kiyamiyor, kiz kardes kiskancligi değil abilik yapiyor diyorlar.

Benim de buyuk kizima hep dedigim sey su, birgun bu kardesine ogrettigin cadiliklar basina dert olacak, valla sabirsizlikla bekliyorum yalan degil :) :KK70:

Siz 2 çocukla banyoya girmeyi nasıl başardınız maşallah?? Ben bazen tuvalete girmeye fırsat bulamıyorum :confused:

Yeri geliyor ben de tuvalete giremiyorum :) ama evde kuvet var, kucugu piti piti yikarken buyuk yanimizda oynuyor oluyor, benim zaten sacimi yikamak disinda bir luksum yok, buyugu yikarken kucugu oturakta tutuyorum kuvetin icinde. Sonra birlikte ayni anda giydiriyorum, sonra kendim giyiniyorum benimkiler yerde debelenirken.

Alisiyor insan zamanla. Bugunki gibi acil durumlar olmadikca banyo islerini aksam esim geldikten sonra hallediyoruz.:halay:

Dogurmasaydınız arkadaşım. Bebeği bu kadar sevgisiz bir ortamda büyütmeyin

Mesela hep başında mı bekliyorsunuz bebeklerin ? Banyo yaparken yanınızda mı kalıyorlar nasıl oluyor bu işler ? ya unutursanız bi yerde ?

ayına göre bebegin huyuna gore degisir, benim kızım kolikti mesela kendi dönmeye baslayana kadar yaklasik 4.5 ay surekli kucagimda hafif hafif sallamak zorunda kaldım gazı dağılsın diye, bazen bebek arabasina bindirir evde gezdirirdim gazi dagilsin diye.
uyudugu zaman islerimi toparlamaya calisiyordum ev toplamak süt sagmak gibi gibi.
Ben yatağina birakip duşa giremedim, eşler baba olduğunu evde bir cocuk sorumlulugu oldugunu siz sorumluluklarini hatirlatmadiginiz surece anlamiyorlar.
Kimi çocuk gunduzleri uzun uyur, pusetine vs koyup hemen duşa gir çık yapilabilir belki ama benim o şansımda olmadı ilk 4 ay gaz meselesi yüzünden.
yani orda sancı çektigini caninin yandigini bildigin bir canlı varken koyayım yatagina 5 dk aglayiversin diyemiyorsan, ben diyemedim.
Arkadaşımın ikizileri var mesela 6 7 aylıkti ikizler onlerine oyuncak koyar kendi duşuna girer, balkona cikar kahvesini içerdi icerde cocuklar aglardi susar nasil olsa diye bakma geregi bile duymazdı benim aklım cikardi mesela kizim o aylardaykende bebek yani agzina birsey atabilir ne bileyim uzerine bir sey dusurebilir vs gozumun onunden pek ayiramadim.
En azindan haftada bir gün 1 saat yanıma gelip hadi ben bakayim sen bi cayini ic rahat bir duşunu al veya cik 5 dk yuruyus yap diyen biri olsaydi hersey daha kolay olabilirdi.

Konu sahibi senin başka problemlerin var çocuklara atma suçu şimdi. Ailen bile neden istemiyor seni çocuklarınla ne ilgisi var? 7 aylık bebek kusar ağlar güler herşeyi yapar gayet normal. Eşinize söyleyin size yardımcı olsun 7 aylık bebeğe bağırana kadar eşinize bağırın

Çanta mi bu nasıl unutacaksın ? Sorumlu bir evebeyn yapmaz bunu. Çok büyük bir badireyle kafa dalginligi yoksa o da 3-5 saniye sürer.

Bazen günlerce başında beklersin , bazen de sen kendi işini yaparken o oyalanir. Bebek bu dünyaya adapte olmaya, tanımaya çalışıyor. Deliksiz uyku çektiği geceler de olacak hiç susmadan ağladığı gecelerde. Pilli bebek değil ki.

ayına göre bebegin huyuna gore degisir, benim kızım kolikti mesela kendi dönmeye baslayana kadar yaklasik 4.5 ay surekli kucagimda hafif hafif sallamak zorunda kaldım gazı dağılsın diye, bazen bebek arabasina bindirir evde gezdirirdim gazi dagilsin diye.
uyudugu zaman islerimi toparlamaya calisiyordum ev toplamak süt sagmak gibi gibi.
Ben yatağina birakip duşa giremedim, eşler baba olduğunu evde bir cocuk sorumlulugu oldugunu siz sorumluluklarini hatirlatmadiginiz surece anlamiyorlar.
Kimi çocuk gunduzleri uzun uyur, pusetine vs koyup hemen duşa gir çık yapilabilir belki ama benim o şansımda olmadı ilk 4 ay gaz meselesi yüzünden.
yani orda sancı çektigini caninin yandigini bildigin bir canlı varken koyayım yatagina 5 dk aglayiversin diyemiyorsan, ben diyemedim.
Arkadaşımın ikizileri var mesela 6 7 aylıkti ikizler onlerine oyuncak koyar kendi duşuna girer, balkona cikar kahvesini içerdi icerde cocuklar aglardi susar nasil olsa diye bakma geregi bile duymazdı benim aklım cikardi mesela kizim o aylardaykende bebek yani agzina birsey atabilir ne bileyim uzerine bir sey dusurebilir vs gozumun onunden pek ayiramadim.
En azindan haftada bir gün 1 saat yanıma gelip hadi ben bakayim sen bi cayini ic rahat bir duşunu al veya cik 5 dk yuruyus yap diyen biri olsaydi hersey daha kolay olabilirdi.

Mesela doğum yaptınız kucağınıza bebeği verdiler. Bebeği ne şekilde tutacağınızı gösteriyorlar mı size hemşire v.s ? ya yanlış pozisyonda tutarsanız yutkunamaz bebek v.s ya da sizinle aynı odada mı uyuyorlar hep ?
o zaman sürekli birliktesiniz yani yemek yaparken duş alırken saçlarınızı tararken bebek size mi bakıyor hep ? onun uyumasını mı bekliyorsunuz kendinize vakit ayırmak icin? gaz yüzünden ağladığını nasıl anlıyorsunuz doktor mu söylüyor ?
Bir de mesela bez değişimi meselesi..tiksindiğiniz oluyor mu ?

Mesela doğum yaptınız kucağınıza bebeği verdiler. Bebeği ne şekilde tutacağınızı gösteriyorlar mı size hemşire v.s ? ya yanlış pozisyonda tutarsanız yutkunamaz bebek v.s ya da sizinle aynı odada mı uyuyorlar hep ?
o zaman sürekli birliktesiniz yani yemek yaparken duş alırken saçlarınızı tararken bebek size mi bakıyor hep ? onun uyumasını mı bekliyorsunuz kendinize vakit ayırmak icin? gaz yüzünden ağladığını nasıl anlıyorsunuz doktor mu söylüyor ?
Bir de mesela bez değişimi meselesi..tiksindiğiniz oluyor mu ?
Sorulara bak ahret soruları sormuş :)
Dağdan mi kuyudan mi ciktin kankaa o nasıl sorular öyle hele bebek size mi bakıyor hep kısmında koptum ahahajajajajah

X