- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.204
-
- Konu Sahibi Mayflower75
Black mirroru izledim ben devamı gelmedi severim öyle dizileri bilim kurgu ama değişik gerçektenBu konuda yakın zamanda iki şey beni çok etkiledi
Biri killer drones.
Bu bir senaryo ama yapılmış bir şeyin senaryosu.
Dolayisi ile yapılması demek kullanılması demek.
İkincisi de, hic satranc bilmeyen bir yapay zeka ile karşılıklı bir insan satranc oynuyor.
Yanlış hatırlamıyorsam 20 el sonra yapay zeka bir daha asla yenilmiyor.
Öğrenebilir olması bana da korkutucu geliyor.
Bir de eğer izlemediyseniz ve bu konudaki paranoyanizi arttırmak istiyorsaniz
Black mirror tavsiye ederim :)
Iste bu beni kotkutan..kendi iradeleri ve surekli ogrenme yetenegine sahip muthis bir zekalari var.Bu yok etme uzerinede gelisebilir demek ki..hatta gecenlerde meshur yapay zeka Sophia"insanligi yok edeceğim"demis sonrada bunun espri oldugunu soylemisti..Bu konuda yakın zamanda iki şey beni çok etkiledi
Biri killer drones.
Bu bir senaryo ama yapılmış bir şeyin senaryosu.
Dolayisi ile yapılması demek kullanılması demek.
İkincisi de, hic satranc bilmeyen bir yapay zeka ile karşılıklı bir insan satranc oynuyor.
Yanlış hatırlamıyorsam 20 el sonra yapay zeka bir daha asla yenilmiyor.
Öğrenebilir olması bana da korkutucu geliyor.
Bir de eğer izlemediyseniz ve bu konudaki paranoyanizi arttırmak istiyorsaniz
Black mirror tavsiye ederim :)
Evet onu izlemistim.Hatta anlamsiz cunleler kurmuslar bize gore ama kendi aralarinda bir dil oldugu sonradan anlasilmis.Facebook 2 yapay zekanın fişini çekti son zamanlarda kendi aralarında bir dil geliştirip insanları öldürmek hakkında konuştuklarından diye biliyorum yanlış duymadıysam
Zaten bu kadar filmler yapıliyor hepsi hayal ürünü olamaz bence elbet biyerden çıkıyor bunlar mesela eskiden androidler vardı robot şimdi işletim sistemimiz android ateyizler bunuda açıklasın
Peki yapay zeka korkulduğu kadar güçlenirse neden insanoğlunu hedef alsın?
Korkuyoruz evet, çümkü insan besin zincirinde en üste çıkarken bir hayli kıyım yaptı, hala daha da diğer türleri kendi kölesi görüyor. O yüzden bir başka tür yerimizi alırsa bizi köleleştirecek diyoruz.
Belki de öyle olmaz , ama olursa da,
Olmuşla ölmüşe çare yok,
Olduğu kadar olmadığı kader
Deriz
Iste bu beni kotkutan..kendi iradeleri ve surekli ogrenme yetenegine sahip muthis bir zekalari var.Bu yok etme uzerinede gelisebilir demek ki..hatta gecenlerde meshur yapay zeka Sophia"insanligi yok edeceğim"demis sonrada bunun espri oldugunu soylemisti..
Black miroru izlemedim ama izleyecegim.paranoyam artsin ki bakis acim degisebilsin.Belki endisem son bulur kimbilir))
yapay zekanın kısa vadede insanlığı ele geçirmesi mümkün değil. ben şuan için okulumuzda bulunan bir merkezden gelişmeleri anlık sayılabilecek bir hızla takip edebiliyorum.
yapay zeka ürünlerinin insanlığa son vermesi beklenen bir son. şuan için her yerde fotoğraf ve videoları gezen yapay zekalarda vicdan özelliği yok. yanlış hatırlamıyorsam Türk bir kadın ekleyecek vicdan algoritmasını. Yavaş yavaş bütün yapay zekalar bütün insani özellikleri alacak. Bunun için yüzlerce yıl gerekli.
Dünya için bir insandan daha tehlikeli olacağını düşünmüyorum. İnsan bir yarar sağlamadığı gibi yok edebilen bir varlık ama bu oluşumların insanlara zarar verebilmesi için önce büyük oranda yarar sağlaması gerekiyor,tasarlanma amaçları budur.
Guclendigi icin insanligi ister istemez hedef alacak.Iradesi ve zekasi ile biz insan turu köle olacagiz.su anda bile hangimiz telefon numaralarini ezbere biliyoruz mesela?Telefona kaydediyoruz hopp ariyoruz..teknoliji bir anlamda bizim dusmanimiz.Zekamiz geriliyor belkide..Peki yapay zeka korkulduğu kadar güçlenirse neden insanoğlunu hedef alsın?
Korkuyoruz evet, çümkü insan besin zincirinde en üste çıkarken bir hayli kıyım yaptı, hala daha da diğer türleri kendi kölesi görüyor. O yüzden bir başka tür yerimizi alırsa bizi köleleştirecek diyoruz.
Belki de öyle olmaz , ama olursa da,
Olmuşla ölmüşe çare yok,
Olduğu kadar olmadığı kader
Deriz
Iste ben bunun icin yuzlerce yil gerekli oldugunu dusunmuyorum..onumuzdeki 100 yil icinde olmasi muhtemel..Yararlari olacak elbette ama insanlarin issiz kalma tehlikeside sozkonusu bunun yanisira.yapay zekanın kısa vadede insanlığı ele geçirmesi mümkün değil. ben şuan için okulumuzda bulunan bir merkezden gelişmeleri anlık sayılabilecek bir hızla takip edebiliyorum.
yapay zeka ürünlerinin insanlığa son vermesi beklenen bir son. şuan için her yerde fotoğraf ve videoları gezen yapay zekalarda vicdan özelliği yok. yanlış hatırlamıyorsam Türk bir kadın ekleyecek vicdan algoritmasını. Yavaş yavaş bütün yapay zekalar bütün insani özellikleri alacak. Bunun için yüzlerce yıl gerekli.
Dünya için bir insandan daha tehlikeli olacağını düşünmüyorum. İnsan bir yarar sağlamadığı gibi yok edebilen bir varlık ama bu oluşumların insanlara zarar verebilmesi için önce büyük oranda yarar sağlaması gerekiyor,tasarlanma amaçları budur.
Kıyamet robotlar yuzunden olurmuş))Aslında insanlığa bir dur demenin zamanı geldi bence yaktık yıktık eziyet ettik yok ettik daha nereye kadar gidecek böyle çok üZülüyorum hayvanları doğayı falan düşününce
Valla robotları bilmemde ciddi ciddi bizi birşeyin durdurması gerekiyor diye düşünüyorum gerçekten :/Kıyamet robotlar yuzunden olurmuş))
Ayy aklima su meshur "Terminator"filmi geldi..ordada kurgu bu yöndeydi..insanliga son vermeye çalışan robotlar.
Guclendigi icin insanligi ister istemez hedef alacak.Iradesi ve zekasi ile biz insan turu köle olacagiz.su anda bile hangimiz telefon numaralarini ezbere biliyoruz mesela?Telefona kaydediyoruz hopp ariyoruz..teknoliji bir anlamda bizim dusmanimiz.Zekamiz geriliyor belkide..
Iste ben bunun icin yuzlerce yil gerekli oldugunu dusunmuyorum..onumuzdeki 100 yil icinde olmasi muhtemel..Yararlari olacak elbette ama insanlarin issiz kalma tehlikeside sozkonusu bunun yanisira.
Iste bu beni kotkutan..kendi iradeleri ve surekli ogrenme yetenegine sahip muthis bir zekalari var.Bu yok etme uzerinede gelisebilir demek ki..hatta gecenlerde meshur yapay zeka Sophia"insanligi yok edeceğim"demis sonrada bunun espri oldugunu soylemisti..
Black miroru izlemedim ama izleyecegim.paranoyam artsin ki bakis acim degisebilsin.Belki endisem son bulur kimbilir))