• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanmış granit tencere :(

fildisisahili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
2.244
2.857
63
Merhaba kızlar. Severek aldığım granit açık renkli tencerem vardı. Görümcem geçen gün mısır haşlarken unutmuş, mısırlar yanmış ve tibi tabaka gibi tutmuş. Sakınılan göze çöp batarmış misali çok üzüldüm. Yapacak birşey yok cana geleceğine mala gelsin.
Tencereyi temizledim fakat lekeler çıkmıyor. Sarı sarı leke tuttu mısırın değdiği yerler. Yanlış ürün kullanıp daha da kötüleştirmek istemiyorum. İnternette de açıklama bulamadım
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı?

Sirkeli su dldur kaynat sonra da içinde bulaşık deterjanı ile cif bekletip yumuşakça süngerle temizle bence.. Ben tencerelerin dış alt kısmında deniyorum bunu ocakta yandıkları için.
İyi bir markanınsa onları ara sor, kendileri bile temizleyebiliyorlar.

bende bi kere simsiyah dip tutmuş süt yanığına (cezveydi bu arada) kireç çözücü koydum bekledim 1 saat sonra o yanık simsiyah tabaka halkinde kalktı çok şaşırmıştım:KK57:

belki sizde de işe yarayabilir.

Sirkeli su dldur kaynat sonra da içinde bulaşık deterjanı ile cif bekletip yumuşakça süngerle temizle bence.. Ben tencerelerin dış alt kısmında deniyorum bunu ocakta yandıkları için.
İyi bir markanınsa onları ara sor, kendileri bile temizleyebiliyorlar.

bende bi kere simsiyah dip tutmuş süt yanığına (cezveydi bu arada) kireç çözücü koydum bekledim 1 saat sonra o yanık simsiyah tabaka halkinde kalktı çok şaşırmıştım:KK57:

belki sizde de işe yarayabilir.

Kızlar bunları granit tencerede yaptınız dimi? tencereyi temizledim suda bekleyince çıktı zaten. yanık izleri çıkmıyor. yanan yerler sarı sarı kaldı :KK42:

yok granit tencerem yok daha bir tane denemek için tava aldım balerini markaası, süper hiç yanmadı o kadar ocakta unuttum:))

Back