yanlışmı karar verdim ???

34esra86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
240
0
38
yıllar sonra hayatıma beğendiğim biri girdi.... görücü usuluyle istemey geldiler çocuğu beğendim ailede başta fena gelmedi ama çocuğun vei yoktu v ekirada oturmak istiyorlardı evide şehir içinde ama uzak biryerde tutacaktı hem işine uzaktı hemde kendi aileme bende maden kira bari bize yakın hemde işine yakın olsun yollarda sürünmiyeyim dedim kabul etmedi o diretince bence inat yaptım... evi tutacağı yer kendi ailesine ve akrabalarının yanında ben içili dışlı yaşamayı pek sevmiyourm açıkcası hayatım kendime ait olsun istiyorum...dedimki ev orada olursa olmaz bu iş kendimi biliyourm çünki... sonra aileler geldi kadınlar 2 görüşmeye 10 kişi geldiler annem bilhassa dediki yalnız gelin konuşalım anlaşalım yok bunlar 10 kişi toplanmş geldiler ve bizimle kavga edergibi konuştular ben cocuğu sevmiştim ama ailesinin bu tutumundan sonra bu konuda daha ısrarcı davrandım bunlarda kabul etmedi ve saygısızca gittiler sizce sadece cocuğu beğendim diye evlenmelimiydim zaten bunlar çıkcada söyledi biz hep böyle gezeriz yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez diye daha korktum açıkcası ve kabul etmedim hatamı ettim ???? kafam karıştı -tatlicadiarzu-

hayatım doğru yapmışsın ya da yanlış yapmışsın diye birşey yazamam ama sonuçta bir evre vardır, o evre de kişinin senin için uygun olup olmadığını anlarsın...sen de böyle bir süreç geçirip kendini tanıdığın için anlaşamayacğına karar vermişsin..bence bu durumu ikinizin konuşup karara bağlaması gerekirdi zaten, iş bu noktaya geldiyse boşver gitsin....

Görücü usulüne karşı değilim..
Ama galiba sevgi yokmuş aranızda..benneyaptımki
Sevgi olmadan yapılan bir evlilik sadece beğeni ile sürmez ki..
Bence doğru karar vermişsiniz..:nazar:

Bence çok doğru karar vermişsin canım hiç sevmediğim şeydir böyle ana kuzusu gibi erkekler. Sakın ödün verme bu kararından. Gerekirse o zaman benim ailemede senin ailenede uzak olsun dersin. En doğrusuda bu zaten. :1closedeyes:

dedim cnm onude dedim ama ailesi asla taviz vermiyor zaten iki haftalık bir olay canımı yediler resmen amaç belli ben ailesiyle evlenekctim herhalde ....

pazara kadar değilki evlilik canım bencede en doğrusunu yapmışsın
eğer evlenseydın kesın onların yaşantısına ayak uyduramıyacaktın vede daha kötü bi durumda ayrılma olacaktı en güzeli baştan hayır demen olmuş bence inş. hakkında en hayırlısı olsun canım

Bence iyi yapmışsın canım. Aile kurmak değil onun amacı galiba, o kalabalık ailesine seni de almak. Hatta küçük gelinsin diye işler de sana kalırdı. Ohh. Çok iyi yapmışsın. Keyfi bilir. O kalabalık ailesiyle yaşasın o.

arada büyük bir aşk olmadığı için bence ayrılmak daha hayırlı. görücü usulunde mantık ağır basıyor , bence mantıklı karar vermişsiniz.

görücü usulü tanıştık bizde eşimle.
annesi ve kızkardeşleri beğenip, tanışmamızı sağladılar.
sonra biz birbirimize tutulup, bağlanınca, ipler koptu.
bana düşmanlık,ayırmaya çalışmalar.
eşim (o zaman nişanlım, 14 yıl önce) hep duvar gibi dikildi, beni ve sevgimizi yıkmalarına müsaade etmedi.
1 oda 1 salon eve gelin gittim.
hep beni koruyan,kollayan oldu eşim.
şimdi hayal bile edemeyeceğim bir evde oturuyorum.
eğer çocuk, sonuna kadar destekçin olsaydı, sende bazı fedakarlıklar yapardın eminim.
ama destek görmemişsin ve kararında haklısın bence.
erkekle kadın birbirine sırtını dayarsa ne maddi nede manevi sorunlar onları ayırmaya yetmez.​

evet bende ondan destek bekledim hatta babam dediki iş çocukta biter o kararını verdimi kimse karışmaz dedi beni en çok üzen tarafı bu onun bana destek olmayışı ikinci yıkılışım oldu güvenim gitgide tükeniyor artık hayata.....

canım doğru karar vermişsiniz.
üstelik arada oyle çok sevgide aşk muhabbetide yok,
keyfinize bakın allah hakkınızda hayırlısını versin

evet bende ondan destek bekledim hatta babam dediki iş çocukta biter o kararını verdimi kimse karışmaz dedi beni en çok üzen tarafı bu onun bana destek olmayışı ikinci yıkılışım oldu güvenim gitgide tükeniyor artık hayata.....

demek kendi ayakları üzerinde durup kendi başına karar veremeyecek bir yaştaymış..
olgun değilmiş yani..
böyle bir durumla karşılaşan tek siz değilsiniz.
hayata sıkı tutunun güvenın kaybedecek bir durum yok..
Çünkü hayatın bir suçu yok.yalnış insan çıkmış karşınıza..
sevgiler...

valla doğru karar seninki.. daha en başta çocuk ipleri eline almamış ki.. ilerde hiiiç sesini çıkaramazdı.. düşünsene kaynana görümce fln üstüne geliyo, adam sus pus oturuyo.. yok yok her işe bi hayır vardır demişler, isabet olmuş..

çok çok doğru bir karar vermişsiniz...herzamna baştan seviyeyi koymak şarttır..anladığım kadarıylada damat adayından sadece hoşlanmışsınız...hoşlanmayla evlilik gibi ciddi bi kuruma adım atamazdınız zaten bu çok yanlış olurdu

bence dogru karar!
aklı başında bu sorumluluğu üstlenecek bir adam bu tip bir konu için gereksiz inatlaşma ya ve dayatmaya girmemeliydi..
daha başından belli edilmiş bir durum bu,senin için en iyisi bu olmuş bence..

Doğru bir karar vermişsin....a.s
Bu beğendiğin çocuk pek parlak değilmiş bir insan birey olduğu zaman ailesinin gölgesinde yaşamamlı heleki evlilik kararı almışsa..
Israrı yanlış ailesinin tavırları yanlış sanki mutlu bir yuva kurmak değilde amaç kendilerine köle almak istre gibi olmuş bunların ki.... :1closedeyes:

üzülme canım.sanırım aranızda bir sevgi bağı yoktu sadece beğeni vardı.en başından senin yanında olamayan bir erkek sonrasında da olmaz.boşyere üzülme.daha kimlerle tanışırsın.ailesi ile şimdiden sorun yaşarsan ilerde nasıl olurdu bir düşün.

bence en dogruunu yamıssın aferin sana...
daha onra içinden cıkılmaz sorunlar yasamaktansa en bastan bunu sölemek cok akıllıca...
hemn ne demek içli dıslı olmak onların her lafına ve onlara baklacaktın bence...

X