Merhaba hanımlar,
Yakında nişanlanacağım, o yüzden nişanlım diye bahsedeceğim.
Bugün görümcem(20) aradı, kaynımla beraber tanındık bir fenomenin güzellik merkezinin şubesini açmak istediğini söyledi, adamın bayilik için birkaç milyon para istediğini, 300 bin peşin ödeme yapıp kalanı senet yapacaklarını, merkezden kazandıkları parayla yavaşça ödeyeceklerini anlattı. Bu 300 bini nerden buldunuz diyince kaynımda(19) para olduğunu söyledi. Benim bu konuda fikirlerimi istedi. Kaynımın izinsiz biriktirdiği paranın herkes farkındaydı çünkü alınacak ödemeler kaynımın hesabına yatıyormuş ve kaynım parayı babasına eksik iletiyormuş o yüzden ona para kaldığının farkındaydılar ve vermesi içinde ısrar ediyorlardı ama bu kadarını tahmin etmemiştim. Görümcem abisine söylemememi rica etti daha ona mevzuyu anlatmadık zamanı gelince söylücez dedi, bende dolandırılmalarından borca girmelerinden endişelendim, telefonda biraz nişanlıma bahsettim kardeşin bir işe girişmek istiyormuş haberin varmı dedim. Evet güzellik merkezi düşünüyorlarmış erkek kardeşim bahsetti dedi, peki nasıl açıcaklar hangi sermaye ile onu sordun mu dedim o detay sormadım konuşmadık dedi, kardeşimden ödemeler için para istiyorum atıcam atıcam diyor atmıyor beni zor duruma düşürüyor diye anlattı, bende sence kardeşinin ne kadar parası vardır dedim hiç bilmiyorum ama eksiğimiz 300 binden fazla dedi ama kardeşim okadarını yapmaz yani dedi. Bende evet okadar varmış onunla açmayı düşünüyorlarmış diyince çıldırdı. Gidip dolandırılacaklar, bizide borç batağına sürüklücekler, biz bu kadar sıkışıkken yaptıkları işe bak diye söylendi. Biz bu sene evlendiğimiz için maddi yönden biraz sıkıştılar sürekli ödeme yapmaları gerekiyordu kardeşinden istiyordu kardeşi oyalıyordu hep vermiyordu. Babasının işyerinde dönüşümlü çalıştıkları için (gerçi kaynım başına buyruk işyerine geldiği sayılıdır) paraları da ortak sayılıyor ve bu sene karar olarak gelen tüm geliri biz evlendiğimiz için bize harcıyacaklardı, diğerleri evlenince yine onlara harcanak o sene, dayanışmalı ilerliceklerdi.
Ben istemeden bir karışıklığa sebep olmuş gibi hissediyorum eğer bunu nişanlıma anlatmasaydım, benim bildiğimi ama söylemediğimi öğrenseydi aramızda çok büyük güven sorunu oluşurdu, bilmeye hakkıda olduğunu düşünüyorum, çünkü onlar komple ailecek herkesi borca sokabilecek bir iş düşünüyorlar ve ailenin ortak parasıyla yapıyorlar. Sizce doğru olan ne yapmam mı ? Söyleyerek doğru mu yapmışım ? Yarın için sürpriz doğum günüm hazırlamış ve evlenme teklifi alıcam onun öncesi çok moral bozucu birşey oldu.