yanlışlıkla nişanlımın ailesini birbirine düşürmek üzereyim

Nişanlıniz babasının işinde çalışmıyor mu?
Küçük haliyle aileyi bu kader elinde oynatıyorsa erkek kardes ilerisini düşünemiyorum.

Sizi denemek için size anlatmış olmasınlar ? Belki de öyle bir para ve olay yok. Gözlerinde güvensiz bir oldunuz

Bu paranın miktarını şimdiye kadar hiç kimse bilmiyor, anne baba dahil, kaynımın miktarı saklamasında kötü niyet aramıyorsunuz da benden mi arıyorsunuz. Yapan değil söyleyen kabahatli misali. Ben nişanlımın böyle fevri tepki vereceğini tahmin etmedim yoksa bekle sana konuyu açınca bu sermayeyi hangi parayla yapacaksınız diye sorarsın diyecektim, sorulur çünkü aklın yolu bir, ailesi de bu parayı uzun zamandır ondan istiyor kaynım 10-15 veriyor arada, şimdi miktarı öğrenince kızacaklardır.
Ne münasebet benim yürüyecek bir işim yok paraya da ihtiyacımız kalmadı ben eldekinden olmayalım başımıza iç açmasınlar derdindeyim olduki yarın bir gün kardeşimle iş yapıcam derse ders olsun mahiyetindeyim.

19 yaşındaki adamın hesabına para yatırmalarını sağlayan kim? Ailedeki hangi akıllı (!) buna izin vermiş. Kim bulmuş bu dahiyane fikri. Hayır o kadar basit bir yolla zengin olma hayali kuruyorlar ki, konuya çok kafa yormadıkları belli. Ayrıca siz doğru olanı yapmışsınız. Böyle bir şeyi bende yetiştiririm çünkü işleri ortak. Eşiniz ayrı yerde çalışıyor olsa, maddi ayrılık olsa tamam ama ilerde girilecek her borç sizi de etkileyecek.

Evet biri benim gibi dusunuyor su an

Bunun neresi yanlışlıkla gayet bile bile
Bahsetme demisler işte ne diye bahsettin bahsedince karisacagi belliymiş
Hem 19 yaşında çocuk o kadar büyük ise nasıl girecek ya

19 yaşında 300 bin saklayan, ona bu parayı yatıran kişiler hakkında yorum yapmadım farkındaysanız. Sizin kötü karakterinizin bahsettim.

19 yaşında 300 bin saklayan, ona bu parayı yatıran kişiler hakkında yorum yapmadım farkındaysanız. Sizin kötü karakterinizin bahsettim.
Benim karakterimin kötü olduğu kanısına nasıl vardınız acaba anlayamadım? Ne yapılmasını beklerdiniz. Sizin için en uygun davranış nasıl olurdu? Merak ettim açıkçası. Gerçi birine bu kadar kolay “kötü” diyen birinin doğru bir davranış önereceğini düşünmüyorum.

Siz bayağı isteyerek sebep olmuşsunuz bu duruma. Kendinizi kandırıp vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın. Ağzınızdan falan kaçmamış, bile isteye söylemişsiniz :)

Senden büyüğüm bidi bidilarina girmeyeceğim ama yinede 23 yaşına göre fazla büyük konusuyorsun umarım eş aileside niyetini hemen anlar :)
Evet kötüsünüz herseyi bilerek isteyerek yapmışsınız. Lafı bilerek 300 bin tlye getirip pat diye söylemişsiniz. Ayrıca nişanlınizin ve bilmeyen herkesin kizacagıni gayet iyi biliyordunuz. Nisanlin yer ama kk kadınları yemez.
Çocuğun yaptığına doğru demiyorum ama seninkide doğru değil.

23 değil 27 yaşındayı ve okul öncesi öğretmeniyim. Konu niye yaşa geliyor anlayamadım?
Ne yapmalıydım onu da söyleseydiniz doğrusu neydi. Verecek cevabınız yok mu? Öylece olacakları mı izlemeliydim. Nişanlım bildiğimi öğrendiğinde ne söyleyecekti zor suratıma bakardı benden sakladın derdi. Neyse sizinle uğraşmak istemiyorum.

Bence doğru yapmışsınız 19 yaşında ergen babasının parasını çalmış yazık değil mi o baba borçla uğraşıyor beyimiz burda iş kurma derdinde. Birde senet yapacaklarmış da ohooo. Yaşlara baksan yerinden kalmaz dersin ama hayalleri uçuyor. Vicdan azabı çekmeyin onlar sakladığı para için çeksin çok bencil iki kardeş işte. Ayrıca şu fenomenlere nasıl güveniyorlar ne boş kafalar var yaaaa.

Ben şunu merak ediyorum arkadaşlar konu sahibinin sustuğu bir senaryoda işin felaketle sonuçlanmama ihtimali var mı?

19 yaşında aile şirketinden gizli gizli para götüren, fenomenlere para yatıran bir delikanlı var. Konu sahibi diyelim ki söz verdi sustu.

Bu para 300 binle bitmiyor ki arkasında milyonluk krediler var. Bu krediyi de aile şirketi ödeyecek. Hele ki güzellik merkezi batsa tam felaket ki yeni açılan işletmelerin çoğu batar.

Bu süreçte eşi (varsayalım ki düğün oldu) konu sahibinin gizlediğini öğrense hemen kolundan tutup adliyeye götürür.

Konu sahibi nişanlı bile değil sevgili. Sevgilisinin dolandırıldığını
neden saklasın ki?

Bu işyerinde muhasebeci ne iş yapıyormuş merak ediyorum. Hiç mi paranın takibini yapmıyorlar? Satış rakamlarından ve stok birim fiyatlarından bile gelmesi gereken parayı bulursunuz, hesaba erişmelerine gerek yok.

Sizin söylemekten başka seçeneğiniz yokmuş zaten. Birincil sadakatiniz sevdiğinizedir.

Konu sahibi soylemekte hakli, basliktan oturu oklari uzerine cekiyor sadece.

"Kaynimin aileyi dolandirdigini ogrendim nisanlima söyledim" temali baslikla acsaydi konuyu bence kimse elestirmezdi

19 yasinda niyeyse(!) Almanya'ya kacan bir kayinbirader ne kadar masum olabilir de, onun sirri saklansin? Soylememesi bu kadinin yeni kurulacak yuvasina haksizlik etmesi olurdu.

Bu saatten sonra da o iki sipa, para kacirmadan once bir kez daha dusunurler, bu geline de dusman olacaklarmis, hah, cok da fifi der gecerim. Aile kendilerini uyandiran kisiye dusman olacaksa keyifleri bilir, cocuklarini paralarina cokmeyecek sekilde yetistirselerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…