- 29 Mayıs 2021
- 13.615
- 88.413
- 548
- 36
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
İşyerine gelen ödemeler kaynımın hesabına yatıyormuş, kaynım ödemelerin bir kısmını babasına vermiş. 2-3 ay önce kaynım kaçak yollarla almanyaya gitti, 15 bin euro bedel ödedi o zaman farkettilerki kaynımın parası var, paranın kaynağını düşünürken ödemelerin eksik olduğunu anlamışlar, kaynımda ben almanyadayken yattı oyüzden size gönderemedim hesabımı kullanamıyordum dedi, parayı Almanyadayken istediler hep erteledi, türkiyeye döndüğünde ne kadar olduğunu söylemiş, görümcemin bu işle alakası yok. Arkadan iş çevirecek bir aile değil babasıda annesi de o paranın kullanılması için elinden geleni yapar ama oğullarıyla uğraşamıyorlar sanırım, beni aramasının sebebi güzellik salonlarından anlayacağımı düşünmüşler sende merkezde durursun beraber işletiriz yardımcı olursun akıl verirsin dediOoo kaos alirim bir dal.
Simdi, 20 ve 19 yasinda iki ufak cocuk niye boyle bir parayi yonetiyorlar? Niye size "biz ticarete atilacagiz" diye bilgi veriyorlar? Aile, neden parayi saklayacagini dusundugu kb'ye(19) para emanet ediyor?
Ben bu paranin coktan gittigini ve abiye (mustakbel esinize) dugune harcayamayacagiz diyecekleri icin sizi kullanarak bilgi ilettiklerini dusundum.
Ya da bu 2 kucuk cocuk parayi yedi, ailenin haberi yok, sizi fiştikçi gelin yapip durumu kurtaracaklar, oklari sizin ustunuze cekiyorlar bence.
Bile isteye yapmışsın. Hiç yalandan dolandirilacaklar sandım deme ben şahsen yemedim.Merhaba hanımlar,
Yakında nişanlanacağım, o yüzden nişanlım diye bahsedeceğim.
Bugün görümcem(20) aradı, kaynımla beraber tanındık bir fenomenin güzellik merkezinin şubesini açmak istediğini söyledi, adamın bayilik için birkaç milyon para istediğini, 300 bin peşin ödeme yapıp kalanı senet yapacaklarını, merkezden kazandıkları parayla yavaşça ödeyeceklerini anlattı. Bu 300 bini nerden buldunuz diyince kaynımda(19) para olduğunu söyledi. Benim bu konuda fikirlerimi istedi. Kaynımın izinsiz biriktirdiği paranın herkes farkındaydı çünkü alınacak ödemeler kaynımın hesabına yatıyormuş ve kaynım parayı babasına eksik iletiyormuş o yüzden ona para kaldığının farkındaydılar ve vermesi içinde ısrar ediyorlardı ama bu kadarını tahmin etmemiştim. Görümcem abisine söylemememi rica etti daha ona mevzuyu anlatmadık zamanı gelince söylücez dedi, bende dolandırılmalarından borca girmelerinden endişelendim, telefonda biraz nişanlıma bahsettim kardeşin bir işe girişmek istiyormuş haberin varmı dedim. Evet güzellik merkezi düşünüyorlarmış erkek kardeşim bahsetti dedi, peki nasıl açıcaklar hangi sermaye ile onu sordun mu dedim o detay sormadım konuşmadık dedi, kardeşimden ödemeler için para istiyorum atıcam atıcam diyor atmıyor beni zor duruma düşürüyor diye anlattı, bende sence kardeşinin ne kadar parası vardır dedim hiç bilmiyorum ama eksiğimiz 300 binden fazla dedi ama kardeşim okadarını yapmaz yani dedi. Bende evet okadar varmış onunla açmayı düşünüyorlarmış diyince çıldırdı. Gidip dolandırılacaklar, bizide borç batağına sürüklücekler, biz bu kadar sıkışıkken yaptıkları işe bak diye söylendi. Biz bu sene evlendiğimiz için maddi yönden biraz sıkıştılar sürekli ödeme yapmaları gerekiyordu kardeşinden istiyordu kardeşi oyalıyordu hep vermiyordu. Babasının işyerinde dönüşümlü çalıştıkları için (gerçi kaynım başına buyruk işyerine geldiği sayılıdır) paraları da ortak sayılıyor ve bu sene karar olarak gelen tüm geliri biz evlendiğimiz için bize harcıyacaklardı, diğerleri evlenince yine onlara harcanak o sene, dayanışmalı ilerliceklerdi.
Ben istemeden bir karışıklığa sebep olmuş gibi hissediyorum eğer bunu nişanlıma anlatmasaydım, benim bildiğimi ama söylemediğimi öğrenseydi aramızda çok büyük güven sorunu oluşurdu, bilmeye hakkıda olduğunu düşünüyorum, çünkü onlar komple ailecek herkesi borca sokabilecek bir iş düşünüyorlar ve ailenin ortak parasıyla yapıyorlar. Sizce doğru olan ne yapmam mı ? Söyleyerek doğru mu yapmışım ? Yarın için sürpriz doğum günüm hazırlamış ve evlenme teklifi alıcam onun öncesi çok moral bozucu birşey oldu.
Ayol 19 luk bebe aileyi 300 bin dolandirmis adam tabi kizacak. Ben 19ken haftalik 50 tl harclikla okula gidip geliyordum. Bu z kusagi cidden enteresan.Konu kendimi düşünmem değil çünkü herşey hazır eksik bişey kalmadı sadece onlar bunları yaparken zorlandı, kardeşi eğer o parayı uzatmadan verseydi bu kadar strese girmeyeceklerdi. Ayrıca eşimi sokacakları her türlü borç benide zorlar bu konuda kendimi düşünmüş olabilirim.
Yanlış oldu sayılır çünkü nişanlımın bu kadar tepki vereceğini düşünmemiştim o kadar sinirlendi ki direkt telefonu kapatıp kardeşini aradı, ben dur fevri tepki verme beni mahçup etme abime söyleme dedi dedim, yarın zaten görüşcez oturup konuşuruz napacağımızı düşünürüz dedim
İşyerine gelen ödemeler kaynımın hesabına yatıyormuş, kaynım ödemelerin bir kısmını babasına vermiş. 2-3 ay önce kaynım kaçak yollarla almanyaya gitti, 15 bin euro bedel ödedi o zaman farkettilerki kaynımın parası var, paranın kaynağını düşünürken ödemelerin eksik olduğunu anlamışlar, kaynımda ben almanyadayken yattı oyüzden size gönderemedim hesabımı kullanamıyordum dedi, parayı Almanyadayken istediler hep erteledi, türkiyeye döndüğünde ne kadar olduğunu söylemiş, görümcemin bu işle alakası yok. Arkadan iş çevirecek bir aile değil babasıda annesi de o paranın kullanılması için elinden geleni yapar ama oğullarıyla uğraşamıyorlar sanırım, beni aramasının sebebi güzellik salonlarından anlayacağımı düşünmüşler sende merkezde durursun beraber işletiriz yardımcı olursun akıl verirsin dedi
Ayol 19 luk bebe aileyi 300 bin dolandirmis adam tabi kizacak. Ben 19ken haftalik 50 tl harclikla okula gidip geliyordum. Bu z kusagi cidden enteresan.
Görümcem hayatımda tanıdığım en saf ve temiz kalpli kız aslında, beni arayıp abime söyleme diye kendi hayatıyla ilgili anlattığı çok şey var, ortak iş sayılır mı bilmem çünkü kardeşleri daha küçük ve bekarlar babalarına yardım ediyorlar işte dönüşümlü olarak, bu şekilde herkesi evlendiririz diye düşünmüşler yani bizi babası evlendiriyor. Bende bu durumdan şikayetçiyim kardeşlerim babama yardım etsin ben başka bir iş kurayım diye düşündüğünde kardeşlerini katma tek kur diyorumÖdemeler sizin için yapılıyorsa, görümce ve kaynin bu durumu sizr anlatmaları çok manasız geldi bana.
Gizli saklı işlerini en son anlatacaklari kişi sizsiniz şu aşamada. Öyle durduk yer mi söylediler size?
20 yaşındaki gencin hesabında bu kadar paranin olduğunu bilip alamamaları da enteresan. Siz bu para işlerinde sıkıntı çekersiniz benden söylemesi. Aile işi hem de böyle ne olduğu belirsiz can sıkıntısından başka bir şey olmaz.
Birbirlerine çok güveniyorlar asla kötü bir ihtimal düşünmüyorlar özellikle nişanlım ve babası çok saflar. 2 senedir onu uyarıyorum kendi yaşayarak tecrübe ediyor.Benim anlamadigim, ilk postta kaynim aile isiyle cok ilgili degil demissiniz, dogrudur ama bu kadar ilgisiz cocugun ustune tum ödemeleri yatirmalari, odeme dengesini bu cocuga bırakmaları, bu kisinin "kacak" bir sekilde Almanya'ya gitmesi...
Cok ilginc bir aile.
Sizin mustakbel esiniz kac yasinda? Siz kac yasindasiniz?
Siz guzellik merkezi isinden anliyorsunuzdur ama iki cocugun "gizli sakli" bir parayi size aciklamalari halen daha ilginc.
Cidden ben de anlamiyorum bu Z kusagini ama daha da anlamadigim sey, kucucuk cocuga bu kadar buyuk yukumluluk veren aile.
Birbirlerine çok güveniyorlar asla kötü bir ihtimal düşünmüyorlar özellikle nişanlım ve babası çok saflar. 2 senedir onu uyarıyorum kendi yaşayarak tecrübe ediyor.
İşyerinin hesap devir kısmını o an ki boş bulunmadan dolayı onun üzerine yapmışlar, o işi halledecek tek kişi oydu o gün acil yapılması gerekiyordu o gitmiş, onun üzerine olmuş. Tam kestiremediğim işler ama o anki iş sıkışıklığından
tanındık bir fenomenin güzellik merkezinin şubesini açmak istediğini söyledi, adamın bayilik için birkaç milyon para istediğini, 300 bin peşin ödeme yapıp kalanı senet yapacaklarını, merkezden kazandıkları parayla yavaşça ödeyeceklerini anlattı.
Çok fenasınız kızlar yaKiz bize bari yanlislikla demeo 300 bin diger kardeslere gitsin istememissin iste nisanlina yetistirmissin hemen
Ah yok kayınvalidemde kayınpederimde iyi insanlar çok saygı duyuyorum benim için manevi çok şey yaptılar ama her aileden bir kişi çıkıyor böyle heraldeBen bu ailenin guvenilir olmadigini dusundum acikcasi.
İşte o kadar saflar. Görümcem bence benim bu para olayını bildiğimi bilmiyor yani kaynımın parasının nerden geldiğini sorgulayacağımı düşünmedi o anki heyecanlı anlatışından onu sezdimO kadar gizli bilgiyse sana söylemeselerdi
Abisinin kulağına gideceğini sanki bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?