Yanlışlarımız

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63
Ben neyi sevmiyorum biliyor musunuz?

Bir sağlık kuruluşunda sıra beklerken herkes doktordur.

-Neyiniz var?
-Çocuğu getirdim,boğazları ağrıyor da!..
-Soğuk birşey yedi herhalde bir antibiyotik verseydin ya!...

Bir okulda veli toplantısı olunca herkes az çok eğitimci kesilir.
-Vallahi illallah saatlerce ders çalıştırıyorum yine de 100 alamıyor?
-Çok sıkmasana çocuğu,belki baskı altında olduğu için böyle davranıyor çocuk.

Bir alış veriş sözkonusu oldumu herkes en iyisini kendinin yaptığını sanır.
Bu liste böyle uzar gider.Neden herşeyi uzmanına bırakıp yalan yanlış bildiklerimizle başkalarının kafasını karıştırırız ki?

Bir de yolda bir tanıdıkla karşılaşınca ''nereye'' ya da''nereden böyle'' sözcüğü yok mu?

Sana ne ne kadar da meraklısın insanlar senden iziz alıp mı gidecekler!..
Velhasılı yaptığımız çok yanlışlar var.Ama düzeltilemeyecek hiçbir yanlış yok bence bir yerden başlamak gerek.

sana katılıyorum çok saçma sorular,saçma fikirler...özellikle bir yere giderken ben soruyormuyum onlara "hayrola nerelere böyle"diye.
banka veya sağlık ocağı kuyruklarında,haksızlıklara biraz sesinizi yükseltseniz arkadan hepsi bağırır bağırmak için sizin sinirlenmenizi beklerlermiş meğer:):)

su kisma cok güldüm nereden geliyorsun yada nereye gidiyorsun, sane kardesim ya istedigim yere giderim:roflol: cok dogru belki söylemek istemiyorum.Birde esimin cok kizdigi bir kac seyi bende eklemek istedim senden iyi olmasin ama cok iyi bir arkadas peki bu arkadas benden iyimi kötümü simdi:uhm: yada ayiptir söylemesi bugün falanca yemeyi pisirdim ayipsa söyleme ozaman:tomato:

Doğru ne yanlışlarımız var.Ama artık insanlarımız da alışmışlar.Bir sağlık kuruluşunda yanyana gelmişseniz eğer,daha siz sormadan dökülüyorlar.
-çocuk hastaydı da onu getirdik .Ya sizin neyiniz var?

Bir de yolda bir tanıdıkla karşılaşınca ''nereye'' ya da''nereden böyle'' sözcüğü yok mu?

sadece kendilerini gelistirecek seyleri merak etseler ya, benim nereye gittigim ya da nereden geldigimden sanane.

su kisma cok güldüm nereden geliyorsun yada nereye gidiyorsun, sane kardesim ya istedigim yere giderim:roflol: cok dogru belki söylemek istemiyorum.Birde esimin cok kizdigi bir kac seyi bende eklemek istedim senden iyi olmasin ama cok iyi bir arkadas peki bu arkadas benden iyimi kötümü simdi yada ayiptir söylemesi bugün falanca yemeyi pisirdim ayipsa söyleme ozaman

katılıyorum

benımde en cok sınır oldugum seylerden bırdır bunlarr nereye gıdıosunn yada nerden gelıosun fln..

he bırde dolmus muhabettlerı vardırkı...yanına yaslı teyze oturdugu zaman bıttınnn.baslarr nerelısın baban kım..

bunlara bı sonversekkk
ama nerden baslıcaz demıııı :-)

Deryalı benim oğlum Ankara'da okuyor.Yolda giderken adamına göre ya uyuyor numarası yapıyor,ya da yalnız yolculuk yapabileceği bir yeri tercih ediyor. 'Ne olur ki sohbet ede ede git' deyince de 'Ya milletin hayat hikayesi bitmiyor ki anne' diyor.

mrb lar ben sitenize yeni üye oldum çok beğendim. ah bide şu yanlışlarımız olmasa dimii ne güzel oludu hayat çok kısa ve öz anlatmışsınız ellerinize sağlık

Bende ekleyeyim bari sinir olduklarimi;
Birinin evde bekar oglu yada kizi vardir, sormazlarmi evlendirmeyi düsünmüyormusunuz,
nisanlarsin; dügün ne zaman?
evlendirirsin; bu defa gelinde yada kizda bebek yokmu
bebek olur; hadi bir tanede kardes alin

ayyyyyyyyy size ne ya elalemin aile planlamasindan, daral geliyor bazen

maalesef var bunlar umarım bı yerden baslarız...:1yes2:
umuyorum ılerkı nesıllerde olmaz :1hug:
ama o zamanda konuya nerden gırcekler geyıksız olmazkı:uhm::Roflol:
olurmu?:bbo:
:eek:

Bu düşünceler benim yanlışlarım olabilir!Hepimizin yanlışları olabilir!
Yanlışlarımızdan kurtulabilmek için,öncelikle EZBERLERİMİZDEN kurtulmamız gerekiyor.Yaşadıkça öğrenmek çok acı olmasa bari...

realist çok haklısın.gerçekten millet olarak boş konuşmayı seviyoruz.gereksiz ve yersiz sorularla karşımızdakini rahatsız ediyoruz.ancak şu da bir gerçek ki,bunları rahatsızlık vermek için değil sadece konuşmuş olmak
için söylüyoruz.
hani söze -söylemesi ayıptır-diye başlarız ya...karşımızdaki de -ayıpsa söyleme kardeşim-demediği için bunun saçma olduğunu düşünemeyiz.
ya da -özür dilerim rahatsız ediyorum ama-madem rahatsız ettiğini biliyorsun ne diye ediyorsun?
bunun gibi pek çok gereksiz sözcük ve cümle tüketiyoruz.eh sonra da dilimizdeki sözcükler yetmiyor,yeni sözcük arayışlarına giriyoruz.yani dilimizi de bozuyoruz.
peki ne yapmalıyız?nazikçe karşımızdakini uyarmak doğru olur mu?yani-arkadaşım boş konuşarak sözcük ısrafı yapma istersen, sana da yazık,dilimize de...- dersek bizleri kaç kişi anlar acaba?
sanırım böylesi de pek mümkün değil.biz sadece bu konudaki duyarlılığımızı bu şekilde dile getirip en azından okuma yoluyla insanların bilinçlenmesine katkıda bulunabiliriz.
eline ve emeğine sağlık...

X