yanlış yerden delinmiş kulak

RaskolnikovunSonyasi

🌻
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
2.344
4.293
Kızlar, ben 4-5 yaşındayken delinmiş kulaklarım. Sağ tarafta hiçbir sorun yok ama sol taraf çok uçtan delinmiş hemde yamuk gibi yani üst kısmı ile alt kısmı paralel değil. önden bakınca delik altta ama arka tarafta delik dahada altta. Anlatabilmişimdir umarım. Böyle olunca hem küpe güzel durmuyor hemde çok uçta olunca kulakım küpeyi taşıyamaz diye korkuyorum. Hiç küpe takamıyorum ama son zamanlarda özenmeye başkadım başkalarında gördükçe 💅🏻 Kapansa tekrar deldirsem diye düşünüyorum ama 20 yıldırdır hiç kapanmıyorlarda inat gibi kapancağıda yok belliki. Doğal yollarla kapatmak mümkün mü? Diş macunu sürmekle kapanıyormuş diyorlar bu tarz şeyler bilen, deneyen var mı?Bir de ameliyatla kapatılabiliyormuş hiç yaptıran oldu mu?

Çocukken korkup kafamı çektiğim için yamuk olmuş. Eğer çocukken delinmeseydi böyle olmazdı belki

Evet ama bu seferde devamli kupe takmak zorunda kalacaktiniz. Cocukken delinen delik yillarca kupe takmasan kapanmaz ama sonradan deldirdiginiz delik biraz kupe takmayi ihmal etseniz kapanip durur hep. 🙄
İnsanlar cahillikten yapmiyor yani aslinda.

Benim de 3-4 yaşında deldirmişler, okulda izin verilmiyordu bizim zamanımızda, kapandı. ön kısımdan bakınca açık gibi duruyor ama küpe ilerlemiyordu, arka tarafı kaynamıştı. tekrar deldirdim, tekrar...3-4 kez delindi aynı yer, ama 1-2 hafta bile küpe takmasam aynı durum, ön açık arka taraf kaynıyor kapanıyor. vazgeçtim artık. her gören niye küpe takmıyorsun diyor, delik yok ama var gibi de :işsiz: cildin yapısıyla mı ilgili acaba ya kapanma kapanmama?

O deligin icinde yeni deri olustugu icin kapanmaz. Ancak o icte kalan deri kisimlara zarar verilirse bir sekilde iki deri kaynasip kapanabilir. O da ev ortaminda olmaz, mikrop kaparsin maazallah.

Plazma pen geldi aklima. Derinin ust kismini hafif yakiyor. Belki bir guzellik salonunda falan deligin ic kisimlarina uygulanirsa kaynayip kapanabilir. Bu bir ihtimal tabi emin degilim.

Deliğin kapanması için yara olması gerekiyor bence ki et eti tutsun deri deriye yapışmaz neticede diye düşünüyorum. Ben imitasyon küpe taktigim zaman delik yara olmuştu ve kapanmasın diye (küçükken bu şekilde kapanmıştı ve tekrardan deldirmiştik) yara geçince kadar gümüş küpe mi hiç çikarmamıştım. Belki sizin de imitasyona alerjiniz vardır operasyondan önce deneyebilirsiniz

Başka deldirecek genişlik yok kulak mememde diyorsunuz, yani bunu kapattırıp biraz yukardan tekrar deldirmeyi mi düşünüyorsunuz? Bence anlattığınız şey imkansız ama doktorun görmesinde fayda var tabi.
Benim bebekken delinenler duruyor. Sonrasında 5-6 defa daha farklı yerlerden deldirdim, onlar küpeyi çıkardığım anda kapanıyor. Bende de alışkanlık yaptı artık yeni küpeler alınca deldiriyorum, biraz hevesimi alınca çıkarıyorum kapanıyorlar😂😂😂

Kızlar, ben 4-5 yaşındayken delinmiş kulaklarım. Sağ tarafta hiçbir sorun yok ama sol taraf çok uçtan delinmiş hemde yamuk gibi yani üst kısmı ile alt kısmı paralel değil. önden bakınca delik altta ama arka tarafta delik dahada altta. Anlatabilmişimdir umarım. Böyle olunca hem küpe güzel durmuyor hemde çok uçta olunca kulakım küpeyi taşıyamaz diye korkuyorum. Hiç küpe takamıyorum ama son zamanlarda özenmeye başkadım başkalarında gördükçe 💅🏻 Kapansa tekrar deldirsem diye düşünüyorum ama 20 yıldırdır hiç kapanmıyorlarda inat gibi kapancağıda yok belliki. Doğal yollarla kapatmak mümkün mü? Diş macunu sürmekle kapanıyormuş diyorlar bu tarz şeyler bilen, deneyen var mı?Bir de ameliyatla kapatılabiliyormuş hiç yaptıran oldu mu?
Aynısını yasadim 2 3 yıl incesi kulağımı değildi yamuk mu tuttu ne yaptı önden tam yerli yerinde arkadan aşağıya yakın eğimli bir değişik mahvetmişti iiltihap tuttu kanadı ardından kapandı tekrar deldirdim hemen yakınına

Teşekkürler. Benimde bir şey sürünce kapanacağına inancım hiç yok yinede bir ümit belki aynı şeyi yaşayan birileri vardır dedim. Şu dönemde bunun için doktora gitmek olmaz diye bir müddet bekleyeceğim sonra doktora görüneceğim. belki dikiş atarak vs halledilebilir sorunsuz şekilde 🙏🏻
Doktor kesiyor ufak ufak .sonra kaynasın diye bırakıyor yada estetik dikiş atıyor .

Yıllardır bu işlem var .
Deliginiz kapanmış oluyor

Ameliyat genel anestezi mi lokal anestezi mi oluyor
Lokal anestezi ile yaptı. Çok sürmedi zaten 15-20 dk bir işlemdi. Hata ben o gün muayene diye gittim. Tektim. Dr senden sonra hastam yok istersen işlemi hemen yapabiliriz dedi. Öyle apar topar form doldurup ameliyathaneye çıkmıştım. Eşimi aramıştım ben biraz gecikcem diye 🤣🤣Çantamı vs teslim edeceğim kimse bile yoktu yanımda.
İşlemden sonra hazır eşim çocuğa bakıyor diye avm ye gitmiştim hata 😅

Deliğin kapanması için yara olması gerekiyor bence ki et eti tutsun deri deriye yapışmaz neticede diye düşünüyorum. Ben imitasyon küpe taktigim zaman delik yara olmuştu ve kapanmasın diye (küçükken bu şekilde kapanmıştı ve tekrardan deldirmiştik) yara geçince kadar gümüş küpe mi hiç çikarmamıştım. Belki sizin de imitasyona alerjiniz vardır operasyondan önce deneyebilirsiniz

Dediğiniz gibi 🤞🏻Bende kulağıma alerji yapan küpe takınca yara olup sulanıyor kulak deliğim küçülüyor,küçülünce hemen bir küpe takıyorum delik kapanmasın diye, zamanla delikler büyümeye başlayınca aynı sistemi uyguluyorum 😃 muzdarip olan arkadaşa denemesini tavsiye ederim

X