yanlış yerden delinmiş kulak

RaskolnikovunSonyasi

🌻
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
2.344
4.293
Kızlar, ben 4-5 yaşındayken delinmiş kulaklarım. Sağ tarafta hiçbir sorun yok ama sol taraf çok uçtan delinmiş hemde yamuk gibi yani üst kısmı ile alt kısmı paralel değil. önden bakınca delik altta ama arka tarafta delik dahada altta. Anlatabilmişimdir umarım. Böyle olunca hem küpe güzel durmuyor hemde çok uçta olunca kulakım küpeyi taşıyamaz diye korkuyorum. Hiç küpe takamıyorum ama son zamanlarda özenmeye başkadım başkalarında gördükçe 💅🏻 Kapansa tekrar deldirsem diye düşünüyorum ama 20 yıldırdır hiç kapanmıyorlarda inat gibi kapancağıda yok belliki. Doğal yollarla kapatmak mümkün mü? Diş macunu sürmekle kapanıyormuş diyorlar bu tarz şeyler bilen, deneyen var mı?Bir de ameliyatla kapatılabiliyormuş hiç yaptıran oldu mu?

Hic denemedim ama minik bir dikis belki çözer diye düşündüm ama sonra sacma gibi geldi. Dudaklarımızı diksek kaynamaz sonuçta.
Geçmiş olsun. Isini iyi.yapamayan birisinin cezasini sizin çekmeniz cok gicik.
Konunuz yukarida kalsin diye yazdim.

Hic denemedim ama minik bir dikis belki çözer diye düşündüm ama sonra sacma gibi geldi. Dudaklarımızı diksek kaynamaz sonuçta.
Geçmiş olsun. Isini iyi.yapamayan birisinin cezasini sizin çekmeniz cok gicik.
Konunuz yukarida kalsin diye yazdim.
İşini yapmayan biri olmayabilir aslında. Ben çok küçükmüşüm korkup kafamı çekmişim son anda o yüzden öyle olmuş hatırlamıyorum bile

Benim de kulağımdaki ilk delik sizin gibi çok küçükken delinmiş. Yıllarca küpe takmasam da asla kapanmıyor.
Ama üniversitede ikinci ve üçüncü delikleri deldirmiştim. Bir- iki yıl küpe takmayinca o ikisi kapandı, izi bile kalmadı öyle söyleyeyim.
O yüzden ben kendiliğinden ya da bir şey sürerek doğal yollarla kapanacağını düşünmüyorum bir uzmanla gorusurseniz, illa ki vardır tıbbi olarak bir çaresi :)
Umarım halledersiniz :)

Benim de kulağımdaki ilk delik sizin gibi çok küçükken delinmiş. Yıllarca küpe takmasam da asla kapanmıyor.
Ama üniversitede ikinci ve üçüncü delikleri deldirmiştim. Bir- iki yıl küpe takmayinca o ikisi kapandı, izi bile kalmadı öyle söyleyeyim.
O yüzden ben kendiliğinden ya da bir şey sürerek doğal yollarla kapanacağını düşünmüyorum bir uzmanla gorusurseniz, illa ki vardır tıbbi olarak bir çaresi :)
Umarım halledersiniz :)
Teşekkürler. Benimde bir şey sürünce kapanacağına inancım hiç yok yinede bir ümit belki aynı şeyi yaşayan birileri vardır dedim. Şu dönemde bunun için doktora gitmek olmaz diye bir müddet bekleyeceğim sonra doktora görüneceğim. belki dikiş atarak vs halledilebilir sorunsuz şekilde 🙏🏻

Kızlar, ben 4-5 yaşındayken delinmiş kulaklarım. Sağ tarafta hiçbir sorun yok ama sol taraf çok uçtan delinmiş hemde yamuk gibi yani üst kısmı ile alt kısmı paralel değil. önden bakınca delik altta ama arka tarafta delik dahada altta. Anlatabilmişimdir umarım. Böyle olunca hem küpe güzel durmuyor hemde çok uçta olunca kulakım küpeyi taşıyamaz diye korkuyorum. Hiç küpe takamıyorum ama son zamanlarda özenmeye başkadım başkalarında gördükçe 💅🏻 Kapansa tekrar deldirsem diye düşünüyorum ama 20 yıldırdır hiç kapanmıyorlarda inat gibi kapancağıda yok belliki. Doğal yollarla kapatmak mümkün mü? Diş macunu sürmekle kapanıyormuş diyorlar bu tarz şeyler bilen, deneyen var mı?Bir de ameliyatla kapatılabiliyormuş hiç yaptıran oldu mu?
Ucdan delindiyse yukarı doğru boşluk vardır diye düşünüyorum. Üst taraftan deldirin.

Doğru yerden tekrar deldirin (iki deliğin birleşmemesine dikkat edin). Üsttekini kullanırsınız. Bebekken delinenler kolay kolay kapanmıyor ama görünmüyor da. Benzer bir olayı ben de yaşadım. 3 yıldır yeni deliği kullanıyorum eskisi duruyor, hiç de belli olmuyor.
İki deliğin birleşmemesi imkansız gibi kulak memem geniş değil küçük. Bende delik çok net şekide belli. Yani bakınca orası delik gözüküyor

Benimde kulağımdaki bir delik yamuk. Neredeyse sizin tarif ettiğiniz gibi . Tek farkı normal olması gereken yerden girip , aşağıdan çıkıyor olması.

Ben aynı deliğin üzerinden paralel olacak şekilde de tekrar deldirdim. Ama yamuk olan tarafta kapanmadı . Küpe takarken bazen yanlış taraftan çıkıyor ucu😅😅

Eğer çok takıntı yaptıysanız var olan deliğin üzerine delik açtırıp küpenizi o şekilde kullanabilirsiniz

İki deliğin birleşmemesi imkansız gibi kulak memem geniş değil küçük. Bende delik çok net şekide belli. Yani bakınca orası delik gözüküyor
Maalesef başka bir çözümü yok. 🤷‍♀️ Çok sorun ediyorsanız bir plastik cerraha danışın ama uğraşacaklarını sanmıyorum.

Maalesef başka bir çözümü yok. 🤷‍♀️ Çok sorun ediyorsanız bir plastik cerraha danışın ama uğraşacaklarını sanmıyorum.
Plastik cerrahlar yapıyorlarmış bunu. Kapattırmak için duymadım ama ağır küpe takmaktan kaynaklı sarkmış deliği daraltıyorlarmış. ama sırf küpe takmak için ameliyat olmakta istemem ya 😞

Takipteyim konuyu bende küçükken kulağıma küpeyle ikinci deliği açmıştım ne aptal cesaretiyle yaptıysam yamuk yeri ve hala duruyor kapanmıyor

Diş macunu sürmekle kapanıyormuş diyorlar bu tarz şeyler bilen, deneyen var mı?Bir de ameliyatla kapatılabiliyormuş hiç yaptıran oldu mu?
Ameliyatla olur,dikis atar.Sonra kaynamasini beklersin..
Dis macununu amaci dogrultusunda kullanalim :)

X