yanlış seçim yaptım:(((

pembeflora

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
107
27
28
Ben lisede iki senemi mf son iki senemi de tm olarak okudum. İyi bir anadolu lisesindeydim . Hedefim de Boğaziçiydi. Ama şu an tm bölümlerinin hiç birisini istemiyorum. Bu sene sınava giricem. Ancak bu sebepten içimden hiç hazırlanmak gelmiyor. Sene başında mf ye geçmeyi düşündüm ancak ailem izin vermedi aslında onlar da haklılar. Fen derslerim de çok iyiydi başarılı bir öğrenciydim de... Neden böyle yaptım hiç bilmiyorum. Ve son zamanlarda da keşke mfci olup tıp için hazırlansaydım diyorum... Bir kitle dershanesinin tm şubesinin 1.sınıfındayım. Herkesin benden beklentisi tm ilk 1000. Ama ben son zamanlarda aslında doktorluğum hem karekterim hem de benim için en iyisi olabileceğini fark ettim. Acaba bu sene ygs feni halledip bir sene daha mfci olup mu hazırlansam diyorum. Bir de bu sene tıp kontenjanları çok arttı. Artık devlet üniversiteleri ilk 20.000 den alıyor. Biraz da ona bel bağladım diyebilirim. Nolur bana yardım edin. Benimle aynı durumda olup hayallerine ulaşanlar var mı???( Bu arada hukukun bana göre olmadığını bazı insanlardan duydum ama hukuk okursam da savcı olmak istiyorum ama çok torpil var herkes olamaz bi tanıdığın yoksa olmaz diyorlar biliyorum biraz erken ama savcı olmuycaksam da hukuk okumak istemiyorum aranızda savcı olanlar var mı bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz lütfennn )

Son düzenleme:
dil bölümünü seçtim
o zamanlar çok küçük oluyorsun tam düzgün karar veremiyorsun. 15-16 yaşındayken tüm hayatını değiştirecek bir kararı nasıl verebilirsin ki.
kimi şanslı ilerde isteyeceği alanı seçiyor.
benim fen ve matematik derslerim çok iyiydi. sınavlardan hep tam puan alırdım ama dillere de merakım vardı.
herkes fen matematik seçeceğimi düşünürken ben de öyle düşünürken gittim dil bölümünü seçtim
çünkü çok meraklıydım. istemeyerek değil isteyerek seçtim dil bölümünü
dört sene ingilizce eğitimi aldıktan sonra almancayı tercih ettim hemen ilk senede kazandım harika iki yabancı dilim olacak iyi hoş ama...

aklım hala mf tercih etmeyip dili yazdığım o günde. keşke mf yazsaydım diyorum. dillere merakım hep devam edecekti sonuçta. kendi kendime istediğim kadar dil öğrenir istediğim gibi yabancı kaynakları okuyabilirdim, hem de hayatımın sonuna kadar. ama şimdi mf tercih etmediğim ve böyle yanlış bir bölüm tercih ettiğim için işsizim. çünkü bu alandan mezun olanların girdiği belli bir uzmanlık alanı çalışacağı belli bir meslek yok. Bir dilbilimci Türkiye'de ne iş yapabilir ki. Dershanede öğretmen... özel sektörde yazışma... dış ticaret... hiçbirini istemiyorum. tercih ederken dilbilimci olacağım vaaay dilleri araştıracağım falan derdim. mezun olduktan sonra üniversitede hocalık için zorladım yüksek lisans falan da yaptım ama uğraşmama rağmen öğretim görevliliği de olmadı.

keşke mf tercih etseydim. şu anda çoktan istediğim seveceğim bir işe girmiş çalışıyor olurdum diyorum.
olay geleceği görmekte...
istemediğin bir bölümü okuyamazsın. o bölüm istediğin bölüm olsa da (benim başıma gelen gibi) mezun olduktan sonra çalışacağın mesleği sevmezsen mutlu olamazsın. avukatlık sana göre değilse o zaman neden avukatlığı seçeceksin ki
savcı olmak benim üniversitede hoca olmaya çalışmam gibi bir şey hatta seninki daha zor.
doktor olmak istiyorum diyorsun. doktorluk her zaman güzide değer verilen bir meslektir. eğer doktor olursan mutlu olacaksan bu mesleğe yönel derim. çünkü 2000 li yıllarda da 3000 li yıllarda da Türkiyede bile bu meslek hep en üst sıralarda olacak. İşsiz kalmak geleceğinin belirsiz olması çok zor. kendini çıkmaza sokma.

ne istediğini biliyorsun.
ilk sene olmazsa ondan sonraki sene olur ama istediğin olur
ilk sene neresi olursa gireyim dersen hayatın boyunca bunun pişmanlığını yaşarsın benim gibi.

dersaneye gidiyorsan mf sınıfına geç ve tıp için hazırlan bence.
senin de dediğin gibi savcılık işi zor. şimdi daha da zor çünkü 30 yaşından önce hakim ya da savcı olamayacak kimse.
ama doktor olursan, pratisyenlik bile yeter eğer daha fazlasını okumak istemezsen

Yorum gelince çok mutlu oldum:) ama bu sene geçemiycem gibi. Çünkü fen şubesinde konular çok ilerledi gibi. Aslında şu aralar ygs fen çalışıyorum fizikten yaklaşık dört konu biyolojiden de 6-7 konu bitirdim . Eğer ygs de mfden de ilk 20 000 e girersem lys den itibaren yaz bitimine kadar lys feni bitirmeyi düşünüyorum. Çünkü o zaman yapabiliceğime olan inancım artar. Bir yandan fizikde görmediğim konuları nasıl yapıcağımı bilmiyorum . Arkadaşlarımdan yardım alırım heralde. Zaten yarından itibaren ygs fene başlıyoruz. Bir de benim arkadaşımın dershanesindeki bir kız son sene geçip ilk 1000 yapmış. Bir de o sadece 9 da mfymiş. Çevrenizde örnekler var mı? Sizce yapabilir miyim? Bir de dershanelerin kapanma meselesi var... Bana akıl verin

Son düzenleme:

Bu arada acaba çevrende veye duyduğun kadarıyla benim gibi bi durumda olup başaran var mı?

peki senin mesleğin ne menun musun acaba veya benim gibi bu durumda olup başaran tanıdıkların var mı?

Bu arada acaba çevrende veye duyduğun kadarıyla benim gibi bi durumda olup başaran var mı?

senin gibi olan yok, bizim zamanımızda hangisini tercih edersen ondan devam ederdin, çünkü başka alanlara geçtiğin an puanın yarıdan fazla düşerdi, sınava girmeden alanlar arasında dolanmak, yani mf den tm ye dilden tm ye geçmek gibi asla yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…