Yanlış mı yapıyorum?

Neden eşiniz sizin sahibinizmiş gibi davranıyorsunuz? Annenizin evine gitmek için neden izin alıyorsunuz? Köle misiniz? Sahibiniz mi?
Yaptığınız çok saçma, ben annemi asla o halde bırakmazdım, koca mı? Koca dışarıda çoook, elini sallasan koca bulursun ama anne bulamazsın. Cenaze gibi bir durumda gitme diyip kendi ailesi gelince sokak sokak gezen kocanın ağzının ortasına bir geçiririm birde yer geçirir.

Evlilikte izin almak izin vermek diye bir şey olmaz. Eşiniz sizin iş vereniniz değil. Adı üstünde “eş”. Oturup konuşulur. Gerekirse gidilecek tarih birlikte kararlaştırılır.
Ayrıca eşiniz empati yoksunu. Aile özlemi duymanız hiç umurunda bile değil. Ben bavulumu toplar giderdim, aklı başına gelene kadar da dönmezdim.

En başta siz bunun izne tabi bir konu olmadığını bilmelisiniz. Eğer bunu izin almalık bir durum olarak görmeseydiniz en baştan itibaren inanın hiçbirini yaşamazdınız. Biraz kendi kök inançlarımızla alakalı durumları hayatımıza çekiyoruz.

Ama şu aşamada ne yapılabilir derseniz öncelikle karşılıklı konuşun sizin ailenizi özlemeniz yanlarında olmak istemeniz çok doğal eşinize bunu açıklayın bu konularda tartışmak istemiyorum ben gitmeye karar verirsem gidebilmeliyim bu senin müdahale edebileceğin bir alan değil mesajını verin ona. Evliliğinizi etkileyecek tartışmalar sonrası gitmek ne sizde huzur bırakır ne gittiğiniz zaman ailenizde. Evlenseniz bile bazı karar ve aksiyonlarınıza müdahale edemeyeceğini bilmesi en sağlıklısı olacaktır.

Valla çok amiyane bir tabirle cevap veriyorum
Ağzını yırtarım öyle adamın
Ne ailesini ağırlarım ne cenazesine giderim

E sen izin almaya devam edersen oda vermez onun annanesi oldugunde demedinmi korona var gidemeyiz bukadar pasif olma koca adam evde tek kalamiyosa gitsin tedavi olsun

"İzin vermiyor " dan sonra konuyu okuyamadım :kusmuk:. Yorumlarda herkes güzel yazmış ama 🤷‍♀️🤷‍♀️

Kızlar merhaba. Akıl vermenize ihtiyacım var. Bundan 5 6 ay önce dedem vefat etti ben gitmek istedim ama eşim koronadan dolayı gelen giden olur çocuk hastalanır diye izin vermedi.(1.5 yaşında oğlum var). Annem babasına çok düşkündü panik atak hastası olduğu için annemin yanında olmayı çok istedim ama eşim izin vermedi bende koronadan dolayı çok ısrar etmedim ve gitmedim. Yaklaşık 40 gün sonra KV kp ailecek bize geldiler 2 hafta kaldılar bizde gezdik tozduk kızlarına akrabalarına heryere gittiler güya korona var (!) Ailesi evlerine döneceği zaman bende onlarla gidebildim ancak eşim izin verdi ve sadece 2 gece kalabildim(10 saat yol gittim farklı sehirlerdeyiz) Ne yapıp ettiysem eşim izin vermedi. Bı kaç ay sonra onun anneannesi vefat etti hemen aynı gün toparlanıp onun memeleketine gittik ki korona çok daha fazla artmıştı. Eşimin ailemin evine gitmeme karşı çok sert bı tutumu var sadece yılda bı kez o ne zaman ailesini görmeye giderse bende o zaman gidebilirmisim ailemi özlüyorum gitmek için konuyu bile açamıyorum kıyamet kopuyor sanki kötü bişey istemişim gibi davranıyor. Eşimin evde yalnız kalamama gibi bı sorunu var gece tek kalamiyor ailesi bu yüzden izin vermediğini onu biraz idare etmem gerektiğini söylüyor ama eşim hiçbir zaman bunu bana açıkça dile getirmedi ailemi ziyaret etmek isteğimi söylediğim zaman ne işin var sen artık evlisin istediğin her an gidemezsin( ki 6 ayda bir falan gitmek istiyorum sadece) deyip beni suçluyor hatta kıyamet kopuyor. Çok şey mi istiyorum bu benim hakkım değil mi hem hakkımı elimden alıyor hem de beni suçluyor kafayı yiyecem düşünmekten annem panik atak hastasi kaç gün hastanede yattı evde de sürekli rahatsız ben gitsem biraz kendine gelecek biliyorum oğluma da çok düşkün ona iyi geleceğini biliyorum eşime söylüyorum ama yine izin vermiyor. Bende alttan almaya çalışıyorum belki geçer bu tutumu diye yanlış mı yapıyorum alttan alarak yoksa abartıyor muyum bütün erkekler mi böyle lütfen akıl verin kendi gitme gelme durumunuzdan bahsedin.
Baban hayattami bilmiyorum ondan hiç bahsetmemissin aileni yanına cagir bir süreliğine sende.

Ağzına tükürürdüm öyle kocanın ne demek annem hasta ve izin vermiyor ne kadar pasifsiniz arkadaşım ..Kendi anneannesi ölünce apar topar gittiniz hiç mi burnunuzun direği sızlamadı . Biraz sesiniz çıksın ya

Kızlar merhaba. Akıl vermenize ihtiyacım var. Bundan 5 6 ay önce dedem vefat etti ben gitmek istedim ama eşim koronadan dolayı gelen giden olur çocuk hastalanır diye izin vermedi.(1.5 yaşında oğlum var). Annem babasına çok düşkündü panik atak hastası olduğu için annemin yanında olmayı çok istedim ama eşim izin vermedi bende koronadan dolayı çok ısrar etmedim ve gitmedim. Yaklaşık 40 gün sonra KV kp ailecek bize geldiler 2 hafta kaldılar bizde gezdik tozduk kızlarına akrabalarına heryere gittiler güya korona var (!) Ailesi evlerine döneceği zaman bende onlarla gidebildim ancak eşim izin verdi ve sadece 2 gece kalabildim(10 saat yol gittim farklı sehirlerdeyiz) Ne yapıp ettiysem eşim izin vermedi. Bı kaç ay sonra onun anneannesi vefat etti hemen aynı gün toparlanıp onun memeleketine gittik ki korona çok daha fazla artmıştı. Eşimin ailemin evine gitmeme karşı çok sert bı tutumu var sadece yılda bı kez o ne zaman ailesini görmeye giderse bende o zaman gidebilirmisim ailemi özlüyorum gitmek için konuyu bile açamıyorum kıyamet kopuyor sanki kötü bişey istemişim gibi davranıyor. Eşimin evde yalnız kalamama gibi bı sorunu var gece tek kalamiyor ailesi bu yüzden izin vermediğini onu biraz idare etmem gerektiğini söylüyor ama eşim hiçbir zaman bunu bana açıkça dile getirmedi ailemi ziyaret etmek isteğimi söylediğim zaman ne işin var sen artık evlisin istediğin her an gidemezsin( ki 6 ayda bir falan gitmek istiyorum sadece) deyip beni suçluyor hatta kıyamet kopuyor. Çok şey mi istiyorum bu benim hakkım değil mi hem hakkımı elimden alıyor hem de beni suçluyor kafayı yiyecem düşünmekten annem panik atak hastasi kaç gün hastanede yattı evde de sürekli rahatsız ben gitsem biraz kendine gelecek biliyorum oğluma da çok düşkün ona iyi geleceğini biliyorum eşime söylüyorum ama yine izin vermiyor. Bende alttan almaya çalışıyorum belki geçer bu tutumu diye yanlış mı yapıyorum alttan alarak yoksa abartıyor muyum bütün erkekler mi böyle lütfen akıl verin kendi gitme gelme durumunuzdan bahsedin.
Ben izin istemiyorum eşimden. Haber veriyorum.O da aynı şekilde. Kocaman insansınız neden izin alıyorsunuz. Ölümlü dünya. Yarın birgün çok pişman olacaksınız

Yazdiklarinin hepsini okumadim da izin vermedi izin vetmedi deyip duruyorsun da neden izin aliyorsun onu anlamadim. Insan anasina gitmek icin izin mi alir? Karanliktan cocuk gibi korkan adam, sana gelince aslan mi kesiliyor?

İlk evlendigim aylarda yine gitmek istediğimde izin vermemişti ve ben dinlemeyip gitmiştim ondan izin almadığımı anlasın bu böyle olmaz diye şu an 3 yıllık evliyim bırakın gitmeyi konuyu dahi açamıyorum kavga çıkmasın diye nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Peki gittiğinizde ne oldu?

Sizi baya sindirmiş.

Ablacım benim ilk eşim de öyleydi.hatta anneme gidiyorum diye şiddet uygulamaya başlamıştı.kv de oğluna destek olurdu hep.ben sana annene gitme dedim al bak böyle olur derdi kv.dayak yeme pahasına anneme giderdim hep.sonra sonuç ayrılık zaten.
Şuan 2. Evliliğim.gecenlerde ben Perşembe anneme gidicem cuma gel bizi al eşyalarım olucak dedim eşime.cok yakın değil annemle evlerimiz ama aynı sehirdeyiz.esim cuma geldi yemek yedik bana illa haftasonu kal diyo.evde işim var haftaya falan gelir kalırım dedim.suan çok şükür böyle bir durumda değilim.
Kardeşim başka şehirde evli.yilda 4-5-6 kez gelir 1 hafta 2 hafta kalır hemen bende hem annemde.esi de biraz evde zorlanır ama kardeşim gelir gider sorun olmaz.esiniz normal değil.

Peki gittiğinizde ne oldu?

Sizi baya sindirmiş.
Gittim 1 hafta kaldım bu süre içinde hiçbir şekilde aramadı beni bende takmadım alışır dedim ama tam tersi o beni kurallarına alıştırdi bı sekilde bı baktım ki ben bütün isteklerimden vazgecmisim.

Oturun konuşun, bak senin cenazen olunca nasıl gittik, engel olmayı aklımdan bile geçirmem çünkü bu insani bir durum, ben başkalarıyla tatile çıkmıyorum bildiğin anneme yani kendi aileme gidiyorum ve bu konuda eş olarak gereğini yaparak sana önceden haber veriyorum. Çocuğun değilim, öğrencin değilim, senden izin değil, benim sana gösterdiğim gibi hoşgörü bekliyorum diyeceksiniz. Bu konuda tartışmaya bile girmeyin, neden bu kadar korkuyorsunuz. Eğer şiddet filan varsa zaten kocam deyip de geri dönmeyin bu adama. Kavga çıkacaksa da böyle bir konuda çıksın, sözü geçen aile büyüklerine filan bahsedin bu konuda destek olsunlar, her seferinde böyle olmaz bu kız istediği zaman ailesine gidecek, sen ne yapıyorsun desinler! Siz böyle çekinip kabuğunuza saklanınca insanlara idare et demek kolay geliyor. Hayret yahu izin almak, izin vermemek, göndermemek filan nedir. Eşsiniz siz köle değil, yatılı okul öğrencisi değil!

Neden eşiniz sizin sahibinizmiş gibi davranıyorsunuz? Annenizin evine gitmek için neden izin alıyorsunuz? Köle misiniz? Sahibiniz mi?
Yaptığınız çok saçma, ben annemi asla o halde bırakmazdım, koca mı? Koca dışarıda çoook, elini sallasan koca bulursun ama anne bulamazsın. Cenaze gibi bir durumda gitme diyip kendi ailesi gelince sokak sokak gezen kocanın ağzının ortasına bir geçiririm birde yer geçirir.
+10000000

Back