Yanlış mı yapıyorum?

İlk evlendigim aylarda yine gitmek istediğimde izin vermemişti ve ben dinlemeyip gitmiştim ondan izin almadığımı anlasın bu böyle olmaz diye şu an 3 yıllık evliyim bırakın gitmeyi konuyu dahi açamıyorum kavga çıkmasın diye nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Ben size söyleyeyim nasıl olduğunu. Kavga çıkmasın, huzursuzluk olmasın diye bir iki kez alttan aldınız. Belki konu kapansın diye özür dilediniz. Siz alttan aldıkça adam kudurdu. Sonunda da iyice tepenize çıktı. :KK43:

İlk evlendigim aylarda yine gitmek istediğimde izin vermemişti ve ben dinlemeyip gitmiştim ondan izin almadığımı anlasın bu böyle olmaz diye şu an 3 yıllık evliyim bırakın gitmeyi konuyu dahi açamıyorum kavga çıkmasın diye nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
O zaman ne olmuştu, kavga mı çıkmıştı?
En fazla ne olabilir döver mi sınırı nedir?

Tüm erkekler böyle değil hayır.
İnsan evladı olan kimse böyle olmaz zaten. Sizin de aileniz var, ağaçta yetişmediniz ya.
Hele covid bahaneleri öyle saçma olmuşki, kendi ailesine yok, size var.
Silkeleyin bu adamı kendine gelsin.
Sizi sevdiklerinizden ayrı koymaya hakkı yok.

İzin vermek ne? O saçma kelimelere takılmaktan konuyu anlayamayıp bir kere daha okudum. Eşiniz sizin veliniz mi, siz çocuk musunuz? Ne demek izin almak? Bu tutumu geçmez onu bilin de bütün ipleri vermişsiniz eline. Bütün erkekler böyle değil karısını yönetme heveslisi erkekler böyle sadece

+1

Zaten çocuk doğduktan sonra oldu herşey. Önceden böyle değildi yada ben göremedim.
Yoo hep öyleymiş bu adam. size o zamanda boşanmanız gerektiği söylenmiş. Bunun bir adım ilerisi sizin için çok kötü sonuçlar doğuracak. silkelenip kendinize gelmenizin zamanı çoktan gelmiş geçiyor bile

kac gundur bu kacinci izin konusu. siz evlenince tapunuzu mu teslim ediyorsunuz. bakkala markete giderken de izin mi istiyorsunuz anlamadim. nasil bu erkekler kendilerinde bu hakki bulabiliyorlar. keyfi degil hastanede yatan annenize bile gondermemek ne demek ya. genelde bu durumda kalan kadinlarin cok fazla alttan aldigini goruyorum. sınırını bildirmeniz gerek.

seni ciddi anlamda manipüle ediyor koşa kişisi.
en kötü günde o kim ki annemin yanında olmak için ondan izin isteyecem.
sende biraz ses çıkar azcıcık.
hoşt diyesim geldi kocana.

Zaten çocuk doğduktan sonra oldu herşey. Önceden böyle değildi yada ben göremedim.
Siz aman bir şey olmasın diye boyun eğmişsiniz
Siz onun eşisiniz kölesi değil
Hani evlilik acisiyla tatlisiyla iyi günde kötü günde birlikte olmaktır ya
Eşiniz bunlardan bi haber
Boyke attığınız adına izin ister aman bir terslik olmasın derseniz o eş.olacak daha çok hükmedecek
Kendinizi ezdirmeyin varsın huzursuzluk çıksın en azından haddini bilir

Korkak olmayın

Bırakın çıksın kavga. Başımıza ne geliyorsa kavga çıkmasın diye sustuklarımızdan geliyor.

İzin kelimesine takıldım herkes gibi. Farklı bir şey söylemeyeceğim. Biraz daha sarsılın diye yazıyorum. Eşiniz saçmalıyor.
Eşim izin vermiyor demeyi kendinize yakıştırabiliyor musunuz ya? Yetişkin bir kadınsınız. Nasıl dayanıyorsunuz buna? Cenazeye bile gidememişsiniz. Onun ailesiyle her deliğe girip çıktıktan sonra ailenizi ziyaret edebilmişsiniz ki yaptığınız daha tehlikeli olmuş.
Üzgünüm bu evlilik değil.

Annesinin yanında çok şımarık davranıyordu küçük çocuk gibi istediği şey o an olmasa bağırıp çağırıyordu başkaları hakkında küfürlü konuşuyordu sürekli gergindi dolayısıyla onun olduğu ortamda bende geriliyordum ama bişey diyemiyorum kv rahatsız olmasın diye.Sonra görümcem ve kaynimda geldiler bizde kalmaya doğumuma bir aydan az kalmıştı ben elimden geldiğince onları rahat ettirmeye çalışırken (sonuçta biz başka şehirde yaşıyorduk bir nevi bize tatile gelmişlerdi memnun olsunlar istiyordum) eşim onların yanında o kadar rahattı ki deliriyordum artık çok rahatsız oluyordum bana bagırmalar azarlamalar sürekli gergin tavırlar KV de rahatsız oluyordu niye sana böyle davranıyor diyordu benim yanımda. Bı kaç kez eşimi kendi odamızda güzellikle uyardım insanların içinde beni rencide etmesin biraz ağırb
bu baska bir konunuzdan, esinizin size saygisi yok kesinlikle, evlilik bu degil

siz bu adama katlanin cilesini cekin diyemi anneniz sizi buyuttu bu yasa getirdi

Duygusal şiddet bu... kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma bence hukuken öyle değildir de bana böyle hissettiriyor. Gaslighting sendromu da olabilir psikolojide. Hastalıklı bir ruh eşiniz. İçindeyken kendince haklı gibi görüyor olabilirsiniz ama bu şuna benziyor hiç yaz görmemiş birinin baharı yaz sanması gibi. Hasta bir annene de zulmü var eşinin. Kötü birşey de yazmak istemiyorum üzülme diye de kötü yani.... Allah feraha çıkarsın inşallah ne diyim. Üzüldüm.

Ben size söyleyeyim nasıl olduğunu. Kavga çıkmasın, huzursuzluk olmasın diye bir iki kez alttan aldınız. Belki konu kapansın diye özür dilediniz. Siz alttan aldıkça adam kudurdu. Sonunda da iyice tepenize çıktı. :KK43:
Evet aynen öyle oldu ne yazık ki.

Kızlar merhaba. Akıl vermenize ihtiyacım var. Bundan 5 6 ay önce dedem vefat etti ben gitmek istedim ama eşim koronadan dolayı gelen giden olur çocuk hastalanır diye izin vermedi.(1.5 yaşında oğlum var). Annem babasına çok düşkündü panik atak hastası olduğu için annemin yanında olmayı çok istedim ama eşim izin vermedi bende koronadan dolayı çok ısrar etmedim ve gitmedim. Yaklaşık 40 gün sonra KV kp ailecek bize geldiler 2 hafta kaldılar bizde gezdik tozduk kızlarına akrabalarına heryere gittiler güya korona var (!) Ailesi evlerine döneceği zaman bende onlarla gidebildim ancak eşim izin verdi ve sadece 2 gece kalabildim(10 saat yol gittim farklı sehirlerdeyiz) Ne yapıp ettiysem eşim izin vermedi. Bı kaç ay sonra onun anneannesi vefat etti hemen aynı gün toparlanıp onun memeleketine gittik ki korona çok daha fazla artmıştı. Eşimin ailemin evine gitmeme karşı çok sert bı tutumu var sadece yılda bı kez o ne zaman ailesini görmeye giderse bende o zaman gidebilirmisim ailemi özlüyorum gitmek için konuyu bile açamıyorum kıyamet kopuyor sanki kötü bişey istemişim gibi davranıyor. Eşimin evde yalnız kalamama gibi bı sorunu var gece tek kalamiyor ailesi bu yüzden izin vermediğini onu biraz idare etmem gerektiğini söylüyor ama eşim hiçbir zaman bunu bana açıkça dile getirmedi ailemi ziyaret etmek isteğimi söylediğim zaman ne işin var sen artık evlisin istediğin her an gidemezsin( ki 6 ayda bir falan gitmek istiyorum sadece) deyip beni suçluyor hatta kıyamet kopuyor. Çok şey mi istiyorum bu benim hakkım değil mi hem hakkımı elimden alıyor hem de beni suçluyor kafayı yiyecem düşünmekten annem panik atak hastasi kaç gün hastanede yattı evde de sürekli rahatsız ben gitsem biraz kendine gelecek biliyorum oğluma da çok düşkün ona iyi geleceğini biliyorum eşime söylüyorum ama yine izin vermiyor. Bende alttan almaya çalışıyorum belki geçer bu tutumu diye yanlış mı yapıyorum alttan alarak yoksa abartıyor muyum bütün erkekler mi böyle lütfen akıl verin kendi gitme gelme durumunuzdan bahsedin.
Ben iki yıllık evliyim ..eşimin tayini dolayısıyla İzmir'den Sivas'a taşındık..benim ikinci evliliğim ilk evliligimden bir kızım var benim yanımda ..eşimin bir oğlu var annesiyle İzmir'de yasiyor... Bizde şöyle oluyor eşim 6 ayda bir yıllık izninden bir hafta alıyor İzmir'e beraber gidiyoruz..annemde kalıyoruz o da oglunuda getiriyor oraya ..eşim bir hafta kalıyor hem oğluyla vakit geçiriyor..sonrasında o gidiyor biz kızımla 3 hafta da kalıp sonrasında geri dönüyoruz..yani anne sonuçta 6 ayda bir ailenizi görmek istemeniz en doğal hakkınız

Kızlar merhaba. Akıl vermenize ihtiyacım var. Bundan 5 6 ay önce dedem vefat etti ben gitmek istedim ama eşim koronadan dolayı gelen giden olur çocuk hastalanır diye izin vermedi.(1.5 yaşında oğlum var). Annem babasına çok düşkündü panik atak hastası olduğu için annemin yanında olmayı çok istedim ama eşim izin vermedi bende koronadan dolayı çok ısrar etmedim ve gitmedim. Yaklaşık 40 gün sonra KV kp ailecek bize geldiler 2 hafta kaldılar bizde gezdik tozduk kızlarına akrabalarına heryere gittiler güya korona var (!) Ailesi evlerine döneceği zaman bende onlarla gidebildim ancak eşim izin verdi ve sadece 2 gece kalabildim(10 saat yol gittim farklı sehirlerdeyiz) Ne yapıp ettiysem eşim izin vermedi. Bı kaç ay sonra onun anneannesi vefat etti hemen aynı gün toparlanıp onun memeleketine gittik ki korona çok daha fazla artmıştı. Eşimin ailemin evine gitmeme karşı çok sert bı tutumu var sadece yılda bı kez o ne zaman ailesini görmeye giderse bende o zaman gidebilirmisim ailemi özlüyorum gitmek için konuyu bile açamıyorum kıyamet kopuyor sanki kötü bişey istemişim gibi davranıyor. Eşimin evde yalnız kalamama gibi bı sorunu var gece tek kalamiyor ailesi bu yüzden izin vermediğini onu biraz idare etmem gerektiğini söylüyor ama eşim hiçbir zaman bunu bana açıkça dile getirmedi ailemi ziyaret etmek isteğimi söylediğim zaman ne işin var sen artık evlisin istediğin her an gidemezsin( ki 6 ayda bir falan gitmek istiyorum sadece) deyip beni suçluyor hatta kıyamet kopuyor. Çok şey mi istiyorum bu benim hakkım değil mi hem hakkımı elimden alıyor hem de beni suçluyor kafayı yiyecem düşünmekten annem panik atak hastasi kaç gün hastanede yattı evde de sürekli rahatsız ben gitsem biraz kendine gelecek biliyorum oğluma da çok düşkün ona iyi geleceğini biliyorum eşime söylüyorum ama yine izin vermiyor. Bende alttan almaya çalışıyorum belki geçer bu tutumu diye yanlış mı yapıyorum alttan alarak yoksa abartıyor muyum bütün erkekler mi böyle lütfen akıl verin kendi gitme gelme durumunuzdan bahsedin.
Ben izin istemem gidiyorum der giderim istedigim kadar da kalirim. Siz esinizden izinsiz gidemiyorsaniz esinizin de sizden izinsiz ailesine gitmemesi gerekir bu mantikla. Ama o sizi tekeline almis gibi davraniyor kendi istedigini yapmakta özgur siz degilsiniz. Çok adaletsizce.

Siz esinuzle beraber terapi alin,bu davranis sekli bencillik,seni aldik artik ailen biziz gibi ,korona sadece sizin ailede mi var ,gitmeyin sizde ,gezmeyin kimseyle ,tavur yapsaniza

Ailenize gidip gitmemeyi geçtim de evde gece yalnız kalamıyorum nasıl bir şey

Evde yalnız kalamıyorum diyen kadınlara da anlam veremem de evde yalnız kalamıyorum korkuyorum diyen erkeği de ilk defa duydum

Eşinizin psikolojik destek alması lazım bunun yaşlılığı var hastalığı var Yanında kalacak birini nereden bulacak

Bir de askere gitmemiş mi nöbet de mi tutmamış

Sorun izin alma ihtiyacı duymanız.
Kocaman insansınız bazı şeylere kendiniz karar verebiliyor olmalısınız.
Eşinizin ailesinin dediğini dinlemeyin. Ne münasebet.
Eşin açıkça iki yüzlü.

Back