Yardımcı olur elinden her iş gelir yemek dışında anlayışlı da biridir. Zaten benim derdim illa biri gelsin değil. Gelmek istemeyen birini arabayla alıp gelicez zorla resmenEşinizin izni varsa kimseye ihtiyacınız yok inanın.Hiç kimsenin kaprisini çekmemiş olursanız.Tabi eŞirin nasıl biri bilmiyorum,ev işleri vs yardımcı olur mu?
Çok gereksiz bir durum gerçekten.Onca saat yol.Yardımcı olur elinden her iş gelir yemek dışında anlayışlı da biridir. Zaten benim derdim illa biri gelsin değil. Gelmek istemeyen birini arabayla alıp gelicez zorla resmen
Düşüncesiz. İnşallah gelmez. Gelse bu seferde evin içinde huzursuzluk verirAsla demiyor he iyi olur oğlum rahat rahat geliriz diyor. Bir de diyor ki keşke doğum olmadan gelseniz buraya özledik. Eşim de dediki oydar uzun yolda rahatsız olur artık anne nasıl gelelim. "gelir gelir ne var sanki bişey olmaz" diyor bu sefer. E sen uzak diye gelmiyorsun ya benim günahım ne
Ben ısrar etmiyorum ki hamilelğin ilk zamanı "e gelirsin sen de dedim direk aa nasıl geleyim çok uzak ay çok isterim ama nasıl olacak.... Bir sürü dertlendi bir daha da gel git demedim. Ama her telefon konuşmasında kendi diyor ay çocuklar aklım sizde nasıl gelicem bilmiyorum çok uzak nasıl olur sürekli şikayetleniyor halbuki ona illa gel diyen yok.
Doğum 40. hafta olacak diye bir şey yok.Hiç akraba falan yok komşular falan ama eş gibi olur mu? Hiç içime sinmiyor bırakıp gitmesi
Kayınvalidemin böyle biri olduğunu çok iyi biliyorum yaşadığım ilk olay değil. Kafama taktığım şey eşimin böyle düşünmesi yani annesi çok gelmek istiyor gelemiyor eşm evlat olarak gidip almak zorunda kendini buna inandırmış. Kırmızı odayı izliyor musunuz bilmiyorum orda Hediye karakteri var annesi tatlı dille duygu sömürüsüyle kendine hizmetçi etmiş kızı hah benim eşim de aynı durumda. Düşünmen yeter sen gelme biz hallederiz gibi şeyler söylesem o çok gelmek istedi ben istemedim olur yılarca dedikodusunu duyarım inanın. Bir yerden sonra yıpratıyor gerçekten. Ben zaten şuan hiç yorum yapmıyorum gel gelme demiyorum ama eşimin de beni son haftalarda bırakıp gitmesi hem içime sinmiyor hem kadın gelmek istemiyor ne diye zorluyoruz diye düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdirEvliligin ilk zamanlarindada böyleymis. Demek kadin böyle seyleri laf olsun diyen biri. Seninde "düsünmen bile yeterlidir, zaten biz burda kendimiz bakariz, hiç endiselenme, bu zamanda uçak ile gitmek yanlis karardir. 14 saatlik yolda araba ile gidilmez. Rahat ol, biz hal ederiz" demen o kadar zor olmamali. Bu laflarin üzerine halen ayni cümleleri kuruyorsa kv'de "he he" deyip geçistir iste.
Kadinin her dedigine bu kadar takiliyorsan, sükür et ki gelemiyor bebek için. Lohusa depresyonun dibini yasardin o kadin ile. Esin ilede tatli dil ile hamileligin son haflarinda ona ihtiyacin olacagina ve tek basiniza hal edecegine güvendigini felan anlatirsin.
Kv doğuma niye geliyor.Herkese merhaba, son zamanlarda çok konu açtım galiba ama bir kaç gündür bu konu aklımı meşgul ediyor. Burdan fikir almak istedim.
Şuanda 7 aylık hamileyim nasipse 2 ay sonra doğumum var. Memleketten 14 saat uzaklıkta yaşıyoruz. Kv başından beri "ay nasl geleyim aa çok uzak gelemem çok istiyorum gelmek aklım kalır" tarzı konuşuyor. Ben bir iki kere uçak bileti alırız gelmek istersen dedim "ay binemem uçağa korkarım" dedi. Eşim de annesi böyle dedikçe "gerekirse ben arabayla gelip alırım anne" diyor. Yani ben 37 38 haftalık hamileyken beni bırakacak annesini almaya gidecek. Çok küçük bir yerde yaşıyorum ben hastane için merkeze gitmek en az 3 saat sürüyor. Artık son haftalarda beni yalnız bırakıp gitmesi sizce uygun mu? 14 saat gidecek illaki hemen geri yola çıkamaz dinlenecek bir de o yolu geri gelecek. Ben de eşime sen öyle dersen uçağa bile tenezzül etmez annen nasıl olsa hazır araba gelecek diye düşünüyor gelmek isteyen gelir dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.
Zaten gelsin illa yanımda olsun demiyorum kiKv doğuma niye geliyor.
40yasına geldim bu sorunun cevabını bulamadım.
Kv doğuma neden geliyor. (kadının gelme arzusu yok)
Anlamadığım yek birşey var bu sitedeki hamile kadınlarla alakalı.. neden doğumda kayınvalideyi veya kendi annenizi istiyorsunuzki yanınızda ? ha sorun olur, ara sor. İlla yanındamı durmaları gerekiyor onu anlamıyorum ? Eş kişisi zaten yanınızda ..?Herkese merhaba, son zamanlarda çok konu açtım galiba ama bir kaç gündür bu konu aklımı meşgul ediyor. Burdan fikir almak istedim.
Şuanda 7 aylık hamileyim nasipse 2 ay sonra doğumum var. Memleketten 14 saat uzaklıkta yaşıyoruz. Kv başından beri "ay nasl geleyim aa çok uzak gelemem çok istiyorum gelmek aklım kalır" tarzı konuşuyor. Ben bir iki kere uçak bileti alırız gelmek istersen dedim "ay binemem uçağa korkarım" dedi. Eşim de annesi böyle dedikçe "gerekirse ben arabayla gelip alırım anne" diyor. Yani ben 37 38 haftalık hamileyken beni bırakacak annesini almaya gidecek. Çok küçük bir yerde yaşıyorum ben hastane için merkeze gitmek en az 3 saat sürüyor. Artık son haftalarda beni yalnız bırakıp gitmesi sizce uygun mu? 14 saat gidecek illaki hemen geri yola çıkamaz dinlenecek bir de o yolu geri gelecek. Ben de eşime sen öyle dersen uçağa bile tenezzül etmez annen nasıl olsa hazır araba gelecek diye düşünüyor gelmek isteyen gelir dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.
Ya zaten ben kimseye illa gel demiyorum bi kaç mesaj öncesini okursanız derdimi anlarsınız.Anlamadığım yek birşey var bu sitedeki hamile kadınlarla alakalı.. neden doğumda kayınvalideyi veya kendi annenizi istiyorsunuzki yanınızda ? ha sorun olur, ara sor. İlla yanındamı durmaları gerekiyor onu anlamıyorum ? Eş kişisi zaten yanınızda ..?
Çözüm arayan ben değilim eşim uçakla gelirsin diye söyledim sadece bir kere o da olmaz dedi zaten. Ama illa gel ne olur gel demişiz gibi davranıyor her aramada eşim de gidip alayım bari annem gelemiyor ama aklı burda diye düşünüyor. Farkındaysanız konuyu "kızlar gelmesi gerekmez mi gelsin" diye değil eşimin som haftalarda beni bırakıp gitmesi doğru mu diye açtımYa kadın gelmek istemiyor siz sürekli çözüm arıyorsunuz gelme demek yerine gelme korona var diyin bitsin gitsin iki aya sarı çizmeli memet ağa
Doğru değil bu düşünmeye sorulmaya da kapalı bir konu benim erken doğumdu mesela anlık gelişiyor maalesef. Gerçekten gelmek isteyip istemediğini net söylemeli aslında nazlı konuşmalar da geriyordur sizi. şimdi gidip alacaksa alsın bari o zaman ama tabi yanınızda biri kalabilecekse yoksa şimdide gitmesin derimÇözüm arayan ben değilim eşim uçakla gelirsin diye söyledim sadece bir kere o da olmaz dedi zaten. Ama illa gel ne olur gel demişiz gibi davranıyor her aramada eşim de gidip alayım bari annem gelemiyor ama aklı burda diye düşünüyor. Farkındaysanız konuyu "kızlar gelmesi gerekmez mi gelsin" diye değil eşimin som haftalarda beni bırakıp gitmesi doğru mu diye açtım
İşte o nazı niyazı bişey deyince alınması en başından beri öyle geriyor ki anlatamam yoksa gelsin gelmesin sıkıntı o değil.Doğru değil bu düşünmeye sorulmaya da kapalı bir konu benim erken doğumdu mesela anlık gelişiyor maalesef. Gerçekten gelmek isteyip istemediğini net söylemeli aslında nazlı konuşmalar da geriyordur sizi. şimdi gidip alacaksa alsın bari o zaman ama tabi yanınızda biri kalabilecekse yoksa şimdide gitmesin derim
Kayınvalidenize "sağol anne gelmiş kadar oldun,gönüller bir olsun..zaten bebek biraz toparlanıp pandemi de bitince biz memlekete getireceğiz bebeği tüm aile üyelerimiz mutluluğumuzu paylaşsın isteriz " dersin.Eşine de "tatlım bebek bizim bebeğimiz ama hamile olan benim illaha biri için üzülecek ,rahatı için efor sarfedeceksen o kişi ben olmalıyım " dersinZaten gelsin illa yanımda olsun demiyorum kiama o her aramada aa nasıl gelcem tüh çok da uzak dedikçe eşim annem gelmeli diye düşünüyor
Kendi adima be'ni gerecek hiç kimseyi doğumdan sonra yanimda kesinlikle istememHerkese merhaba, son zamanlarda çok konu açtım galiba ama bir kaç gündür bu konu aklımı meşgul ediyor. Burdan fikir almak istedim.
O zaman annen gelirse hem kendisi hem de bizim için risk deyin. Pandemi dönemi bu hamile kafasıyla daha hassas olduğunuzu ve salgından korktuğunuz için kimseyi istemediğinizi söyleyin.Sanırım ben gelmesini istiyorum gibi anlaşıldım tabi ki gelmek isteyene kapım açık. Sinir olduğum konu kadın basbaya gelmek istemiyor işte eşim neyini zorluyor yok gelir alırım diye çünkü annesinin gelmek isteyip gelemediğini sanıyor. Ben de zorla getirilen insandan hayır gelmeyeceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?